|
Siyasi içerikli bir YouTube kanalı açmayı düşünüyorum. İlgi alanlarım; Türkiye’deki güncel ve ulusal politikalar, Ermeni-Rum meseleleri, yurt dışındaki Türkiye karşıtı faaliyetler, Güneydoğu'daki %8'lik parti, üniversiteler, STK’lar ve bazı YouTuber'lar üzerindeki t.rör yapılanmaları. Türkiye'de bu konuları merkezine alan bir siyasi parti neredeyse yok. YouTube’da da sadece arada bir bu meseleleri konuşan bir kanal vardı (468 bin abonesi var). Ancak son zamanlarda o kanal da, %25'lik kesimin sempatizanlarıyla yaptığı yayınlarda bu konuları daha çok bir “Beyaz Show” havasına soktuğu için artık cazip gelmiyor. Öte yandan zaman zaman gündeme gelen %2.8’lik parti ve kitlesiyle de kendimi bağdaştıramıyorum. Onların başını çektiği düşünce ortamından uzak durmayı tercih ediyorum. Bu nedenle kanalın ilk videolarında, onları da eleştiren içeriklere yer vermeyi planlıyorum. Bu meseleleri gündeme taşıyan ciddi bir siyasi figür ya da parti olmasını isterdim. Ancak mevcut ortamda ne siyasi arenada ne de YouTube ya da TikTok gibi platformlarda bu konulara odaklanan bir hareket bulunmuyor. Türkiye'de bu alanda ciddi bir otorite boşluğu olduğunu düşünüyorum. Kanalım daha çok eleştirel içerikler üzerine kurulu olacak. Derlemeler ve belgelerle anlatacağım. Sohbet havasından çok bilgi ağırlıklı bir format olacak. Konular hassas ve önemli olduğu için kendi yüzümü ve sesimi göstermeyi düşünmüyorum. Zaten odak ben değilim, meseleler olacak. Bu yüzden kısa vadede bir sorun yaşamam. Başarılı olmasam bile belki birilerine ilham olur, ben de onların destekçisi olurum |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt