Siyasi içerikli bir YouTube kanalı açmayı düşünüyorum. İlgi alanlarım; Türkiye’deki güncel ve ulusal politikalar, Ermeni-Rum meseleleri, yurt dışındaki Türkiye karşıtı faaliyetler, Güneydoğu'daki %8'lik parti, üniversiteler, STK’lar ve bazı YouTuber'lar üzerindeki t.rör yapılanmaları. Türkiye'de bu konuları merkezine alan bir siyasi parti neredeyse yok. YouTube’da da sadece arada bir bu meseleleri konuşan bir kanal vardı (468 bin abonesi var). Ancak son zamanlarda o kanal da, %25'lik kesimin sempatizanlarıyla yaptığı yayınlarda bu konuları daha çok bir “Beyaz Show” havasına soktuğu için artık cazip gelmiyor. Öte yandan zaman zaman gündeme gelen %2.8’lik parti ve kitlesiyle de kendimi bağdaştıramıyorum. Onların başını çektiği düşünce ortamından uzak durmayı tercih ediyorum. Bu nedenle kanalın ilk videolarında, onları da eleştiren içeriklere yer vermeyi planlıyorum. Bu meseleleri gündeme taşıyan ciddi bir siyasi figür ya da parti olmasını isterdim. Ancak mevcut ortamda ne siyasi arenada ne de YouTube ya da TikTok gibi platformlarda bu konulara odaklanan bir hareket bulunmuyor. Türkiye'de bu alanda ciddi bir otorite boşluğu olduğunu düşünüyorum. Kanalım daha çok eleştirel içerikler üzerine kurulu olacak. Derlemeler ve belgelerle anlatacağım. Sohbet havasından çok bilgi ağırlıklı bir format olacak. Konular hassas ve önemli olduğu için kendi yüzümü ve sesimi göstermeyi düşünmüyorum. Zaten odak ben değilim, meseleler olacak. Bu yüzden kısa vadede bir sorun yaşamam. Başarılı olmasam bile belki birilerine ilham olur, ben de onların destekçisi olurum |
Siyasi Youtube kanalı fikrim

-
-
Etrafta TV'lerden YT'a akın eden gazeteciler vs siyasi konulara değiniyorlar parça parça ama dediği gibi bilinç oluşturma ve değinilmeyen konulara eğilme amacı taşıyacaksa o zaman kanalın bu ortamdan sıyrılabilir. Kaliteli içeriklerle takipçi toplarsın ama yoksa kimse hemen yeni açılmış bir YT kanalını pek sallamaz. Takip etmiyorum ama Twitch'te bir ara Purple Bixi mi ne vardı. O da zamanla platform vs değiştirmediyse tabii. Siyasi sohbetler filan yapıyordu en azından yıllar önce gördüğüm kadarıyla. Sanırım Kick'e gitmiş o da.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Valla kendime hep sorarım zaten siyasi parti ve ideolojik taban yok. peki bireysel bu işlere girişen neden yok
Senin söylediğinden yola çıkarak mesela o ismini verdiğin yayıncı, X Siyasetçi A teroristine selam gönderdiği haberini yayınında paylaşıyor allah belanızı versinler felan havada uçuşuyor ertesi günde aynı siyasetçiyi oy verecek adam kendi yayın ekranlarında diye pazarlıyor. yani insanlara fikir aşılar gibi görünen kanallar bile asında çarpık bir yolda ilerliyor, ikili üçlü oynuyor gerektiği kadar radikal olamıyor.
Yani görüyorsun dincinin bile youtubeda hacısı hocası var . Atatürk karşıtı var. bi milliyetçinin iç güvenlik dış güvenlikte değinilmeyen konulara gireni yok. herifler türkçe bölünmüş sözde kürdistan haritalı adamlar canlı yayın yapıyor hergün bizim malum en ırkçı türkçülerde üniversitelerde TKP TİPLİLERLE çay yudumluyor nediyim sen söyle.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X