Şimdi Ara

Siyasi görüşümün ne olduğuna karar veremiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Bana akıl veren birileri olması umuduyla açıyorum konuyu. Lütfen görüşlerinizi yazın. Çok özgür olmak isteyen bi insanım. Devlet kısıtlamaları beni boğuyor. Serbest piyasayı çok mantıklı buluyorum. Aklım hep klasik liberalizm diyor. Mal mülk sahibi olmayı çok istiyorum.
    Ama fakir çocuklara da çok acıyorum. Sokakta dilenci çocuk görünce ağlayasım geliyor. Böyle anlarda sosyalizmin doğru olduğuna karar veriyorum. Bi kaç saat sosyalist oluyorum.
    Dindar bi insanım, muhafazakarlığın bazen gerekli olduğunu düşünüyorum ama laikliğe daha yakınım.
    Ülkeye getirdiği medeniyetten ötürü Atatürk'e çok çok hayranım ama toprak reformu yapmamasından ötürü kızıyorum.

İşin özü her görüşün dertlerini anlıyorum ve hepsine hak veriyorum. Benim gözümde Türkçülük de, sosyalizm de, muhafazakarlık da haklı yönlere sahip ama 3'ü ters görüşler. En çok yakın hissettiğim görüş liberalizm ama Akp'ye bi çok konuda karşı çıkıyorum ve nasıl oluyorsa liberal bi adam olarak chp ve mhp'ye yakınlık duyuyorum. Devletçiliğe karşıyım ama devletçi partilere oy veriyorum. Hiç bir görüş %100 haklı değil.

Kendimi çözümleyemedim ve bence bu çok önemli bi mesele. Görüşümü tam olarak anlamak için ne yapmalıyım sizce?

• Bırakın şu siyaseti. Siyaset kirli iştir. Sen iyi bir insan olmaya çalış, müslümansan zekatını ver namazını kıl dünyayı iyi bir yer yapmaya çalış. Unutma ki hepimiz kardeşiz, milliyetçilik boş işler.

Ne kadar birbirine zıt,saçma bütün akımların paradigmaya çiçek,böcek,hümanizm ay ne güzel klişeleriyle kritizmden,sorgulamaktan,sentez yapmaktan bihaber apolitik fertler yetiştirmek amacıyla yedirilmesi.Hiçbir şey hakkında derinlemesine bilgi sahibi değilsin onu bırak antitezlerini ve tarihçesini dahi beyninde işleyemediğin için ideolojilerin iyi kötü taraflarını analiz edemiyorsun.Örnek vereyim yurdumuzun insanına Mevlana de akan sular durur peki kaçı tasavvufu biliyordur.Gerçeği yüzlerine çarptığın zaman ise savunmaları hazırdır

''Ama biz avamız anlayamayız yüzlerce yıl süregeleni sorgulamak ne haddime hem Türkmüş yeaaa iyidir iyi''

İşte bu aşağılık kompleksidir.Kaçının

Bir kaç gün derin derin düşün aslında ben ne istiyorum diye.Ve sana doğru diye dayatılanların yanlışlanabilirliğini değişik methodlarla ölç

Mesela Dindarlık hissiyatın fazla ise oku Kuranı şeriatı öğren ve laiklikle çeliştiğini bil.Eğer ki saçma geldiyse zaten inanmıyorsun laik liberal ol.Fakirliği ağızlarda pelesenk eden karşıt görüşlülere şöyle anti-tez geliştir:sosyalistçesine vergi alıp liboş kalan crono kapitalizmi şiar edinmiş akp iktidarının bir ürünüdür.Devlet vergi verip verimsiz hizmetlere mecbur kalındığında asıl fakirliğin arttığını söyleyebiliriz.Verginin azalması demek rekabetin çoğalması artan parayla daha fazla hizmetten faydalanmak demek.İnisiyatifini düşünüyorsan tabi yoksa trtden elektrik faturası ödemeyi tercih edersen bilemeyeceğim

Böyle böyle argümanlar sunarak düşünceni temellendir her ne kadar imkansız olsa da hiç bir açık kalmamasına çalış.Hadi selametle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 27 Mart 2016; 10:33:29 >

• Siyasi görüşün olması gerekmiyor, kendini bir kalıba koyacaksın diye bir kural yok. Kendi görüşünü belirle ve ona uygun hareket et.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    @boilermaker
    Sanırım alabileceğim en iyi yanıt buydu. Teşekkürler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kendinizi şartlamayarak işe başlayabilirsiniz. yani kafayı sonu izm ile biten şu düşünce yapılarına fazla takmayın. size bir kitap önermek isterim. andrew heywood - siyasi ideolojiler. bu kitapta tarafsız ve yalın bir şekilde ideolojiler hakkında bilgiler mevcut. okuduktan sonra kararınız netlik kazanabilir.
    3.Bilime önem verecek , teşvik edecek.
    4.Topluma zararlı her türlü pislikten halkını koruyacak.Gerekirse Türkmenistanın yaptığı gibi sigarayı bile yasaklayacak.

Devleti bu şekilde yönetmek için -izm ler asla yeterli değildir.Bunun için inanç lazımdır.İnancı olmayan insan bi dereceye kadar halkını , sonra fırsatını bulunca kendini düşünür ve ideolojisini halka dayatmaya çalışır.Biz binlerce yıl boyunca sayısız devlet kurmuş bir millet olarak en iyisini biz biliriz.O yüzden birilerinin uydurduğu -izm'ler bizi bağlamaz.İhtiyacımız olan irade kendi kültürümüzden ve dinimizden gelir.Bize Allah'tan korkan lider gerekir.Gerisi soytarı kukladır bizim için.

• ------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 22:8:43 >
  • Muhafazakarlık dışında aynı görüşleri savunuyoruz. Ben hiçbir siyasi görüşün tam doğru olmadığını, sonuçta insanın oluşturduğu bir fikir olduğu için hiçbir zaman da en doğrusunun bulunamayacağını düşünüyorum. Bana en mantıklı gelen siyasi fikir ise sosyal demokrasi geliyor. Liberalizm oldukça özgürlükçü olsa da ekonomik kısmı çok acımasız olduğu için ben liberalizmin fikir sosyal demokrasinin ise ekonomik kısmını benimsiyorum. Yani zenginin zenginliğine karışma sadece daha fazla vergi al ve bunu maddi durumu iyi olmayanların iyiliğine kullan tarzı bir şey. Bu hiçbir ideolojiyi takım tutar gibi tutmama olayı at gözlüğünü engelliyor ve iyi bir şey bence. Tek kötü tarafı sağcılar tarafından solcu, solcular tarafından sağcılıkla suçlanmak .

Not: Muhafazakarlıktan kastım dini açıdan çünkü herhangi bir dini inanca sahip değilim. Yani muhafazakarlık kelimesini dindarlık anlamında kullandım yoksa muhafazakarlığın olan durumu muhafaza etme, statükoyu koruma anlamında olduğunu ve bunun ülkenin o günkü şartlarına göre değiştini biliyorum. Örnek olarak 1930-40'larda CHP'liler muhafazakardı mantıken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jonesknow -- 29 Mart 2016; 23:52:01 >

• Sosyal demokrat?

• kendini neden "budama", "taraf olma" ihtiyacına giriyorsunki? hele hele türkiyedeki siyasetin bu kadar pislik içinde olduğu bir dönemde. öyle yaparak kendini kısıtlayabilirsin, ayrıca daha güzel fikirler karşına çıkabilme ihtimali de var
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.