Şimdi Ara

Siyasal Ateistler Bu Duruma Çok Sessiz!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ortadoğu bataklık ülke eğitimsiz vb. laflar duyduğum siyasal ateizme sahip insanlar nedense bu duruma çok sessiz. Kaynağıda ahaber felan vermedim yani.






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nexus can -- 30 Ekim 2022; 14:3:43 >



  •  

  • İzdihamın ateizimle ne alakası var? Siyasal ateizim de nedir? Dünyanın hangi ülkesinde var bu ideoloji?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hopdediks-Dediğimdediks kullanıcısına yanıt

    bu olay kabede yada islami dini etkinlikte yaşansa forumda açılan ve sövülen konu sayısı patlama yapardı  gayet güzel giydirmiş arkadaş.

  • kerimcem cidden bir psikologa veya psikiyatra gorunmen gerekiyor, cok icten soyluyorum.

  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Hayır, absürd sayıda insan ölmediği sürece konu bile açılmaz, neredeyse her sene yaşanan bir şey olduğu için haber değeri bile yok çünkü.



    en.wikipedia.org
    Incidents during the Hajj - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Incidents_during_the_Hajj
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Olay zaten bir skandal. İbadet sırasında olan izdiham olayları ise hem skandal hem de ihmal. Buradaki de öyle.

    Olayın ateizimle ne alakası var? Siyasal ateizim de nedir?

    Boş konuşmak laf sokmak değildir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hopdediks-Dediğimdediks kullanıcısına yanıt

    kinaye espiri,yapmış adam,çifte standarta.

  • Ateisr buna kaza der, ihmalkarlık der, bilinçsizlik der.
    İnançlıda kader diyecek, yazı diyecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Ya ne çifte standardı ne esprisi? Ben orada ölen insanlar için üzüldüm. Deistim. Ama benim deist olmam ile cadılar bayramında izdihamin ne alakası var ? İnsanların izdiham oluşturacak kadar sayıda oraya toplanması ile ne alakası var ?

    Siyasal ateizm nedir ?

    Boş yani. Boş. Sana dolu gelmiş olabilir ki buna hiç şaşırmam ama okuyup bir anlam vermeye çalıştım, anlam kazandıramadim başlığa da içeriğine de.

    Ateist ve deistlerin dünyanın heryerinde olan olaylarla ilgili bir sorumluluğu mu var?

    Ha Kabe falan diyorsun ben Kabe de olan bitene de hiç şaşırıp yorum yapmadım. Ama orada ölen insanlar için de üzüldüm mesela. Benim bir deist olarak böyle bir misyonum yok ki!

    Elbette İslam dünyası ile ilgili şeyleri daha çok eleştiriyorum, çünki benim dünya gorusume göre benim yasantima direk etki ediyor bu coğrafyadaki durum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumda gördüğüm en boş konu muhtemelen budur =)



    Cadılar bayramını dini bayram sanıyor yazık...

  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Gel nerede yaşanmış birlikte bakalım.

    Deden oy veriyor Menderes iktidar oluyor. Menderes'in ise ilk işlerinden biri Türk askerini ABD Emperyalizmin zaferi için Kore'ye göndermek oluyor ya. Ha işte Güney Kore orası.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denn.zent -- 31 Ekim 2022; 22:7:13 >
  • Hopdediks-Dediğimdediks kullanıcısına yanıt

    Siyasal İslam ne alaka? İslamın neresinde siyaset var nasıl bir ideojidir bu?

  • Cadılar bayramı etkinliği ile ateizmin ne alakası var ki?

  • Buradan fişekliyormuş gibi olmayayım ama siyasal islam söylemlerine karşı kinaye için verilebilecek en güzel örnek " özgürlükçü solun medeniyetini " örneklerle göstermektir.


    Bu örnek ise çok basittir. Son 1 yıl içinde Kadıköy moda civarına gitmek :)


    Şerdil Bey başa geldikten sonra Kadıköy'e ne olmuş nasıl her yer çöp ve pislik içinde her yerde sidik kokuları almış başını gitmiş gürültüden Kadıköy'de yaşayan yerleşik halk nasıl isyan bayrakları açmış cama pencereye gürültü yapmayın ne olur diye pankart asacak hale gelmiş görmek yeterli :)


    Solun Medeniyeti şu an muhteşem bir biçimde sergileniyor kadıköy de ve işin komik tarafı bu eleştirilemez bir şey durumunda. Adama neden işiyorsun sokağın ortasına diyorsun bu kadar mekan var hepsinde tuvalet yok ne yapacağız diyor özgür insanlarız biz diyor sana mı soracağız diyor vs. vs.


    Dağıtılan ruhsatlar mekanların tamamen Kürtleşmesi vs. konularına ise ırkçılık içerediğinden dolayı girmek bile istemiyorum :)


    Herkese Kadıköy modaya gidip Özgürlükçü solun medeniyetini görmesini tavsiye ediyorum :)





  • nexus can N kullanıcısına yanıt

    Siyasal İslam yani İslamcılık devlet düzeninin İslam'ın emir ve esaslarına göre düzenlemeyi amaç edinen siyasi ideolojidir. Tüm dünya demokrasileri için bir tehtit olan bu ideoloji demokrasiyi kullanarak onu ortadan kaldırmaya çalışan bir ideolojidir. Bu yüzden günümüzde siyasal islamcı tanımlaması demokratik bir insan için utanç verici olmalıdır.


    Üstüne üstlük sorduğunuz soru bile sizin ne kadar BOŞ BİR İNSAN olduğunuzu gösteriyor. İslam ve diğer dinler zaten bir ideolojidir. İdeolojiler ise siyasetin içinde büyür ve gelişir. İslamcılık demokratik düzenin kuralları ile başa geçmeyi amaçlayan demokrasi dışı bir ideolojidir. Bunu bugüne kadar anlayamadıysanız o sizin sorununuz.


    Siyasal ateizm diye bir şey ise yoktur. Ateizm toplumları peşinden sürükleyecek bir olgu değildir. Komünist rejimlerde toplumsal eşitlik gereği devletin bir dini olmaz ve toplum da belki bazı rejimlerde dinsizleştirilir. Fakat söylemek gerekir ki bu demokratik düzende değil sosyalist dikta rejimlerinde olur. Dolayısıyla dünyada siyasal ateizm diye bir akım bulamazsınız.





  • Treth kullanıcısına yanıt

    Bahsettiğiniz ilçe solun merkezi değil. CHP'ye yüksek oy çıkması o kitleyi solcu da yapmıyor. Seküler kesimden anladığınız sol ise yine yanılıyorsunuz. Kadıköy ekonomik olarak daha üst seviyedeki insanların barındığı bir ilçe. Ne solu temsil eder ne de cumhuriyetçileri.


    Türkiye' de solda olduğunu iddia eden kesim aslında liberal ama liberalizm küfür gibi algılandığı için kendilerine solcu derler.

  • Hopdediks-Dediğimdediks kullanıcısına yanıt

    biz müslümanlıkta bir şeyi inkar edene münafık yada fasık deriz bunun kaynaklardaki yeri mevcuttur ama sizin bahsettiğiniz tamamen kaynağa dayalı olmayan tarihi olmayan totonuzdan uydurma hayali bir yorum olmuş. işte bu yazmış olduğunuz yorum yine siyasal ateizm'e örnektir. siyasal ateizm bu kaynağı olmayan hayali olayları varmış olmayan şeyleri olmuş gibi gösterip önyargı ile insanları anarşizm'e zorlamaktır.

  • nexus can N kullanıcısına yanıt

    Siyasal ateizm diye bir ideoloji yok. Ateizm bir ideoloji değil çünkü. Dinler ise bir ideolojidir. Kusura bakmayın ama Konfiçyüs'ün de dediği gibi "BİLMEDİĞİNİ BİLMEYENDEN KAÇACAKSIN."  

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.