Şimdi Ara

Siyah Pirinç Yaptım, Tadım Notlarım ve SSler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
14.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
64 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Uzun zaman önce beyaz pirinci beyaz ekmeği falan bırakmıstım. Bulgur, tam buğday ekmeği, yulaf falan derken canım sıkıldı büyük bir markette çokça methini duyduğum siyah pirince rastladım. Yayla markasının gurme serisiymiş. Amerikadan ithal ve yarım kilo fiyatı 18 tl. Hal böyle olunca bir daha uzun bir süre alacağımı sanmıyorum, zaten denemek için aldım içime oturdu

    Şu şekilde, glisemik indeksi 30 40 arası, uzun süre tok tutuyor, kan şekerini zıplatmıyormuş.Beyaz pirinçte 85 90 civarı.
    Siyah Pirinç Yaptım, Tadım Notlarım ve SSler

    Orijinal hali bu, bildiğimiz baldo pirinçten daha uzun, daha ince, ufak biraz. Ama bambaska bir pirinç türüymüş zaten. Hatta pirinç diye bile geçmiyormuş
    Siyah Pirinç Yaptım, Tadım Notlarım ve SSler

    Bir süre yıkadım, suyla temas ettiğinde koyu kızıl renk salıyor suya.
    Siyah Pirinç Yaptım, Tadım Notlarım ve SSler

    Tavaya biraz zeytinyağı koyduktan sonra kavurmaya basladım, bi 5 6 dakika kavurdum.
    Siyah Pirinç Yaptım, Tadım Notlarım ve SSler

    250 gram yaptım pirinçten, yani 2 su bardağı. Normal beyaz pirinç yaparken 1 su bardağına 1 su bardağı su konur, buna 1 e 2 koyun diyorlar internette, ancak lapa olmaması adına 1 e 1.5 oranında su koydum, yetti de arttı bile.
    Siyah Pirinç Yaptım, Tadım Notlarım ve SSler

    Bulyon koyup koymama konusunda kararsız kaldım, internette bazı tarifler kullanmıs, bazıları kullanmamış. Ama sonunda kullanma kararı aldım. Sonucta pilav yapıyoruz, olmazsa olmaz gibi bir sey, tabi bunda öyle mi bilmiyorum ama Ancak bulyon güzel bir tat verdi, pişman olmadım



    İşte bu da pilavımızın son hali. Görüntüsü garipseniyor doğrudu, bu kadar koyu renkli gıdalar tüketmeye alıskın değilim. Zİft gibi gözüküyor. Kafamdaki pirinç algısından çok daha farklı zaten.Çeperinden dolayı yerken hissiyat olarak fasulye, nohut gibi kabuklu baklagilleri andırdı bana. Değişik tadı, içi bildiğimiz pirinç ama kokusu da tadı da(yüksek ihtimalle çeperinden dolayı) daha değişik. Ama güzel. benim fazlasıyla hosuma gitti. Bulgurdan falan bunalmışım zaten, alınabilecek bir fiyata indirgense evimden eksik etmem.
    Siyah Pirinç Yaptım, Tadım Notlarım ve SSler

    Son olarak 5 üzerinden puanlar vereyim
    GÖRÜNTÜ:3/5--Çok koyu renkler bence gıda da hos durmuyor. Bu burgercilerin siyah ekmekleri de öyle. Biraz iştah kapıyor bende. Ama tabi çok büyük sorun değil.
    LEZZET:4/5--Benim hoşuma gitti. Pirinç severim zaten. Güzeldi. Bir meyhane pilavı değil ama.
    FİYAT/PERFORMANS:2/5-- 1 puan verecektim ama, lezzeti yüzünden 2 ye çevirdim. Fiyatı ciddi manada yüksek. Kilosu 34 35 tl civarı. Bulgura devam







  • Carbon pirinc iyidir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karabuğday yiyin en iyisi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel bir konu. böyle konulari özler olduk ama fiyatı çok yuksek gerçekten .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Black rice matters

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok sağlıklı bu. Tabi bizim ülkede zor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben krom pirinç yiyorum güzel oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bulyonda MSG var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suya renk salıyorsa gıda boyasıyla sulanarak büyütülmüş normal prinç olmasın hocam nasıl anlasılır bu durum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _mp_

    Bulyonda MSG var
    Tabi, biraz zararlı maalesef

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gdo lu olabilir mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tadı stabil mi hocam ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: solidsnake99

    Tadı stabil mi hocam ?
    Güzel hocam ya, değişik tatlar arıyorsan ideal ama sıkar bir zaman sonra

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Biraz megane öv reyiz yav
    Özledik



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gunpower-storm -- 7 Ağustos 2019; 22:15:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu bulyon nedir. Alacaksın bütün tavuğu atacaksın düdüklüye güzelce haşlayacaksın. Tabi 1 gün öncesinden ıslattığın nohutlarla beraber haşlayacaksın. Suyundan pilavını ve çorbanı yapacaksın. Tavuğu bir güzel salçayla harmanlanmış tere yağında güzelce kızartacaksın ohhh miss



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Free WiLL -- 7 Ağustos 2019; 22:23:27 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Free WiLL

    Yahu bulyon nedir. Alacaksın bütün tavuğu atacaksın düdüklüye güzelce haşlayacaksın. Tabi 1 gün öncesinden ıslattığın nohutlarla beraber haşlayacaksın. Suyundan pilavını ve çorbanı yapacaksın. Tavuğu bir güzel salçayla harmanlanmış tere yağında güzelce kızartacaksın ohhh miss
    Onu yapamadığım için bulyon kullandım zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bulyon olmamış. onun dışında güzel çalışma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel inceleme, merak etmedim değil ama henüz beyaz pirinçten vazgeçemedim (:
  • Öncelikle Elinize sağlık. Fakat başlık yanlış olmuş siyah pirinç pilavı olsaymış daha iyi olurmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.