Canlı Yayın
Yapay zekayı oyun gibi kullanıyor ve çılgın fikirleri test ediyoruz. İzleyici yorumlarıyla şekillenen interaktif yayında ilk soru: İstanbul'un enerji ihtiyacı %100 güneşten karşılanabilir mi?
Şimdi Ara

Siyah ekran sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar,yaklaşık 3-4 yıllık bir laptobum var.Geçen hafta sonu 40 saat kadar bir süre boyunca açık kaldı.Bir süre oyun oynadıktan sonra Google girmiştim.Tam o sırada ekran bir anda sipsiyah oldu.Güç düğmesine göre bilgisayar açıktı ama ekran siyahtı.Kapatıp tekrar açmaya çalıştığımda direk siyah ekranla başlıyor,boost ekranını bile geçemiyordum.Yarım saat sonra normal denedim ve açılmıştı ama 10dk sonra falan yine siyah ekran oldu.Dinlenmesi gerekir diye düşünüp,1 gün beklettim ve bugün tekrar açtım , 1 saat sonra falan yeniden siyah ekran oldu.Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynı sorun bendede vardı nedeni anakart yad ekran kartın gitmiş bunu teknik destek alırsan çözersin sana söyleyeceklerim risklidir tavsiye etmem sorun çıkarsa sorumluluk kabul etmem hdd yi sök bilgisayardan evde strec film varsa bilgisayarı hava almayacak şekilde sar sitemi ısıt biraz kendisinin kapanmasını bekle yada yeteri sıcaklık varsa kapat soğut hdd yi tak hayırlı olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu laptoplarda sık karşılaşılan sorunlardan birisi. anakart üzerindeki ekran kartı çipinde arıza var, hiç orayı burayı kurcalayıpta macera aramana gerek yok. Eğer tamiri mümkünse ucuza da yaptırabilirsin, ancak çipin değişmesi gerekiyorsa da en fazla 200 TL masrafın olur. Dizüstü bilgisayarlar günlerce çalışacak şekilde tasarlanmamışlardır, masaüstü bilgisayarlarda aynı şekilde. İşte server bilgisayarları bu yüzden vardır. Onların işlemcisi, rami veya anakartı herşeyi özeldir. Sürekli 7/24 kullanım için üretilirler. Ancak sen dizüstü bilgisayarına aynı muameleyi yapmışsın ve olan olmuş. Arızanın sebebi bana göre yüzde yüz sürekli açık bırakman olmuş. Ekran kartı çipleri bu duruma işlemciye nazaran daha zayıftırlar. Buda sana hem ders hem bilgi olur. Bir musibet bin nasihattan iyidir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    gri ekran sorunu
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.