Şimdi Ara

Sivil havacılığın seyrini değiştirecek X-59 QueSST süpersonik uçağın üretimine başlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

    ABD merkezli havacılık şirketi Lockheed Martin, NASA işbirliği ile geliştirdiği X-59 Quiet Supersonic Technology (QueSST) isimli süpersonik uçağın üretimine başladığını duyurdu. Ticari uçuşlar için daha hızlı ve sessiz bir gelecek planlayan şirket, böylelikle hedefine bir adım daha yaklaşmış oldu.
     

    İlk uçuş 2021 yılında

    NASA işbirliği ile geliştirilen test uçağının ilk parçaları şirketin ünlü Skunk Works ekibi tarafından yapılmaya başlandı. İlk uçuşunu 2021 yılında yapması planlanan X59 QueSST’in esas amacı, ticari süpersonik uçakları yerleşim alanlarının üzerinde uçabilecek kadar sessiz hale getirmek için geliştirilen yeni teknolojileri test etmek olacak.

     

    Çevre yasasını değiştirebilir

    NASA, X-59 QueSST’i havalanmaya başladığı andan itibaren veri toplamak için kullanacak. Depolanan veriler daha hızlı ve daha sessiz süpersonik uçakların geliştirilmesinde yol gösterici olacak. Bu bilgiler ayrıca 60’lı yılların sonlarında belirlenen ve süpersonik uçuşa karşı olan çevre yasasının yeniden gözden geçirilmesini sağlayacak.

     

    X59 QueSST süpersonik test uçağı tamamlandığı zaman 17,000 metre yükseklikte 1,512 km/s hızla seyredebilecek. Şirket tarafından belirtilene göre uçağın seyir halindeyken çıkardığı gürültü 75 db olarak algılanacak. Başka bir deyişle otomobilin kapı kapanma sesi kadar olacak.








  • Benim merak ettiğim ses bariyerini aştığında çıkardığı gürültü. Malum darbe gecesi savaş uçaklarının cephanesi bittikten sonra insanlar paniğe kapılsın diye sonik patlamalar kullanılmıştı. İnsanlar bu sesi, bomba sesi zannetmişti.

  • Volkswagen kapısı değil anlaşılan :d

  • Kaç yolcu taşıyabilecek?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir tık ötesi ışınlanma olur herhalde (:

  • Gr8Kebabini kullanıcısına yanıt
    Ancak uçağın içerisindekiler bu sesi alamayacak. :) Ses hızında hareket eden bir cisim, sesi arkasında bıraktığı için dış sesi alamaz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gr8Kebabini kullanıcısına yanıt
    ucagin espiriside burda zaten. yeni govde tasarimlari ses hizinin yarattigi sok dalgasini dagitip sonduruyor. bu sayede bomba etkisi yaratmadan sehirler arasinda ucabilecekler.

  • R0ME kullanıcısına yanıt
    Ben dış tarafındakileri düşünüyorum. Bir çok kişi dikkat etmiyor ama gürültü kirliliği yaşam kalitemizi oldukça düşürüyor.
  • sivil havacılıkta sesten hızlı ucaklar konusunda dünyanın diğer geliştiricileri bir şekilde(!) teknoloji ve üretimlerini askıya alsın,ama birileri bu teknolojiyi küllerinden doğurmaya ve üretmeye çabalasın.enteresan işler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.