Şimdi Ara

Sivil hava ulaştırma işletmeciliği hk. (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
104
Cevap
3
Favori
66.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hortlatsak çok ayıp olur mu
  • okuyup bırakan biri olarak yazmak istedim. Çok kaliteli bir okulda Havacılık Yönetimi okudum ( hazırlık + 1 sene ). Ve bir kaç sorunla karşılaştım,bölüm değiştirdim o yüzden de.

    Öncelikle ben de buradakiler gibi havacılık aşığı birisiydim. Sayısal çıkışlı bir öğrenciyim buna rağmen sırf havacılık olsun diye bu bölüme girdim. Bana kargoda,yönetimde vs vs çalışabileceğimi söylediler. Bu kocaman bir YALAN. Havaş,Çelebi vs yerlerin personelleri oluyorsunuz. He şimdi gelip alttan başlar üste çıkarsınız vs dersiniz emin olun o işler öyle yürümüyor. Torpil çok önemli bu sektörde, onun dışında yükselirsiniz doğru ama yönetici asla olamayacaksınız bunu bilin. Amacınız öyle bir şey ise iyi yerlerde İşletme,Endüstri Mühendisliği okumanızı öneririm.

    Air Cargo'da staj gibi bir şey yaptım. Babamın tanıdığı kadının kendi firması var Borusan Holding'e bağlı. Orada Air Cargo'da çalıştım. İthalat-İhracat vs işler. Aralarındaki en eğitimli bendim öyle söyleyeyim. Hepsi lise mezunu ya da önlisans mezunu insanlardan oluşuyormuş. ( Dış Ticaret okuyorlar genelde ). Ve işleri hem çok zor hem de çok kötüydü açıkçası bana göre değil ( amele muamelesi görüyorsunuz burada. Kamyonlardan yük geliyor bunları indirip paketleyip gidecek yere gönderiyorsunuz falan ).

    İlle de havacılık istiyorsanız BAŞKA BİR LİSANS okuyun. Havacılık Yönetimi ya da SHUİ emin olun size hiçbir şey katmaz, size + sağlamaz. Dönemimden onlarca arkadaşım yatay geçiş yaptı başka okullara,bölümlere. Herkes pişmandı.

    Biraz maaşlardan da bahsedeyim isterseniz. Kargo kısmında 1800-3000 civarı bir maaş alırsınız. 3000 en kıdemlisinin alacağı maaş. Yönetime geçerseniz ( başka bir bina ) 15.000'e kadar yolunuz var. Ama bu yöneticilik için kaliteli okullardan lisans ( İTÜ,ODTÜ,Boğaziçi vs ) ondan sonra yüksek lisans ( yurt dışı olsa çok çok iyi olur ) , müthiş bir İngilizce + ikinci dil + mümkünse üçüncü dil. THY başkanına bakın şu anda ne demek istediğimi anlarsınız.

    Aklıma şu an bu kadar geldi. Havacılık güzel gibi görünen bir sektör ama şunu bilin ki değil. Ne maaşları iyi ne de sosyal hayatınız.

    Başka sorunuz varsa sorabilirsiniz bildiğim konularsa yardımcı olabilirim.




  • Değerli Genç Arkadaşlarım,

    Yakında tercih yapacaksınız. Eğer sonunda iş sahibi olmak istiyorsanız, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ile ilgili SHGM'den akredite olan iki yıllık okullara bakmanızı öneririm. Sonra da bu okulların akademik kadrosunu incelemeniz ve deneyimlerine bakmanızdır. Bölümü kitaptan okuyarak anlatılmasının size kazandıracağı sadece genel kültür olacaktır. Bunu zaten siz de yapabilirsiniz, okula gitmeye gerek yok. AÖF Havacılık Yönetimi bölümü bu amaçla kuruldu.

    İşe girmek istiyorsanız İngilizce öğrenin ve sertifika veren iki yıllık Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği programını seçin. Maltepe Üniversitesi MYO yeni açılmış bir bölüm. Neredeyse tüm yetkileri var. Evinizin yakınlığına göre Kapadokya Üniversitesi, Arel Üniversitesi, THK...

    Bu okulların hangisi olduğunu aşağıdaki listede linki göreceksiniz.

    http://web.shgm.gov.tr/tr/havacilik-isletmeleri/2067-yetkili-havacilik-egitim-kuruluslari




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.