Şimdi Ara

Sıvı Soğutma Radyatör Konumu Hakkında Soru

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi Günler arkadaşlar,

    oc ile 4,7ghz çıkmış i7-3770k işlemcim var. 120'lik sıvı soğutucu aldım. Normalde sıvı soğutucuyu tavana koyup oradaki 1 fanı çıkarıcaktım ama 2 fan sığmadı radyatör normalden daha büyük. Bende farklı senaryolar uygulamaya karar verdim. Sizden isteğim önerileriniz.

    İlk Senaryomda radyatör fanı kasanın ön tarafından dışardaki temiz havayı alıp radyatördeki sıcak havayı kasanın içine dağıtacak. Arkadaki 3lü fanda kasanın içindeki sıcak havayı dışarı çıkaracak. Bu senaryoda çekincem radyötördeki sıcak hava direkt gpu ya gideceği için ekstra bir sıcaklık yükselme ihtimali var. Sapphire rx470 gpu'm var 2 adet kendi fanı var. Aşağıda Senaryo1'in resmi mevcut :

    Sıvı Soğutma Radyatör Konumu Hakkında Soru

    İkinci senaryomda radyatör fanı kasanın egzoz çıkışı dediğimiz bölümde olacak. Kasanın içindeki havayı alıp radyatörden geçirip dışarı atacak. Üstteki iki fanda kasa dışına verecek havayı. Ön tarafdanda temiz hava girecek. Burada amacım egzoz ve yukardaki 2 fanın bir hava akımı yaratması ve sıcak havayı düzgün bir şekilde bölüşerek dışarı çıkarması. Önden giren temiz havada gpu dan gelecek sıcak havayı rahatlatacaktır. Aşağıda Senaryo2'nin resmi mevcut :

    Sıvı Soğutma Radyatör Konumu Hakkında Soru

    Fikirlerinizi bekliyorum bu arada Fanlarımda 120 lik. Farklı önerileriniz varsa açığım. Üste Radyatör + 120 lik 1 adet fanın sığmadını unutmayın.



  • Kasa arkası fanı yerine takmak uygun olur.
  • 2. secenekten şaşma.
    sana tavsiyem eger yapabiliyorsan 2. secenekte radyatore cift fan tak.ancak 2 fanda disari yani egsoz fan olsun.radyatorun sogumasında cok daha etkili oluyor.takacagın 2 fanda havayi disari uflesin.
  • ön ve yandan içeri havalandırma fanları üfürmeli. egzoz fan yerine de radyatörü yerleştir.
  • senaryo 2

    ben h90(14luk) ile 3930k yi bu sekil kullaniyorum, uc tane kasanin onunden iceri 12lik, bir tane tavana 14luk, ve bir tanede islemcinin üzerine gelecek sekilde ozel montaj yaptim, anakarta ait heatsink leri sogutmasi amacli.

    ama sen alabiliyorsan bir fan daha alip one tak, 2 on, 2 ust, 1arka(sivi sogutma).

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.