Şimdi Ara

Sitemi daha güzelleştirmek için ne yapmalıyım?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,

    Kendi çabalarımlawww.sihirlidegnek.com sitesi yaptım. Bu site aslında eşimin yaptığı kostüm işine ait bir site. Siteye göz atarsanız oldukça basit ve statik olduğunu farkedeceksiniz. Profesyonel bir web tasarımcısı olmadığım için ancak bu kadarını gerçekleştirebildim.

    Sizden ricam, bu siteyi daha çekici ve fonksiyonel olması için neler eklemem gerektiği konusunda bana tavsiyelerde bulunmanız. Bazı arkadaşlar sizleri siteye çekerek hit almaya çalışmakla beni suçlayabilir. Ama niyetim kesinlikle bu değil.

    Örneğin sayfaya flash koymak gerekir mi nereye konulabilir? İngilizce sayfaların da olması sizce yarar getirir mi?

    Şimdiden önerileriniz için teşekkür ediyorum.







  • sitede kullanılınan renk seçimlerini gözden geçirmenizi şu an kullanılan ara yüzü geliştirmeniz faydalı olacaktır. kolay gelsin
  • Öneri için teşekkürler. Renk seçiminde haklısınız. Aslında aceleye geldi ve mor ağırlıklı renkler kullanmak zorunda kaldım. Kostüm ve çocuk üstüne olan bir site için sanırım pastel renkler daha uygun olacaktır sanırım. Öneriniz çok yerinde olmuş teşekkür ederim.
  • sitenin anasayfasını karikatür veya çocuklarla ilgili birşeyler koyarak tasarlayabilirsin.Yazı alanı biraz daha daralır ancak tasarım olarak güzel gözükür renklere gelince sarı turuncu gibi renkler iyi gider.
  • Renk konusuna bende katılıyorum.

    Biraz görsellik katabilirsiniz , site yazılar ile çok boğulmuş.
  • Aslında yönlendirilen sayfalarda animasyon görselleri yer alıyor.
    Ön sayfadaki text'in uzunluğunun farkındayım. Ancak onun nedeni de, bu ön sayfada yer alan anahtar kelimelerin google'da sayfamın üst sıralarda çıkmasını saglamasidir. Bilmiyorum ne kadar faydasi olur bunun, ama body text olan ön sayfada yer alan anahtar kelimeler, girildiğinde arama sonucunda sayfanin ust siralara cikmasina neden olabiliyormuş.

    Sayfa rengi olarak hangi renk tonları uygun düşer acaba? Yeşil ağırlıklı mı olsun, sarı ağırlıklı mı olsun? Sonuçta site çocuk kostümü üzerine yapılmış bir site? Renk konusundan anlayan arkadaşların yardımına ihtiyacım var.
  • Bugün biraz eklemeler yaptım sitede. Elinde sihirli değnek olan bir peri kızı veya sihirbaz flash animasyonunu (swf dosyası) nerede bulabilirim acaba? Fikri olan var mı?
  • Arkadaşlar, sitem de hiç olmazsa bir tane hareketli bir nesne olsun istiyorum. Elinde sihirli değnek olan bir sevimli perinin gif veya flash (swf) animasyonunu nereden bulabilirim? Peri elindeki sihirli değnek'i sallayacak ve ne bileyim bir konuşma balonu açılacak, içine duyurularımızı yazabileceğim. Bu tip animasyonlara kolaylıkla ulaşabileceğim bir site vs. var mı acaba? Perinin elindeki sihirli değnek, sitemizin konseptine de çok uygun. Ya da sadece sihirli değnek de olsa olur ama animasyon olması benim için önemli.
    Teşekkürler.
  • bence siteniz güzel. amacınız işinizi tanıtmak. bunuda başarmışsınız. sizin siteniz internette boş boş gezinenlerin değil, ihtiyacı olanların arayıp bulacağı türden bir site olmasından dolayı ziyaretçiler için içerik tasarımdan daha önemli.bu nedenle sizin önceliğiniz içeriği tanıtmak ve sitenin açılma hızını yavaşlatmamak. swf koymanız sitenin açılışını bir miktar yavaşlatabilir.

    belki yazıları daha büyük puntoyla yada comic sans MC karakteri gibi okurken insanı sıkmayan fontlar kullanılabilir. belki post-itleri sağda/solda küçük bir kutu ayarlayıp içine yerleştirebilirsiniz.
    tasarımda ise son nokta diye birşey yoktur. en iyisini bile yapmış olsanız bir süre sonra yenilemek isteyebilirsiniz.
  • Teşekkürler, Lupara.
    swf'nin sitenin açılışını yavaşlatması söz konusu ise, tabii ki istemem. Zira kostüm arayanlar işlerini bir an önce bitirmek beğendikleri kostümü biran önce kiralamak isteyen kişiler oluyor. Açıkçası bu konu üzerinde arkadaşların bu denli ilgilenip tavsiyede bulunmasını beklemiyordum, gerçekten hepinize teşekkür ediyorum.
    Dediğine katılmamak elde değil. Bizimki gibi sitelerde içerik daha önemli, caf caflı animasyonlar yerine ihtiyaç duyulan kostümlerin düzgün fotoğraflarının yer alması daha önemli.
    Yazıların okuyanı sıkması konusu ciddi derece önemli bizim için. Gerçekten öyle ise bu site, sahip olduğu yazı fontları ile belki de bize yarardan çok zarar getirebilir. Aslında bu konuda çevremdeki arkadaşların da fikrini almam gerekecek, bakalım çoğunluk senin düşündüğün gibi mi düşünüyor. Gerekirse tüm text'leri comc sans'a çeviririrm.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Lupara_

    bence siteniz güzel. amacınız işinizi tanıtmak. bunuda başarmışsınız. sizin siteniz internette boş boş gezinenlerin değil, ihtiyacı olanların arayıp bulacağı türden bir site olmasından dolayı ziyaretçiler için içerik tasarımdan daha önemli.bu nedenle sizin önceliğiniz içeriği tanıtmak ve sitenin açılma hızını yavaşlatmamak.

    kesinlikle katılıyorum. amaç mümkün olduğunca akıcılık olmalı.
  • site gayet şık ve güzel sitenin orta kısmına kayan kostümler falan olsa mükemmel olur
  • Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum:
    Bugün bir arkadaş söyledi. Sitenin açılış sayfasında, en alt paragrafın fontlarını en küçük seçersem ve/veya bu paragrafı ana sayfanın siyah olan paneline (yani görünen alanın dışına) yerleştiririrsem de Google arama motoru burada yer alan anahtar kelimeleri dikkate alabilirmiş. Böylelikle ön sayfadaki text uzunluğu azalmış olur ancak bu banabir dezavantaj getirmezmiş.
    Fikri olan var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vehbi

    Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum:
    Bugün bir arkadaş söyledi. Sitenin açılış sayfasında, en alt paragrafın fontlarını en küçük seçersem ve/veya bu paragrafı ana sayfanın siyah olan paneline (yani görünen alanın dışına) yerleştiririrsem de Google arama motoru burada yer alan anahtar kelimeleri dikkate alabilirmiş. Böylelikle ön sayfadaki text uzunluğu azalmış olur ancak bu banabir dezavantaj getirmezmiş.
    Fikri olan var mı?


    Merhaba;

    Eğer arkadaşının dediği gibi yaparsan, Google bunu hemen algılar ve siteni google aramalarında çok arkalara atar. Bu eskiden google'ı kandırmak için yapılan bir metottu ama artık google akıllandı ve bunu anlıyor. Kesinlikle böyle bir hata yapma.
  • İlgicekici, uyarın için teşekkür ediyorum...
  • google da üst sıralara çıkmak için olabildiğince çok büyük sitede isminizin geçmesi yeterli sayılır. mesela mynette,gezginlerde siteadı+kostüm kelimelerinin beraber geçmesi bin tane google keyworddan iyidir.bu forumda sitenizin isminin geçmesi bile belki sitenizi 10 sayfa öne almıştır. o nedenle bu konuda kafa yormanıza gerek yok.
  • Arkdaşlar domdomes.com adlı bir site buldum. bir tıkla kazan sitesi ama biraz amtör göründü bana. aslında türkçe ama uğraşmaya değer mi bilemedim. fikir verir misniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.