Şimdi Ara

Sistemime kasa tavsiyesi için yardım edermisiniz?

5 sn
7
Cevap
1
Favori
102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Amd Phenom x4 965 3,40 ghz işlemci
    Amd Radeon Hd 5700 ekran kartı
    4 gb ram
    64 bit Windows 7
    Asus M4A87TD/USB3 Anakart
    500 gb samsung sabit disk 2 adet
    Sistemimde hiç oyun oynamam.Sadece nette gezer,video falan seyrederim.Güç kaynağım gerçek 650 watt var.Benim Thermaltake bir kasam vardı.Onun usb girişleriarızalnmış.Kullanırken sorun yaşıyorum.Bu sisteme göre 500-750 tl civarı güç kaynağı olmayan düzgün bir kasa tavsiye edermisiniz?Laptopum da var ama masaüstünün rahatlığını vermiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremali69 -- 6 Haziran 2018; 20:25:17 >

You forget a thousand things everyday pal, How bout' you make sure this is one of 'em? // Surviving is winning Franklin. Everything else is bullshit. Fairy tales sprung by people afraid to look life in the eye. Whatever it takes kid... Survive! // Human stew... That's my limit.
  • Hocam,

Şu noktada iki tane soru işareti var bende.
    1. Alacağın kasayı kaç sene kullanmayı planlıyorsun (üzerine tekrar sistem kuracak mısın?)
    2. Ne kadar görüntüsü güzel olsun diyorsun.

Verdiğin bütçe ile çok ciddi kalitede kasalar alınabilir. Bu nedenle ne kadar süre kullanmak istediğin ve RGB ile gelen görsel fetişizme ne kadar tutulduğun önemli. Bunları belirtirsen çok iyi olur. Çünkü geçen bir arkadaş tavsiye isterken sadece performansa önem verdiği için farklı bir kasa tavsiye edildi. Ama sen görselliğe de önem verirsen olay değişebilir.

Kaldı ki yazdıklarından çok performanslı bir kasa istemediğini düşünüyorum. Sırf internette gezinip video izlemek için 700TL civarı bir bütçe de gerekli değil. Basit bir hava akışı kötü olmauyan 300TL civarı kasa ile yaşayabilirsin sanki.
    Asus Prime X570 Pro // AMD Ryzen7 5800X3D // Arctic LF III 360 White // PowerColor RX9070XT RedDevil // 32GB(8GBx4) Cruical Ballistix White RGB (3733CL15) // 960GB Sandisk Ultra3D SSD // 2TB Team MP33 NVMe // 1TB Team T-Force Vulkan // 4TB Seagate Backup+ HUB // MSI MAG401QR // Asus TUF GT502 // Asus ROG Strix 850G // Asus ROG Strix Scope II 96 // Logitech G604 // Logitech G440 // Creative Sound BlasterX G6 // Edifier X600
  • quote:

Orijinalden alıntı: massacrer

Hocam,

Şu noktada iki tane soru işareti var bende.
    1. Alacağın kasayı kaç sene kullanmayı planlıyorsun (üzerine tekrar sistem kuracak mısın?)
    2. Ne kadar görüntüsü güzel olsun diyorsun.

Verdiğin bütçe ile çok ciddi kalitede kasalar alınabilir. Bu nedenle ne kadar süre kullanmak istediğin ve RGB ile gelen görsel fetişizme ne kadar tutulduğun önemli. Bunları belirtirsen çok iyi olur. Çünkü geçen bir arkadaş tavsiye isterken sadece performansa önem verdiği için farklı bir kasa tavsiye edildi. Ama sen görselliğe de önem verirsen olay değişebilir.

Kaldı ki yazdıklarından çok performanslı bir kasa istemediğini düşünüyorum. Sırf internette gezinip video izlemek için 700TL civarı bir bütçe de gerekli değil. Basit bir hava akışı kötü olmauyan 300TL civarı kasa ile yaşayabilirsin sanki.
    Gösterişten ziyade girişlerinin bol olması,kaliteli olması,güncel olması,ilerde yenileme yaparken iyi bir kasam var,diğer parçaları seçeyim diyebilmeliyim.Evet bilgisayarda sizleri gibi çok detaylı işler yapmıyorum ama İngilizlerin ucuz mal alacak kadar zengin değilim sözüne inanırım.O yüzden gösterişin hiç önemi yok,alabileceğim en iyi,güncel kasayı almak isterim.Limit dediğim gibi 500-750 tl arası sadece kasa için olacak.İlginize teşekkür ederim.Ben bir de kasa seçiminde anakarta göre mi seçim yapılıyor.Atx,mikro gibi terimler var.Bu benim sistemime olacak kasalar Atx mi?

• keremali69 kullanıcısına yanıt
    Ucuz mal alacak kadar zengin değilim mantalitesinin sonuna kadar ben de arkasındayım ama verdiğin bütçe zaten o seviyedeki kasaların çok üzerinde. Yani 700TL ile gerçekten çok sağlam bir kasa alınabilir.
    Ben Thermaltake Core ve View serisi benim tavsiyem (15 yıldır Thermaltake kullandığım için biraz subjektif bakıyorum ).

Kasayı normalde anakarta göre seçmek gerekli. Anakartın girmeyeceği bir kasayı almamak için. Günümüzde en çok bulunan anakart boyutları E-ATX, ATX, mATX ve ITX (büyükten küçüğe). E-ATX anakart kolay kolay almayacaksındır zaten ve o nedenle ATX destekli bir kasaya mATX ve ITX takabiliyorsun zaten. Benim kasa seçerken tavsiyelerim kabaca aşağıda. İstersen biraz model araştır. Opsiyonlar olursa almak istediğin ya da beğendiğin daha rahat da yönlendirebiliriz.
    1. Malzeme kalitesi
    2. Hava girişlerinin ızgara/mesh tasarım olması
    3. Kasa iç hacmi
    4. Özel sıvı soğutma sistemine açıklığı
    5. Takılabilecek fan sayısı
    6. Kablo düzenleme imkanı
    7. Görsellik
    Asus Prime X570 Pro // AMD Ryzen7 5800X3D // Arctic LF III 360 White // PowerColor RX9070XT RedDevil // 32GB(8GBx4) Cruical Ballistix White RGB (3733CL15) // 960GB Sandisk Ultra3D SSD // 2TB Team MP33 NVMe // 1TB Team T-Force Vulkan // 4TB Seagate Backup+ HUB // MSI MAG401QR // Asus TUF GT502 // Asus ROG Strix 850G // Asus ROG Strix Scope II 96 // Logitech G604 // Logitech G440 // Creative Sound BlasterX G6 // Edifier X600

• Tavsiyelerinizden birini alacağım.İlginize teşekkürler..

MasterBox Lite 5 RGB
    MasterBox 5T
    MasterBox 5 MSI Edition
    Mastercase 5 bu dört model bütçe dahilinizde PSU'suz modeller. Ayrıca aşağıda ki modellere de göz atabilirsiniz.

H500P akrilik veya Mesh modeli, Mastercase PRO 6, MasterBox PRO 5 RGB gibi modellerimize de göz atabilirsiniz.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.