Şimdi Ara

Sistemime iki işletim sistemi kuramıyorum :S

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim problemim makinama iki işletim sistemi kuramamak...Makinama Windows XP ve Windows 7 kurmak istiyorum ama yapamıyorum...İlk önce en eski sistemin kurulması gerektiğini biliyorum ve Windows XP yi kuruyorum sonra Windows 7yi kuruyorum(İkisini de hard disk'in ayrı bölümlerine kuruyorum yanlış anlaşılmasın :)) ama her zaman en son kurduğum sistem açılıyor..Normalde önyüklemede iki işletim sistemini de göstermesi lazım seçmem için ama çıkmıyor direk son yüklediğim sistemi açıyor ve diğer kurduğum sistemi açmıyor...Ne yapmam lazım? Lütfen birisi yardım etsin yoksa kırıcam makineyi

• Şu anda halen Windows 7 kurulu ise yapman gereken,
    My Computer > Properties > Advanced System Settings > Startup and Recovery > Settings > "Default Operating System"
    buradan istediğin ayarlamayı yapabilirsin.

Orijinalden alıntı: Janissary_1453

Şu anda halen Windows 7 kurulu ise yapman gereken,
    My Computer > Properties > Advanced System Settings > Startup and Recovery > Settings > "Default Operating System"
    buradan istediğin ayarlamayı yapabilirsin.

Evet şu an Windows 7 kurulu ama problem orda değil..Problem benim Windows xp yi hiçbir şekilde görememem...Sadece Windows 7 yi görüyor bilgisayar...Yani Windows 7 yi kurduktan sonra Xp ile bağlantım kesiliyor bunu nasıl halledebilirim..Sanırım problem önyüklemeyle alakalı..Diğer internet sitelerinde bir araştırma yaptım ve herkes ''İlk önce hard diskini böl ''C'',''D'' ve ''E'' şeklinde ilk önce XP'yi 'D'' bölümüne sonra da ''C'' bölümüne 7'yi kur diyorlar adımı adımına herşeyi yaptım ama olmuyor...Lütfen birisi yardım etsin..

• Önce C bölümüne Windows 7 kuracaksınız,daha sonra D bölümüne XP kurarsanız hiçbir sorun yaşayacagınızı zannetmem...

Orijinalden alıntı: kovboy0950

Açıklarsan seviniriz çözümünü.Buldum diyip çekip gitmeyin.

Peki açıklıyım o zaman kusura bakmayın..
    İki sistemi kuramamamın sebebi ilk önce Xp'yi hangi bölüme(C: yada D:) kurarsam kurayım önyükleme(başlangıç) dosyalarını direk olarak C: bölümüne atması...Yani ben D:'ye Xp kurduktan sonra C:'ye de W7 kurmam gerektiği için C:'yi formatlamam gerekiyordu...Bu yüzden Xp'nin başlangıç dosyaları silindiği için sistem direk olarak Windows 7'nin başlangıç dosyalarını görüp Windows 7'yi açıyordu...Bu problemi şöyle çözdüm..İlk önce hard diskimi C:,D: ve E:(harflerin önemi yok) şeklinde 3 bölüme ayırdım...Daha sonra C: bölümünü silip ayrılmamış bölüm olarak bıraktım...Daha sonra D: bölümüne Xp'yi kurdum ve önyükleme(başlangıç) dosyalarını kurduğum bölüme atmayacağı için E: bölümüne attı...Bu sahayede XP'nin önyükleme dosyalarının silinme ihtimali kalmadı ve son olarak ayrılmamış bölümü biçimlendirip W7'yi kurdum...

Yani olay şurda...İki sistem kurarken öncelikle dikkat edilmesi gereken yükleme sırası(en önce daha eski sistem) ve önyükleme dosyalarının silinmemesine dikkat edilmesi...

Kusura bakmayın aslında bu cevabı daha önce yazacaktım ama biraz uzun olduğu için üşendim :D...Umarım aynı problemi yaşayan arkadaşlar için yararlı olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoSsnak -- 24 Mart 2010; 21:29:29 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.