Şimdi Ara

Sistemimden Beklediğim Performansı Alamıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba sorunum sistemden istediğim performansı alamamam. Laptop kullanıcısıyım. Monster Abra 5 v16.6 kullanıyorum

    • Intel Comet Lake Core i5-10200H-2,4GHz Turbo Boost ile 4,10GHz
    • Nvidia GTX1650TI 4GB GDDR6 128-Bit
    • 16GB (2x8GB) DDR4 2933MHz

    özellikler böyle. 500gb ssd var ve her şey ona kurulu.

    İnternetten aynı ekran kartının testlerine bakıyorum adamlar benden daha fazla fps alıyor. ben ise neredeyse %75 ini falan alabiliyorum. Mesela insurgency sandstorm aynı ekran kartı test videosunda adam yüksek ayarlarda 100 civarı fps alıyor ben ise 100ü sadece boş evin içinde alıyorum değerler sürekli oynuyor 60 50 ye düşüyor belki daha fazla düşüyor. Pc ye format atmadan önce değerler bundan bi tık daha iyidi sanki.Virüs var diye format attım. Normal insurgency oyununda her şey full sabit 130fps alıyordum 120hz diye 130 kitlemiştim. Şimdi 100 civarı geziyor hatta drop girince 60-70 e düşüyor.Cs go da aynı şekilde onda da 130fps sabit ama drop giriyor 110 a düşüyor. Pc ye format attıktan sonra yaptıgım şeyler:

    -Gönderilen usb bellekle driverları kurmak ve intel driver support assistant ile güncellemek ve nvidia experience ile güncellemek

    -Windows güncellemelerini yapmak.

    -Her türlü gereksiz ayarları kapatarak windows 10 u oyuna hazır hale getirmek.

    -Oyunlara özel fps ayarları yapmak

    Bunun dışında windowsta ek olarak directx yükledim onun dışında hiçbir şey yüklü değil ve bir de oyunlar yüklü işte. Hepsi orijinal oyunlar crackli değil.


    Msi afterburner ile test yaparken daha fazla ve stabil performans alıyordum bu arada ve gpu %99 du 0insurgency sandstormda. Bugun normal oynayayım dedim gene kötüydü. Ekran kartım çok kendini kullanmıyor gibi geldi bana pc çok az ısınıyor verdiği performans da az. Büyük ihtimalle yazılımsal bir şeyler eksik çünkü format öncesi daha iyidi. Herhangi güncelleme ya da program mı eksik directx gibi anlayamadım yardımcı olur musunuz lütfen?








  • Ekran kartı testi dediğiz hangi video atabilirseniz daha net yorumlar yapılabilir.


    Aynı laptop ve ekran kartının (Notebook ekran kartı) testlerine mi bakıyorsunuz?


    Yoksa masaüstü sistemlerin ekran kartı testlerine bakıyor olabilir misiniz?


    Birde sizin işlemci çoğu testte kullanılan işlemincinin çok altında kalıyor. Ona da dikkat etmenizde fayda var. Bu sebeplerden ötürü hangi video testlerine bakıyorsunuz. Atarsanız daha net yorumlar gelecektir.

  • Hocam sorunu buldum galiba. Test yaparken farkettim ekran kartı boş evin içinde kendini kullanıyor ama dışarı çıkınca yani zorlayacak yerlere gelince kullanımı 50 ye düşüyor neredeyse bu yüzden drop giriyor. Hatta 35 e düştüğünü bile gördüm. Kendini %80 kullandı en fazla ve benim ayarlardan sabitlediğim 130fps e geldi orda kaldı. Fakat sonradan tabi kullanımı 60-70 lere düştü. Yanı hep 80 civarı kalsa sabit 130 fps verecek ama kalmıyor. Bide ekran kartı sıcaklığı hep 70-74 arası sanki ekran kartı kendini o derecede tutmaya yönelik performans veriyormuş gibi hissettirdi bana. 70-74 çok düşük değil mi fanlar bile tüm gücüyle çalışmıyor onlar da yüzde 70-80 civarı çalışıyor.

  • Ayrıca hocam daha düşük sistemlerin performansı bile daha yüksek benimkinden format sonrası oldu bir şey eksik ya da yanlış galiba

  • ugurzort U kullanıcısına yanıt

    cpunun turbo boost özelligini kapa 4 ghzde kullanma- 80 85 90 dereceleri görür işlemcin yoksa. Buda ekran kartına darbogaz yapar.

    2.4 ghzde kullanmaya bak hem sıcaklık sorunun düzelir hemde thermal throttlinge girmez

    Ekran kartın içnde msi afterburner indir. 60 fpsye sabitle fanlarıda %40 50 ye sabitle

    Ekran kartıda böylece 65 dereceyi gecmez 60 fpsde gayet akıcı her oyunu oynarsın.

    60FPs üstü sıkıntı işlemcin ekran kartına yetişemiyor. Sıcaklıklarda coşuyor tabi. 1650 zaten 60fps kartı. Boşuna 100 fps alcam diye zorlama sistemini.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.