Şimdi Ara

Sistemi Topladım Ama Çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk kez sistem topluyorum.Tüm parçaları anakartın kullanma klavuzundaki gibi yerleştirdim bağlantıları yaptım ama kasada tık yok.Hiç çalışmıyor bile.Sebebi ne olabilir ?

Sistemim
    Fx 6100
    Asrock 970 Extreme3
    Seagate Barracuda 500Gb
    Sapphire HD7850 1gb
    2x4 Gskill Ram

• bir yerde gözden kaçırdığın bişey olmalı anakartındaki soket girişlerini dikkatli incele(anakarta güç girişi,kasanın on-off tuşunun bağlandığı yer vs)
  • quote:

Orijinalden alıntı: INSURG3NT

bir yerde gözden kaçırdığın bişey olmalı anakartındaki soket girişlerini dikkatli incele(anakarta güç girişi,kasanın on-off tuşunun bağlandığı yer vs)
    Yanlıs toplamışındır , git baştan topla.
  • quote:

bir yerde gözden kaçırdığın bişey olmalı anakartındaki soket girişlerini dikkatli incele(anakarta güç girişi,kasanın on-off tuşunun bağlandığı yer vs)
    2.Kez parçaları söküp takıyorum ama olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AliZeyd

2.Kez parçaları söküp takıyorum ama olmuyor.

Alıntıları Göster
    komik olacak belki ama power supplyın şalteri kapalı falan değil dimi sonuçta insanlık hali
  • quote:

komik olacak belki ama power supplyın şalteri kapalı falan değil dimi sonuçta insanlık hali

Alıntıları Göster
    Aşağıda gösterdiğim gibi yerleştirdim parçaları.

• quote:

Aşağıda gösterdiğim gibi yerleştirdim parçaları.

Alıntıları Göster
    işlemcin ramler ve ekran kartın hdd iyice yerlerine oturtulmuşsa resimde sol alt köşede girişleri bulunan power-hdd led,power-reset sw kablolarının bağlantısında hata olmadığına emin ol,ayrıca dediğim gibi power supplydan anakarta takılan güç kablosununda takılı olsun..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

işlemcin ramler ve ekran kartın hdd iyice yerlerine oturtulmuşsa resimde sol alt köşede girişleri bulunan power-hdd led,power-reset sw kablolarının bağlantısında hata olmadığına emin ol,ayrıca dediğim gibi power supplydan anakarta takılan güç kablosununda takılı olsun..

Alıntıları Göster
    Olmadı gitti yav.Kasadan en azından ufakta olsa ses gelmesi hiç ses filanda gelmiyor.Acaba Power Sw kablosu farklı bir yeremi takılıyor.
  • Anakartin power ışığı yanıyor mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hirotaro

Anakartin power ışığı yanıyor mu
    Hayır yanmıyor.
  • quote:

Hayır yanmıyor.

O zaman ya psuda sorun var yada psu baglantilarini yanlis yapiyorsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Hayır yanmıyor.

O zaman ya psuda sorun var yada psu baglantilarini yanlis yapiyorsun

Alıntıları Göster
    Kardeşim anakartın üzerinde şekillerle gösterilmisin hangi kablo nereye gelecek diye.İlk kez pc topluyorum belki gözden kaçırdığım bi yer vardır.
  • quote:

Kardeşim anakartın üzerinde şekillerle gösterilmisin hangi kablo nereye gelecek diye.İlk kez pc topluyorum belki gözden kaçırdığım bi yer vardır.

Sarı ile gösterdiğim yerlere güç girişlerini bağladın değil mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 27 Aralık 2012; 16:09:30 >

• quote:

quote:

Sarı ile gösterdiğim yerlere güç girişlerini bağladın değil mi ?

Alıntıları Göster
    Evet bağladım.Sağ Üste 2 Tane Ayrı yan yana kablo bağlıyoruz değilmi ?

• quote:

Alıntıları Göster
    Psu markası nedir ?
  • quote:

Psu markası nedir ?

Alıntıları Göster
    Coolermaster Elite Rc 430 Kasa.Yanında gelen PSU kullanıyorum.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Hiç tepki vermiyorsa büyük ihtimal power switch bağlantısından kaynaklanıyor. Biraz gıcık bir bağlantı olur kendisi, yanındaki yerlere de teker teker deneyin. Hatta + - ters olabiliir, çevirip denemeyi de unutmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

Hiç tepki vermiyorsa büyük ihtimal power switch bağlantısından kaynaklanıyor. Biraz gıcık bir bağlantı olur kendisi, yanındaki yerlere de teker teker deneyin. Hatta + - ters olabiliir, çevirip denemeyi de unutmayın.

Alıntıları Göster
    psunun 8 pinlik giriş kısmını yukarıdaki yere taktıysan ok . yalnız 2 tane ayrı yanyana kabloyu derken ? onun tek bir 8 pinlik olması lazım . ama sanırım bazı markalarda cpu 4+4 diye geçiyor sanırım bu psu öyle

ayrıca anakartı yükseltme vidalarının üzerine kurdun ? bundada sorun yoksa

psu sorunlu gibi geliyor bana . anakart üzerindeki ışığının yanmaması ile switchlerin bir alakası yok . alakası olsaydı uzay montajı yapılamazdı .

• quote:

psunun 8 pinlik giriş kısmını yukarıdaki yere taktıysan ok . yalnız 2 tane ayrı yanyana kabloyu derken ? onun tek bir 8 pinlik olması lazım . ama sanırım bazı markalarda cpu 4+4 diye geçiyor sanırım bu psu öyle

psu sorunlu gibi geliyor bana . anakart üzerindeki ışığının yanmaması ile switchlerin bir alakası yok . alakası olsaydı uzay montajı yapılamazdı .

İyi de her anakartta power ışığı yok ki.

Güç tuşu anakarta sinyal yollamazsa sistemden herhangi bir yanıt da gelmez doğal olarak... Kısa devre yaparak da açılmıyorsa o zaman güç kaynağı sorunlu demektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

quote:

İyi de her anakartta power ışığı yok ki.

Güç tuşu anakarta sinyal yollamazsa sistemden herhangi bir yanıt da gelmez doğal olarak... Kısa devre yaparak da açılmıyorsa o zaman güç kaynağı sorunlu demektir.

Alıntıları Göster
    Acil yardım edin herşeyi denedim olmuyor.Anlayan yok mu ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.