Şimdi Ara

Sistemi Takviye Mi? Yoksa Xbox One X Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar son zamanlarda aklımda bir soru var. Sizce aşağıdaki özelliklerini yazacağım sisteme takviye mi yapmalıyım? Yoksa ekran kartını satıp yaza doğru para biriktirip Xbox one x mi almalıyım?

i5 6402p stok fanlı işlemci
    Msi h110m pro D anakart
    Msi Rx 470 4gb ekran kartı
    Gskill 8 GB ram tek modül bellek
    Ssd yok 1 tb hdd var 7200rpm wd

400 TL civarı param var ancak yaza doğru daha da biriktirebilirim. Pc de çok oyun oynamıyorum en çok bf1 oynamak istiyorum ancak çok fazla fps drop oluyor. Bir çok kişi çift kanal 16 GB ile sorunun çözüldüğünü yazıyor ama pek güvenmedim. Xbox one x için 4k TV lazım diyenler olacaktır. Evde Vestel in 4k TV si var HDR yok ama idare eder. Sizce hangisi sisteme ram cpu soğutucu takviyesi mi yoksa yazın xbox one x mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kesinlikle ram cpu sogutma

Çünkü xbox one x için aşırı derece beklicen ve originsl oyuna gold üyeliginede para verceksin

Konsola gerek yok ekran kartın gayet iyi ram cpu sogutması yeterli

• asko56 kullanıcısına yanıt
    Bana da pc tarafı ağır basıyor çünkü elimde ps4 te var hali hazırda. Ama işlemciye yük binen oyunlarda i5 yetmemeye başladı. İşlemci anakart ikilisini satıp yerine ryzen 5 1400 1500 falan mı alsam diye de bir düşünce oluştu.

• Fps drop un sebebi işlemci bf1 en az 6 çekirdek istiyor i7 6700 veya i7 7700 lazım sana extra dan 8 gb ram de lazım

• sefa.elver kullanıcısına yanıt
    İkisi en az 1400 TL yapıyor maalesef çok yüksek fiyat bu benim için. İşlemci ve ana kartı satıp ryzen 5 1600 ve ucuz yollu bir anakart alsam belki o zaman daha ucuza gelir.

• Ryzen e bulaşma derim ryzen fuzuli masraf olur sen dedigimi

Bu intelin yeni ucuz anakartları gelicek ram i al. Yeni ucuz anakartlar felince

İ5 8500 b360 anakart alıp olauı kapatırsın

Suan ram al geç ram daha önemli oyunlar için

Zaten bf1 in zamanıda geçti yenisi duyrulucak

• Adamın elinde işlemci anakart varken ryzen almak neyin kafası 1 ay kaldı çıkmasına anakart v işlemcinin adamın elindeki bütçede belli 400 tl ye ryzen 1600 veren varsa ok

Ram alıp kullansın masrafa gerek yok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PS4 Slim mi yoksa normal mi?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Hocam ryzen 5 1600 gerçekten iyi bir işlemci şahsen her sene soket değiştiren intel yerine amd almayı yeğlerim. Fakat dediğiniz gibi ram alıp para biriktirmek en iyisi olacak.

• anakart ve işlemcini satıp beklemeye geçebilirsin.

daha sonra 8400 ve anakart ile sistem güncellenebilir.

ileride satarsan yüzüne bakılmaz.
    500 tl ye 4 çekirdek i3 ve 300 tl ye anakartı satılacak.
    anlayacağın i5 işlemci fiyatına anakart ve işlemci alıyor olacaksın.
  • Ps4 pro

• quote:

Orijinalden alıntı: asko56

Adamın elinde işlemci anakart varken ryzen almak neyin kafası 1 ay kaldı çıkmasına anakart v işlemcinin adamın elindeki bütçede belli 400 tl ye ryzen 1600 veren varsa ok

Ram alıp kullansın masrafa gerek yok

İyi de kardeşim 400 tl ye ryzen veren varsa ok diyorsun adama i5 8500 (?) ve daha çıkmamış anakartları öneriyorsun bende diyorum ki adamın bütçesi olunca dahi gidip i5 alınmaz ryzen varken bu kadar basit.
  • Nisan temmuz arası yeni ryzenlere geçmek için bir sürü 1600 satışa çıkar. Az zorlayıp 1600 almak varken ben konsola geçmezdim şahsen. İkinci eli kovalayın. Gayet güzel fiyata 1600, 1500X çıkar mutlaka.
  • hayır dostum anlatamadım ben arkadaş yaza xbox one x parasının birikecegini söylüyor yani yaklasık 2700 ozamana kadar yeni intellerde ryzenlerde çıkar ondan bu sekil bir öneri verilmiş oldu 400 tl ram alıp yazında ister yeni ryzen istersede yeni intel kendi kararı
  • quote:

Orijinalden alıntı: asko56

hayır dostum anlatamadım ben arkadaş yaza xbox one x parasının birikecegini söylüyor yani yaklasık 2700 ozamana kadar yeni intellerde ryzenlerde çıkar ondan bu sekil bir öneri verilmiş oldu 400 tl ram alıp yazında ister yeni ryzen istersede yeni intel kendi kararı

Aynen bunun aynısı şuan sizin için daha mantıklı duruyor yeni ryzen anakartlar her marka ram e destek verirse eğer 16 gb ram iniz de hazır olur yalnız aynı marka aynı model ram almaya özen gösterin

• konu sahibi ben degilim ama dostum arakdaşı ekiketlicegim
    Hayır hocam dikkatli okumamışsınız. Xbox one x almam için ekranı kartını satmam gerektiğini yazdım. Yani 2700 TL vermeyecektim. Zaten konsolda ikinci el olarak 2300 kere bulabiliyorsun ekran kartınıda satarsan ucuza gelir diye düşünmüştüm.

Fakat işlemci anakartı satarsam eğer şuan alan olursa 300-400 katıp ryzen 5 1600 ve anakart alabilirim. Zaten amacım oyunlarda 60 fps alabilmek ryzen 5 1600 bunu başarabilir ve rx 470 e de asla darboğaz yaşatmaz. İlk etapta kafamda rami 16 yapmak var şuanlık.

• olabilir yanliş anlamış olabilirim dedigim gibi

i5 de işini rahat görür ryzen e suanlık gerek yok almışken iyibir işlemci ve anakart kombosu olsun bence biraz paranı biriktir

çünkü suan bu işlemci yeterli güncel tüm oyunlar için bf1 için bile geyet yetiyor

burdaki arkadaş ın sistemi sizinkinden eski ve rahatça oynuyor sizinki daha yeni yani bi ram alıp bütün sorunlarınızı halledebilirsiniz gibi geliyor bana çünkü bf1 ram istiyen bir oyun

https://www.youtube.com/watch?v=leh0HYqnACc
  • Ps4'üm varken pro almak pek mantıklı gelmiyor.
    @Grkwnxs

Evet hocam zaten internette i5 6400 ve 6500'ler ile çift kanal bellekte yer yer zorlansada 60FPS+ üstü rahat oynadığını söyleyenler var. Yani ram almak sorunu epey azaltacak gibi duruyor.@asko56

En iyisi şimdilik rami alıp yeni işlemciler gelincede duruma göre işlemci anakart almak olacak sanırım. 1-2 ay sonra işlemci ve anakartı muhtemelen şimdikine göre zararlı bir şekilde satacağım. Ancak en azından o zamanda alacağım işlemci biraz düşmüş olur ve hiç olmazsa elimde param birikmiş vaziyette olur.
    Yorum yapan herkese teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simos35 -- 22 Şubat 2018; 15:58:53 >
  • 6400 kullanıyordum BF1'e yetmediği için 6700K'ya geçtim. Senin yapabileceğin en mantıklı şey 6402'yi satıp i7 6700 veya 7700 almak ve anakart rame dokunmamak. Sonra da eline para geçince 8 GB daha ram alırsın ve hiçbir oyunda işlemciyi düşünmene gerek kalmaz. 470 zaten 1080p-60 hz için gayet iyi bir ekran kartı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmzamdaki sistemi sırf bf1 için topladım. Daha önce 4460 16 ddr3 ram vardı. Şuan aşırı derecede memnunum. Ama tabi platform değiştirmek tercih meselesi

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.