Şimdi Ara

Sistem Toplama yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • merhaba bekir, bende senin gibi aynı konudan muzdaribim. günlerder araştır araştır artık vazgeçme noktasına gelmişken konuyu burada buldum. grafik işlemlerinde en başarılı pc ler HP ve Dell gibi markların WorkStation ları. Bu konuyu okudamadan önce başka bir konuya yazdğım cevabı buraya paste ediyorum. konuyla ilgili arakadşaların ilgi göstermesini umarak umarım her ikimizin derdinede bir çare bulmuş oluruz.
    selamlar...

Alıntı....
    "bende convert işi ile hayli haşır neşirim. genelde kullandığım programlar convertxtodvd, nero, mtuı. bende iki tane kullanıyorum biri intel tabanlı ki basit olarak (core 2 quad q6600 2,4 ghz - 4gb kingston ram 500 gb 32 mb samsung sata hdd - 750 w thermaltake powersub - winxp pro) 700 mb & 1,5 gb (90 dk & 160 dk) bir mkv hariç bütün film formatlarını 45-55 dk arasında amd tabanlı ki basit olarak (phenom II x4 940 3 ghz - 8 gb crossair ram - 1 tb 32 mb samsung sata hdd - 750 w thermaltake power sub - winvista64&winXP) 700 mb & 1,5 gb (90 dk & 160 dk) bir mkv hariç bütün film formatlarını 40-50 dk arasında. şimdi bir ofis kuruyorum. bir makinaya ihtiyacım olacak. nekadar foruma, ne kadar satıcıya yazdıysamda tatmin edici bir cevap alamadım. en son HP ve Dell ürünlerinin WorkStation ürünlerine yöneldim. Hatta HPZ400 modelini test ettim. ama onda da bariz bir fark yaratacak durum söz konusu değil di. şimdi yukarda yazdığım işler kapsamında bana specifik olarak configirasyon yazacak veya hem yazacak hem satacak arkadaş varmı ??teşekkürler..."

• @Rakkate

hocam WS sistemleri duymuştum önceden ama beni bütce olarak biraz aşıyor
    yukarıdaki sistemin render mevzularında yetersiz kalabilecegi (Ci7 nazaran) ögrenince kafam karıştı,
    1-2 gün içersinde sipariş vermem gerekiyor.. bakalım neye karar kılcaz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bekir2050

quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

arada fazladan ödeyecegin her kurusa deger.. Sonucta sanirim bu ise yeni baslamayan birisin.. Ne bileyim 1 sene icinde daha detayli isler yapabilirsin ve o zaman kafayi yedirir sana amd... Bu konu hakkinda uluslararasi arastirmalarda yap istersen.. Yabanci forumlarda arat konunun sonu hep ayni noktada biter: bu tip uygulamalar ve isler icin ideali i5 ya da i7 sistemlerdir...

anladım oyunlarda amd de den geri kalmaz
    ama rendering işlemlerde farkını gösterir arayı açar diyorsun

bende seninle aynı konuda gidip gelmiştim... ve zamanında konu açmıştım.. linki buldum ekliyorum.. baştan sona kadar oku bence bilgi sahibi olursun

http://forum.donanimhaber.com/m_35252466/tm.htm

• @TechZone

hocam ci7 920 modelinin hemen altında olması gerektgi ve yanlış yazım oldugu yazıyor
    eger bu varsayım dogruysa 10 birimlik fark sanırım saniye türünden,
    10 saniye fark için ci7 baya fark vermek gerekiyor x58,3x2ram vss derken

size şöyle bir soru sorayım mesela,

maxte ci7 1 saat render gösterse amd 965 ne gösterir?
    %50 fark olmazsa bence okadar fak ödemeye gerek yok gibime geliyor
  • 1 saatlik render diye bir şey olmaz.. çizdiğin şeye bağlıdır olay.. bir şey çizersin renderını alırsın 1sn bile sürmez, farklı taraflardan 4 tane ışık verirsin, cisme 50 kere smooth basarsın 3 saatte render alamazsın..

olay yanlış yazıldığı değil zaten Core i7 920'nin hemen altından geliyorda thg'nin sonuçlarına göre 1920x1080 çözünürlükte basit bir küre ne bileyim animasyonsuz, renk verip fln ufak tefek detaylarla render almaktan bahsediliyor.. e arada 13 saniye var..

bilmem kaç milyar poligonlu çizimlerde de arada 13 saniye olacağını düşünmüyorsunuz herhalde diyorum.. eğer öyle bir şey olsaydı AMD nin bu x4 965 işlemcisi o fiyata yok satardı..

ben bir projenin renderını almak için her 2 işlemciyi de deneme fırsatı buldum.. i7 ile 21 saatte render alınırken, x4 965 ile 35 saatte render aldık..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 20 Ocak 2010; 15:17:43 >
  • @LEON-X

tavsiye verirken mümkün olduğu kadar şirket isim, logo vb vermekten kaçının. Reklam olarak değerlendirileceği için silmemiz gerekir.

iyi forumlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

1 saatlik render diye bir şey olmaz.. çizdiğin şeye bağlıdır olay.. bir şey çizersin renderını alırsın 1sn bile sürmez, farklı taraflardan 4 tane ışık verirsin, cisme 50 kere smooth basarsın 3 saatte render alamazsın..

olay yanlış yazıldığı değil zaten Core i7 920'nin hemen altından geliyorda thg'nin sonuçlarına göre 1920x1080 çözünürlükte basit bir küre ne bileyim animasyonsuz, renk verip fln ufak tefek detaylarla render almaktan bahsediliyor.. e arada 13 saniye var..

bilmem kaç milyar poligonlu çizimlerde de arada 13 saniye olacağını düşünmüyorsunuz herhalde diyorum.. eğer öyle bir şey olsaydı AMD nin bu x4 965 işlemcisi o fiyata yok satardı..

ben bir projenin renderını almak için her 2 işlemciyi de deneme fırsatı buldum.. i7 ile 21 saatte render alınırken, x4 965 ile 35 saatte render aldık..

anladım dediginizi ama sonuçta yapılan iş toplam 1 saatlık render süresi verdi Corei7 de,
    amd 965 bu süreyi nekadar gösterir? varsayım projeden ziyade süresi belli olan render zaman diliminden
    bahsediyorum.. arada %50 fark olurmu ? bana olmaz gibime geliyor.. F/P siste almaya çalışıyorum
    intel baya pahalıya variyor sonuçta.. video encoding olayındada aynı durum geçerlimi?

• eh oranlayalım o zaman...

dedik ki i7 21 saat, x4 965 35 saatte yapıyor..

35'in yarısı 17.5 saat eder.. %50 olmasada %45 civarı bir performans farkı var arada.. bu da çok ciddi bir fark.. video encodingde de durum hemen hemen aynıdır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 20 Ocak 2010; 19:07:05 >
  • evet arkdaşlar sistemi intelden yana kuruyorum sebeb ise render uygulamarında ciddi performans farkından dolayı

Gigabyte EX58-UD3R CI7 DDR3 Ses FSB 6.4GT/s Soket 1366 Gigabyte Lan Pcpı.Exp. Anakart
    Intel CI7 2.66 GHZ(920) 8MB 1366 Soket Core I7 İşlemci
    High Power Performance 600W Güç Kaynağı [HP-600-G12S] Yeterlimi ?
    OCZ Gold Edition 1600MHz 6GB DDR3 Üç Kanallı Bellek Kiti (3x2GB) OCZ3G1600LV6GK Düşünüyorum degişmesi gereken varmıdır ?
    Kasa olarak : Kasa : Thermaltake Element S Siyah MidTower pencereli (PSU yok) VK60001W2Z

kasaya bak
    http://www.thermaltake.com/product_gallery.aspx?PARENT_CID=C_00001397&id=C_00001398&name=Element+S&ov=&ovid=&parent_cp=

ek olarak Power : Thermaltake Toughpower 750W (Cross Fire) Modüler 14cm Fanlı PSU W0116R olabilir,gerek varmıdır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bekir2050 -- 21 Ocak 2010; 18:05:32 >

• quote:

High Power Performance 600W Güç Kaynağı [HP-600-G12S] Yeterlimi ?
    OCZ Gold Edition 1600MHz 6GB DDR3 Üç Kanallı Bellek Kiti (3x2GB) OCZ3G1600LV6GK Düşünüyorum degişmesi gereken varmıdır ?
    Kasa olarak : Kasa : Thermaltake Element S Siyah MidTower pencereli (PSU yok) VK60001W2Z

kasaya bak
    http://www.thermaltake.com/product_gallery.aspx?PARENT_CID=C_00001397&id=C_00001398&name=Element+S&ov=&ovid=&parent_cp=

ek olarak Power : Thermaltake Toughpower 750W (Cross Fire) Modüler 14cm Fanlı PSU W0116R olabilir,gerek varmıdır ?

kullanacağınız bileşenler her ne kadar üretim teknolojisi olarak ileri düzeyde olup sistem boştayken çok cüzi WATT değerleri harcasalar dahi tam yükte özellikle rendering encoding işlemlerinde tam performansla çalışmaktadır. o yüzden sistemin kararlı çalışması içinde 600W'dan ziyade en az 700W ve üstü güç veren PSU'ya ihtiyacınız olacak.. bunun için HIGH POWER güzel seçimdir.

benim sistemimde kullandığım PSU, HIGH POWER - ABSOLUTE POWER 850W

RAM seçiminiz iyi...

Kasa olarak da eğer iyi bir ekran kartı kullanacaksanız (örn: HD5870 "ki maya ya da 3ds max gibi programların viewportlarında saniyede 850 milyon poligonu işleyebilecek kadar sorunsuz ve yüksek işlem gücüne sahiptir") FULL TOWER bir kasaya geçmeniz çok daha mantıklı olacaktır. zira hem ekran kartının boyutları yüzünden hem de özellikle bahsettiğimiz işlemler için kasanın serin olması (render ya da encode işlemi sırasında tamamiyle işlemciye güç bindiğinden) çok çok önemlidir. bunun içinde Thermaltake Armor+ , Coolermaster COSMOS ya da COSMOS S tarzında kasalar mükemmel sonuçlar için idealdir..

şimdiden hayırlı olsun.. çok çok iyi sonuçlar alacaksınız..

yalnız tek kötü tarafı bu kadar güzel bir sistemde çizim yaptıkça çizdikçe çizesiniz gelecektir önceden söyleyim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 21 Ocak 2010; 21:52:37 >

• @TechZone

hocam öncelikle sizin render açısından tavsiyeleriniz benım fikrimi tamamen degiştir,
    baştan beri F/P olarak hem amd istiyorum ama render ve benzeri uygulamalarda geride kalamsı dolayısıyla caydım

Erkan kartı olarak asus hd5850 var zaten onunla devam edecegim,power olayına gelince bildigim kadarıyla Crossfire olmadıgı sürece 600W
    nöyle bir sistemi rahat besliyor ama üzeri paower alma durumum var degişebilirim

Kasa olarak buyuk kasalar aslına fiyat yonundede cazip olanları var fakat benım dolaba sıgaca türden kasalar degil
    kasa seçimim bu sebebten bu model (tasarımıda çok hoş) ve kasa zaten paso fan dolu :) verdigim linklte
    ayrıntılı fotolara bakabilirsiniz kasa boyutu (yukseklik olarak) fazla buyuk olursa dolaba sıgmıyor
    dolaba göre pc alıyorum

bakalım sizin şer bildiklerinizde hayır vardır diyor :) kötü dedigimiz yerden belki helal lokmalar kazanırız

• quote:

@TechZone

hocam öncelikle sizin render açısından tavsiyeleriniz benım fikrimi tamamen degiştir,
    baştan beri F/P olarak hem amd istiyorum ama render ve benzeri uygulamalarda geride kalamsı dolayısıyla caydım

Erkan kartı olarak asus hd5850 var zaten onunla devam edecegim,power olayına gelince bildigim kadarıyla Crossfire olmadıgı sürece 600W
    nöyle bir sistemi rahat besliyor ama üzeri paower alma durumum var degişebilirim

Kasa olarak buyuk kasalar aslına fiyat yonundede cazip olanları var fakat benım dolaba sıgaca türden kasalar degil
    kasa seçimim bu sebebten bu model (tasarımıda çok hoş) ve kasa zaten paso fan dolu :) verdigim linklte
    ayrıntılı fotolara bakabilirsiniz kasa boyutu (yukseklik olarak) fazla buyuk olursa dolaba sıgmıyor
    dolaba göre pc alıyorum

bakalım sizin şer bildiklerinizde hayır vardır diyor :) kötü dedigimiz yerden belki helal lokmalar kazanırız

eğer yeriniz varsa full tower kasa öneriyorum şiddetle.. bilgisayar masalarının o kasa konulan kısımlarında ne yazık ki çok toz olur ve sistemi çok kısa sürede boğar.. en önemli olan 2 bileşen ekran kartı ve işlemciyi çok yorar..

hatta artık son 1 senedir üretilen yeni bilgisayar masalarında kasa konulan kısımlar full tower kasanın girebileceği ölçülerde yapılıyor. 5850 dediğiniz ekran kartı zaten kol kadar olduğu için önden ya da yandan giren havayı direk ilk önce çekiyor ve işlemciye çok fazla serin hava hakkı tanımıyor.. sebeplerini açıklayayım hemen..

gönderdiğiniz linkteki kasayı inceledim.. ve gördüğüm kadarıyla PSU en aşağıya takılıyor.. soğuk havanın yere çöktüğünü biliyoruz ve bu durum tüm bileşenlerden önce en çok PSU'nun serin havayı ile besleneceğini gösteriyor.. eh ortada kalacak olan ekran kartı önden - yandan besleneceğine göre ve üstteki fanda sıcak havayı yukarı çekip atacağına göre yine işlemci olması gerekenden daha yüksek sıcaklık değerlerinde çalışacak demektir. render işlemlerinde işlemci ciddi anlamda ısındığından ve sizinde mid tower kasa alıp dolap kısmına koyacağınızı düşünürsek işlemci bir hayli yorulacak demektir.

benim kullandığım kasa Thermaltake Armor+ VH6000BWS ve altında geniş delikler var.. bu kısma 2 adet AKASA silent fan aldım ve sistemin soğuk hava ihtiyacını ekstra ölçüde destekliyor.

bu kendi kasamdaki resim:

Sistem Toplama yardım

sonuç olarak tercih sizin, keyif sizin, para sizin istediğinizi yaparsınız kimsede karışamaz.. ve oyun oynayacak olsanız pek önemsenecek bir durum olmazdı. ancak dediğim gibi bu tip işlemler işlemciyi yüksek sıcaklıklara çıkarttığı için işlemci performansını düşürecek ve sonuçta o kadar para verip alacağınız işlemcinin yüksek sıcaklıklara çıkmasına sebep olup, render süresini etkileyecektir (süreyi uzatacaktır). heleki çalışmalarınızda standart render ayarları dışında mentalray rendering ya da V-Ray fln alacaksanız artık siz düşünün gerisini...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 22 Ocak 2010; 2:44:21 >

• sistemi spiariş etmiş durumdayım

power olarak : Thermaltake Toughpower 750W (Cross Fire) Modüler 14cm Fanlı PSU W0116R

monitör olarakta kara zorla buldum : Dell ST2210 21.5" LCD (1920*1080) WS Full HD

iligilenen eleştiren tum arkadaşlara teşekkürler.
  • Sistemi topladım yardımcı olan herkeze teşekkürler

Dell 21,5'' Full HD ST2210 + GIGABYTE EX58 + Corei7 2.66GHz(920) + OCZ Gold 3x2GB EDOCZ3G1600LV6GK + DVD-RW LG GH22NS50 x 2 + Asus HD5850 1 GB + 1 TB Seagate + 500 GB Seagate + 320 GB Seagate + Skystar2 + THERMALTAKE TOUGHPOWER 750 WATT + THERMALTAKE VK60001W2Z ELEMENTS Kasa

konu kapanabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bekir2050 -- 30 Ocak 2010; 11:40:25 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.