bu konuyu daha high end bir bilgisayar toplama amacıyla açmıştım ama bazı parçalarda küçülmeye gitmeye karar verdim. not: bu makinayı after effects, c4d, octane renderer gibi programlarla yoracağım, tabi birazda oyun anakart: ? ram: ? fan:? cpu: i7 12700k gpu: asus rog strix 3090 kasa: Lian Li PC-011 Dynamic Evo Harbor Gray sıvı soğutma: nzxt kraken x73 rgb m2 ssd: Samsung 1TB 980 PRO (PCI-Express 4.0) psu: Corsair RM850X 80+ Platinum şimdiden teşekkürler < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogukansunar -- 17 Eylül 2022; 12:31:8 > |
65-70k lık sistem önerisi
-
-
1-2 ay içinde Ryzen 7000 ve RTX 4090 çıkacak. Bunları bekleyebilirsiniz.
Psu olarak daha iyi bir model bakınız.
Corsair HX
FSP hydro G pro
Bequiet Straight Power 11 gold
Thermaltake Toughpower PF1
Olabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bence şimdi almayın. Ryzen 7000 işlemciler çıkmak üzere. Biraz tuzlu olabilir ama beklemekte yarar var.
Yok bekliyemem derseniz,şunlara bi bakalım.
C4d için, 32 GB ram gayet yeterli olsa da ,after effects için ,bu bütçede 32 GB ram az. Kesin 64 GB yapın.
Poweri Tier A listesinde olan şu power yapın.
https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-msi-mpg-a1000g-1000-w-fiyati,1826612095.html
SSD pcı ex 4.0 değilmi.
Sıvı soğutucu için, VRM lere üfleyen 40 mm fanı ve 38 mm radyatör kalınlığı ile şunu öneririm Çok da sessizdir.
akakce.comArctic Liquid Freezer II 360 A-RGB Sıvı Soğutma Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçehttps://www.akakce.com/islemci-sogutucu/en-ucuz-arctic-liquid-freezer-ii-360-a-rgb-sivi-sogutma-fiyati,1367214260.htmlDiğer bileşenler zaten uç noktalarda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 12 Eylül 2022; 22:49:12 >
-
Ryzen 7000 rtx 4000 serili pc topla
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
AMD değil Intel 13. nesil al. 7000 serisinin X3D işlemcileri daha sonra çıkacak, 7000 serisi çıktıktan 4 - 5 ay sonra belki..
Tabii yazdıklarından sadece iş için kullanacağını zannediyorum bu yüzden oyun işlemcileri ve oyun ekran kartları verimsiz olabilir. Ben olsaydım bekleyip yeni nesil AMD Threadripper işlemci ve ekran kartı olarak da NVIDIA Quadro kart alırdım.
-
psu benimde içime pek sinmemişti, öneriler için teşekkürler
-
ram i başlangıçta 32 deneyip yetmezse 1-2 hafta içinde yükseltebileceğim için 32 yazdım :D
ssd lerden pek anlamıyorum tek isteğim hızlı ve minimum 2tb kapasite de olması bu yüzden marka model önerilere açığım. sıvı soğutucuda bu markayı hiç duymadım, araştıracağım.
edit: Arctic Liquid Freezer 1800rpm iken nzxt 3000rpm ile çalışıyor. hangisi daha iyi bir seçim olur bilemedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogukansunar -- 17 Eylül 2022; 6:4:3 > -
evet iş için kullanacağım lakin oyun kurgusu ile de ilgileniyorum, bu sebeple oyunlarda güzel performans verecek bu modellere yöneldim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogukansunar -- 17 Eylül 2022; 6:3:30 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X