Şimdi Ara

sistem geri yükleme nasıl yapılır

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bilgisayarda biraz acemiyim de sistem geri yükleme nasıl yapılır bu sayede sildiğim bazı şeyler geri gelirmi yardımlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar



  • Sistem geri yüklemeyi Başlat / Tüm Programlar / Donatılar / Sistem araçları / Sistem geri yükleme şeklinde yapabilirsin.. Sistem geri yükleme ile bilgisayarını seçtiğin tarihteki konumuna getirerebilir ve dosyalarına ulaşabilirsin..
  • Sistem geri yüklemede tam emin olmamakla beraber sildiğiniz dosyaların sistem geri yükleme noktası oluşturduğunuzdaki haliyle tekrar oluşması gerek.
    A Normalde Windows'a her hangi bir müdehale yamadıysanız Default olarak bu özellik açıktır. Ve belirli sürelerde Windows kendisi bu noktaları oluşturur.
    Dikkat etmeniz gereken nokta ise, siz sistem geri yüklemesi yapacağınızda en son oluşturulan yükleme noktasının Tarihine dikkat etmek. Zira bu tarihten sonra bilgisayarınıza yüklediğiniz verileriniz büyük ihtimalle silinecektir. En sağlıklı yöntem geri yükleme noktasını bağlatmadan önce önemli verilerinizi yedeklemenizdir. Ve isterseniz her gün veyahut gün aşırı bir şekilde sistem geri yükleme noktası oluşturmanız daha yerinde bir karar olacaktır.

    Selamlar




    quote:

    Orjinalden alıntı: korjets

    bilgisayarda biraz acemiyim de sistem geri yükleme nasıl yapılır bu sayede sildiğim bazı şeyler geri gelirmi yardımlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar




  • Başlat/Programlar/Donatılar/Sistem Araçları/Sistem Geri Yükleme kısmından sistem geri yüklemeyi başlattıktan sonra:
    - Sistem Geri Yüklemeye Hoş Geldiniz sayfasında, Bilgisayarımı önceki bir zamana geri yükle'yi (zaten seçili değilse) seçin, sonra da İleri'yi tıklatın.
    - Bir Geri Yükleme Noktası Seçin sayfasında, Bu listede bir geri yükleme noktasını tıklatın listesinde en son sistem denetim noktasını tıklatın, sonra da İleri'yi tıklatın. Sistem Geri Yükleme'nin yapacağı yapılandırma değişikliklerini listeleyen bir Sistem Geri Yükleme iletisi görüntülenebilir. Tamam'ı tıklatın.
    - Geri Yükleme Noktası Seçimini Onayla sayfasında,İleri'yi tıklatın. Sistem Geri Yükleme önceki Windows XP yapılandırmasını geri yükler ve sonra bilgisayarı yeniden başlatır. Eğer yükleme başarılı olmuşsa "başarıyla yüklendi" şeklinde bir mesaj alırsınız. Eğer yükleme başarılı olmazsa başka bir gün ve denetleme noktası deneyiniz.

    Eğer dönmüş olduğunuz tarihten memnun değilseniz ve eski hale dönmek istiyorsanız yine Sistem geri yüklemeyi çalıştırıp, Son geri yüklememi geri al'ı tıklatın, sonra da İleri'yi tıklatın. Sistem Geri Yükleme'nin yapacağı yapılandırma değişikliklerini listeleyen bir Sistem Geri Yükleme iletisi görüntülenebilir. Tamam'ı tıklatın. Geri Yükleme Geri Almayı Onayla sayfasında, İleri'yi tıklatın. Sistem Geri Yükleme özgün Windows XP yapılandırmasını geri yükler ve sonra bilgisayarı yeniden başlatır.

    Bilgisayarınızdaki Sistem Geri Yükleme özelliğini, masaüstünde Bilgisayarım simgesine sağ tuş yaptıktan sonra Özellikler kısmına girerek, Sistem Geri Yükleme sekmesinde yer alan Bütün Sürücülerdeki Sistem Geri Yüklemeyi Kapat şıkkını işaretleyerek tamamıyla durdurabilirsiniz.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.