Şimdi Ara

Sistem Geç Açılma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar şöyle bir sorun ile karşılaştım ben Anakart dan şüphelendiğim için kouyu da bu başlığa açmayı uygun gördüm.

    Öncelikle Sistem bileşenlerimi vereyim..


    AMD Phenom II X550 X2 CPU (çekirdek açma ile X4 B50 4 çekirdek kullanıyorum)
    DFI LANPARTY 790FXB-M2RS
    DDR2 4gb ADATA 800 mhz Ram
    1 tb Samsung
    1 tb Samsung
    1 tb Hitachi
    500gb Western Digital HDD
    512 Mb His ICEQ HD 4850 VGA
    Thermaltake Armor V6000+ BWS kasa
    ThermalTake 750W PSU
    Sunbeam Tuniq Tower 120 Extreme CPU soğutucu



    Sistem bileşenleri bu şekilde soruna gelince;

    Yaklaşık 1-2 hafta kadar öncesinde önce PC açılma esnasında ekran görüntüsü tıpkı 3K görmüş XBOX 360 gibi görüntü birbirine girmiş bir halde açıldı. hemen ekran kartı arızası olabileceği endişesi ile istemi yeniden başlattım tabiki RESET tuşuna başmak sureti ile, sonra hiçbir sorun olmadan PC açılıyor gibi gözüktü, XP yükleme penceresi geçtikden sonra sistemin açılıp masaüstü görüntüsünün gelmesi arasında sistem öylece siyah bir ekranda kalıyor, ve yaklaşık 2 ila 5 dk kadar bir zaman dilimi siyah ekran bana bende ona bakıyoruz tabi klavye üzerinden tuşlara basıyorum felan derken sistem açılıyor, HDD den şüphelendim yepyeni bir HDD ye (tabi kullandığım HDD lerden birisine) yeniden sistem kurdum, yine aynı hata ile karşılaştım her kurduğum sistemde aynı hatayı alıyorum, sistemi yeniden başlat dediğimde okumaya fırsat bulamadan ekranın kapandığı sesli bir uyarı ile bir hata alıyorum, ama bunu anakart driverlarını ekran kartı driverlarını kurdukdan sonra alıyorum, sonra sistem rutin şekilde yeniden başlıyor, genellikle XP yükleme menüsüne kadar gayet normal akıcı ve normal şekilde geliyor XP yükleme ve Masaüstü simgelerinin gelmesi aralığında yine bu bekleme sürecini yaşıyorum.. Bazen sistem açılış esnasında CPU, RAM diğer bileşenlerin görüntülendiği ekranda donma, yavaşlama yaptığıda oluyor.. Bu arada anakart saati sürekli geri kalıyor, saati internetten güncelle diyorum, güncelliyor fakat yarım saat bile geçmeden yine geri kalıyor..Bu sorunu veya benzer sorun yaşayan arkadaşlarımız var ise çözüm veya önerilerinizi bekliyorum, cevap yazan herkese saygılar..

    Benim şüphelendiğim olasılık sıralaması

    1-HDD (farklı HDD ye iişletim sistemi kurulmak yöntemi ile test ettim sonuç aynı gibi sadece bekleme süresi biraz daha kısaldı)
    2-Anakart olası en büyük şüpheli
    3-VGA
    4-Virüs (Microsoft Essential ile sistem taraması yaptım, Güvenlik duvarı olarak Comodo kullanıyorum.)

    Kasa içi sogutması çok iyi







  • raid mi yaptın panpa
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.