Şimdi Ara

Sistem Bilgileri bilgisayarimin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar..Ben bilgisayarimin dahili parcalarinin ozelliklerini mesela Denetim Masasindaki sistem ozellikleri bouluminde kabataslak olarak gorebiliyorum.Ama RAM"imin 533MHZ mi yoksa 667 MHZ mi oldugunu nasil ogrenebilirim yada Anakartimin modelini ? Yardımcı olursanız sevinirim bilgisayar konusunda o kadar bilgim yok fakat işte yakın zamanda RAM almak istiyorumda onun için soruyorum bunları.

• selamlar

arama motorlarında cpu-z diye arartırsanız bu sorununuz çözülür.
  • oke tesekkurler ilgilenip hemen mesaj attığınız için
  • Başlangıç için cpuz senin işini görecektir ileride daha fazla ayrıntı istersen Everest Home Edition programını kullanırsın...

CPU-Z SON VERSİYON TIKLA
  • Hah ama bır sey daha sorucagım o zmn (: Şimdi bu programı açıp Memory kısmında RAM'in özelliklerine baktım Frequency:201.0 Mhz diyor :D Ya benim anlamadığım şimdi kafama göre RAM alabilir miyim ben yani bilgisayarımdaki RAM'la alacağım RAM'in Mhz'ı farklı olsa herhangi bir sorun ortaya çıkar mı ?
  • Evet farklı MHz'de sorun çıkarabilirler hatta farklı marka olması bile sorun çıkarması için sebep...

Orda frequncy 201 göstermesi sende DDR400 olduğu anlamına gelir bunu göz önüne al ve mümkünse alacağın da aynı marka olsun...
  • dostum ben yeni ram aldım mesela everstten bakarak alacaktım ama ddr ram 333 mhz gösteriyordu. emin olamadım ram i çıkartıp üzerine baktım. üzerinde yazıyor. artı mhz leri farklı olursa ramleri kullanamazsın. çakışma olacağında aynı mhz de alman ve sdram mi yoksa ddr ram mı yoksa ddr2 rammi onu da bilmen gerekli onu bildikten sonra birde mhz lerini bilmen gerekli.

saygılar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni sistem tavsiyesi
    2 ay önce açıldı
    Yeni Sistem Tavsiyesi
    3 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Oww oke çıkartiyim en iyisi ben o zmn (: Ama işte o kadar bilgili olmadığımdan kendime güvenemedim ben fakat şimdi bi kaç yere baktım takıp çıkartması kolaymış sanırsam.Diğer özelliklerini biliyorum Ram'in Kingston marka ve DDR işte bu Mhz olayı kafamı karıştıryordu ama yardımcı oldunuz,teşekkürler yine (:
  • Bakmak için üşeniyosan bakma cpuz kolay kolay yalan söylemez...

@andac everest'ten bakacaksan anakarta gelip etkin saatten bakacaksın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.