Şimdi Ara

Sistem bileşenleri uygun mu SPL ELF-12 USA-505

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir arkadaşımdan makul bir fiyata aldığım amfi ve bas ı bağladım fakat bazı sorunlar yaşıyorum yardımınızı rica ederim.

    Araç Hyundai Getz
    Teyp Pioner Deh-1600uba
    Amfi Jameson Usa-505 4 kanal 1400 watt Amfi
    Bas SPL ELF-12
    Kapı kolonları Pioner TS-G1731i


    1- Bas çift bobinli ve paralel olarak 2 ohm olacak şekilde koprüleyerek bağladım doğrumu yapmışım ?sesi 45 in üstüne çıkartınca kesiliyor 3 4 saniye sonra tekrar açılıyor sanırım anfi kesiyor devreyi
    2- Bu amfi bu bas ı besleyebilir mi ?
    3- kapı kolonlarını amfi den beslesem kolonlara zarar verir mi ? amfinin iki kanalı boşta bu iki kanala ön kapı kolonlarını bağlamam uygun olur mu?
    4-Teybin arkasında sadece 1 amfi çıkışı var yani sağ sol olarak 1 amfi çıkışı bu çıkışları amfiye bağlayıp amfinin kolon çıkışlarına koaksiyonel kolon bağladığımda sadece bas sesleri alabiliyorum.Sanırım teybin arkasındaki çıkışlar bas çıkışı diye geçiyor ve düşük frekanslı çıkış veriyor bu yüzden tiz sesleri alamıyorum diye düşünüyorum fakat teyp ayarlarını vs kurcaladım bunu ayarlardan ayarlayabılır mıyım diye fakat bulamadım. bunun herhangi bir ayarı var mı ? yoksa bu çıkışlardan sadece bas mı bağlayabilirim.Amfinin gain ayarlarını vs de kurcaladım ama bulamadım.Hatta bundan iki hafta önce ön kapılarda Pioner TS-G1732 vardı tiz sesleri alıcam diye sesi fazla açtım sanırım kolonlardan biri yandı.

    Bunların haricinde tavsiye edebileceğiniz başka şeyler varsa paylaşmanızı rica ederim.
    Okuduunu & yorumladığınız için şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssLh -- 30 Ocak 2017; 16:49:41 >







  • Kapı hoparlörleriniz teypte kalsın, anfi zararverir,, hoparlörler 40w rms li,,, 60w rms li tiwitırlı başka model olsa daha iyi olurdu..

    Anfi ayarları için yaptığınız ayarların resmini paylaşırsanız daha net yorum yapabiliriz..
    Pioner teyp rca çıkış ayarını değiştirmek için, ben başka teypte, teybi kapatıp volume tuşuna basılı tutunca rca ayarları çıktı. usb veya line girişlerini buradan pasif edeiliyorsunuz...

    2 ohm anfiyi zorlayabilir, küçük hoparlörlerde anfiye bağlamaya pek uyumlu değil,,,, anfinin diğer tarafınıda LPF konumuna alıp, ayarları tamamen aynı yaparsanız, anfi daha rahat çalışır..
    kesme olayı, fark edilmeyen yüksek gain ayarı, açık boost ayarı,, fazla düşük tutulmuş frekans kesim ayarından olabilir..
    arkadaşımda sunyy anfi vardı, sesi çok kötü değişik çıkıyordu sesler karışık gibi açınca...

    --sağ-sol ayrımına dikkat ederek rca ları dağıttım.
    -- midleri sağ sol ve ++ --- sine varıncaya kadar kontrol edip bağladım.
    -- midlerin HPF modunda, gain ve frekans kesimini yaptım.
    -- aynı sını LPF modunda bass için yaptım,, arkadaşım 80hz yukarısını seviyormuş, bass frekansını 400de bıraktım,, ben hiç dinleyemem 80hz yukarısını, elimden gelse 40hz de bırakırım,, ses yok, titreşim var, tabi wofer kaliteli olmalı, yoksa düşük frenkası yemez ve boşa yalpalar, fark edilmezse genelde edilmez veya anfi kesme yapar devamlı, zarar görür.
    -- ayarları genelde teybin sesini max 60 ise,,, 50 ye falan getirerek yaptım,, nerde gain ayarı yeterli ise, orda bıraktım,,, yani sesi çok açsada, anfide önlem alınmış oluyor, bu sayede son seslere kusursuz ve net çıktık,,, duyulan ses ilk baş bağlantıya göre çok detaylı ve farklıydı..

    İyi Forumlar




  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
    teypten ayarları yapmayı buldum sol usttekı dugmeye 3 sn basılı tutup bırakıyorum sonrasında menu tusuna uzun basınca ayarlar açılıyor ayarlar sub/sub şeklindeydi rear/rear şeklinde ayarladım anfi ayarlarını bas kısmını LPF ye aldım tweter ayarlarını 0 yaptım yarın hava guzel olursa on kapı kolonlarını takıcam ve ınce ayarları yapıcam.

    2 ohm da bas anfiyi zorlyabilir demişsiniz 8 ohm da yani seri bağlarsam anfi bu bası besleyebilir mi veya tek bobin i bağlasam ikinci bobini bağlamasam olurmu :)
  • ssLh kullanıcısına yanıt
    Bass olayını yeniden anlatayım...
    >> şimdi öndeki hoparlörlerin anfiye bağlanmayacak zayıflıkta ve zayıf olması bir yana verimsiz kalacağından onları teybe bağlayınca,, anfinin diğer iki çıkışı boşta kalıyor..

    Bu boşta kalan çıkışlarıda yani ch3/4... köprü modunda LPF olarak, diğer ch1/2 ile aynı yapınca,, orasıda bass çıkışı olmuş oluyor... bu şekilde hoparlörün bobininin diğerini,, tamamen anfinin diğer kanalına 4 ohm olarak bağlamış oluyorsunuz..

    8 ohm da bağlamak sesi yarıya düşürür,, gain açmanız gerekir,,, bu seferde anfi max ses limitine ulaşınca tam anlaşılmaz ve anfi çıkışları bozulmaya uğrayarak, hoparlöre dc voltaj sızıntısı yapar.. buda ya anfiye yada hoparlöre zarar verir...

    bütçeniz müsaitse ön hoparlörleri tiwitırlı başka 60 rms, üst model ile değiştiriniz,, veya arkaya iki adet uygun hoparlör atarsanız, daha iyi olur, 4 hoparlör..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.