Şimdi Ara

Sistem Açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
20
Cevap
0
Favori
306
Tıklama
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Giriş
Mesaj
  • Er
    13 Mesaj
    Selam...

    Benim makinam Bios' dan tüm bileşenleri tanıdığı halde herhangi bir şekilde ne disketten ne de sabit diskten açılmıyor. Geçen akşam Bios' a girip 2 adet sabit diski ve cdromu manuel olarak user modunda kendim sisteme tanıttım ve ilk açışımda makine cdromu (secondary master) bulamamasına rağmen gayet normal açıldı. Fakat, ardından makineyi bir kez daha kapatım cdromu otomatik olarak tanımasını sağlayayım dedim ve işte yine aynı sorun!!!

    Şimdi ne yaparsam yapayım sistem açılmıyor... Bana yardım edebilecek tüm arkadaşlara şimdiden teşekkürler!!!



    |
    |
  • Yüzbaşı
    599 Mesaj
    bütün ıde kablolarını değiştir. Arkadaşlarının birinin hdd sini al bi dene.Olmazsa Bıos u sıfırla (clear cmos ) öyle bi dene . Olmazsa bıos update et. Bazen oluyo böle şeyler.

    kayayı delen damlaların gücü değil devamlılığıdır...
    |
    |
  • Er
    13 Mesaj
    Merhaba!

    Arkadaşım bilgisayarı tamamen söktüm ve bütün IDE kablolarını çıkardım.Birincil IDE'nin en uç noktasına primary disk olarak kullandığım diski taktım. Kablonun üzerindeki ikinci bağlantı noktasına da ikinci sabit diskimi ve sabit disklerin üzerindeki jumper ayarlarını da tekrar gözden geçirdim ama sonuç aynı. Bios'u da anakart üzerindeki pili çıkartarak sıfırladım, değişen birşey yok.

    Birde şu bios'u nasıl terfi ettireceğim çünkü, sistem Verifiying DMI Pool Data... diyor ve çakılıyor yani sabit diskten bile açamıyorum, bunun bir yolu varsa sevinirim.

    Teşekkürler...
    |
    |
  • Yüzbaşı
    599 Mesaj
    bıos a gir ve ıde s.m.a.r.t diye bir özellik var. onu disdable et bi dene.

    kayayı delen damlaların gücü değil devamlılığıdır...
    |
    |
  • Er
    13 Mesaj
    Eve gidince dediğini bir denicem benim bios' um awards bu özellik benim biosumda var mı bilmiyorum, ama umarım sorun hallolur, şimdilik sağol arkadaşım.
    |
    |
  • Teğmen
    186 Mesaj
    bence senin ramlerin de bir sorun var baska bir ram ile dene
    |
    |
  • Binbaşı
    1128 Mesaj
    hayır ramle alakası yok.
    Hdd lerin ve cdromların özellikleri vardı. Normal mode ve LBA mode diye , Hdd leri LBA da dene olmuyorsa normala al.
    <img src='http://www.geocities.com/hodo2001tr/v1.GIF' border=0>
    |
    |
  • Yarbay
    6367 Mesaj
    peki açıLışta çeşitLi bip tarzı sesLer çıkarıyormu makinan çıkarıyorsa sorununu çözmene yardımcı oLmamız daha koLAy...

    _______________
    -------------
    HEP BIR SONRAKINE SAKLADIN ONCEKILERI
    OYSA NE DUNLER WARDI YARINLARA ERTELENMEYECEK
    -------------
    e-mail : [email protected]
    ICQ : 129365055
    -------------
    http://heykaptan.kolayweb.com
    |
    |
  • Er
    13 Mesaj
    Arkadaşlar,

    HDD' ler LBA modunda, CDROM ise normal. Sanırım HDD' leri nomal mod hariç hemen her varyasyonu denedim, hatta bütün tanımlamaları AUTO' da denedim, sıfır... Heykaptan arkadaşın cevabına gelince hayır, makinam açılışta herhangi bir bip yada benzeri ses çıkarmıyor. Yani normal ötesi olağan dışı birşey ilk aşamada yok.
    |
    |
  • Yarbay
    6367 Mesaj
    merhaba dostum.. sorun şuki açıLışta bip sesLeri aLmıyorsan sorun donanımında değiL demektir... Fanı yada ramı kontroL etme ozaman... Peki sorun ne bence atLadıgın ufak bir ayrıntı war... Şu oLayı tam oLarak bişr daha anLatsana ???

    SewgiLerimLe !!! ...

    _______________
    -------------
    HEP BIR SONRAKINE SAKLADIN ONCEKILERI
    OYSA NE DUNLER WARDI YARINLARA ERTELENMEYECEK
    -------------
    e-mail : [email protected]
    ICQ : 129365055
    -------------
    http://heykaptan.kolayweb.com
    |
    |
  • Teğmen
    142 Mesaj
    Arkadaşım ıde kablolarında bi yanlışlık olsa zaten makina hiç bir şekilde açılmaz ki biosa ulaşabilsin. bu olay ı yine biosu'nu update ederek halledebilirsin herhalde bi dene. Olmazsa aynı özelliklere sahip bi biosla halletmeye çalış.

    Edited by - HainDomDom on 15 January 2002 13:40:34
    |
    |
  • Er
    13 Mesaj
    Arkadaşlar...

    Birkaç gündür evdeki makinanın yanına bir de işyerindeki makinada uçtu, zor hallettim. Şimdi asıl problem benim evdeki makinaya gelince artık deliricem, BIOS' u update etmeyi düşündüm fakat floppyi bile makinaya okutamayırum. Bu durumda BIOS' u nasıl update edicem?

    Şimdiden bütün arkadaşlara teşekkürler...
    |
    |
  • Çavuş
    94 Mesaj
    pc alırken önce flopp okur bunu biostan değiştirip cdromla açılış yapabilir yeniden cdromdan yükleyebilirsin.
    |
    |
  • Er
    13 Mesaj
    Arkadaşım,

    Bu o kadar lanet bir durum ki.., Floppy, HDD' ler, CDROM ilk etapta Bios' tan okunuyor. Fakat, hepsi bu kadar asla açılış gerçekleşmiyor. Yani CDROM' u açılış haline getirmem birşeyi değiştirmiyor. Artık usanmak üzereyim.

    ACİL DUURRRRUUUUUMMMMMMMMM!!!!!!!!!!!!!!1
    |
    |
  • Er
    13 Mesaj
    Üstelik yapmadığım ne kaldı merak ediyorum.
    Mesela kendi sabit diskimi alıp başka bir makinaya taktım ve sıfırdan windows yükledim, kendi makinama 2 farklı ram taktım ve öyle denedim değişen birşey yok....

    Yardım edebilirseniz gerçekten sevinirim...
    |
    |
  • Er
    13 Mesaj
    Arkadaşlar..........!!!!!!

    Bana yardımcı olabilecek, en azından benzer sebepten ötürü aynı dertten muzdarip olmuş bir vatandaş yokmu?

    Ne yapıcaz bu makinayı?
    |
    |
  • Teğmen
    170 Mesaj
    bak bios cache yi kapat :)
    cpu L1 cache :enaple
    system bios cache : disable gibi
    yani cpu nun cachelerini de dene (enable -disable ) gibi

    http://mekanikonline.cjb.net Bilgi Paylaştıkça Artar
    |
    |
  • Binbaşı
    1908 Mesaj
    Ya biosta naparsan yap böyle herşeyin çalışmasını engelliycek bişey olduğunu sanmıyorum...

    Eğer ide kablolarını ters felan takmıyosan bence anakartta bi problem var veya anakartın ide girişlerinde felan bi problem var yani başka seçenek kalmıyo olay anakartla ilgili bence....
    |
    |
  • Teğmen
    238 Mesaj
    Arkadaşım bendede aynı sorun vardı!
    Ben İDE kablolarının yerlerini değiştirmiştim. Çünkü 2. bir sabit disk takıyordum ve kabloların yeri karışmıştı.
    Dediğim gibi kabloları yer değiştirdiğimde sistem açıldı. Ayrıca Cd-Rom`u tanımadığı zaman sistem açılmıyordu bende. Buna dikkat et. Cd-Rom çalışırsa doğru yoldasın demektir.
    Umarım yardımı olur.

    *** B.S.T ***

    Sessizliğin içinde huzur bulduğunu unutma!
    |
    |
  • Er
    13 Mesaj
    Blacksaint,

    Arkadaşım kabloların yeri karışmıştı derken neyi kastediyorsun. Makinamda cdromun IDE kablosu tek bağlantılı ve ilk HDD' min IDE kablosu ise çift bağlantılı idi. Bende ilk olarak aldığım 2. HDD' yi slave olarak ikinci bağlantı noktasına bağladım. Bunun sonucunda sistemimde Primary master 1. HDD, Primary slave 2. HDD ve Secondary master Cdrom oldu. Aynı zamanda 1. HDD' mi iki partitiona bölmüştüm. 2. HDD' ye Linux yükledim fakat, bir iki kez farklı nedenlerden Linux yüklemesini tekrarlayınca herhangi bir karışıklık olmaması için(Zihnimde oluşabilecek bir karışıklık) ve sistem performansını görecede olsa arttırmak için IDE kablolarını değiştirerek çift bağlantılı olanı 1. HDD ve Cdroma, ikinci HDD' yi ise tek bağlantılı olana bağladım. Bu durumda Primary master 1. HDD, Primary slave Cdrom ve Secondary master 2. HDD oldu. Ve gayet de iyi oldu (!) Ama daha sonra başıma bu problem geldikten sonra kabloları ilk anlattığım varyasyondada bağladım, 2. HDD' yi de çıkartarak bağladım yine de sistemi açamadım. Şimdi kablo karışıklığından kastın tam olarak nedir? açıklarsan sevinirim.
    |
    |




Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Reklamlar
SEO
üniversite
Orjinal Laptop Yedek Parça
Canlı Tv izle
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Mini Sürümü

DHBR1
0,547
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.