Şimdi Ara

Sırtta çıkan sivilceler(SS)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
2
Favori
1.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kusura bakmayın konuyu sağlık forumunda açmama rağmen bir cevap gelmedi.Bu forumda çok tıpçı var.Ben de buraya açayım dedim.Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
    Arkadaşlar bu aralar virüs dolayısıyla hastaneye çok fazla gidemiyorum.O yüzden sorunumu buraya yazmak istedim.Son bir haftadır resimde görüldüğü üzere bel tarafımda bu şekilde içi sıvı dolu sivilceler çıktı.Çok fazla kaşıntı yapıyorlar ve ağrı yapıyorlar.Yan yana çıkıyorlar.Birkaç gün önce karın tarafındada aynı şekilde çıkmaya başladılar.Bu korona sürecinde çok stresli zamanlar geçirdim sorunun sebebinin de bu olduğunu düşünüyorum.Hastalığın adı ve hakkındada bilgi verecek arkadaşlar yazabilirler mi Krem tavsiyesindede bulunursanız çok iyi olur.Yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makyuvelli -- 15 Aralık 2020; 0:21:42 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sırtta Çıkan Sivilceler (SS)

Sırtta çıkan sivilceler, oldukça yaygın bir cilt sorunudur. Akne olarak da bilinirler ve genellikle ergenlik çağında ortaya çıkarlar. Sırt sivilceleri, göğüs, omuzlar ve hatta yüz gibi vücudun diğer bölgelerinde de görülebilir.

Nedenleri

Sırt sivilceleri, cildin yağ bezlerinin aşırı sebum üretmesi sonucu oluşur. Bu sebum, ölü deri hücreleri ve bakterilerle birleşerek gözenekleri tıkayabilir ve sivilcelerin oluşmasına neden olabilir.

Risk Faktörleri

Bazı faktörler sırt sivilcelerinin gelişme riskini artırabilir, bunlar şunları içerir:

• Hormonal değişiklikler
    • Aile öyküsü
    • Bazı ilaçlar
    • Stres
    • Diyet

Belirtileri

Sırt sivilceleri, sırtta görülen küçük, kırmızı veya beyaz noktalar olarak ortaya çıkar. Şiddetli vakalarda, sivilceler ağrılı ve iltihaplı olabilir.

Tedavisi

Sırt sivilceleri genellikle reçetesiz satılan ilaçlarla tedavi edilebilir. Bu ilaçlar arasında şunlar bulunur:

• Benzoil peroksit
    • Salisilik asit
    • Glikolik asit

Daha şiddetli vakalar için doktorunuz şu ilaçları reçete edebilir:

• Antibiyotikler
    • Retinoidler
    • Hormon tedavisi

Önlenmesi

Sırt sivilcelerinin tamamen önlenmesi her zaman mümkün olmasa da, riski azaltmak için yapabileceğiniz bazı şeyler vardır:

• Cildinizi günde iki kez nazik bir temizleyici ile yıkayın.
    • Yağlı ciltler için tasarlanmış ürünler kullanın.
    • Gözeneklerinizi tıkayabilecek ağır makyaj ürünlerinden kaçının.
    • Bol su için.
    • Sağlıklı bir diyet yapın.
    • Stresi yönetin.

Uyarı

Sırt sivilcelerinizi sıkmaya veya patlatmaya çalışmayın. Bu durum enfeksiyona ve yara izine neden olabilir.

Ek Not

Sırt sivilceleriniz şiddetliyse veya tedaviye yanıt vermiyorsa, bir dermatoloğa görünmeniz önerilir. [Fucidin krem], zona gibi cilt enfeksiyonlarını tedavi etmek için kullanılan bir üründür ve sırt sivilcelerinin tedavisinde kullanılmaz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Up
  • Bu kadar sivilce çıkmıyor da aynı dertten bende muzdaribim.

• Hocam benim sırtta var ama böyle toplu şekilde ilk defa çıkıyor ve baya kaşındırıyor.
  • sen jiletle killarinimi aldin belki ondan olabilir bilemiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok hocam sırtımda jilet neden kullanayayım ki
  • Up
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam anneannemde de bu karın bölgesinin(yani sol böbrek bölgesinde) bu tarz sivilceler vardı. Kaşıntı yoktu ama ağrısı çoktu. En son doktora gitti. Doktor da bi ilaç söyledi krem tarzı. Eczane el yapımı olarak aldık ilacı. Şu an herhangi bir sıkıntısı yok.
  • Sivilceden çok Zona hastalığına benziyor.
  • Boldrex kullanıcısına yanıt
    Hocam sizce neden bu hastaligi geçirdim.Nasıl kurtulabilirim bu hastalıktan
  • GenelKültürAbidesi kullanıcısına yanıt
    Hocam ilacın ismini söyleyebilir misiniz?
  • hocam bi yerde bu tarz sivilcelerin hiv belirtisi olabilecegini okumustum gorseller benziyordu. bence bi elisa testi olmanizda fayda var

• makyuvelli M kullanıcısına yanıt
    3 ay önce olmuştu bende de sağlık ocağına gittim, tedaviye başlayınca 15 günde geçti. Hocam herpes türü bir virüstü sanırım uçuğa sebep olan. Stres ve bağışıklığın zayıflaması da sebep olabilir. Bi krem ve ilaçla kısa sürede iyileşirsin ama mutlaka git doktora. Kaşıntı ve zamanla ağrı yapabilir. Geçmiş olsun.
  • Boldrex kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam.Tavsiyenize uyacağım
  • Lev Tolstoy L kullanıcısına yanıt
    Hocam o kadar da kötü değildir inşallah .Yani hiv virüsü kapacak hiçbir şey yapmadım çünkü
  • Hocam zona olmussun bir krem seklinde ilaci var eczanelerden rahat bir sekilde bulabilirsin arkadaslari dedigi gibi strese bagli olarak vucut direnci dustunde cikabilir
  • Krem ismide fucidin krem diye gecer
  • Temraya benziyor

• Tensegrity T kullanıcısına yanıt
    O nedir hocam zona dendi arastirdim da çok uygun zona bana
  • Bunlar muhtemelen HSV kaynaklı. Bir an önce cildiyeye gidin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.