Şimdi Ara

Şirket Hesabından Kişisel Gelir Olarak Para Çıkarma

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. Bu konuyu bir arkadaşımın ricası üzerine ona yardım etmek amacıyla yazıyorum. Şimdi benim arkadaşımın çok ortaklı bir şirketi var ve bu şirketin hesabına her ay düzenli olarak yurtdışındaki başka bir şirketten belli bir ödeme yapılıyormuş. Buraya kadar herhangi bir sorun yok ancak bu yurtdışından parayı yollayan şirket, bu paranın içine aslında arkadaşıma kişisel olarak ayrı ödenmesi gereken parayı da dahil edip yolluyormuş. Yani bu kişisel paranın şirketle hiçbir alakası yokmuş fakat şirket ayrı ödeme yapmıyor ve tek bir ödeme olarak şirket hesabına gönderiyormuş. İşte arkadaşımda şirketin hesabından kendi kişisel parasını çekmesi gerekiyor çünkü bu paranın şirketle hiçbir alakası yok. İşte bu kişisel miktar şirketten ne gideri olarak gösterilip çıkarılabilir? Bu konuda tecrübeli olan kişiler varsa yardımcı olabilir mi? Şimdiden teşekkürler.



  • Şirketten parayı ancak vergisini ödeyerek çıkarabilir. Unutmayın sermaye şirketlerinde kurum kazancı vergilendirilir , kurum kazancının ortaklara dağıtılması ayrıca vergiye tabidir..



    vergiseldestek@gmail.com
  • Evet, demek istediğinizi anladım. Zaten arkadaşım bu konuda bir avukatla görüşmüş. Avukat ona birkaç farklı yol önermiş. Cevabınız için teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.