Şimdi Ara

Sırbistan ve Arnavutluk'a Giderken Hangi Belgelere İhtiyaç Var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar. Önümüzdeki yarıyıl tatilinde, on günlük bir seyahat ile Sırbistan ve Sırbistan üzerinden Kosova'ya yani Arnavutluk'a gideceğim. Bu ülkelere Türk vatandaşı olarak vizesiz gidebildiğimi biliyorum. Ama sormak istediğim, pasaport ve kimlik haricinde, bu ülkelere giderken yanımda götürmem gereken herhangi bir belge vb. döküman var mı? Götürmez isem ülkeye girmemi engelleyecek herhangi bir şey olabilir mi? Yoksa sanki yurt içinde örneğin Ankara'ya gidermişçesine rahatlıkla havaalanı güvenliğinden geçebilir miyim?

    (Yanımda götürmem yasak olan belirli miktardan fazla içki, veya nakit para gibi unsurlar olduğunu biliyorum).



  • Yanınızda dönüş biletiniz, seyahat sağlık sigortanız ve konaklama rezervasyonlarınızın çıktısı bulunsun. Ayrıca nakit para da bulundurun. Vizeli yada vizesiz tüm sınırlarda, sizi ülkeye almama hakları mevcut. Konaklayacağınız, gezeceğiniz yerleri, geri dönüş biletinizi gösterir ve kendinizi iyi ifade ederseniz sıkıntı yaşamazsınız.

    Uçak seyahatlarında güvenlik katıdır. Uçak altında gidecek kayıtlı bagajlarda sıkıntı yokken, yanınıza kabin içine alınacak bagajınıza koyabilecekleriniz kısıtlıdır. Aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz.
    https://www.esky.com.tr/seyahat-tavsiyeleri/ucuslar/bagaj/ucakta-tasinmasi-yasak-olan-esyalar




  • Ben 2018 de Sırbistana gittim booking veya airbnb rezervasyonunu çıktı al gidiş dönüş biletini çıktı al yanında götür ilk kez giriyorsan uçaktan iner inmez sorguluyolar seni ne için geldiniz vs diye biraz detay istiyolar biz okuyoruz demiştik okul yok mu bu tarihte ne işiniz var demişlerdi.Sonra pasaport kontrolü için tekrar elindeki evraklara bakıyorlar.Merak ettiğin kafana takılan bir şey olursa Belgradla ilgili cevaplarım.
  • Gerekli belgeler belirtilmiş. Ek olarak;
    "Sırbistan ve Sırbistan üzerinden Kosova'ya yani Arnavutluk'a gideceğim" demişsiniz. Sırbistan resmi olarak Kosova'yı tanımıyor ve kendi topraklarına dahil olduğunu iddia ediyor. Yani Sırbistan'dan Kosova'ya geçince Sırbistan kanunlarına göre hala Sırbistan topraklarında sayılıyorsunuz. Kosova'ya geçip sonra da Arnavutluk'a giderseniz pasaportunuzda Sırbistan'dan çıkış damgası bulunmaz. Sırp makamlarına göre ülkeye normal yollardan girmiş ama yasadışı yollardan çıkış yapmışsınız anlamına gelir. Ve büyük ihtimalle bir dahaki Sırbistan ziyaretinizde sınırdan geri çevrilirsiniz. Bilginiz olsun. Amaç Kosova'ya gitmekse, ileride bir sıkıntı yaşamamak adına önce Sırbistan'dan Makedonya'ya oradan da Kosova'ya geçin.
  • Sadece bu ülkelere değil her yurtdışı seyahatinizde yapacağınız tüm uçuşların biletlerini, kalacağınız yerin rezervasyon onay formunu ve seyahat sigortanızı bulundurun. Tabiki nakit para da olmalı yanınızda,avrupa seyahatlari için kişi başı günlük 40-50 euro olsa iyi olur.Mart ayında gittim Belgrad'a ,herhangi bir soru sormadılar girerken.Yalnız yukarıdaki arkadaşın bahsettiği Kosova işleri konusunda dikkat etmeni öneririm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.