Şimdi Ara

SIRALI SİTEM LPG'DE MERAK ETTİKLERİNİZ VE YAŞADIĞINIZ SORUNLAR HAKKINDA ANINDA CEVAP ( FARUK USTA ) (61. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.226
Cevap
13
Favori
81.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar... Reno Laguna 2.0 170 beygir turbolu aracıma yaklaşık 2 yıl önce Ankarada Atiker Gold obd 2 kit taktırdım... Zorlamalarda kasma ve silkinti olması nedeniyle montajcıya gittiğimde turbo araca yetiştiremiyo demekki diye cevap verildi.... Daha sonra forumdan bir arkadaşın talimatlarıyla nozzle 3,5 a genişletildi ... Ayar tekrar optimum bir şekilde yapıldı... Ancak tekrar yaz ayı gelip sıcak havalarda klima açıkken zorlamalarda kasma devam ediyor... Arabadan soğudum..
  • damla2004 kullanıcısına yanıt
    Arabadan soğumayın, taktırdığınız LPG sistemi yetersiz kalıyor. Gerçi klima her zaman araçları kasar, hele LPG olunca, bu kasıntı daha fazla hissedilir. Klima açık iken benzine alıp sürün, sonra LPGye alıp sürmeye devam edin. Benzindeki kasma ile, LPG deki kasma arasında çok aşırı fark yoksa, durum normaldir. Fark aşırı ise söyleyebileceğimiz, İyi bir Atiker ustası bulup gözden geçirtmenizdir.
  • Teşekkürler... Ankarada iyi usta bulabilirsem...
  • Teşekkürler hocam... Deneyim... Ankarada usta bulabilirsem...
  • Arkadaşlar bir sorum olacak.

    2001 nissan primera aracıma landirenzo omegas plus taktırdım 4 sene önce 50.000 km yaptım ve ayar yaptırmak için gittiğimde enjektörler gitmiş dediler. değişim ve ayar için de 700 küsür istediler. Hafta sonu başka bir yere daha göstereceğim bakalım ne diyecekler, cevabın aynı olduğunu düşünürsek.

    enjektörleri orijinalleri ile yeniletmeli miyim?
    yan sanayi enjektör alıp mı taktırayım? hangi marka?
    yoksa landirenzoyu söktürüp (depo vs kalacak şekilde) parça olarak satıp yeni sistem mi taktırmalıyım? Bunu yaptırırsak hangi sistemi önerirsiniz.

    bu işlemler için ankara'da güvenilecek bir yer var mı?

    Şimdiden teşekkürler...
  • udem1982 U kullanıcısına yanıt
    Landirenzo kadar stabil ve performanslı bir kiti kolay kolay bulamayacağınız için, enjektörleri başka bir yerde daha kontrol ettirdikten sonra, kesinlikle değişmesi gerektiğini söylerlerse orijinali ile değiştirin derim. Ayrıca enjektörlerinizin uzun ömürlü olması için her yerden yakıt almayın. Belirli bir marka (özellikle shell, aygaz) üzerinde kalın. Zira ucuz diye aldığımız kötü yakıt en başta enjektörlere zarar veriyor.
  • coskunismail C kullanıcısına yanıt
    Tavsiyen için teşekkürler, zaten gazı bilindik yerler haricinde almam markalı alıyorum ama onlardan da hile hurda yapan varsa bilemeyeceğim.
  • Bugün lpg yi taktırdığım yere gittim ve durumu anlattım.... Tekrar ayar yaptılar olmadı... Mühendis arkadaş yanıma oturdu teste çıktık ... Olmadı... Araç arıza verdi... Döndük araç ateşleme sistemi hatası verdi 2. ve 3. bujiler.... Araç üzerindekiler reno iridyum bujilerdi ve ben yaklaşık 30.000 km dir kullanıyodum ömrü 120.000 biliyorum... Yedekte iridyum olmayan bujilerle değiştirdik... Şu an hiçbir sorun görünmüyo... İnşallah da olmaz...
  • damla2004 kullanıcısına yanıt
    Bujiler kolay kolay arızalanmaz aslında. Sadece kullanım ömürlerinin sonlarına doğru, özelliklerini kaybetmeye başlarlar. Bence siz ateşleme bobini ve bobin kablolarını da değiştirin. Zira LPG sistemleri elektriği bobine giden kablodan aldıklarından, sık sık bobin yakma sorunu ortaya çıkar. 2-3 gün sonra yine ateşleme hatası verebilir. Bu dediğimi aklınızın bir köşesine yazın.
  • coskunismail C kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim... Bobinleri de bujilerle birlikte değiştirmiştim... ( Usta bir sorun yok demesine rağmen) Şu an durum iyi bakalım...
  • damla2004 kullanıcısına yanıt
    Bobin kablolarını da değiştirdiyseniz, hele ki kaliteli 2 bobin, 2 de bobin kablosu kullandıysanız 2-3 yıl sorunsuz kullanırsınız.
  • Bu gazla sorunlar bitmek bilmedi gitti arkadaş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Montaj yaptırmak isyteyen forum kullanıcılarına öncelikli tavsiyem NEYİ, NEREDE VE NASIL taktırıcağınız gibi soruları kendinize sorup ondan sonra arayışa girmelerini tavsiye ederim. Hiçbir zaman rakamlara aldanıp montaj yaptırmayınız.
    Öncelikle marka seçimi marka seçimi yaparkken uzun vadeli yedek parça teminin de sorun yaşanıp yaşanmıcağı hakkında emin olunuz. En önemlisi ürün Kalitesini sorgulayınız.
    İkinci olarak montaj bütün sıralı sistemler de hemen hemen montaj uygulaması aynıdır. Fakat montaj uygulamarın her araca ve motora farklı uygulandığı bütün lpg markaların araçların motor tiplerine öre ürünler mevcut. Örnek vermek gerekirse HONDA ACCORD 2.4 190 HP 4 silindirli araca **** standart kit takılamaz. Bu araca TAM verim ve sonuç almak istiyorsanız **** SÜPER KİT taktırmalısınız. Bu yüzden öncelikle doğru bilgi alacağınız servisi seçmelisiniz.
    Şunu hiçbir unutmamalısınız ister ucuz ister pahalı ürün taktırmak demek en iyi sonucu alırsınız anlamına gelmez. O yüzden aracınıza olması gereken ürün ve markayı tercih ediniz.
    Son alarak ama esasında en önemlisi montaj sonrası servis hizmetidir. Malesef sektörümüz de bu sık yaşanan sorunların başında geliyor. Daha öncede dediğim gibi ister ucuz ister pahalı olsun mutlaka benzinli veya bir dizel araç ta ne tür arızalar ve problemler çıkıyorsa lpg sistemlerin de bu olabilir ve bunu gayet normal karşılamak gerekiyor.O yüzden montaj sonrası teknik destek ve yaptığı işin arakasında sadece yaptığı işe odaklanmış olan bir servis olmalıdır. Problemler ve sorunlar karşısın da 7-24 ulaşabilceğiniz, muhattap bulmanız, her türlü teknik konuda size destek ve doğru yönlendirmeler yapması gerekiyor.
    Bu dediğim konular dikkat edip bilinçli bir şekilde montaj yaptırdığınız sürece problem yaşamanız gerçek anlam da zor.O yüzden Rakamlarla değil kaliteli servis arayışında olunuz.
    FARUK USTA OTOGAZ
    ŞEHİTLER CAD. NO:104 (SKODA VOSMER KARŞISI)
    ALSANCAK-İZMİR
    TEL:02324781313
    CEP:05462710820
    CEP 7-24 : 05464781313
    ZAVOLİ-CANGAS-ATİKER-ROMANO VE LOVATO MARJET YETKİLİ BAYİİ
  • Ustam hayırlı günler benim Nissan pirimera 2000.se var sıralı sistem bağlı son bir haftadır güzel şekilde ilerleyen gaz im 1200 ile 1600 devir arasında araç ileri atma kendini silkeleme yapmaya başlıyor benzinde böyle birşey olmuyor neden olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam aracıma hangi kitin takıldığını nasıl öğrenebilirim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Be_Yourself kullanıcısına yanıt
    ECU üzerinde yazar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coskunismail

    ECU üzerinde yazar

    Ben Atiker Gold taktırdım ama ECU da yani siyah kutu da Microfast GO II yazıyor garanti belgesinde de aynı şekilde yazıyor anlamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Be_Yourself kullanıcısına yanıt
    Atiker işte.Hem de gold modelinden
  • Ustam iyi akşamlar. Benim sorum aracım da atiker lpg sistemini 5 yıl önce taktırdım. aracım 2004 model Peugeot 307. Yaklaşık 6 aydır sabahları ilk çalıştırmada araç benzinden lpg ye geçme esnasında stop ediyor. sadece sabahları motor soğukken ilk çalıştırmada yapıyor. Boğaz kelebeği temizliği yaptırdım, ayar yaptırdım gene de olmadı. bazen basınç yüksek çıkmak ta ve ustam regülatörden de yapabilir dedi. Bilgisayara takıldığında her şey normal gözüküyor. Sizce neden yapabilir?? Malatya ilinde bulunmaktayım. Teşekkürler.
  • ustam aracım 2010 model teleflex marka LPG takılı 84,000 km de aracım ikinci viteste hafif bir tekleme yapıyor sonra yola devam ediyor tekleme vurdurma bir kac sanıyelik tekleme diyebilirim bu aksamda arıza ısığı yandı ama hata acıklamasında ne oldugu yazmıyor gaz yemedi ve fan calısmaya basladı stop etti tekrar calıstırdım aracım calıstı ama fan ve arıza ısıgı devam ediyor sizce ne olabilir hata bulunduğum yerde peugeot servisi yok arkadaşlar.
  • 
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.