Şimdi Ara

Sıralı Sistem Araç Soğutma Suyu Eksiltir mi (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
0
Favori
66.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • lpg yüzünden motorun hararati benzine göre + kaç derecelik fark vardı hatırlayan varmı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: x15

    Faruk bey gaz ile çalışsa dahi arabayı hiçbir zaman devamlı yüksek devirlerde kullanmadım lpg montajından sonra az da olsa deneme amaçlı oldu ama bu aşırıya kaçacak derecede olmadı..Örneğiniz bana yönelik olmayabilir ama çok gezmiş değil 5 yaş 80 bin km de olan bir arabadan bahsediyorum ve benzinle mütevazi kullanılmış bir arabada neden subap keçeleri iflas etmiş olsun ki?



    Burada km önemli değil, yıl önemli 5 yıldır yağın içinde ısınıyor-soğuyor
  • slm arkadaşlar bende 3 hafta önce 85 doğan aldım,araç mükemmel sekmanları yeni yapılmış 500 km sonra subob ayarı yapılacak dediler doğrumudur,birde yağ damlatıyor şu an yaptıracak durumda değilim çok zararı olabilirmi
    quote:

    Orjinalden alıntı: komador


    quote:

    Orjinalden alıntı: bossbee


    quote:

    Orjinalden alıntı: komador

    Bizde herhalde arabayı alırken gözü kapalı almıyoruz üstelik kontrol için özel servisinden baktırarak alıyoruz.Servisi insanları kandırıyorsa bişey diyemem.LPG ile 1000 km de 1 litre yağ eksiltiyor ise Benzinde kullanımdada bence 1000 km de 0,5 litre yağ eksiltir.LPG ucuzdur iyidir hastır ama yan etkileride vardır.


    Hocam bana niye kızıyorsunuz? Bir soru sordunuz, iyi niyetle cevap veriyorum.

    Burada yalnız size değil, konuyu okuyan tüm arkadaşlara bilgi vermeye çalışıyorum -tecrübem dahilinde-. Yoksa siz arabanızdan memnunsanız güle güle kullanın. Bir şey diyemem.

    1000 kmde 1 litre yağ eksilten araç, 4000 kmde yağı tamamen bitirir. Sizce normal mi bu?

    Buna normal diyen usta, tekrar üstüne basa basa söylüyorum (Ustanın yüzüne de söylerim. Beni, klavye şövalyeleriyle karıştırmayın); Usta DE-ĞİL-DİR.

    Bencelerle, sencelerle bir yere varamayız. Aracınızı benzinde kullanıp, sonuçları bizimle ve ustanızla paylaşırsanız bence tartışmaya da nokta koymuş olacaksınız.

    Selamlar.



    Size neden kızayım ancak sizin buradan ısrarla lpg de yağ eksiltmez demenize bir anlam veremiyorum. LPG yi suçsuz ilan edip bana Bir de, bundan sonra alacağın aracın motorunu işten anlayan birine gösterip ondan sonra almanı tavsiye ederim. diyorsunuz. Birde yağ firmalarının lpg li araçlar için ürettiği yağlara ne dersiniz bunlarıda çeşni olsun diyemi yapıyorlar acaba. Fırsatım olursa benzin ile belli bir km yapıp yağ durumuna bakacağım.Buradan tartışma yapmak için de yazı yazmış değilim bende yaşadığım olayları yazmaktayım.





  • Aracımda sırlı sistem lpg var. daha önceki aracımda normal sistem vardı ikisinde de ne su ne yağ eksiltmesiyle karşılaştım.bununla beraber iki araca ortalama 50 şer bin km binmişimdir.Araçların ikisi de 100.000 km nin üstündeydi.
  • bende de eksiltiyordu, devir dayimi değiştirdim sorun yok şuan
  • Öncelikle LPG'de yağ eksiltmiyor diyenlere inanmıyorum, yağ eksiltir ve bu gayet normaldir, ortalama olarak konuşuyorum 7000-8000 km'de 1 L kadar eksiltmesi normal, ama dikkat ederseniz yağ kalitesi normal seviyeden daha az kötüleşir yani benzinde çalışırken yağın rengi dha çabuk değişir yani yağ daha çabuk deforme olur ama LPG'de eksilir ama yağ daha az deforme olur..
    Bundan dolayı benim tavsiyem aracın periyodik bakım kilometresinin yarısında eksilen yağı tamamlayın, periyod sonunda rutin olarak yağ ve filtre değiştirin...

    Ancak su olayı bambaşka eğer aracınız LPG'e su eksiltiyorsa bunu kimse LPG sistemnin direkt kendisine bağlamasın muhtremelen montaj esnasında aracın su tesisatına zarar verilmiş olabilir çünkü kapalı devre çalışan bir sistemdir malum kapalı devre olunca su sızmadıkça eksilme olmaz, tabi aracın kendi sorunundanda olabilir ama LPG montajı sonrasında ise dediğim gibi montajdan dolayıdır...

    Benim araçta montajda su hortumunu hemen motora bitişik aldıkları için motor çalışırkenki titreme hareketi ile hortumu aşındırmış ve su sızmaya başlamış eğersu eksilttiğini ben fark etmesem canım çok yanacaktı

    LPG montajında genelde ustalar son işleri çıraklara bırakıyorlarve özellikle su eksiltmeleri kelepçeleri iyi sıkmamalarından kaynaklanıyor, hatta benim boğaz kelebeğinin kelepçesini bile gelişi güzel sıkmışlar hatta sıkmamışlardı

    Tavsiyem LPG montajından sonra tüm kelepçeleri somunları iyi sıktıklarını sorgulayın ve tekrar yanınızda kontrol etmlerini rica edin..
    Özetlemek gerekir ise:
    LPG'de yağ eksiltme belli ölçülerde NORMAL
    Ancak LPG'li yada değil herhangi bir araçta su eksiltmesi ANORMAL




  • bendede cabuk eksiltiyor 3000 km de bir bakıyorum azalmıs ama çokta takmıyorum 3000-4000 km de bir koyuyorum biraz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: doktortunay

    bendede cabuk eksiltiyor 3000 km de bir bakıyorum azalmıs ama çokta takmıyorum 3000-4000 km de bir koyuyorum biraz



    Ama bu bir sorundur ve ciddi bir sorun araç LPG'li veya LPGsiz su eksiltiyorsa durum sandığınızdan ciddi sorunlar doğurabilir en kısa sürede sorunun kaynağını bulup halletmenizde yarar var..
  • JETTA VE FIESTA İKİSİ DE EKSİLTİYOR. İKİSİ DE YENİ BAKIMLI VE SORUNSUZ ARAÇLAR. GEL GÖR Kİ YAĞ VE SU EKSİLTEMEYE BAŞLADILAR. GEÇEN JETTAYLA KAYSERİ'DEN İSTANBUL'A GİTTİM. ZATEN UZUN YOLDA DEVAMLI ARIZA LAMBASI YANIYO. YEPYENİ ARABADA ARIZA LAMBASI NEDEN YANAR Kİ?? KİMSEYİ SUÇLAMAK İSTEMİYORUM AMA SORUN ORTADA. ZATEN YAĞ SU EKSİLME OLAYINI BU SİSTEMLERİ MONTAJ EDENLER DEĞİL KULLANICILAR BİLİR. YAŞADIM GÖRDÜM VE EKSİLMENİN LPG KAYNAKLI OLMADIGINA KESİNLİKLE İNANMIYORUM VE GENEL OLARAK DÜŞÜNDÜĞÜM ZAMAN LPG'NİN EKONOMİK BİR ALTERNATİF OLDUĞU KONUSUNA KATILAMIYORUM.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: faruksevgili


    quote:

    Orjinalden alıntı: x15

    Faruk bey gaz ile çalışsa dahi arabayı hiçbir zaman devamlı yüksek devirlerde kullanmadım lpg montajından sonra az da olsa deneme amaçlı oldu ama bu aşırıya kaçacak derecede olmadı..Örneğiniz bana yönelik olmayabilir ama çok gezmiş değil 5 yaş 80 bin km de olan bir arabadan bahsediyorum ve benzinle mütevazi kullanılmış bir arabada neden subap keçeleri iflas etmiş olsun ki?



    Burada km önemli değil, yıl önemli 5 yıldır yağın içinde ısınıyor-soğuyor


    Faruk bey iyi geceler... Cumartesi günü Honda city aracıma şubenizde LPG dönüşümü yaptırdık. Akşam 6 gibi elemanlarınız aracı teslim etti. Teslim ederken ustanız bir uyarıda bulundu. Yarın sabah motor suyunu kontrol edin dedi. Şaşırdım, 2 yıl önce dönüşüm yaptığımda öyle bir uyarıda bulunmamıştınız. Aracımızla eve kadar yaklaşık 90km yaptık.


    Neyse ertesi gün aracı eşim aldı, sabah motor suyunu kontrol etmeyi unuttuk hali ile. Güniçinde 30-40 km kullandık. Akşam yine eve dönüşte, yaklaşık 5 km sürdükten sonra lpg ye dönmediğini farkettim, aynı şekilde fanlardan da sıcak esmiyordu, soğuk esmeye devam ediyordu, ayar sıcakta olmasına rağmen. Sonra da hararet ışığı yandı zaten. Kenara çektim 15 dk kadar bekledim, sonra motor suyunu tamamladım, yaklaşık 2 lt kadar dökünce doldu. Sonra sürmeye devam ettim, yine 3 km kadar daha kullanmama rağmen LPG ye dönmediği gibi soğuk esmeye devam etti, kırmızı ışıkta durduğumda da öksürük gibi yaptı araç. Fanı kapattım, fan kapalı konumda sürmeye devam ettim. Eve ulaştığımda park halinde tekrar açayım fanları bakayım dedim, yine soğuk esiyordu. Hararet yanmadı ama tekrar.

    Gecenin bir yarısı bu sorunla karşılaşmak, ve sorunla karşılaşınca konuyu danışabileceğim birinin olmaması çok canımı sıktı. Ben size güvendiğim için İstanbuldaki onlara LPG dönüşüm firmasını bırakıp o kadar yol gelerek montajı size yaptırdım ancak böyle tatsız bir durumla karşılaştım. En azından böylesi durumlarda firmanızdan birine fikir danışabileceğimiz acil arama numaranız olsa idi.

    Bir sonraki hareket tarzım için sizden cevap bekliyorum.

    tşk




  • Çözüm!!!!!! Sevgili arkadaşlar ben bu konu hakkında çok araştırma yaptım, LPG takılan bi adaş gem yağ eksiktir hem su.
    Araç motor yağını mobil 1 10w 60 la değiştirin suyuyunuzu tamamlayın bariz şekilde hemen hemem su ve yağ eksiltme neredeyse hiç olmuyor. Visikote yüksek sıcağa daha dayanıklı bir yağ çözüm bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk montajda regülatöre motordan gelen hortumlar kesilip bağlanır. o yüzden biraz su eksilir. eksilen su tamamlanır. montajdan bir süre sonra araç kullanılır tekrar kontrol edilir gerekiyorsa tekrar su eklenir. onun dışında sıralı sistem LPG su eksiltmez. LPG sistemi ve araba eskiyse hortum bağlantı yerlerinden su kaçağı varsa su eksiltir. kelepçeler görevini yerine getiremeyecek şekilde eskimişse yenisi ile değiştirilir. yani su eksiltme ile LPG nin bir alakası yok. araç su eksiltiyorsa radyatörde bir kaçak da olabilir. radyatör tamir eden ustalar kontrol edebilir. diğer bir su eksiltme sebebi de silindir contasından kaçak olması. onu anlamak daha kolaydır. yağ çubuğunu çekince yağın renginin beyaza döndüğü görülür ve su deposunda yağlı tabaka görülür. çözümü üst kapak rektefiyesi ve conta değişimi.
    eğer regülatör eskiyse diyaframı bozulduğundan soğutma suyuna gaz kaçağı da olabilir. bunu anlamanın yolu da soğutma suyu kapağı açılıp su koklanır gaz kaçağı varsa su gaz kokar.
    araç yukarda saydığım nedenlerle veya başka bir nedenle su eksiltiyorsa hangi motor yağını koyarsanız koyun su eksiltecektir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gokhanscaliskan

    Çözüm!!!!!! Sevgili arkadaşlar ben bu konu hakkında çok araştırma yaptım, LPG takılan bi adaş gem yağ eksiktir hem su.
    Araç motor yağını mobil 1 10w 60 la değiştirin suyuyunuzu tamamlayın bariz şekilde hemen hemem su ve yağ eksiltme neredeyse hiç olmuyor. Visikote yüksek sıcağa daha dayanıklı bir yağ çözüm bu

    yukarda yazdığım su eksiltme nedenlerinin bazılarını eski aracımda yaşadım ve sorunu tespit ettiğinde çözümü de kolay oluyor. önemli olan tespit etmek. araç sıcakken kaçağı tespit etmek zor oluyor. çünkü motor sıcakken kaçak olan yerden su direk buharlaşıp yok oluyor. motora ve lpg regülatörüne bağlanan su hortumları kontrol edilmeli, bağlantı yerlerindeki motor kontrol edilir kireçlenme izi varsa o noktada muhtemel bir kaçak vardır.




  • Lpg ile alaksi yok bende de aynı sorun var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba benim De 2007 polo aracım var ama sadece lpg de su eksiliyor benzinde hiç bir sorun yok 2 günde bi su koyuyorum araca her hangi bir yerinde su sızdırma kaçak göremiyorum ama gaza alınca egzoz dan çok ufak su atıyor sizce neden dir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.