Şimdi Ara

Sıradanlar, Sıradanlıklar ve Sıradan Bir İnsan Olma

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Sıradan diş macunu size pek bir şey vaademezken, Colgate (bazen de Ipana oluyor) size ipeksi bir gülüş sağlar.

Sıradan şampuanlar tam etki sağlayamazken, Blendax saç diplerine nüfuz eder.

Sıradan deterjanlar lekeleri çıkaramazken, Vanish kosla lekelere derinlemesine hücum eder ve lekeleri söküp atar.

Sıradan bulaşık deterjanları zor yağlarla baş edemezken, Fairy en zor bulaşıkların bile üstesinden gelir.

Sıradan insanlar sıradan şeylerle uğraşır.

Sıradan (sıfat): bayağı
    Bayağı (sıfat): basit, adi, amiyane, banal...

Bunları yazmamdaki amaç tam olarak nedir bilemiyorum. Zaten ben bu yukarıdaki saydığım şeylerin hepsinin reklamında, reklamı yapılan ürünü değil de sıradan diye yaftalanan ürünleri merak etmişimdir hep. Bana göre signal marka bir diş macunu sıradan olmamalıydı mesela. Ya da head & shoulders marka bir şampuan sıradan olmamalıydı ama bu markaların böyle reklamları olmadı hiç. Onlar hep -sıradan- markalar kategorisi içinde yerlerini aldılar.

Oysa ben hep -kendimce- sıradan bir birey olmadığımı düşünüp durmuştum. Hep farklıydım çevremdekilerden. Onların göremediği detayları bile düşünmeden edemezdim. Ya da ne bileyim, sıkı fıkı olduğum bir arkadaş çevresi, canciğer dediğim bir dost, harikulade bir ailem de olmadı çevremdeki insanların aksine.

Onlar bir şeyleri idrak edebilmek adına 3 defa düşündüler; ben düşünmedim bile. Onlar halı saha maçlarına gittiler; ben evde o ayın dergilerini okudum (bilgisayar oyunları oynadığım da oluyordu şimdi.) Onlar sinemaya kalabalık gittiler. Benim en kalabalık halim, ne sağımda oturanı ne solumda oturanı tanımıyor oluşumdu. İki kişilik banklara tek kişi sığdım hep. Üstelik bunların hiçbirinden rahatsızlık duymadım da. Herkesin orta şekerli kahve söylediği masada az şekerli içen kişi var ya; işte o bendim. Ya da ne bileyim, buzlu bir bardakla beraber bir kola isteyen de bendim. Mevsimlerin de önemi yoktu burada. Hatta dışarda kar yağıyorken, "oha oğlum bu soğukta o kolayı nasıl içeceksin?" diyen kişiler vardır belki de bana aranızda.

Hani tüm bunları ve daha fazlasını düşününce sıradan değilim diyorum. En azından diğerleri gibi... Çünkü sıradan kelimesinde anladığımızla sözlükte yazanların bambaşka olduğunu biliyorum. Ancak yaptığım diş macunu, şampuan,bulaşık deterjanı, çamaşır tozu seçimlerine baktığımda kendimin de sıradan bir insan olduğunu farkediyorum.

Bu tüyler ürpertici...

• Senin tek farkın bu detayları görmenin farklı olduğunu sanman, buraya bunları dile getirmen. Halbuki herkes bu detayların farkında ama önemsemiyor. Basit şeyler bunlar, daha önemli şeyler var hayatta.
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.