Şimdi Ara

Sınıf Sınıf Evet ve Hayır Oyları Dağılımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Burada Eğitim oranına göre Verilmiş Bir Tablo var.
    Sınıf Sınıf Evet ve Hayır Oyları Dağılımı


    Referandumun ardından CNN TÜRK’e özel hazırlanan 'Ipsos Seçmen Anketi' Türkiye'nin Gündem’inde açıklandı. Akademisyenler çıkan sonuçları canlı yayında değerlendirdi. Kadın-erkek, genç-yaşlı, kırda-kentte kim evet, kim hayır oyu verdi? Evet ve hayır oyları hangi partilerden geldi? Seçmen tercihinden memnun mu? Değiştirmek ister mi? Ahu Özyurt sordu, Ipsos Türkiye CEO'su Sidar Gedik, gazeteci-sosyolog Prof. Dr. Ergün Yıldırım, siyaset bilimciler Prof. Dr. Tanju Tosun, Doç. Dr. Murat Somer ve Dr. Murat Yılmaz yanıtladı.

    Olayı cok açmıyorum isteyen Aşağıdaki linkten CnnTürk Web sayfasına girip videoyu izleyebilir. Sınıf sınıf Karşılaştırmalar videoda mevcuttur.

    Cnnturk Link







  • Şimdi malum tayfa kendi tayfalarının anketlerini ayet gibi mutlak doğru kabul eder ve böylece kısa süreli bir sevinç yaşar. Hepsi bu kadar...

    Sokaktaki sıradan insanın bile bildiği şeyleri yeni bulunmuş büyük bir bilimsel veriymiş gibi sunmaları da çok komik. Ayrıca malum tayfanın eğitim düzeyine göre bir çıkarsama yapmasına bakarsak, demek ki 20 30 yıl sonra bu ülkede CHP hep iktidar olacak, daim iktidar olacak.Hep 70 80 bandında oy alacak demektir. Ve karşılarında hep aynı siyasi aktörler, siyasi partiler olacak demek ki! Sanki mekanik saat bu! Bu nasıl bir düşünce?

    Çok değil bundan 30 yıl önce en fakirlerin, en az eğitimlilerin oyunu alıp başarı sağlayan bir partinin, şimdi eğitimlilerin oyunu alarak başarı sağlayamadığı bir durumda, gelecekte her durumda eğitimlilerin bu partiye oy vereceğini sanıyorlar.

    Gelecekte çıkmış ve o çağa uygun yeni bir partinin eski bir partiten daha az oy alacağı, hatta eğitimlilerin oyunu alamayacağı iddiasının bilimsel bir temeli yoktur. Siyaset o an için yapılır, gelecek için değil. O an için oy alırsın, iktidar olursun, gelecekte ise yine o an için oy alırsın, geçmiş veya gelecek için deği. Karşında geçmişteki aktörler olmaz. Geçmişte karşında o günün sosyolojisine göre partiler yer alır, gelecekte de karşına o günün sosyolojisine göre partiler çıkar. Çünkü piyasa partilerini o günün şartları yaratır.

    AKP eğitimsizlerin partisi, CHP etiğitimlilerin partisidir. Sığ bir mantıkla düşünürsek, o zaman demek ki AKP 10 yıl 20 yıl sonra tamamen yok olacak, CHP en az %70 %80 oy alır hep iktidar algısıyla hareket edilmez. AKP 20 yıl önce yoktu, 20 yıl sonra da olmayacak. Buradan çıkaracağınız sonuç çok açık değil mi? O da CHP için hiç bişi değişmeyeceği gerçeği. Eee, o zaman neye seviniyonuzzx..

    Bu referandumun parti aidiyeti üzerinden yürüdüğüne göre bu sonuçlardan gelecek için, yenilen tayfanın bir umut çıkarması malesef mümkün değil!

    ABDli halk Trump kişisini neden başkan yaptı? Eğitimsiz halk mı yaptı onu başkan? Clinton mu bu çağa daha uygun, Trump mu? Eğitim düzeyine göre mi karar verdi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 20 Nisan 2017; 16:47:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.