Şimdi Ara

Sınıf geçmeden anlayan gelsin

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sorumlu geçmek için ortalamada mı 2 tane zayıf olması gerekiyor 2. dönem notlarında mı ?

• Sınıf geçmede 2.dönem notlarına bakılır.
  • Ortalamaya bakılıyor diye biliyorum ben
  • 2 sinede bakılıyor ancak 2.dönem notun 1 geldiyse direk kalıyosun
  • Baraj derslerin zayıf olmasın yeter (dil anlatım, atölye vs) onun dışında ortalamaya bakıyor.
  • Yani ilk dönem notun 5,ikinci dönem 1 olsun o dersin zayıf sayılır.Ama ortalama hesaplarken o dersin yıl sonu notuna yani 2 dönemin ortalamasına bakılır o da 3 olur.2.dönemki zayıf derslerin 3'ü(9.sınıfsan) geçmediği sürece sorumlu geçersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheSpiRiT -- 6 Haziran 2013; 23:37:47 >
  • Arkadaslar kredi nasil hesaplanirken yilsonu notuna mi yoksa 2.donem notuna mi bakiliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marge Simpson

2 sinede bakılıyor ancak 2.dönem notun 1 geldiyse direk kalıyosun

Alakası yok eğer ki liseden mezun olduktan sonra son 1 senede yönetmelik değişmediyse bu bilgi yanlış.9. sınıfta tarih dersim ilk dönem 2 iken ikinci dönem 1 geldi ve ortalamam da 67 küsürdü.Hiç sorumluluk sınavına falan girmedim ortalamayla geçtim.Sınıf geçmede 2 dönem ortalamasına bakılır.(Genel ortalamadan bahsediyorum) 2.dönem veya yıl sonu ortalamasında.9. sınıfta en fazla 3, 10. ve 11. sınıflarda en fazla 2 dersten zayıf gelmesi şartıyla, ortalaman fen lisesinde ve sosyal bilimler lisesinde 3.5,diğerlerinde 2.5 ortalamayı tutuyorsa yukarıda yazdığım zayıf sayısını da aşmadıysan direk geçersin. Ne ortalama yükseltmeye,ne de sorumluluk sınavına girmene gerek kalmaz.Eğer ki ortalamanız yetmiyorsa ve zayıf sayınız yukarıda verdiklerimden fazla ise sınavlara girersiniz,zayıf sayınızı sınıra çekip ortalamayı tutturursanız yine geçersiniz.Ya da diyelim ki ortalamanız anca bütün zayıflarınızı düzeltmeniz halinde tutuyor, o zaman bütün zayıflarınızı kurtarmak zorundasınız.

İsteyenler için yönetmelik

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/25664_0.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALEXİST -- 7 Haziran 2013; 0:25:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ALEXİST

quote:

Orijinalden alıntı: Marge Simpson

2 sinede bakılıyor ancak 2.dönem notun 1 geldiyse direk kalıyosun

Alakası yok eğer ki liseden mezun olduktan sonra son 1 senede yönetmelik değişmediyse bu bilgi yanlış.9. sınıfta tarih dersim ilk dönem 2 iken ikinci dönem 1 geldi ve ortalamam da 67 küsürdü.Hiç sorumluluk sınavına falan girmedim ortalamayla geçtim.Sınıf geçmede 2 dönem ortalamasına bakılır.(Genel ortalamadan bahsediyorum) 2.dönem veya yıl sonu ortalamasında.9. sınıfta en fazla 3, 10. ve 11. sınıflarda en fazla 2 dersten zayıf gelmesi şartıyla, ortalaman fen lisesinde ve sosyal bilimler lisesinde 3.5,diğerlerinde 2.5 ortalamayı tutuyorsa yukarıda yazdığım zayıf sayısını da aşmadıysan direk geçersin. Ne ortalama yükseltmeye,ne de sorumluluk sınavına girmene gerek kalmaz.Eğer ki ortalamanız yetmiyorsa ve zayıf sayınız yukarıda verdiklerimden fazla ise sınavlara girersiniz,zayıf sayınızı sınıra çekip ortalamayı tutturursanız yine geçersiniz.Ya da diyelim ki ortalamanız anca bütün zayıflarınızı düzeltmeniz halinde tutuyor, o zaman bütün zayıflarınızı kurtarmak zorundasınız.

İsteyenler için yönetmelik

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/25664_0.html

bana öğretmenim 2.dönem 1 gelirse direk kalıyosun demişti o yüzden öle söledim yanlışsa doğrusunu bilelim tabikide teşekkürler

• Sınıf geçmeyi ban sorun 3. üniversitemi okuyorum.
  • Ortalamaya bakılıyor.
  • İlk dönem ve ikince dönemin ortalaması (okuldan okula değişir) baraj veya barajın üstünde ise geçiyorsun.
  • Kendimden örnekle açıklayayım. Lisedeyken ilk dönem 6 zayıfım vardı. İkinci dönem 3 zayıfı düzelttim,geri kalan 3 zayıfın ortalama tuttuğu için önemi kalmadı,ortalama ile direk geçtim. Baraj dersi ( Dil Anlatım ) zayıf değildi. Zayıf olsa sadece o dersi vermek için sınava girecektim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.