Şimdi Ara

Sinemia Özel Sinema Kulübü | Ana Konu | Güncel Bilgiler Burada | (445. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.944
Cevap
113
Favori
282.003
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 443444445446447
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • altinbas07 kullanıcısına yanıt
    Hak adaletine göre kullandığın kısmı geri ödemen gerek değil mi.

    Yoksa hak yemiş olmaz mı insan ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihan kullanıcısına yanıt
    Hak adaletine göre benden 1 kez fazla ücret tahsil ettiler çift kişilik giriş 58TL +2 Kez 4,9 yada 5,2 neydi 20-25TL ÖYLE ALDILAR...
    Yani 80TL mi aldılar artı son zamanlarda 3 kezde bilet komisyon ücretim alındı ama giremedim onlarıda katarsak hemen hemen HAK konusunda
    Eşitiz fitiz sayılır kardeşim çünkü 2-3 kezde bilet alamadan salondan geri döndüm vakitimi yakıtımı kul hakkımı aldılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altinbas07 -- 9 Ağustos 2019; 18:20:7 >
  • Sinemia'yi kendi sirketi gibi savunan, toz kondurmayan 1-2 arkadas vardi, ne zamandir sesleri cikmiyor, nerede o arkadaslar? iceride kalan paralari onlardan tahsil edelim, bize sinema ismarlasinlar. :)
  • Merhabalar,

    1 yıllık sinemia üyeliği almıştım ve 3. ay dolmadan sinemia batmıştı.
    hemen garanti bankası kartıma itiraz başvurusunda bulundum. bugün param kartıma geri yatmış.
  • Şunun gibi başka bir uygulama gelirmi diyecem ama ağzımız yandı bide şimdi gelse nolur ki...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BayHiçKimse8334

    Şunun gibi başka bir uygulama gelirmi diyecem ama ağzımız yandı bide şimdi gelse nolur ki...
    artık gelmez

    yeni sinema yasası ile promosyonlar, ucuz biletler vs dönemi kapandı

    netflix ve türevlerinin hızlı yükselişi başlayacak bence

    kimse bir haftasonu sinemaya bir ton para gömecek paraya sahip değil. Sinemaydı , mısırıydı, yemeğiydi falan derken bir 2 kişilik bir sinema programı en az 60-70 tl'ye patlıyor. Yemek falan girerse bide içine ohoo.
  • Teb bonus kartın var ise , 200 TL' ye 1 senelik Haftasonu paketi alabilirsin.

    Bu paket ile haftasonu gittiğin aylık sinema harcamalarının %50 si iade oluyor. ( aylık limit 75 TL)

    yani 1 ay boyunca sinemaya 150 TL verdiğin taktirde 75 TL iade almış olursun.
    12 ay x 75 TL aylık iade = 900 TL senelik iade almış olursun.

    900-200 (yıllık ücret) = 700 TL net iade almış olursun.


    özetle 1 senede 1800 TL sinemaya maliyetini 1100 TL ye çekmiş oluyorsun.
  • hele ki birde çekkazan ve qumpara uygulamalarından gelen sinema biletleri de bitince, kimse gitmez artık. insanlar uygun fiyatla gidiyordu ve çark çok güzel dönüyordu. aç gözlü cem yılmaz, şahan gökbakar ve yılmaz erdoğan ekmek yedikleri tekneyi nasıl batırıyor görsünler. sanki sadece sinemadan kazanıyorlar, 10-15 liraya sinemaya gidenin ucuz biletine göz dikiyorlar.

    sinemia da bu kulvardaki diğer çakallardandı. hakettiğini buldu. umarım herkes içerideki parasını alır.
  • Görkem ! kullanıcısına yanıt
    Arkadaslar bilinen ve savunulan bazi yanlislar var bu sinema yasasi hakkinda. Olayin evveliyati uzun ama tartismayi alevlendiren ve krize donusturen Mars Sinema direktorunun Cem Yilmaz'i hedef alan cirkin soylemi oldu. Cem Yilmaz ve diger yapimcilarin elestirisi suydu, yasaya gore bilet fiyatinin yarisini salon yapimciya vermek zorunda, film 20 TL diyelim. Mars Sinema daha fazla kazanmak icin 20 TL'nin 12 TL'sine misir ve kola, 8 TL'sini de bilet fiyati olarak gosteriyordu, dolayisiyla yapimciya 10 TL degil, 4 TL vererek buradan korkunc bir kazanc elde ediyorlardi. Ki zaten Mars Sinema'nin son yillarda cok fazla buyumesinin bir nedeni de bu ek gelirdi. Bu buyume sektordeki diger rakip salonlari ki ozellikle de kucuk salonlarin rekabet edememesi ve kapanmasina neden oldu. Bununla ilgili Sahan'in bir skeci var hatta.

    Cem Yilmaz'in attigi tweet: "Emek verdiğimiz filmlerin en adaletli şekilde seyircisiyle buluşacağı günü bekliyorum. Film bizim, film sizin… Mısıra değil filme bilet alan milyonlarca seyircimize sorumluluğumdur."

    Mars Sinema direktorunun cevap tweet'i: "Cem Yılmaz olmazsa başka Cem Yılmazlar çıkar, onlar film çekmezse çekeni bulacağız"

    Konu hakkettigini bulmaksa burada olan tam da budur, sen kalk daha fazla para kazanmak icin yapimcilara vermen gereken yuzdeyi dusurmek icin promosyon adi altinda yontemler gelistir, sonra yapimcilar elestri yapinca ve filmlerini vizyona sokmama karari alinca ulkenin yetistirdigi ve yaptigi hemen hemen her iste en iyi adamlarindan biri uzerinden tum yapimcilara boylesine cirkince laf et, goz dagi ver sonra da adalet teselli edince kalk kara propaganda ile olan biteni manipule ederek bilet fiyatlarinin artmasini, promosyonlarin kalkmasinin tek nedenini Cem Yilmaz ve diger 3 yapimciya yikma lobi calismalari yurut.

    Oyuna gelmeyin, soyle dusunun, asgari ucretle bir yerde calisiyor olun, yasal olarak patronunuz size 2020 TL vermek zorunda. Ama patron bir yolunu bularak, ornegin bu ucretin 520 TL'sini yol + yemek olarak gosterip, bunu da yasaya bir sekilde uydurup size ay sonunda 1500 TL vermeye basladigini dusunun. Siz isyan edince de kalkip sen is begenmiyorsun, istemiyorsan cik git, calisacak adam cok desin. Ne yapardiniz? Hakkinizi aramaz miydiniz?

    Sonuc olarak burada birileri ac gozlu olarak itham edilecekse onlar yukarida adlari gecenler degil. Cem Yilmaz ve Yilmaz Erdogan bu ulkenin yetistirdigi en basarili ve yaptiklari islerde iyi adamlarindan ikisidir. Sahan'i da begenirsiniz begenmezsiniz o ayri konu, ama bu konuda Sahan da bir yapimci olarak hakli.

    Konuyla ilgili detayli ve uzun bir yaziyi da ekliyorum.https://www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-46925169

    Sinemia ile ilgili de burada tuketiciyi uyaranlardan biri oldum, umarim birkac kisiye de olsa ulasip zarar etmelerini onlemisizdir. Hatta imzamda hala yazilarimdan birinin linki durur.
  • Bakış açınızdan bakınca haklısınız fakat bakış açınız bana kalırsa doğru değil.
    En baştan beridir cinemaxumumdan ben hiçbir zaman mısır almak zorunda kalmadığımı belirtmek istiyorum. Ama böyle bir şey var.
    En başta burada asgari ücretle kıyaslanamayacak derece büyük dönen paralar var. O yüzden asgari ücret duygusallığı yapmak doğru olmayacaktır.

    Örnek vermek gerekirse bir film toplamda 5milyon kar bırakıyor diyelim. Bu temsili miktarla hesaplama yapalım. Bunu yarı yarıya yapımcı ile paylaşmasını Cinemaximumdan bekleniyor. 2.5 milyon kazanacağını gören Cinemaximum büyümeyi hedef aldığı için salonları doldurmaya, yani ismini duyurmayı hedefliyor. Bunu yaparken büyümesi için gerekli olan getirisini bozmadan yapmak istediği için yavaş yavaş yapımcının gelirinden kısmaya başladı. Açıkça söylemek gerekirse el koymuş da diyebiliriz.

    Fakat yapımcıdan kısarken izleyiciyi sinema salonlarına çekecek kampanya bütçesini arttırdı. Bu kampanyalar sayesinde artık insanlar ucuz bilet bulma fırsatına ulaştı. Aslında bir bakıma ensesi kalından alıp insanlara dağıtıyordu.
    Babamın oğlu gibi savunacak değilim ve yönetim kurulunda da değilim. Eminim ki o 2.5 milyon getiri yeri geldiğinde 3 milyona çıkmıştır. Ama bu süreçte 5 6 liraya halk bilet bulabilmiştir. Insanlar kampanyaları takip ederek çok komik rakamlara sinema salonlarını dolduruyordu. Ben bir ara 6 liraya IMAX salonuna girdiğimi bilirim.

    Sonra ensesi kalın arkadaşlar bu durumdan rahatsız oluyor ve onlara göre adalet sağlandı. Artık Cinemaximum 2.5 milyon alacak, yapımcı da 2.5 milyon alacak. Halk mı? Halk avucunu yalayacak. Kampanyalar bitirildi ve kampanya bitince fiyatlar 6-8tlden 18-20 liraya fırladı. IMAX biletini bir daha asla 6-8 liraya belki göremeyeceğiz.
    Eğer Cinemaximum bunun suçlusunu ensesi kalın kişiler göstermek için kampanya yapmayı kesti diyorsanız bence o da doğru değil.
    Ortalığı mısır ayağa kaldıran o kişiler, emin olun kampanya yaptırmiyor diye yine halka yaranmak için yaygara koparirdi. Ama hallerinden cok memnunlar ki halk kaç paraya sinemaya giriyor veya asgari ücretli insan ne yapıyor diye en ufak düşünceye girdiklerini sanmıyorum.
    Nasil sinema yasasını çıkarmasını sağladılarsa halkı düşünselerdi ona yönelik bir karar da çıkartılırdi.
    Evet Cinemaximum çok büyük kazanıyordu. Halka iyilik olsun diye bu kampanyaları yapmiyorlardi. Ismini sinema sektöründe en büyük yapmak için fiyatları bu kadar düşüyordu. Bunun önüne geçildi. Ama bunun önüne geçerken halka olan oldu. Yine filler tepişirken çimenler ezildi.
    Küçük sinema işletmecisi bu yolda kaybolacak diye duygu sömürüsü yapmak, zamanında hattatların işsiz kalacak diye matbaanin gelmesine engel olmaktan fazla farkı yok. En ucuza bu işi yapanın büyümesi kaçınılmaz olması gerekirdi ama bizde olmaz o.
    Sinemia sadece bu kampanyalardan biriydi. Bence en iyisiydi. O da arada kaynadı. Para kaptıran kişiler gündemi takip etmediler. 1 yıl önceden ben bir şeylerin ters gittiğini ön görmüştüm. Yine akıllı olan parasını kurtarmayı bilir.

    Uzun bir yazı oldu ama hayatlarını lüks içinde yaşayan insanları savunan orta ve alt sınıf insanların aydınlatmasını isterim. Nasıl Cinemaximum babamın şirketi değilse mısır diye yaygara çıkaran kişiler de babamın oğlu değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kevin De Bruyne -- 10 Eylül 2019; 11:25:7 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kevin De Bruyne kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam, bende maximum kart var saat 12.30 ve öncesine IMAX bileti alıyordum ya tamı tamına SEKİZ Türk Lirasına. Şuanda durum bu:




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bomi01 -- 10 Eylül 2019; 18:55:55 >
  • Kevin De Bruyne kullanıcısına yanıt
    Konu bakis acisi degil. Mars Sinema'dan ben de misir veya menu almak zorunda kalmadim ancak bunun buyuk bir nedeni biletleri Sinemia ile aliyor olusumdu. Internette yapilacak basit bir aramayla insanlara misir ve menu almadiklarinda bilet satilmadigiyla ilgili sikayetler gorulebilir.

    Link:https://www.sikayetvar.com/cinemaximum/misir/zorunlu

    Link:https://eksisozluk.com/entry/72876944
    Link:https://eksisozluk.com/entry/76675749
    Link:https://eksisozluk.com/entry/89162158

    Mars Sinema'nin diger vukuatlari sonucu acilan boykot basligi da bu:

    Link:https://eksisozluk.com/cinemaximum-boykotu--5085770

    Bir sey benim basima gelmemisse oyle bir sey yoktur, diyemeyiz ve dememeliyiz degil mi? Ozellikle de bir bakis acisi elestrisi getirdigimiz bir yazida.

    Asgari ucret bir ornekti, duygusallik degil. Bir filmin kac milyona cekildigini biliyor muyuz? Set ekibinin, ekipmanlarin, oyuncularin masraflarini biliyor muyuz? Buyuk bir isin buyuk getirisi olur, her sektorde bu boyledir. Basitce gider-gelir, kar-zarar ve risk planlari yapilir ve o is -her ne ise- ongorulen belli bir karin uzerindeyse sponsorlar ise okey verir ve ise baslanir. Cem Yilmaz veya Yilmaz Erdogan tamamen kendi ceplerinden yapmadilar filmlerini, sponsorlarla yaptilar. Peki sponsorlar neye bakiyorlardi? isler oyle "ya cem de 2 milyor az kazansin ne olcak, ona koyar mi" basitliginde degil malesef. Basitlik derken asagilama algilamayin, sadelik anlaminda basitlik, hani Cem Yilmaz da der "filmi real time 2 saatte cekiliyor sananlar var". Bu saflikta bakmamak gerek olaya.

    Simdi gelelim diger bir yanlis bilgiye. Yeni yasa promosyonu yasaklamadi.

    quote:

    Sinema salonu işletmecileri, izleyici sayısının artırılmasına yönelik kampanya ve toplu satış faaliyetlerini ancak filmin yapımcısı ve varsa dağıtımcısı ile yapılacak sözleşmeler aracılığıyla gerçekleştirecek.


    Yasa acik, salonlar yapimcilarla ve dagitimcilarla anlasarak promosyon yapabilir diyor. Bugun promosyon goremiyorsak bunun nedeni Mars Sinema'nin o begenmedigi Cem Yilmaz ve Yilmaz Erdogan'a promosyon teklifi goturmemesi veya kendilerine gelen teklifleri kabul etmemelerinden olabilir mi? Halk 3 liraya bilet aliyordu, simdi Cem yuzunden alamiyor demek gereksiz ve olup bitenden haberi olmayan kisi duyari degil de ne simdi? Arkadaslar ticarette donen oyunlari hafife almayin, misir savaslari devam ediyor, salonlar elbette lobi faaliyetlerini yuruterek bu duruma bir cevap verecekti ve verdiler de. Tarihe bakin, ticarette neler olmus gecmiste...

    Ortaligi ayaga kaldiran kisilerin promosyona tepki gostermedigi iddianizi Cem Yilmaz'in su tweet'i curutuyor. "Bu cüretkar insanlar gözönünde olan kişileri kullanıp dümenini döndürmek istiyorsa yanlış adres ! Ben filmimi 10 lira kardeşler mısır da bedava der yine gösteririm !"

    Benim bakis acimi elestirerek girip halktan tarafmis gibi bir profil cizerken ayni zamanda ayni yazida kendinizle de celisiyorsunuz. Kucuk salonlarin Mars Grubu tarafindan islerinden ediliyor, iflasa zorlaniyor oluslariyla matbaanin ne ilgisi var? Kimse burada bir isletmenin buyumesini elestirmiyor. Bir isletmenin yapimciya vermesi gereken yuzdeyi oyunlar oynayarak, haksiz kazanc elde ederek buyumesi ve tekele donusmesi elestiriliyor, bunu yaparken de sadece yapinciyi zarara ugratmiyor ayni zamanda kucuk esnaf/salonlari da rekabet edemez hale getirip iflasa zorluyor deniliyor. (20 TL'ye satilan bir misirin maliyeti ne kadar? 50 kurus?..) Savunmadiginizi iddia ediyorsunuz ama bu dupeduz tekel savunusu, uzgunum. Robin Hood benzetmesi (ensesi kalindan alip insanlara dagitma), elestirileri "duygusallik", "duyar kasmak" gibi kelimelerle itibarsizlastirma cabalari... Yapmayin, belki boyle cumlelerle birtakim insanlari kandirabilirsiniz ama ben yemiyorum, uzgunum.

    Benim hangi sinifa ait oldugumu bilemezsiniz ve herhangi bir konu hakkinda fikir beyan etmek icin yine herhangi bir sinifa ait olma zorunlulugu yoktur. Oyuna gelmeyin, oyunun parcasi olanlara da kulak asmayin, Mars Grubuna selamlar. :)

    Bir link de donanimhaber blogundan vereyim konuyu anlatan:https://www.donanimhaber.com/Film-yapimcilari-ile-sinema-salonlari-arasinda-misir-kavgasi--106331
  • quote:

    Orijinalden alıntı: archangelic

    Konu bakis acisi degil. Mars Sinema'dan ben de misir veya menu almak zorunda kalmadim ancak bunun buyuk bir nedeni biletleri Sinemia ile aliyor olusumdu. Internette yapilacak basit bir aramayla insanlara misir ve menu almadiklarinda bilet satilmadigiyla ilgili sikayetler gorulebilir.

    Link:https://www.sikayetvar.com/cinemaximum/misir/zorunlu

    Link:https://eksisozluk.com/entry/72876944
    Link:https://eksisozluk.com/entry/76675749
    Link:https://eksisozluk.com/entry/89162158

    Mars Sinema'nin diger vukuatlari sonucu acilan boykot basligi da bu:

    Link:https://eksisozluk.com/cinemaximum-boykotu--5085770

    Bir sey benim basima gelmemisse oyle bir sey yoktur, diyemeyiz ve dememeliyiz degil mi? Ozellikle de bir bakis acisi elestrisi getirdigimiz bir yazida.

    Asgari ucret bir ornekti, duygusallik degil. Bir filmin kac milyona cekildigini biliyor muyuz? Set ekibinin, ekipmanlarin, oyuncularin masraflarini biliyor muyuz? Buyuk bir isin buyuk getirisi olur, her sektorde bu boyledir. Basitce gider-gelir, kar-zarar ve risk planlari yapilir ve o is -her ne ise- ongorulen belli bir karin uzerindeyse sponsorlar ise okey verir ve ise baslanir. Cem Yilmaz veya Yilmaz Erdogan tamamen kendi ceplerinden yapmadilar filmlerini, sponsorlarla yaptilar. Peki sponsorlar neye bakiyorlardi? isler oyle "ya cem de 2 milyor az kazansin ne olcak, ona koyar mi" basitliginde degil malesef. Basitlik derken asagilama algilamayin, sadelik anlaminda basitlik, hani Cem Yilmaz da der "filmi real time 2 saatte cekiliyor sananlar var". Bu saflikta bakmamak gerek olaya.

    Simdi gelelim diger bir yanlis bilgiye. Yeni yasa promosyonu yasaklamadi.

    quote:

    Sinema salonu işletmecileri, izleyici sayısının artırılmasına yönelik kampanya ve toplu satış faaliyetlerini ancak filmin yapımcısı ve varsa dağıtımcısı ile yapılacak sözleşmeler aracılığıyla gerçekleştirecek.


    Yasa acik, salonlar yapimcilarla ve dagitimcilarla anlasarak promosyon yapabilir diyor. Bugun promosyon goremiyorsak bunun nedeni Mars Sinema'nin o begenmedigi Cem Yilmaz ve Yilmaz Erdogan'a promosyon teklifi goturmemesi veya kendilerine gelen teklifleri kabul etmemelerinden olabilir mi? Halk 3 liraya bilet aliyordu, simdi Cem yuzunden alamiyor demek gereksiz ve olup bitenden haberi olmayan kisi duyari degil de ne simdi? Arkadaslar ticarette donen oyunlari hafife almayin, misir savaslari devam ediyor, salonlar elbette lobi faaliyetlerini yuruterek bu duruma bir cevap verecekti ve verdiler de. Tarihe bakin, ticarette neler olmus gecmiste...

    Ortaligi ayaga kaldiran kisilerin promosyona tepki gostermedigi iddianizi Cem Yilmaz'in su tweet'i curutuyor. "Bu cüretkar insanlar gözönünde olan kişileri kullanıp dümenini döndürmek istiyorsa yanlış adres ! Ben filmimi 10 lira kardeşler mısır da bedava der yine gösteririm !"

    Benim bakis acimi elestirerek girip halktan tarafmis gibi bir profil cizerken ayni zamanda ayni yazida kendinizle de celisiyorsunuz. Kucuk salonlarin Mars Grubu tarafindan islerinden ediliyor, iflasa zorlaniyor oluslariyla matbaanin ne ilgisi var? Kimse burada bir isletmenin buyumesini elestirmiyor. Bir isletmenin yapimciya vermesi gereken yuzdeyi oyunlar oynayarak, haksiz kazanc elde ederek buyumesi ve tekele donusmesi elestiriliyor, bunu yaparken de sadece yapinciyi zarara ugratmiyor ayni zamanda kucuk esnaf/salonlari da rekabet edemez hale getirip iflasa zorluyor deniliyor. (20 TL'ye satilan bir misirin maliyeti ne kadar? 50 kurus?..) Savunmadiginizi iddia ediyorsunuz ama bu dupeduz tekel savunusu, uzgunum. Robin Hood benzetmesi (ensesi kalindan alip insanlara dagitma), elestirileri "duygusallik", "duyar kasmak" gibi kelimelerle itibarsizlastirma cabalari... Yapmayin, belki boyle cumlelerle birtakim insanlari kandirabilirsiniz ama ben yemiyorum, uzgunum.

    Benim hangi sinifa ait oldugumu bilemezsiniz ve herhangi bir konu hakkinda fikir beyan etmek icin yine herhangi bir sinifa ait olma zorunlulugu yoktur. Oyuna gelmeyin, oyunun parcasi olanlara da kulak asmayin, Mars Grubuna selamlar. :)

    Bir link de donanimhaber blogundan vereyim konuyu anlatan:https://www.donanimhaber.com/Film-yapimcilari-ile-sinema-salonlari-arasinda-misir-kavgasi--106331
    hocam yabancı filmler var onlar nasıl olur peki? bilgim olmadığından soruyorum.

    yani gidip yabancı film geldi diyelim IMAX onunla nasıl anlaşma yapacaksın? ama cinemaximum olduğu için işbankası maximum kartlara 12.30 ve öncesi 8 TL di. Daha sonra ne bileyim internette kodlar vardı, migroslarda bazen alışveriş yaptıktan sonra PNR kodu veriyorlardı 10 liraya falan.

    Şuanda sinemaya gitme isteği kalmadı bende
  • Yorumumun yarısını okumamışsiniz. En azından yazınızın ilk yarisindan bunu anlıyorum. Ilk yaridaki misirdir veya promosyon kavgasınin cevabını yorumumda bulabilirsiniz.
    İlk olarak sanki size saldırdım ve bogazladim gibi davranmissiniz. Bu da doğru değil.
    Matbaa, hattatlara göre çok daha ucuza ve kaliteli işi yapabiliyordu. Burada matbaa Cinemaximum, hattatlar küçük işletme.
    Tekelleşme düşmanı değilimdir. Hangi sistemde ucuz bilet bulunabiliniyorsa o sistemi savunurum.
    Hangi sinifta olduğunuz konusuna da gelirsek neden hakaret olarak algiladiniz bilmiyorum ama DH de olan bir insan en fazla orta sınıf olabilir. Eğer villalariniz, holdingleriniz varsa hata yapmışım.
    Biz bu konuyu tartışır iken cem yilmaz vs paralar içinde yüzüyor. Bizler ise yarinimizin planını yaparken zorlanıyoruz.
    Eğer bir kez durup halk için bir kampanya girişimi yapsalardi emin olun ben de bu parası bol arkadaşları savunurdum ama ben ortada ne kampanya görüyorum ne ucuz bilet.
    Tekrar diyorum. Mısır için yaygara çıkaran, emin olun kampanya icin de yasa çıkarabilirdi, yaygara da çıkarabilirdi.
    Ben çıkarımı gozetirim. hiçbir şey ve Kimse babamın mali, oğlu değil. Hangi sistem bana ucuz bilet sağlarsa o sistem en iyi sistemdir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bomi01

    Aynen öyle hocam, bende maximum kart var saat 12.30 ve öncesine IMAX bileti alıyordum ya tamı tamına SEKİZ Türk Lirasına. Şuanda durum bu:

    Halk icin biraz yararli bir seyi yoketmek bizim hukumetimizin asli gorevidir.

    Uber , maximum seans v.b.

    Temmuz dan beri sinemaya gitmiyorum. Internetten izliyorum. Maximum seans tekrar gelene kadar da aynen devam edecegim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bomi01

    hocam yabancı filmler var onlar nasıl olur peki? bilgim olmadığından soruyorum.

    yani gidip yabancı film geldi diyelim IMAX onunla nasıl anlaşma yapacaksın? ama cinemaximum olduğu için işbankası maximum kartlara 12.30 ve öncesi 8 TL di. Daha sonra ne bileyim internette kodlar vardı, migroslarda bazen alışveriş yaptıktan sonra PNR kodu veriyorlardı 10 liraya falan.

    Şuanda sinemaya gitme isteği kalmadı bende

    Alıntıları Göster
    Sinema salonu işletmecileri, izleyici sayısının artırılmasına yönelik kampanya ve toplu satış faaliyetlerini ancak filmin yapımcısı ve varsa dağıtımcısı ile yapılacak sözleşmeler aracılığıyla gerçekleştirecek.

    Yabanci filmlerde promosyon icin dagitimci ile sozlesme yapilacak diyor yasa.

    Mars Sinema'nin bu indirimleri yapabilmesinin onunu acan filmin yapimci veya dagitimcisinin yuzdesinden kesmesiydi. Promosyon adi altinda 5 kurusa malettigi misiri 20 TL'lere satmasiydi. Diger arkadasa da anlatmaya calistigim nokta bu ama bir baskasinin hakkina girerek yapilan bir eylemin sonucu kendisine pozitif fayda sagladigi icin bunu mesru goruyor ve hala savunuyor. Bu savununun ne hukukta ne de dinde bir karsiligi var, her ikisine de ters. Hukukta yasa disi, dinde gunah.
  • Kevin De Bruyne kullanıcısına yanıt
    Her ne kadar size cevaben yazmis olsam da bu dusunceyi savunan herkeseydi sozlerim, kisisellestirmeye gerek yok. Yazilari okudum, misir ve promosyon mevzusunun asli da benim onceki yazimda var.

    Matbaa ornegi bu konuya verilemeyecek kadar yanlis. Hala Mars Sinema'yi matbaa ile ozdeslestirerek yuceltmeye calisiyorsunuz ve dolayisiyla sinema yasasinin taraflarindan birini de matbaaya, sanayi devrimine, gelisime, ilerlemeye, bilme, teknolojiye karsi yani geri kafali gibi gosterme cabaniz oldukca komik. Eger bunu bilincli yapiyorsaniz kotu niyetli yoruma girer, bilmeden yapiyorsaniz okumaniz gereken daha cok kitap oldugunu soyleyebilirim.

    insanlari siniflara ayirarak etiketlemek ve bu etiketler uzerinden degerlendirmek, hangi dusunceleri ifade edebileceklerine, soktugunuz siniflarina gore hukmetmek ("sen su kadar kazaniyorsun o zaman su konularda konusabilirsin, digerleri yasak" gibi)... Onyargi, ustten bakma, zenginden nefret etme ama ayni zamanda tekellesmenin yaninda olma (celiski?), kendi menfaati icin yasadisi olani, gunah olani savunma (hak yeme olayi, bir ustteki yazida da degindim)... bu sartlar altinda daha fazla nasil tartisilabilir bilemiyorum.

    Son kez yazayim, tekellesme kotudur, bugun size ucuza bilet verir ama bunu yaparken arkadasinizin babasinin asirlik sinema salonu kapanmak zorunda kalabilir, orada calisan onlarca insan issiz kalabilir, siz bana ucuza bilet versin de gerisi onemli degil derseniz yarin bir gun o tekel gelir sizi de bulur. "Halk icin ucuza bilet sagliyor" sozu ise bunun kilifidir, diger tarafta onlarca, yuzlerce insan islerinden olabilir, evlerine, ailelerine, cocuklarina ekmek goturemez duruma gelebilirler.*

    Matbaanin tekellesmeyle ilgisi yoktur, sinema yasasina ornek olarak verilemez. Teknoloji, bilim ve gelismeyle ilgisi vardir.

    Yasal aciklari kullanarak, yeni bir yontemle baskalarinin haklarina girerek, yeni bir acik bularak veya yaratarak oradan saglanan gelirle promosyon yapmak, baskalarini zarara ugratarak buradan kar edip o karin bir kismini promosyona kullanmak halk adina yapilan bir iyilik degildir, savunulmasi ise hic etik veya ahlaki degildir.* Kim daha ucuza bilet veriyorsa onu savunurum demeden bir kez daha dusunun.

    Yukarida da yazdim, sinifsal ayirimlar yaparak insanlara deger bicmeyin, sozlerimi ciddiye almaniz icin villalarimin, holdinglerimin olmasi mi gerekiyor? Veya bir konuda fikir beyan etmek icin sahip olmam gereken tek ozellik ne kadar paramin oldugu mu?

    Cem Yilmaz fobisi olusmus sizde, alin teriyle para kazanan bir insanin kazandigi paranin miktarina karsi olan bu tavrinizin arkasinda yatan neden nedir? Cem Yilmaz'in (adi gectigi icin, veya digerlerinin) halk icin hicbir sey yapmadigi fikrine nereden kapildiniz?

    Bana dokunmayan yilan bin yil yasasin atasozunu bilir misiniz? O yilan gun gelir size de donukur, tarihte cokca ornegi var.

    * Su yazdiklarima "duyar kasmak" diyerek cevap verme dusuncesi icinde olanlara cok gulerim, simdiden soyliyeyim. :)
  • Kötü niyetmiş. yüceltmekmiş. Geçin bunları.
    Benzetme nedir bilir misiniz? Benzeme kelimesi nedir anlamını bilir misiniz? Biliyorsanız matbaa örneğini neden verdiğimi bilirdiniz. Alt tarafı benzetme yapıyoruz ve siz sanayi devriminden bahsediyorsunuz. Akıl ve bilim diyorsunuz. Abartmıyor musunuz? Kötü niyet aramak mantıklı mıdır?
    Sorun şu ki okuduğunuzu anlayamıyorsunuz. Açıklamak zorunda kaldığıma üzülüyorum. Sınıf belirtmesini ben hangi konularda konuşamaz diye yapmadım. Kendisini sömürenleri savunmasının komik olmasını belirttim.
    Tekelleşmekten korkmak gelecekten korkmaya eş değerdir. Bir çok alan tekellerin kontrolüne girecek. Sizin bunu görebilmenizi beklemiyorum. Daha okuduğunuzu anlamıyorsunuz. Tekelleşme size göre kötü diye herkes için kötü olacak değil. Sinema salonları kapanırsa başka işte işlerini sürdürürler. Ölecek mi insanlar? Yerine açılacak sinema salonunda mısırcı olurlar.
    Cem Yılmaz burada temsili bir kişidir. Güldüğüm bir kişidir. Fobi oluşmasını yanlış anlamışsınız.
    Serbest piyasa nedir bilir misiniz? Alıcı ürüne ödeyeceği fiyatı verir. Satıcı uygun gördüyse satar. Cinemaximum çok basit bir şekilde şartlarını öne sürmüştür ve film yapımcıları beğenmemiştir. Eğer beğenmiyorlarsa ya film yapmasınlar ya da başka sinemalarla anlaşsınlar. Siz hiç bir jant fabrikasının ürettiği jantları, araba üreticilerinin düşük fiyata almaya çalıştığı için yasa çıkarttığını gördünüz mü? Ne oluyor biliyor musunuz? Eğer yeterince ucuz jant üretemez ise fabrika kapanıyor. O yüzden masrafları kısmak zorunda ve gerekli satıcının standartlarda o jantı üretmesi gerekiyor.
    Oldu olacak yarın çıkalım jant için de yasa çıkaralım. Kıyafetler için de çıkaralım.
    Eğer bu fiyatlara film yapamıyorlarsa yapmasınlar. Krallar gibi yaşamak zorunda değiller. Kar oranlarını düşürsünler. Eğer bu fiyat olmalı diye savunuyorlarsa o küçük sinemalara versinler. İsteyen orada izlesin. Cinemaximum Türk filmleri vermezdi ve küçük sinemacı böylece kazanırdı.
    Ufkunuzu açın. Çok dar pencereden bakmaktan vazgeçin. Umarım jant bir örnekti. Siz şimdi onu da yanlış anlarsınız. Bunu yazma gereği duyduğuma tekrardan üzülüyorum.

    Diğer arkadaşa yazdığınız yazıya da gelirsek yine serbest piyasa. 5 kuruşluk mısırı 20 liraya almak istemiyorsanız ALMAYIN. Adı üstünde serbest piyasa. Takmışsınız da mısır da mısır mısır da mısır. Kafanız mısır olmuş. Mısır promosyonundan faydalanmayın o zaman. Siz hakkı yendiğini düşünüyorsunuz ama kimsenin hakkı falan yenmiyor. Adamın kendi sineması. İstediği gibi fiyatlandırma hakkına sahip. Beğenmeyen filmini vermez. Serbest piyasada mücadele böyle olur. Eğer küçük sinemacıları düşünselerdi zaten filmlerini sadece onlara verirlerdi.

    Siz yine çıkar usulsüzlük der işin içinden çıkarsınız. Haksızlık dersiniz. İlla o filmler cinemaximumda 20 liraya oynamak zorunda.
    Bana dokunmayan yılan bin yaşasın atasözünü kullanmışsınız. Çıkarımı düşünüyorum. Başkası zarar görüyor diye çıkarımı düşünmeyecek miyim? Hayır zarar gören de aç, açıkta sanki. Boğazındaki son lokmaya göz dikiyoruz sanki. Tüm bunlara rağmen kar da ediyorlardı. Şurada 50 yıl daha yaşayacağım. Onu da bir zahmet kendi çıkarlarımı koruyacak şekilde geçireyim. İzniniz var mıdır?

    Gereksiz bir tartışma. Düşüncelerimiz tamamen zıt. Gereksiz yere savunup iyilik meleği olmanız anlamsız. Size de çıkarlarınızı gözetmenizi öneririm.
    Size bol mısır koçanlı günler dilerim. Tartışmamız anlamsız. Sizle biz bir yere varamayız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kevin De Bruyne -- 13 Eylül 2019; 22:57:14 >
  • Merak ettim, alışverişinizi daha ucuz olan zincir bir süpermarket yerine aynı ürünü daha pahalıya satan bir bakkaldan yapmayı tercih ediyor musunuz? Bakkallar hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Bakkalların zincir marketlerle rekabet edemeyip kapanması sizi rahatsız eder mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kevin De Bruyne kullanıcısına yanıt
    Bir konuda hak veriyorum, okuduklarini anlamayan biri var ama o kisi ben degilim, uzgunum. Ornek nedir? Bir ifadeyi veya iddiayi pekistirmek ve daha anlasilir kilmak icin yapilan analojidir. Bu ikilinin "ortak ozellik" icermesi elzemdir. Matbaa ornegi bu konu icin "yanlis" ornek veya benzetememe nasil yapilir sorusuna ornek olmus.

    Benim bakis acima yanlis diyerek girdiginiz ve baslattiginiz tartismada su an gelinen noktada uzulerek goruyorum ki sizin dusunce yapinizda coklu yanlislar var ve bu yanlislar malesef bir araya gelerek birbirlerini notralize etmiyorlar.

    Daha fazla tartismak yersiz olacak cunku karsimda tutarli ve birbirleriyle uyumlu argumanlar yok, celiskili cumlelerle dolu paragraflar var ve bu kaosu anlamamakla itham ediliyorum. :)

    Ornekse, sinif ayrimini somurulenin somureni savunmasinin komik oldugunu belirtmek icin yaptim derken bir altinda tekellesmeye guzellemeler yapilmis. Tekel = Somuru ya hani? Tekel = yuksek fiyat ya hani? Tekel = rekabetsizlik demek ya hani?.. :)

    "Tekel nedir?
    Tekel ya da monopol, bir pazarda belirli bir ürün için üretici ya da dağıtımcı olarak tek bir firmanın bulunması durumudur. Bir monopol, rakip firmaların daha düşük fiyat koyması korkusu olmadan kendi fiyatını belirleme gücüne sahiptir. Monopoli, serbest rekabeti ortadan kaldırarak kaynakların verimli kullanımını önleyen bir durum yaratır.

    Tekelleşme, serbest rekabeti ortadan kaldırdığı için, ürünlerin ya da verilen hizmetin fiyatının yükselmesine sebep olur. Bu da tüketicinin zararınadır. Tekelleşme durumda en kazançlı olan tekel firmanın kendisidir. Pek çok hükümet, tüketicinin kazancını ve sektörün verimliliğini arttırmak amacı ile piyasalardaki tekelleşme eğilimlerini giderici düzenlemelerle önlem almaktadırlar.

    Tekelleşmeye karşı alına önlemlerden birkaçı olarak şunlar sıralanabilir:

    - İthalattan alınan vergilerin düşürülmesi
    - Teşvik primi, vergi indirimi politikalarının uygulanması


    Tüketici, tekelin olduğu bir pazarda zararda olan taraftır. Tekel ise serbest rekabet ortamındaki fiyattan daha yüksek bir fiyata ürünlerini sattığı için kazançlı olan taraftır."

    Simdi burada da Mars tuketicinin yanindaydi ucuza bilet veriyordu tepkisi gelmesin, Mars, defalarca yazildigi gibi yapimcinin kazancindan haksiz yere kestigi yuzdeyle karini koruma altina alarak ve hatta artirarak promosyon yapiyor ve bilet fiyatlarinda indirim uygulayabiliyordu. Yeni yasa da dedi ki (maksimum basitlestirme ile yazacagim anlasilmasi icin) hiiii dedi, kizdi boyle parmagini salladi, seni gibi seniii dedi, oyle mizikcilik, oyun bozanlik, numaracilik yok dedi, bu oyunun bir kurali var ona gore oynayacaksin dedi. Bu dondurma dedi, her ikinize de esit olmak sartiyla size veriliyor dedi, oyle yarisini yiyeyim, diger yarisinin da yarisini arkadaslarima dagitayim demek yok dedi. Kardes kardes oynayin bakayim heeee dedi. :)

    Siz iyisi mi ornek vermeyin, yapamiyorsunuz cunku. Olmuyorsa zorlamayin, herkes ornek verecek diye bir sey yok ki? Jant fabrikasi Mars olamaz, Cem Yilmaz olur, uretici, yapimci Cem Yilmaz ya hani? Yine olmadi...
    Ama ben yine de size inaniyorum (burada da karsi tarafin taktiklerinden birini kullanalim, hak veriyormus, onun tarafindaymis gibi gorunup karsi tarafa kendi dusuncesinin yanlis oldugunu, dogru olanin bizimki oldugunu dayatmaya calismak), bir gun, dogru ornek vermeyi basarabileceksiniz.

    Yazinizi okudukca yuzumde bir tebessum olusuyor, beni itham ettiginiz her sey aslinda "bakis acisinizda" ve dusunce yapinizda gizli, sayin ufku apacik Kevin beycigim. :)

    Misiri bir ara "zorunlu" tuttular, onceki yazida link'lerle acikladim ya hani? Ama yine okumamissiniz! Bakin uzuluyorum... :) Hak yeme olayi da oyle degil, onu da mi okumadiniz? Vallahi gonul koyucam artik! :) Hak yedigi yasa ile tescillendi, mahkeme tescilledi yeni yasayi cikartarak, siz simdi yuce Türk Adaleti'nin, Mahkemelerinin, Hakimlerinin, Savcılarının ve Sayın Cumhurbaşkanımızın -ki kendisi bu yasa üzerinde bizzat çalışmış ve ilgilenmiştir- aldıkları bu kararı görmezden geldiğinizi mi söylüyorsunuz? Serbest piyasadaki tekeller yasaların üzerindedir mi diyorsunuz? Yapmayın Kevin beyciğim, tehlikeli sularda yüzmeyin derim.

    Neyin gerekli olup olmadığına, düşüncülerimin nasıl olmaları gerektiğine ve nasıl ifade edip etmeyeceğime de bırakın ben karar vereyim. Sözlerinize de dikkat edin, "mısır koçan"ı hakaretiniz için özür bekliyorum, hakaretin sonuçları ve yaptırımları hem forumda hem de Türk Ceza Kanunu'nda belirtilmiştir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi archangelic -- 14 Eylül 2019; 2:9:46 >
  • 
Sayfa: önceki 443444445446447
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.