Şimdi Ara

Sinema yasası yürürlükte: Sinemia kapanacak mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
1
Favori
3.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sinema sektöründe mısır tartışmasını bitiren, reklam sürelerine kısıt getiren ve aynı zamanda “sansür” tartışması yaratan sinema yasası Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

    Reklam sürelerine kısıt getirildi

    Yürürlüğe giren kanunla birlikte sinema filmi öncesinde gösterilen reklamların süresi 10 dakikayı geçemeyecek. Fragman gösterim süresi ise en az üç en fazla beş dakika olacak. Kamu spotları ve sosyal sorumluluk projelerine ilişkin gösterimler belirtilen sürelere dahil edilmiyor.

    Önceki yasaya göre reklam ve fragman süreleriyle ilgili herhangi bir kısıt bulunmuyordu. Yeni yasayla belirlenen kısıtlara uymayan salon işletmecilerine salon başına 50 bin lira para cezası verilecek.

    Mısır kavgası sona erdi

    Sinema salonu işletmecileri ile yapımcılar arasında yaşanan ‘mısır’ tartışmasına çözüm getirildi. Sinema bileti ile birlikte başka bir ürünün aynı anda satışına izin verilmeyecek.

     

    Cinemaximum markasıyla sektörün hakimi durumda bulunan salon işletmecisi CJ CGV Grup, mısır promosyonlu sinema biletleri sayesinde yapımcıya ödediği payı düşük tutuyordu. Yürürlüğe giren kanun ile birlikte sinema yapımcılarının talebi doğrultusunda mısır ve sinema bileti satışları ayrıştırıldı. Yapımcıların istediği oldu ancak sinema seyircilerinin istekleri doğrultusunda herhangi bir değişiklik yapılmadı. Sinema bileti fiyatlarına limit koyulmadı. Salon işletmecisi, sinema biletine dilediği gibi zam yapabilir. 

    Konuyla ilgili olarak kanunda şu ifadeye yer veriliyor: “Sinema salonu işletmecileri, filmin yapımcısı ve varsa dağıtımcısı ile yapılacak sözleşme ile belirlenecek indirimli bilet fiyatlandırmaları hariç olmak üzere sinema biletini içeren abonelik, promosyon, kampanya ve toplu satış faaliyetleri gerçekleştiremez. Sinema salon işletmecileri, sinema filmi bileti ile birlikte başka bir ürünün satışını aynı anda yapamaz.”

    Sinemia ne olacak?

    Yeni kanunla birlikte salon işletmecileri kampanya yapmak için filmin yapımcısı ve dağıtımcısından izin almak zorunda. Yapımcı ve dağıtımcının izni olmadan abonelik, promosyon, kampanya ve toplu satış yapılamayacak. İndirimli kod, promosyonlu bilet gibi kampanyalar, indirimi kabul eden yapımcıların filmlerinde geçerli olacak. Salon işletmecisi dışındaki üçüncü parti firmalar sinema biletleriyle ilgili kampanya yapabilecek.

     

    Sinemia abonelik servisi, faaliyetlerini sürdürmeye devam edecek. Yeni kanun, üçüncü parti firmaların değil yalnızca sinema salonu işletmecilerinin abonelik servislerini ve kampanyalarını kısıtlıyor. Sinemia servisi bu kısıtlamadan etkilenmiyor.

    Onay verilmeyen filmler gösterime sunulmayacak

    "Sansür düzenlemesi" olarak eleştirilen yeni kanuna göre sinema filmleri gösterime girmeden önce 8 üyeden oluşacak komisyon, değerlendirme ve sınıflandırma yapacak. Uygun bulunmayan filmler, gösterime sunulamayacak. Oyuncular Sendikası, bu kanunun çok sesliliği ortadan kaldıracağını belirterek geri çekilmesini istemişti ancak kanun yasallaştı. Değerlendirme ve sınıflandırma uygulamasının tarafsızlığının nasıl olacağı merak konusu.








  • -Başkanım sinema sektörünün böyle böyle bir talebi var.

    --Bize faydası var mı?

    -Yok.

    -Şu film yayınına denetleme ekleyelim. Yarın bir gün bizi eleştiren filmler çıkarsa ucınu alamayız. Düşünsene "Fetö devleti nasıl ele geçirdi" diye bir film çıktığını. Fetönün yanına kimi koyacaklarını düşünsene. Buna müsaade edilebilinir mi?
    Oyuncu ve yapımcıların inanılmaz aç gözlülüğü karşısında söylecek söz bulamıyorum. Önceden uygun fiyatla bilet almamızı sağlayan kampayaların dibine kibrit suyu dökülmüş. Bilet ile beraber gelen ek ürünler iptal. Bilet fiyatları ayrı bir konu, yiyecek içecek bir şey almak istersen ayrı bir masraf. Bir sinema keyfi kaç paraya patlayacak tamamen soru işareti. Bir de bu çağda neredeyse 2020'ye gelmişken filmlerin yayına izin verecek bir komisyon!!! Sevgili oyuncular, sinemacılar, tiyatrocular, Demet Akbağ gibi insanlar Cumhurbaşkanına gidip bunları mı konuştular? Gerçi Yılmaz Erdoğan uzun bekliyormuş bu yasayı, öyle demiş. Şahan Gökbakar'a göre tarihi bir imzaymış. Böylelikle bunların sanatla ve milletle alakasının olmadığını şaşkınlıkla öğrendik. Allah daha çok versin ne diyelim, tabi paraya ihtiyacı var, bu gariban insanların...
  • Misir bahane, sansur sahane!

  • Sansürlü günler efendim. Daha kazık daha sansürlü bir sinema için ben varım sende var mısın Yılmaz Kardeşim?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sinemaya gidip de kendinizi yoldurmayın abi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düzgün işleyen sistemi kurcalayanlara selam olsun. Hem mısırdan hem sansürsüz film keyfinden hem de cebimizden ettiler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Seyircinin cebini ilgilendiren tek kanun yok. Reklam 10 dakika geçmeyecek fragman 5 dakikayı geçmeyecek kamu spotları bunlara dahil olmayacak. ee zaten 20 dakika yaptı yine saçma sapan iş yapıyorlar.

  • Televizyon kadar sansür gelir artık.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sansür locası iş başında... 3 film birden artık sansürlü :)

  • Kişisel düşüncem sinemia gibi uygulamalar bundan etkilenmeyecektir. Zira yapılan indirim sayesinde hem salon hem yapımcı hem dağıtıcı kazanır. Kazan kazan durumu yani. Gerçi önce bindirim , sonra indirim yaparlarsa seyirci bu kazananlar arasında olmayacaktır.

    Sansür konusunda ise ... Ben , filmler daha önce de bir denetimden geçiyor diye biliyorum. Millet bu kadar zıpladığına göre sanırım yanlış bilgi sahibiyim. Bazı çok uç durumlarda sansüre sıcak bakıyor olmama rağmen , genel olarak düşünürsek anlamsız bir şey. İsteyen gider istemeyen gitmez .
  • Reklam süresinin kısalması güzel bir gelişme, en son 45 dakika civarı film önü reklam izlediğimi hatırlıyorum. "Sinemada sansür" konusunda bizi neler beklediğini görmek için ABD'deki sinema sansürünü başlatan yasayı çok tarafsız inceleyen (komisyon üyelerinin gizliliğini aşmanın zorluğunu, komisyonun tarafsızlığının muallak olduğunu gösteren) bir belgesel yayınlandı 2006'da "This Film Is Not Yet Rated" adıyla. Tavsiye ederim. Mısır ve bilet fiyat oranı hususunda ise, bir yolunun bulunup yine seyircinin yolunacağını düşünüyorum. Bu düzenlemeyle yapımcı hakkını alır, dağıtımcı hakkını alır belki ama sinema seyircisi yine "bu filme gitmeye değmez" diyecek birçok film için. Bu yasa, sektörü şahlandıracak bir yönde, etraflıca artısı eksisi ölçülüp tartılarak şekillendirilebilirdi.

  • Hemen araya sansürde sıkıştırılmış.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sinemia etkilenmedi denilmis ama dusunun vizyona unlu bir dilm geliyor . Sinema bileti fiyatlari serbest biraklidigindan yapimci benim dilmim 100 tl olsun diyor. Simdi bu sartlar altinda sinemia ise yararmi sonucta yapimci filmini sinemidan cekebilir nede olsa yasaya gore indirimli bilet ve kodda yapimcini onayi lazim. Acikcasi sinemia kartlari bu yasadan sonra ancak featival filmlerinde gecer.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bi sinema kalmıştı tam oldu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sinemia kapansın arkadaşım resmen dolandırcılık sistemi :D üyelik aldım onu bile kullanamadım sinema salona gittim bileti kullanmak için sistemi güncelleme yapılmak diyor ne muhatap olabilcen bir telefon nede insan varmı

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    pornografik özelliği olan 3 film yasaklı listesinde isterseniz you tube dan bakın . tabi o tip filmlerin de alıcısı var ama sinemada olmasa da olur.

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Kardeşim ben 4 ayda 500tl üzeri film izledim ücretsiz sinemia sayesinde. Daha şimdiden kârdayım
    Kullanmayı bilmiyorsunuz gelip burda karalıyorsunuz millet de çekiniyor
    Bana şimdiye dek toplamda 3 defa hata verdi hepsinde aynı hafta içindeydi herhalde o ara bi yoğunluk vardı ona bağlıyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sinemacılara iyi olmuş inşaallah uyduruk korku ve saçma sapan komedileri sansürlerler...sansür kurulunda amaç başka tabi ama bendeki de umut...

  • bu devirde sinemamı kaldı yaw, al dev ekranını ses sistemini, çek perdeni, indir 4k filmini, bak keyfine..

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Ben 14 aydır Sinemia kullanıyorum bir tane bileti gişeden alamadığım olmadı. Nasıl banka uygulamalarını güncel tutmanız gerektiği gibi Sinemia uygulamasını da her zaman güncel tutman gerekiyor bunu bilmeyenler bugün öğrendi. Telefonda müşteri hizmetleri bulunmuyor lakin uygulama üzerinden canlı sohbet olsun gerek mail üzerinden geri bildirimlerim hep geri dönüş oldu ve problemlerim ve de aklıma takılan her türlü sorumu cevapladılar. Bu süre zarfında yaşadığım önemli sorun ileri tarihli bilet al hizmeti en başlarda iyiydi sonradan sıkıntılar yaşamadım değil fakat problemleri çözmesini iyi bildiler. Şu ülkemde Rıfat Oğuz gibi bir girişimci az gelir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bizim ülkede bişi yasalaşırsa bilinki kaybeden hep vatandaş olur... ölsün türk sineması toplasan yılda 2 film sayamazsınız kaliteli onlarıda dijital platformlarda gösterseler daha çok izlenir ...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.