Şimdi Ara

sinekkaydı tıraş olmak çok saçma. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
6.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sakal,tek tip oluşumunun bir parçası haline geldi.Çirkin insanların,ekseriyetle yüzlerini bir nebze de olsa kapatarak takmış oldukları maske.Kirli sakal ve top sakal kabul,bir şey demiyorum ama diğerleri kabul edilemez,baby face olan birisi sakallı da sakalsız da güzeldir zaten.Yüz insanın kimliğidir,bunu unutmayınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şahsen makine sakallarıma çok takılıp çekiştiriyor canımı yakıyor.kaliteli bir jiletle kaymak gibi alıyor hiç tahriş olmadan.hoş,mach 3 tam sinekkaydı yapmıyor ama olsun

• Askerliği meslek olarak yapmayanlara saçma gelebilir.Benim babam günde 2 kez tıraş olurdu.Sabah ve akşam.az bir şey sakalın varsa ceza bile alırsın
  • PacTyson P kullanıcısına yanıt
    Doğru tıraş olmayı bilmiyorsun ve bu yüzden tahriş sorunu oluyor. Önce sakallarını çıkış yönünün tersine doğru iyice yıka ki yumuşasın. Köpük yerine jel kullan. Bastırmadan kullan bıçağı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sladko94

Sorma ya bi de ergenken çok çıksın diye jiletle alırken boynumdakileri ters kesiyodum şimdi geriye doğru çıkıyor yanakla boynun birleştiği kısım. Makine 4ever.

Cidden jiletlin kıl kökü yönünü değiştirdiğini mi düşünüyorsun?

• quote:

Orijinalden alıntı: XXX Tentacion

Bahaneye gel, traş olurken acı çekmek nedir? Paslı demirle mi traş oluyorsun? Sakal bazlama suratlıların, erkeksi çene hatları olmayanların yüzünü kamufle edip, kişinin kendini aynaya bakılabilir bulmasını sağlayan kamuflajdan fazlası değildir. Kimisine çok yakışıyor, gerçekten erkeksi bir görünüm veriyor fakat toparlak suratlıların hiçbir türlü şansı yok. Tembelliğinize bahane aramayın, üşeniyorum, bakım yapmak zor geliyor vesaire diyin geçin de samimiyetinize inanalım.

Harbiden öyle çene şeklim güzel duruyor sağlam kemikli bi çenem var kafam da kareye yakın sakalsızken bayağı sağlam oluyor

• Jilet veya usturayla tıraş olmadıysanız henüz tıraş olmamışsınızdır. Aşağıdaki linklere bir bakın yarın gidip ekipman alacaksınız. Ben keyif alıyorum

TIRAŞ KEYFİ

http://tiraskeyfim.blogspot.com.tr/2011/06/tras-keyfi-mi-trasn-keyfi-mi-olurmus.html?m=1

Geleneksel tıraş nedir?

http://tiraskeyfim.blogspot.com.tr/2011/06/geleneksel-slak-tras-nedir.html?m=1

Tıraş ürünlerinin cicileri ve kakaları

http://tiraskeyfim.blogspot.com.tr/2011/06/tras-urunlerinin-cicileri-ve-kakalar.html?m=1

Genel tıraş ekipmanları ve teminleri üzerine

http://tiraskeyfim.blogspot.com.tr/2011/08/genel-tras-ekipmanlar-ve-teminleri.html?m=1

Ustura, sadelikten gelen zarafet..

http://tiraskeyfim.blogspot.com.tr/2012/07/ustura-sadelikten-gelen-zarafet.html?m=1

• quote:

Orijinalden alıntı: Mentollü Kurşun

quote:

Sorma ya bi de ergenken çok çıksın diye jiletle alırken boynumdakileri ters kesiyodum şimdi geriye doğru çıkıyor yanakla boynun birleştiği kısım. Makine 4ever.

Evet. Değiştiriyor zaten. Ters alırsan ters çıkıyor. Ama makine köklere temas etmediği için bi şey olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuzgun_

jilet > makine.. makina ile 2 saat uğraşıyorsun jilet ile 5 dk bitiyor işiniz ben 2 haftada 1 oluyorum(işyeri soru etmiyor sakalı) makine ile bir kere denedim zulüm geldi ilet daha pratik

Siz zaten 2 haftalik sakali jiletle alaviliyorsaniz pek fazla sakal yok demektir.

Ben 3-4 gunluk sakala bile jiletle girisicek olsam mahvediyor cildimi. En fazla 2 gunluk sakali sirf jiletle alabiliyorum.

Yoksa makinenin en dusuk ayarinda (1mm) alip sonra anca jilet kullaniyorum.
  • Philips marka bir tıraş makinem var 1-2 ay uzattıktan sonra (daha önce kesmeye üşeniyorum sonra da çok rahatsız ediyor) 10 dakika falan girişiyoum sinekkaydı olmasa da ona yakın bir şey oluyor. Kaliteli jiletler de denedim ama benim sakallar biraz sert? olduğu için her türlü sıkıntı yaşıyorum. Ustura ile falan da uğraşamam açıkçası. İlle sinekkaydı gerekiyorsa kuaföre gidip ustura vurduruyorum ki senede 1-2 kere anca lazım oluyor zaten. Kısaca makine iyidir ama kaliteli alın, dandikleri bir işe yaramıyor

• Bende hiç yanma olmuyor sizde niye oluyor?

Aidsli jilet kullanıyor olabilir misiniz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Infinitum

Tıraştan nefret etmenizin sebebi işkence gibi makinelerle ve kartuşlu jiletlerle tıraş olmanız. Bir de bazılarında tembellik var tabii ki :D

Forumda konusu var, onun dışında geltir'e bakmanızı tavsiye ederim. Ben geleneksel tıraşa başladığımdan beri bir ritüel haline geldi ve tıraş olmak için sabırsızlandığım zamanlar bile oluyor. Mutlaka araştırın.

sinekkaydı tıraş olmak çok saçma.

Bu tıraşa hiçbir erkek hayır diyemez. Konuda yazmışlar, sonra da losyonla şap şap yapınca tamamdır

quote:

Erkekler Eskiden Nasıl Tıraş Oluyorlardı?

1991'de Avusturya Alplerinde buzullar arasında donmuş bir erkek cesedi bulundu. Şaşırtıcı olan cesedin 5200 yıl önce yaşamış birine ait olması ve bugüne kadar hemen hemen hiç bozulmadan kalabilmesiydi. 'Alp Çobanı' adı verilen bu cesette dikkat çeken bir başka husus da, yüzünde sakal ve bıyık olmamasıydı.

Arkeologlara göre erkekler tarih öncesi devirlerde de tıraş oluyorlardı. Mağara duvarlarındaki bu devirlerden kalma resimler sakal tıraşı için kabukların, köpekbalığı dişlerinin, en çok da keskinleştirilmiş çakmaktaşlarının kullanıldığını göstermektedir. Günümüzde keşfedilen bazı ilkel kabilelerde çakmaktaşının bu amaçla kullanıldığı gerçekten de görülmektedir. Mısır'da açılan mezarlarda eski Mısırlıların M.Ö. 4. yüzyılda sakal kesmek için kullandıkları altın ve bakır aletler bulunmuştur.

Tarih öncesi erkeğinin sakal tıraşı olma nedeni, kesilmezse 150 santimetreye kadar uzayabilecek olan sakalın hareket kabiliyetini hayli kısıtlamasıdır. Ancak sinek kaydı tıraş olma ihtiyacının nedeni bilinmemektedir. Her gün kesilmesi gerekiyorsa erkekler niçin sakallı yaratılmışlardır, o da ayrı bir konu. Erkekler günümüzde olduğu gibi geçmiş zamanlarda da din, toplumsal konum ve moda gibi nedenlerle tıraş oluyorlardı. Örneğin, Roma'da sadece özgür insanlar tıraş olabilirdi.

MS. 14. yüzyılda şimdiki usturanın ilkelleri ortaya çıkmaya başladı, ama erkeklerin acılı ve kanlı tıraş derdi 20. yüzyılın başlarına kadar devam etti. King Camp Gillette (jilet) ABD'de 1901 yılında ilk iki taraflı jileti keşfetti. Ancak Birinci Dünya Savaşı yıllarına kadar 168 jilet ve 51 makine satabilmişti. Savaş başlarında ABD hükümeti ordunun ihtiyacını karşılamak için firmaya 3,5 milyon tıraş makinesi sipariş etti. Böylece tıraş bıçağı bir sektör haline geldi.

Kısa bir süre sonra eski bir kılıç üreticisi olan Wilkinson firması da tıraş bıçağı üretimine geçti ve bu ikili günümüze kadar piyasanın devleri olarak geldiler. Günümüzde Gillette dünya pazarının yüzde 66'sim elinde bulundururken, Wilkinson'un payı yüzde 20'dir. Daima sektörün motoru olan Gillette aslında kaşifinin ve firmanın ismi ve bir marka iken ürünün de ismi haline gelmiştir.

1950'li yıllarda ilk elektrikli tıraş makineleri devreye girdi. Aynı yıllarda ise paslanmaz çelik tıraş bıçağı piyasaya çıktı. Günümüz erkeklerinin yaklaşık yüzde 80'i ıslak tıraşı yani tıraş bıçağı kullanmayı tercih ediyor. Dünyada tıraş olan 2 milyar erkek ve her birinin yüzünde ortalama 15 bin kıl varken ve hele hele bu kıllar günde yaklaşık 2 milimetre uzarken, yani bir erkeğin ömrünün ortalama 100 günü tıraş olmakla geçerken, kim bükebilir tıraş bıçağı sektörünün bileğini?

http://www.geltir.com/showthread.php?tid=8988

Bende bu yöntemle oluyorum gercekten makineden daha güzel oluyor , konuyu açan ağır sacmalamis.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• cilde göre sakala göre degisir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bir sene 1 aydır uzatıyorum sakalları geçen kısılattım baya çünkü cool olalım diye işidli oluyoduk az kaldı ama sakal iyidir sakal erkeğin süsüdür

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mentollü Kurşun

quote:

Evet. Değiştiriyor zaten. Ters alırsan ters çıkıyor. Ama makine köklere temas etmediği için bi şey olmuyor.

Peki

• quote:

Orijinalden alıntı: BRO EAGLE

quote:

Orijinalden alıntı: kuzgun_

jilet > makine.. makina ile 2 saat uğraşıyorsun jilet ile 5 dk bitiyor işiniz ben 2 haftada 1 oluyorum(işyeri soru etmiyor sakalı) makine ile bir kere denedim zulüm geldi ilet daha pratik

Hocam nasıl 5 dakika ben mi yanlış yapıyorum anlamadım. Jileti yüzüme değdirip 2 cm oynatıyorum jiletin ağzı fulll doluyor suya tutup temizleyip tekrar 2 cm ilerletiyorum tekrar ağzı dolup taşıyor. 3 bıçaklı bir de. Ona rağmen kesene kadar canım çıkıyor. Siz direk kesiyor musunuz bıçakların içi kılla dolmuyor mu

Senin traş olma sıklığın ne kadar ?

• “ jiletle yüzünü kesmek “

Ok

• quote:

Orijinalden alıntı: HaydonunAbisi

Ben hiç sineğin kaydığını görmedim.

Ben küçükken limon sıkardım dibine gayette kayıyolardı

• quote:

Orijinalden alıntı: Bayburtlu

quote:

Orijinalden alıntı: HaydonunAbisi

Ben hiç sineğin kaydığını görmedim.

Ben küçükken limon sıkardım dibine gayette kayıyolardı

Hocam demek ki bizim sinekler antrenmanlı.
    Yada kar ayakkabıları var.
  • Kadinlara da resmi kurumlarda makyaj yasaklanmali bence eger esitlik varsa.
    Yine de tam esitlik olmuyor, isten cikinca yine yapar kadin makyajini ama erkegin sosyal hayatini etkiliyor bu sakal konusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Calal Arabi Bin Abdullah -- 5 Şubat 2018; 16:24:15 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.