Beyler ben liseyi eşit ağırlık alanında okudum, bu senede Ege üniversitesinde iktisat bölümüne yerleştim. Yerleştim yerleşmesine de bitirdiğimde bir ünvan vermeyecek olması beni düşündürmüyor değil, bölümü bilmiyorum sevecek miyim sevmeyecek miyim ama hani mühendislik bitirdin mühendis olursun tıp bitirdin doktor olursun olayı yok bu bölümde. Neden yazdın o zaman derseniz tercih zamanı kararsızlık içinde kaldım yaptım işte.
Simdi size soracağım şey şu. Bu sene okulu dondurup yada ingilizce hazırlıkla birlikte tekrar sınava çalışsam puanım kesilmesine rağmen hukuk kazanabilirmiyim. hani matematiksel olarak mümkün mü, biliyorsunuz ilk 20binlerde alıyor hukuk.
yada bir diğer alternatif, liseyi tm alanında okudum hiç fen dersi de görmedim matematik ortalamanın üstündedir iyi denilebilir, adam akıllı fizik kimya biyoloji kassam madem mühendisliği kazanabilirmiyim, 200-300binlerde alıyor maden, maden sektöründe tanıdıklarım var az çok camiayı biliyorum hoşumada gidiyor, şimdi tmcisin ne alaka derseniz kafama esti işte, hiç fen bilmeyen adam bir sene kasıp puanı kesilmesine rağmen madene yerleşebilir mi.
gerek hukuk olsun gerek maden olsun çalışmak için içimde enerji ve özgüven var, alakasız bölümler ama ikisini de yapabilirim diyorum, başkalarının fikirlerini almaya da ihtiyacım var o yüzden bu başlığı açtım, görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim.