Şimdi Ara

Sınav Kaygin ne kadar? Kaygi nedir? Sınavda hayvan gibi heyecanlanirsan ne yapacaksin.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sevgili dh ailesi youtube trafigimin yarisi sizden kaynakli teşekkür ederim. Ailenizin psikolojik Danismani, (koç değil) Egitim danışmanlığına devam ediyor. (Not: İlgililer icin pdr lisans diplomam var. Sorun yok yani)

    Video yine ellerinizden öper.
    https://www.youtube.com/watch?v=Dq24spmYymo&feature=youtu.be
    Artik abonede olsaniz fena olmaz evet iyice yuzsuzlestim.

    Once kaygi nedir? ( Ulan herkeste bunu anlatiyor demeyin. Çünkü tersine muhendislikte once sistemin işleyişi öğrenilir. Sonra o sisteme çomak sokulur)

    Erkekliğin 9/10 u kaçmaktır. Diye boşuna dememişler. Korku hayatta kalmamız için en temel duygulardan biridir. Peki korktuğunuzda neler olur?

    Beynimizi bu konu hakkinda inceleme yaparken ikiye ayiralim.
    Alt beyin: beyin sapi ve merkezde yer alan kalp atışı nefes alip verme gibi bilincinizden bagimsiz aktiviteleri yapan kisim.
    Ust beyin: beyin kabugu vs frontal ve diger loblar. Yani geriye kalanlar. Düşünce plan bellek vs ile ilgili kısım.

    Ve dopamin ostrojen vs gibi birde stres hormonu var. Bu şukela hormon vucudun tehlike aninda salgilanan sizi anlik tehlikelerde koruyacak zerzavat.

    Tehlike anında salgılanan stres hormonları devreye girdiğinde vücudun kontrolü üst beyinden alt beyine geçer. Çünkü anlık karar verilmelidir ve hareket düşünce süreçlerinden bağımsız gerçekleşmelidir. Alt beyin de kalpatışı refleksel kontrol irkilme gibi işlemlerden sorumludur. Stres anında gereken hareket için kaslara kan vücıda pompalanır. Kalp çarpıntınız artar. vucut hızlanır. düşünce uçuşmaları yaşanır. Tabiki bunların seviyesi stres hormonlarınızın miktarına bağlıdır. Kimi zaman bir irkilme ve 2sn lik bir çarpıntı. kimi zaman ortalama bir heyecan. Kimi zamanda aklın beyinden gitmesi, şok gibi durumlar ortaya çıkabilir.


    Sinav kaygisi.
    Bu stres durumu Sınav anında yada sınav öncesinde gerçekleştiğinde ise Kaygının adı Sınav Kaygısı olur.
    SINAV KAYGISIYLA İLGİLİ OLARAK; beynimiz kendisini tehlikede hissederse (gelecek kaygısı, zekanın ispatı, diğer insanların tepkilerinden çekinme, ailenin beklentisi vs)
    stres hormonlarını devreye alır. Sonuç olarak korkunuzun büyüklüğüne göre sınav kaygısı yaşamaya başlarsınız.

    KAYGINIZ VAR DİYE BAŞARISIZ OLACAĞINIZI ZANNETMEYİN!. Özellikle erkek bireylerde kaygının kız bireylere göre daha fazla verim sağladığı deneyler vardır.
    Genelleyecek olursak: hafif ve orta şiddette kaygı başarınızı olumlu etkiler. Örneğin hiç gelecek kaygınız yoksa zaten ders falan çalışmazsınız.
    Yani korkularınız yine sizi başarıya götürecektir.

    Ancak Bu konuya girdiginize göre ya orta düzey yada yüksek kaygıya sahip olduğunuzu düşünmeliyim.
    Sınav deyince heyecanlanıyorsanız ama bu sonradan geçiyorsa, kısmen zaman zaman gelecek kaygısı yaşıyorsanız. Karamsarlıklara yine zaman zaman düşüyorsanız ortalama bir kaygınız var demektir. Bu iyi birşey... Bunsayede ders calisiyorsunuz ve kazanacaksiniz.

    bazen ayı kovalarken donup kalmak gibi yanlış stres yönetimi durumları yaşıyorsanız.
    Sınav kaygınız yüzünden neredeyse sürekli, ders çalışamıyor, düşüncelerinizi toplayamıyor ve karamsarlığı atamıyorsanız. Yüksek sınav kaygınız var ve bir uzaman yardımı(doktor) almanız gerekli demektir. Bu işer youtubede çözülmez. Forumlarda cozulmez. (Koçlar çözüyor nasil oluyorsa ) Kendi başınıza birşeyler yapmak istiyorsanız: Sizin için tehlike oluşturan korkuları BULMALI, Sonrasında mantık süzgecinizden geçirerek normal seviyesine indirmeye çalışmalısınız...

    Peki sınav anında olursa. O zaman videodaki Kaygıdan kurtulma etkinliğimizin bir kısa versiyonununu yapmanız. sınavınıza çok faydalı olabilir.
    "Ulan adama bak sinavda sure gidiyor diye heyecanlaniyorum kalemi birak diyor."
    Yuksek kaygi varken (dusunce ucusmalari, titreme, kalp carpintisi, terleme) Zaten yapamayacaksin yaptigin yanlis olacak.
    Sinavda rahatlamak icin 3dk harcayarak belkide sınavının kalan dk larini kurtaracaksin konunun nihai sonucu bu.

    Son kısımdaki kaygı temizleme etkinliğinin mp3 halini indirip kullanaabilirsiniz.
    https://drive.google.com/file/d/1xDG0-pKNq0y0pyCWqZZwpH5CIC_QK3U-/view?usp=sharing
    (Korkmayın videodaki muziplik bu versiyonda yok :) gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcqlock -- 23 Haziran 2020; 23:18:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Sen de mi başladın . Ulan herkes psikolog uzman sınavcı oldu bune aq

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaygım yok herkes ne biliyorsa onu yapar korkmayın arkadaşlar hatta geçen sene her zaman yaptığım netten +10 net yaptım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Doremoni-V2 D kullanıcısına yanıt
    Satasma var hocam. Ama yanlis adres.

    Tabi konu başka ama siz konunun özünden yani üzüm ün kalitesinden ziyade bağcı ile bir derdi olanlardansiniz anlasilan.

    Nasil yapalim. kisaca tanışalım mı?

    Surada bir arakadasla kisaca tanistik arkadas olduk mesela.
    https://forum.donanimhaber.com/son-ay-icin-ornek-plan-yaptim-17-deneme-ezber-ve-konu-sizde-kendi-fikirlerinizi-ekleyebilirsiniz--143741463
    İlk mesaja bakiniz.

    Sinavda ilk 3k ya girdim diye tecrubelerini anlatan biri degilim. Yada İki hafta eğitim alıp sertifika koç larindan. Yada 6 aylik psikoloji ustadlarindan değilim. Dokuz Eylül Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik 2011. Lisans mezunuyum.
    Tabi sizde haklisiniz bu alana o kadar cok bunlardan dadandi ki suçlusu benim gibiler. Çok boslamisiz, piyasanin yuzde 90 i sertifikali kisisel gelisimci dolu sizde her bu işi yapani öyle zannettiniz muhtemelen. Bu konuda egitimlerin sadece psikolji pdr mezunlarina verilmesi icin TurkPdr Der olarak calisiyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcqlock -- 12 Haziran 2020; 12:51:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • pcqlock P kullanıcısına yanıt
    Ön yargılı davranmış olabilirim kusura bakmayın hocam . Bunlardan bıktık artık . İnsanları yanlış yönlendirmelerinden 3 5 insana göre herkesi yönlendirmelerinden . Kendileri bişey yapamamış 5 senede biyoloji kazanmış millete akıl vermelerinden. Korku üzerinden prim yapmalarından . Kusura bakmayın sert çıktıysam . Artık sıktı çünkü . Bende hata

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Doremoni-V2

    Ön yargılı davranmış olabilirim kusura bakmayın hocam . Bunlardan bıktık artık . İnsanları yanlış yönlendirmelerinden 3 5 insana göre herkesi yönlendirmelerinden . Kendileri bişey yapamamış 5 senede biyoloji kazanmış millete akıl vermelerinden. Korku üzerinden prim yapmalarından . Kusura bakmayın sert çıktıysam . Artık sıktı çünkü . Bende hata
    Aynı taraftayiz.
    Ve cok hak veriyorum size. Desteklerinizide beklerim artık

    Böyle beyindir hormondur teknik seyler bilmez zaten onlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcqlock -- 12 Haziran 2020; 13:45:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: iyibilirdik

    Kaygım yok herkes ne biliyorsa onu yapar korkmayın arkadaşlar hatta geçen sene her zaman yaptığım netten +10 net yaptım
    Babamın işten çıkarılma durumunun olduğu bir zamanda sınava girmiştim. hedefim ortalama bir hayat sürmek için pdr idi. Ama sınıf öğretmenliğide aynı hayatı yaşamama olanak sağlar diye B planı olarak kenerada duruyordu. Son aylardaki denemelerimde sınıf öğretmenliğini garantilemiştim. Sizde yaşıyorsunuzdur şu sıralar 8-10 net her denemede netleriniz oynuyordu.
    Sonuç olarak B planımı garantilemenin rahatlığıyla sınava girmiştim. Hele birde o soru kitapçığının kontrol edilme kısmı varya. Metamatik sayfasını açtığımda ilk sayfadaki sorular o kadar kolay gelmişti ki anında bir iki sorunun çözümü gözümün önüne geldi. rahatladım.

    Başlamışken sınav anımıda iyice anlatasım geldi. Ben girdiğimde tyt ayt aynı anda yapılıyor. her kısımda 40 yerine 30 soru çıkıyordu.
    O zamanlar kimse bize söylemedi her sınavda 10 kek soru 10 da zor soru olacağını. türkçe nin paragraf sorularından 3 tanesinde zorlandım.Türkçeyi ayırdığım sürede bitirebilmek için daha fazla uğraşmayıp diğer kısımlara geçtim. sosyal 30 soru 15dk ardından Sos1(edb-coğ) 30 soru 15dk. ayırıp Matematikle başbaşa kaldım :)

    Geriye tyt fen hariç mat1 30 mat2 30 soru kalmıştı. mat1 ilk 10 soruyu 5dk da sonraki 5 soruyu 25 dk da çözebilmiştim :D o an insanın aklına türlü şeyler geliyor. "Olmayacak yapamayacak mıyım?" gibi. bunlarla cebelleşirken etrafımda da videoda anlattığım tipler dikkatimi dağıtıyordu. Sakinleşip sıradaki sorulara geçtim. Turlama taktiği o yüzden çok iyidir. SonuçTA tüm sınavım bittiğinde 15dk artmıştı(DAHA ÖNCE HİÇBİR DENEMEMDE önceki yılın sorularından deneme olmuştuk o da dahil sürem artmamıştı). 30 fen sorusuna gözümü diktim. 13 soru işaretledim.
    sonuç Türkçe 30 da 27 sos 30da 27 mat1 30 da 29 fen 30da 13 sos1 30 da 26 mat2 30da 26

    Matematik üç 5 soruda zorlanırken streslenmem haricinde gayet rahattım. Bu süre artmasını rahatlığıma bağlıyorum. Sizdede sınav öyle olacak zor olan o 5-10 soru moralinizi bozmasın. Vurduğunuz gol olsun arkadaşlar.

    Tercih dönemine doğru görüşürüz....




  • Son günlerde bir up daha yapalim.

    Stresle mucadelede uc ana yol vardir.
    Bilissel yolla problemi çöz
    Sosyal destek al
    Unut
    İlk ikisi kaliteli olandir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.