Şimdi Ara

Simtel 4097 Körük Değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
7.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Gazeteden kupon keserek aldığımız İtalya üretimi Simtel 4097 çamaşır makinamız var. Son günlerde altından su akıtıyordu. Yetkili servisi çağırdık, körüğün değişmesi gerektiğini söylediler, 85 TL talep ettiler. Pazarlıkla fiyatı 70 TL yapabildik. Bana biraz fazla para ödedik gibi geldi. Evimiz ile servis arasında biraz mesafe olmasına rağmen sizce ödediğimiz servis ücreti normal mi?

Ayrıca yeni takılan körüğü stoklarından getirdiklerini, orijinal olduğunu ve yenilendiğini söylediler. Ancak kapağın alt tarafında su birikiyor. Boşken çalıştırdığımız için su biriktiğini, dolu denersek suyun orada kalmayacağını söylediler. Bu da beni huzursuz etti açıkçası

Kondansatör de yanmıştı, daha önce sigorta attırıp kötü koku çıkarmıştı. O önemli değil deyip kesip attılar ve yerine bir şey koymadılar. Eksikliği sorun teşkil eder mi?

Çok soru sordum!
    Yardımlarınız için teşekkürler

• İthal cihaz olduğundan yol ve mesafe katıldığında normal bir fiyat. Normalde körük lastikleri 15-25TL arasında değişir. Kalanı işçilik olarak almış.

Alt kapağın orası derken pompa filtresini söktüğünüzde 1 lt kadar su gelir bu normal bir durumdur. Kötü kokunun geri gelmemesi amacı ile yapılmıştır.

Kondansatör derken bu makinede 2 tane kondansatör vardır. Biri parazit kondansatörü, diğeri motora kalkış veren daimi kondansatör. Parazit kondansatörünün amacı cihazın tv, radyo gibi eşyalarla parazit yapmamasıdır. Sökülürse bu açıdan problem olur sadece. Diğeri sökülürse zaten motor çalışmaz
  • O sizde daha çalışıyor mu hala? Helal olsun,bizimki 2 yıl önce rahmetli oldu...
    Esas markası Merloni'dir onun ve çalıştığı sürece (sıkma devri çok düşük olmakla birlikte) gayet memnunduk kendisinden.Şimdi kullandığımız Arçelik'ten sessiz ve sarsıntısız çalışıyordu...
  • @candogan62

Daha indirim yapabilirlerdi. Aynı muhitte gidecekleri başka yerler de olduğundan mesafe ve işçilik bu kadar fark yaratmamalıydı. Yine de bu sıcak havada döktükleri ter en değerlisi, dediğim gibi su birikme sorunu devam etmezse helal hoş olsun.

Söylediğim yer pompa değil, körüğün alt kısmı ile kapak arasında küçük bir göl oluşuyor.

Attıkları parça parazit kondansatörü sanırım, üst arka kısımda, elektrik kablosunun giriş yerinde konuşlandırılmış. Takmaları gerekiyordu ancak hiç önemli değil dediler, neyse geçti bitti artık...

İlgilendiğiniz için sağolun. Sizi forumda sürekli takip etmekteyim.

@bobita

Servis makineyi çok temiz kullanmışsınız dedi.

Evet sıkma devri çok düşük ama çamaşırın fazla suyunu alması kafi. Çok sessiz olduğu kadar içindeki beton ağırlıklar yüzünden sarsıntısız. Bir de çelik kazanlı, yenisini almak istedim ama annem atmaya kıyamadı.

• Bence de sonuna kadar kullanın,ben 2 kere sıkma yaptırıp çamaşırın biraz daha kuru çıkmasını sağlıyordum...
    Bu arada kapağın kilit mekanizmasına dikkat edin çünkü orayı maalesef olduğu gibi plastik yapmışlar ve zamanla zayıflayıp kırılıyor.Orijinal parça da bulunmuyor,servis artık ustanın becerisi ölçüsünde birşeyler uydurmaya çalışıyor.O da biryere kadar iş görüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tubytube

@candogan62

Daha indirim yapabilirlerdi. Aynı muhitte gidecekleri başka yerler de olduğundan mesafe ve işçilik bu kadar fark yaratmamalıydı. Yine de bu sıcak havada döktükleri ter en değerlisi, dediğim gibi su birikme sorunu devam etmezse helal hoş olsun.

Söylediğim yer pompa değil, körüğün alt kısmı ile kapak arasında küçük bir göl oluşuyor.

Attıkları parça parazit kondansatörü sanırım, üst arka kısımda, elektrik kablosunun giriş yerinde konuşlandırılmış. Takmaları gerekiyordu ancak hiç önemli değil dediler, neyse geçti bitti artık...

İlgilendiğiniz için sağolun. Sizi forumda sürekli takip etmekteyim.

Evet attıkları parça parazir kondansatörüdür.

Körük lastiklerinin iç kıvrımında normalde alt kısımda modele göre 3-4 tane delik vardır. Burada iç kıvrıma biriken su bu delikler vasıtasıyla akarak kazana gider. Sizin makinenizde muhtemelen bu delikleri aşağı denk getireceklerine yukarılara getirmişler, bu yüzden su akamıyor. Servisi arayıp düzelttirmenizi öneririm.

• Benim makinenin de körüğünün değişmesi gerektiğinden bu konuyu hortlatayım. Makinenin körüğünü kendimiz değiştiremez miyiz? Nasıl? Makine: Siemens Ekstra Klasse 140A Almanya üretim
  • Arkadaşlar merhaba ben akarada öğrenciyim daha yeni SİMTEL 4097 çamaşır makinesi aldık . bu makinanın kullanımı nasıldır arıza verdiğinde ne olur . acaba şuan arızasız çalışıyormu acil acil yardıma ihtiyacımız var bu makine hakkında . Çok afedersiniz eşşek ölüsü gibide ağır nerelerden getirdik bunu . Acil yardım edebilecek birisi var mı? SİMTEL 4097 çamaşır makinası hakkında bilgisi olan kullanımını bilen varsa lütfen yardımcı olsun teşekkür ederim .
  • Eğer yanlış hatırlamıyorsam;

1: Ön yıkamalı beyazlar 95'C
    2: Beyazlar 95'C
    3: Beyazlar 60'C
    4: Renkliler 40'C olarak seçiliyor.

2,3 ve 4. programlarda sadece ortadaki göze deterjan doldurun. Sağa da yumuşatıcı ekleyebilirsiniz. 1 programını seçerseniz (gerekli bir program değil)hem sola, hem de ortaya deterjan doldurun.

Makineyi çalıştırmak için program düğmesini kendinize doğru çekin, durdurmak için de geriye itin.

Sizin daha çok kullanacağınız programlar 3 ve 4.
  • bize bu makinanın kapak kısmıı lazım acil kırıldı bizdeki satacak varsa p.m atsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quakka -- 8 Kasım 2013; 0:19:30 >
  • bobita kullanıcısına yanıt
    Gerçekten tebrikler, evet dediğiniz gibi oldu ve kırıldı ama yine de kullanmaya devam ettik, bir şekilde açıp kapattım

Elden çıkarmaya çalışıyorum, ilgilenenler için ilan link'i:

https://forum.donanimhaber.com/simtel-4097--153754995#153754995

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.