Şimdi Ara

ŞİMŞEK OTOGAZ -Ankara Destek ve Cevaplıyor (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
697
Cevap
8
Favori
27.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Albien ultra 2 ohm enjektor elinizde var mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.4 egea için prins ecomax tavsiye eder misiniz? + veya - leri nelerdir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    2 OHM OLARAK VİKARS FAST ENJEKTÖR KULLANIYORUZ .
  • BeyTR33 kullanıcısına yanıt
    Ecomax Öneririz .
    Yüksek kapasiteli ve yüksek performanslı enjektörlere sahiptir. Her koşulda benzine eş değer LPG püskürtülmesini sağlar. Motor gücüne göre özel olarak nozul seçimi yapılır. Uzun ömürlü kullanımı ve yüksek performansı bir araya getirir.
    Yüksek ısı transferi yapabilen, tek kademeli, kesici valf-filtre entegreli, ayarlanabilir basınç aralığı ile yaz-kış basınç ayarlaması gerektirmeyen sabit LPG debisine sahip regülatörü mevcuttur. Regülatör üzerinden motor soğutma suyu sıcaklığı takip edilebilir.
    Tek çıkışlı filtresi kaliteli kartuşa ve montaj kolaylığı sağlayan kompakt tasarıma sahiptir.
    Tank içerisindeki LPG seviyesini LED ışıklar ile gösteren ve tank içerisindeki LPG bittiğinde, sesli ikaz ile sürücüyü uyaran yakıt göstergesine sahiptir. Ayarlanabilir seviye sinyalleri sayesinde, gösterge optimum hassasiyette çalışır.
    Prins yazılım ile geliştirilmiş diagnostik ve arıza tespit programı ile donatılmış elektronik kontrol ünitesine sahiptir. Tüm kompanentler ile hızlı iletişim kurarak sinyal gecikmesi oluşturmaz ve ileri teknoloji kullanılarak hafif-kompakt olarak üretilmiştir.




  • simsekotogazankara kullanıcısına yanıt
    Fiyati nedir ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 220 MONTAJ DAHİL
  • ŞİMŞEK OTOGAZ  -Ankara  Destek ve Cevaplıyor
  • ŞİMŞEK OTOGAZ  -Ankara  Destek ve Cevaplıyor ŞİMŞEK OTOGAZ  -Ankara  Destek ve Cevaplıyor




  • Şimşek otogaz
    ŞİMŞEK OTOGAZ  -Ankara  Destek ve Cevaplıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • simsekotogazankara kullanıcısına yanıt
    Usta bi konuda yardiminiza ihtiyacim var.?? 2009 era 1.4 10 yil önce atiker takilmişti araci baya yil kullandim kullandigim yillar arasinda ariza işiği yakiyodu takiii 2018 yilinda motordan ses gelip üst kapaği acinca pistonlar boşluk yapmişti.yaptik ariza işiği söndü ama bi türlü yağ eksiltmenin önüne gecemedik,afr ayarini 6,7 ay önce yaptim fakir zengin karişim oldugunu söyledi ayarladi verdi ama halen dvm ediyor eksiltme, şuan benzinde kullaniyorum bütük ihtimal ile eksiltme yaşamiyicam gibi,motorda üfleme yok egzodan duman atmada yok sizce benzinde eksiltmeyip lpg eksiltirse sorun lpg den kaynakli desek dogru olur mu.? Montaj hatasinda kaynakli veya akliniza gelen sorun varmi.? Enjektörler veya montaj filan.? Yada elektronik lpg beyni.?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    bu konuda bir yorum yapmak elbet zor ama biz bunun lpg ile ilgili olduğunu düşünmüyoruz.belli bir km sonra benzinde kullanınca ortaya çıkacaktır.
  • ŞİMŞEK OTOGAZ  -Ankara  Destek ve Cevaplıyor
  • simsekotogazankara kullanıcısına yanıt
    Hocamm araci şuan 450km benzinde kullaniyorum gözle görülür eksiltme yaşamadim hatta yok diyebilirim.Ariza işiğida yakmiyor afr ayarida yapildi yani bulamiyorum sorunu 10 yillik sistem acaba ecu olarak map sensörü olarak motor mu kaldirmiyor yoksa enjektörlerden olma ihtimali varmi başka neyden kaynakli olabilir hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,
    2004 Toyota Rav4 (1AZ-FE motor kodlu) aracıma 2 ay önce technomax lpg takıldı. Fakat hoşuma gitmeyen noktalar var. Bu konuda sizden fikir/yardım bekliyorum. Çözüm için ekstra masraf yapmadan önce takılan bayide sorunların giderilmesini sabırla bekliyorum ama ayar yapıldı biraz kullan-gel yaklaşımında ve sürekli git-gel yapmaktan rahatsız olmaya başladım.

    Sayfayı neredeyse baştan sona kadar okudum ve bilgi paylaşımlarınızda ve yardımcı olmak konularında sizi gayet samimi bulunca aşağıda yaşadığım sorunları sizin tecrübelerinize güvenerek danışmak istedim.

    1.Toyota'da beyin bozuyor, sorun çıkartıyor diye obd bağlantıları yapılmadı. Eğer obd kullanılamayacaksa Prins bu obd özelliğini neden çıkardı. laf olsun diye mi, sadece var demek için mi?
    2.Özellikle 4.viteste 2800 devir civarında hızlanmak istediğimde aracım isteksiz gidiyor, gaz yemiyor. Diğer taraftan İlk kalkış anında da gaza sert bastığımda 1-2 saniye duraksayıp öyle hareket ediyor. İleri veya geri farletmiyor. Bir an aptallaşıp duraksıyor ve gaz yemiyor, devir çıkacağı yerde düşer gibi yapıyor.
    3.Bakım yaptırırken Toyota test cihazı ile ustayla kontrol ettiğimizde aracın STFT değerleri sürekli +20/25 civarında. Aynı şekilde LTFT değerleri de yüksek. Bu şekilde binmek zarar verir diye biliyorum.
    4.Aracım sabah benzinde daha ilk marşta çalışırken lpg'ye geçtikten sonraki çalıştırmalarda geç çalışmaya başlıyor.Üçüncü hatta dördüncü kranklamada çalışıyor.

    Şimdiden teşekkür ederim.

    Düzenleme : 4. madde eklendi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freemaneu -- 14 Eylül 2020; 0:47:5 >




  • freemaneu F kullanıcısına yanıt
    Merhaba

    2004 model araçtan gelen obd protokol değeri bizim bağlantı da değerlendirmeye alabilienecek değerlerler değil.Bunun prinsle alakası yok hiç bir lpg sisteminde siz 2004 model rav4 ün obd değerlerini alamazsınız .ekseri 2005 sonundaki modellerde alınabilinir.Obd de bu yüzden bağlanmamış olabilir.Bu tür durumdaki araçlara ecomax da takılabilinir.Obd özelliği elbette boş değil sadece uygun olan model araçlar için .

    araç sürekli STFT değerleri sürekli +20/25 civarında ise bunun nedeni fakir karışımdır .
    Fakir karışımda ;
    *Aracın normalden daha fazla yakıt yakması,
    *Aracın hızlanması gereken zamanda yavaşlaması,
    *Araç tam gaz yaptığında yakıttan çok havanın girmesidir.

    Fakir karışımın düzelmesi için aracınızın bilgisayar ortamında bulunan ayarlarının düzeltilmesi gerekmektedir. Bu ayarlar için Lambdanızı aldığınız markanın bayisine gidebilirsiniz. Aracınızı götürdüğünüzde yapılması gereken ilk şey bilgisayara bağlanıp duran aracın ayarlarına bakılmasıdır. Durmuş halde olan araçta görülen sorunlar düzeltildikten sonra bu sefer aracın içinden bilgisayara bağlanma işlemi yapılır. Sonra hareket eden araç içerisinde kontroller yapılır. Bu kontroller sonucunda da çıkan sorunlar düzeltildiği takdirde aracınızın fakir karışım hatasından kurtulmuş olur. Bu işlemler sırasında enjektörlerin açık kalma süreleri de ayarlanmaktadır.Bu arada eksoz lambdası ve egr valfini ve katalitik konvektörü kontorl edin.

    geç çalışma için bir gün aracın regülatörden gelen emiş hortumunu çıkartarak devam etmesi durumunda enejtöre gelen hortumu sökerek deneyin sonucu yazın yorumlayalım




  • SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    hangi ildesiniz?
  • simsekotogazankara kullanıcısına yanıt
    Şanliurfa ilçesndeym..ayrica bi konuda bilgi almak istiyorum servis bujii olarak bosch takmişti afr ayari yapilmişti ama buji değiştirme bakti geldigi için aracin kitapciginda ngk orjinal bujisi taktim 1 vitesde kalkişta yani zorlayinca patlama yaşiyorum pat pat sesi geliyo cözemedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • simsekotogazankara kullanıcısına yanıt
    Tekrar merhaba,
    Aracım makyajlı kasa , yani beyni 2004-2006 ile aynı. Rav4 grubundan birçok arkadaş atiker grand obd'li taktırdı ve obd'leri aktif. Ben ısrarla technomax'ın obd'sini aktifleştirelim dediğimde de toyota'ların beynini bozuyor dediler. Doğruluğunu sorgulamak için size sormuştum. Yarın tekrar gideceğim, yine olmazsa söktürmeyi düşüyorum. Tabii nasıl bir davranışla karşılacağım bilmiyorum.
    Bu arada size de uğrasam kiminle görüşeyim. Konuya vakıf olarak ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freemaneu -- 14 Eylül 2020; 15:24:47 >
  • SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    PATLATMA lpgde düzgün ateşleme olmamasından kaynaklanır .bobini de kontrol edin
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.