Şimdi Ara

Şimdiye kadarki en hızlı Firefox yayınlandı: Firefox 57 Quantum (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
3
Favori
3.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yıllardır chrome kullanıyorum herşeyim google chrome a entegreli düne kadar chrome dan da gayet memnundum taki bu şerefsiz quantum u indirene kadar. Oğlum nasıl bir tarayıcı lan bu bayıldım ya chrome u hayatımdan çıkarmam 5 dakikamı falan aldı bunu kullanınca hem çok stabil hem çok kullanışlı hemde çok hızlı. Mükemmel bir tarayıcı helal olsun adamlara bayıldım resmen
  • 57 den öncede hızlıydı şimdi bir tık artmış, mobil versiyonunu beğenmiyenleri anlamıyorum gayet stabil ve hoş görüntüsü var videoları kendi playerında açıyor uc browser gibi ben 3 senedir mobildede kullanıyorum masaüstündede ve ikisindende memnundum hala memnunum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BomBidiBom kullanıcısına yanıt
    Mobil kismina ben de katiliyorum. Ozaellikle youtube playlist yapip ekran kapaliyken arkaplanda calismasi cok isime yariyor.
  • Nightyl 59'u kullanıyorum alt yapısı geçmişmidir yoksa bunu mu indireyim ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drjacob

    Nightyl 59'u kullanıyorum alt yapısı geçmişmidir yoksa bunu mu indireyim ?

    Firefox 57 ve sonraki sürümler Quantum olarak geçiyor.
  • Üzülerek belirtiyorum ancak hâlâ bir Opera değil. Opera'daki ince detayların çoğu yok. Örneğin kendi içine gömülü reklam engelleyici, VPN, bir kelimeyi seçince çıkan ara ve kopyala butonları, hızlı birim ve para dönüştürücü gibi... Eklenti olarak kurduğumuzdaysa hızı eski Firefox ile aynı oluyor ki RAM ve işlemci kullanımı çok da düşük değil. İnternet deneyimini iyileştirmek yalnızca web sayfalarını ekranda hızlı çizmek (render) demek değildir.
  • Entegre VPN Türkiye için gerekli bir özellik. Opera gibi entegre ederse kullanırım. Saniyenin bilmemkacta biri hızlı sayfa açması VPN kadar önemli değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NakeBenihime

    Yıllardır chrome kullanıyorum herşeyim google chrome a entegreli düne kadar chrome dan da gayet memnundum taki bu şerefsiz quantum u indirene kadar. Oğlum nasıl bir tarayıcı lan bu bayıldım ya chrome u hayatımdan çıkarmam 5 dakikamı falan aldı bunu kullanınca hem çok stabil hem çok kullanışlı hemde çok hızlı. Mükemmel bir tarayıcı helal olsun adamlara bayıldım resmen

    Chrome daki bütün bilgilerinizi firefox a geçirebiliyorsunuz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • monarch25 M kullanıcısına yanıt
    Biliyorum hocam geçirdim hatta hızımı alamadım telefondan da chrome u silip firefox u kurdum telefonla da sync kurdum mis gibi şuan :))
  • Lütfen dikkate alın ve yardımcı olun arkadaşlar. Eski sürümlerde kullandığım startupmaster eklentisi yeni sürüm Firefox ile kullanılamıyor. Bunun yerine alternatif ne önerirsiniz?



    Bu eklenti Firefox u açtığımda belirlediğim şifreyi sorması idi. Bu sayede benden başkası bu tarayıcıyı açamıyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Firefox Chrome dan kesinlikle daha fazla ram tüketiyor.Babamın 2gb lık laptopununu Firefox a geçireyim dedim vazgeçtim.Birkaç sekmede ram i doldurabiliyor.Chrome da daha az tüketiyor.Benim bilgisayarda da aynı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Celonfix


    quote:

    Orijinalden alıntı: SnavS

    En iyi Tarayıcı Opera. Chrome ve mozilla kullananlara acıyorum :D

    Biz de sizin gibi her bilgisini donuna kadar Google ve diğer şirketlerle paylaşanlara acıyoruz.

    Opera dediğiniz tarayıcıda chromium altyapısını kullanıyor, chromeden bir farkı yok kısacası UI'si dışında. Eminki cevap olarak VPN'i ve Reklam Engelleyici var diyeceksiniz; Bunları firefox veya chrome mağazasından kolayca indirip kurabiliyorsunuz zaten. Ublock origin,adguard gibi reklam engelleyiciler kat kat kaliteli operanın reklam engelleyicisinden. Chromium'a geçtikten sonra ve çinlilere satıltıktan sonra opera benim için bitmiştir.


    Bi kaç gün önce Chrome'u bırakmaya karar verdim. PC'ye format atmışken Opera kurdum. En son 2008 civarı kullanmıştım. O zaman has Opera'ydı. Ama geçmişine aldanıp Chromium altyapısına geçtiğini bile bile kurdum. İyi hoş, Chrome'dan daha bir arayüze sahip ama, Chrome'dan farkı yok altyapı itibariyle. 3 sekme açsan, 1GB'ın üstüne çıkıyor ram kullanımı anında. Chrome'un laciverti yani. Şimdi Opera'yı kaldırıp, Firefox kurdum, onu da senelerdir kullanmıyorum. Arayüz falan çok hoş olmuş ve sadeleşmiş. 4 sekme açtım ve durum bu.

    Şimdiye kadarki en hızlı Firefox yayınlandı: Firefox 57 Quantum

    Chrome ve Opera olsa, 1.5GB kullanımı aşmıştı şimdiye. Ben beğendim yeni Firefox'u.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: wakari_mayo

    Üzülerek belirtiyorum ancak hâlâ bir Opera değil. Opera'daki ince detayların çoğu yok. Örneğin kendi içine gömülü reklam engelleyici, VPN, bir kelimeyi seçince çıkan ara ve kopyala butonları, hızlı birim ve para dönüştürücü gibi... Eklenti olarak kurduğumuzdaysa hızı eski Firefox ile aynı oluyor ki RAM ve işlemci kullanımı çok da düşük değil. İnternet deneyimini iyileştirmek yalnızca web sayfalarını ekranda hızlı çizmek (render) demek değildir.

    O kullandığınız eklentilere bağlı. Ublock origin kurarsanız ne hızı düşüyor ne de reklam kalıyor, operanın reklam engelleyicisinden kat kat daha iyi bir eklenti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Celonfix kullanıcısına yanıt
    Zaten Opera'da da Firefox'ta da uBlock kullanıyorum hocam. Bahsettiğim diğer eklentilerdi. Halihazırda tarayıcının sistemine gömülü gelmesiyle sonradan eklenti olarak kurmak arasında yüklenme ve gezinti sürelerinde fark olduğunu düşünüyorum.
  • Ambarad kullanıcısına yanıt
    32 bit olanını kurun. Testlerde falan hız farkı olmadığı anlaşılıyor zaten. Tek farkı daha fazla ram kullanması.
    Zaten tüm tarayıcılar ram canavarı oldu, yine en az kullananı firefox.
    Eskiden chrome 3 sekme açınca 500MB ram kullanıyor diye şikayet ediyorduk şimdi 1 GB kullanıyor. 6 GB'dan az rami olanlar uzun süreli çok sekmeli chrome kullanması çok zor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: halikjk

    32 bit olanını kurun. Testlerde falan hız farkı olmadığı anlaşılıyor zaten. Tek farkı daha fazla ram kullanması.
    Zaten tüm tarayıcılar ram canavarı oldu, yine en az kullananı firefox.
    Eskiden chrome 3 sekme açınca 500MB ram kullanıyor diye şikayet ediyorduk şimdi 1 GB kullanıyor. 6 GB'dan az rami olanlar uzun süreli çok sekmeli chrome kullanması çok zor.

    Hocam şu anki durum bu. İlk kurduğumda yukarıdaki gibiydi. Arttı sanki. Ama önemsemiyorum. Chromium altyapısı zaten sorunlu oldu her daim. Firefox daha organik geldi. Koyu renk teması da güzel.

    Şimdiye kadarki en hızlı Firefox yayınlandı: Firefox 57 Quantum




  • Ambarad kullanıcısına yanıt
    Tekrarlayacağım ama kullandığınız 64 bit sürüm. 32 bitini kurun. İster chrome ister firefox olsun 32 biti yeterli. Şu anda 64 bit tarayıcının fazla ram harcamaktan başka bir artısı yok.
  • 8GB Ram, 2.50GHz 4 çekirdekli işlemcim bulunuyor, 4 senedir kullandığım laptop, çok iyi diyemem, yorumuma gelince eskiden firefox'u 10-15 saniye belki 20 saniye içerisinde açıyordu (gerçekten abartmıyorum), bu arada firefox'ta hali hazırda 13 tane sekmenin sabitlenmiş bulunduğunu da belirteyim, şuan bütün sayfaların yüklenmesi dahil yani yine aynı 13 sekmeyle beraber maksimum 5 saniyeyi görüyor, gerçekten benim için performans iyileşmesi gözle görülebilir oldu, belki firefox'a dönebilirim.
  • Cleous kullanıcısına yanıt
    ben döndüm bile, o kadar çok sekmeye rağmen hiçbir takılma olmuyor, adamlar isteyince yapabiliyor demekki

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RoNNeZ

    ooo Para için değil insanlar için yaptık yazmışlar :D

    paralı tarayıcı yokki zaten. ha deseki kullanım bilgilerinı şirketlere parayla satıyorlar, orasını bilemeyiz, mozilla da yapıyordur onu muhtemelen

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.