Şimdi Ara

Şimdiye kadarki en hızlı Firefox yayınlandı: Firefox 57 Quantum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
3
Favori
3.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Uzun süredir merakla bekliyordum. Eski firefox'a göre çok net daha hızlı.
    Ancak DH'den hızı ve kullanımı açısıdan bir video beklerdim doğrusu, incelemeye/yorumlamaya değer bir konu.

  • Chrome'dan vazgeçemiyorum malesef

  • Yıllardır tek tarayıcım, Chrome çıktığında alışamamıştım halen Firefox'a devam. VPN gerektiren sitelere de Opera ile giriyorum iş bitiyor.
    Güncellemeden sonra farkedilir şekilde bir hızlanma oldu cidden, başlatma süreleri de kısaldı.
  • donanımhaber ana sayfasını 4 tarayıcında aynı anda actım bellek kullanımları

    edge 232 mb
    opera 295 mb
    chrome 370 mb
    firefox 370 mb

  • 12 yıllık sadık bir Firefox kullanıcısı olarak daha önce 64-bit sürüme geçişte yaşadığım hızlanmanın bir benzerini bu yeni sürüme geçişte de yaşadım. Sayfalarda gezinirken resmen kendimi tüy gibi hafiflemiş hissediyorum. Emeği geçenlerin ellerine sağlık.
  • Eskiden de firefox kullanıyordum asp.net mvc projelerini çok hızlı derliyordu chrome u ayda 1 kere farklılık olsun diye belki açardım.artık o ayda bir kereyi de açmıyacam heralde.chrome google a sürekli veri göndermekten kendi işini yapamıyor açık kaynak kodlu chromium kullanın daha iyi.

  • Kassada çöksede senelerdir vazgeçmediğim tarayıcım

    57 sürümüyle eskiye göre muazzam fark var, on numara beş yıldız olmuş
  • Eski eklentiler çalışmalı bence. Şimdi çalışmıyor. Bakalım çalışmamaya devam ederse değiştireceğim yada eski sürüm portable kullanacağım.

  • Birkaç tane karşılaştırma yaptım. Testleri yaparken tarayıcılarda ki bütün eklentileri kapattım. Test1 sadece ilk sekmeler açıktı testi tek tek yapıldı. Test2 bütün sekmeler açıkken tek tek yapıldı. Test3 bütün sekmeler açıkken testler aynı anda başlatıldı(soldan sağa doğru). Bütün sekmeler açıkken bellek kullanımı;
    Vivaldi --> 280 mb
    Chrome --> 323 mb
    Opera --> 485 mb
    Firefox --> 450 mb
    Not: Opera ve Firefox'u yeni kurdum sekmeleri ilk defa açtım.
    Test1;
    Şimdiye kadarki en hızlı Firefox yayınlandı: Firefox 57 Quantum
    Test2;
    Şimdiye kadarki en hızlı Firefox yayınlandı: Firefox 57 Quantum
    Test3;
    Şimdiye kadarki en hızlı Firefox yayınlandı: Firefox 57 Quantum
  • denizbay1 D kullanıcısına yanıt
    Çoklu çekirdeği iyi kullanıyor. Ama bazen işlemci çekirdeklerinin hepsinin tavan hızlarına çıkması bir tarayıcı için fazla bence. Firefox bir ara baya yavaşladı ve en sevdiğim tarayıcı olmasına rağmen terk etmiştim. Opera da baya iyi. Chrome u hiç kullanmadım çünkü zaten istatistiksel olarak her şeyimiz google ın elinde , bir de tarayıcısını kullanıp veri sağlamayalım. Zaten yakında donumuzun rengini bile bilecekler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Afodfrea kullanıcısına yanıt
    Umarım dediğiniz gibi olur. MacOS dışında Chrome ile kapışacak tarayıcı yoktu. Dahası Safari'yi sollarsa çok daha güzel olur. Rekabet ortamı oluşur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende hata veriyor İnternete girmiyor


    Your connection is not secure

    The owner ofwww.google.com.tr has configured their website improperly. To protect your information from being stolen, Firefox has not connected to this website.

    This site uses HTTP Strict Transport Security (HSTS) to specify that Firefox may only connect to it securely. As a result, it is not possible to add an exception for this certificate.
  • Moruq chrome google senkronizasyonu ve şifre kaydetme olayları eklentiler falan aldı başını gitti. salın artık şu faso fuso tarayıcıları. amağğğğ mozilladada extensionlar var ehueu .bb

  • Google boyunduruğundan kurtulmak için fırsat kolluyordum.
    Edge beni hayal kırıklığına uğratmıştı Firefox ise hiç hoşuma gitmiyordu. Quantum ile Chrome'u bilgisayardan kaldırabilirim artık.

  • Mozilla'nın dediği gibi en hızlı Firefox ve göze hitap eden bir Firefox. Arayüz olarak Firefox'un eski dağınık görüntüsü gitmiş yerine daha şık bir görüntü gelmiş. Araç çubuğu arşiv butonu sayesinde artık daha sade. Ekran görüntüsü vs. özellikleri cabası. Ki bu ilk Quantum sürümüyse ileride neler neler olur.

  • beta çıktığından beri ilk kullananlardan biriyim mobildeki sürümü hala çok kötü fakat masa üstünde chrome a sonunda rakip olmuş ama alışan biri için chrome u bırakıp firefox a geçermi sanmıyorum en fazla 2.veya benim gibi biri için opera dan sonra 3. tarayıcı olur.

  • tarayıcıyı istediğin şekile sokuyorsun kullanım kolaylığı açısından diğer tarayıcılara fark atar, gizlilik konusunda da iyi idi, hız konusunda da baya gelişince artık sadece firefox kullanırım tabi eğer google hile yapıp kendi sitelerinde daha iyi performans verdirmezse
  • Firefox ve Operayi yukluyorum 1 hafta 10 gun kullaniyorum.. Sonrasinda bakiyorun yine Chrome kullaniyorum. Cok acayip bir dongu yahu. Ama nedense Chrome'u en hizlisi ve duzenlisi olarak algiliyorum. :))

  • Chrome o kadar özellik eklenebilecek olmasına rağmen sebebini anlamadığım bir nedenle o kadar ilkel bırakıldı ki tek başına iş görmüyor, PC'de hem Firefox hem de Opera var. İkisinde de birbirini tamamlayan çok güzel özellikler ve göze daha hoş görünen arayüzler mevcut.

    Zaten Edge'de geçmişten gelen kötü algıyla atıl kalmış gibi görünüyor. Üstelik 8.1'e bile indirilmiyor.

    57'yi deneyelim bakalım. Firefox çok stabilite sorunları çıkartıyor, Sync servisi düzgün çalışmıyordu, bazı videoları hata verip oynatmıyordu ama geliştirici ve ileri düzey kullanıcı için hem yerleşik hem eklenti olarak çok daha sağlam. Pocket'i satın almaları da çok iyi bir hamleydi bence. Chrome'da ansızın yarım kalan ve tamamlanmış gibi görünen indirme sorununu asla yaşatmadı şimdiye kadar. Sırf büyük dosyaları arkama bakmadan indirebilmek için kullanıyorum.

    Bu logodaki sadeleşmeye alışamadım ama arayüz daha temiz olmuş. Eklentilere de güncelleme zorunluluğu getirilmesi iyi bir şey.

    Aslında Chrome'u sadece alışkanlıktan kullandığımı farkettim. O berbat bookmark manager'dan ve arayüzden kurtulmak istiyorum.

    Opera kadar yenilikçi, Firefox kadar gelişmiş, Chrome kadar seri bir tarayıcı lazım. Belki Firefox bunu başarmıştır.

  • Infinitum kullanıcısına yanıt
    Olay genellikle arayüzde bitiyor. Chrome'da sade arayüzü sayesinde yaygınlaştı. Fakat ilk çıktığından beri aynı tasarım. İnsanlar hiç mi sıkılmıyor aynı şeyi görmekten veyahut Google "Ne gerek var zaten kullanım oranı kat be kat yüksek." deyip yeni arayüze gerek duymuyor. Aynı şekilde özellik eklememesinin sebebi de bu olsa gerek. Şahsen bu şekilde yeniliğe açık olmamaları bir "teknoloji" şirketine pek yakışır cinsten değil. Bazen kötü sonuçlansada risk almak gerekir.

    Opera en çok ekstra fonksiyona ve özelliğe sahip tarayıcı olması onu öne çıkarıyor. Opera Neon ile yeni arayüzler deniyor, atılımlar yapıyor. Olması gereken bu. Ama Presto'yu bırakıp Chromium'a geçmekle eski özgün Opera yapısını kaybetti. Özellikleri ile Chrome'dan farklılığını koruyor yine de.

    Firefox gelenekçi, old-school yapıdaydı. Quantum'la biraz kabuğunu kırmışlar, makyajlamışlar. En basitinden logosunun değişmesi bile insanlarda farklı ve yeni bir şey algısı yaratıyor. Hala eskiye bağımlı gittiği yanlar var. Stabilite sorunları bu yüzden muhakkak.

    Edge bana kalırsa arayüz olarak en kolay adapte olunabilecek tarayıcı. Komplikelik yok. Ama özellik bakımından gelişmesi ve eklenti çeşitliliğin olması şart. Şarj verimliliği açısından zaten en iyisi.

    macOS tarafında zaten Safari pişman etmediği için diğer tarayıcılar genelde diğer cihazlarla sync olsun diye kullanılıyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.