Şimdi Ara

Şimdi kime oy vereceğiz ? (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
929
Cevap
6
Favori
27.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gececi4337


    quote:

    Orijinalden alıntı: rockcash

    Öncelikle hepinize merhaba,
    Arkadaşlar biraz uzun yazacağım ama umarım hepiniz okursunuz.
    Ne hale geldiğimizin farkında mısınız? Herkes birbirine hakaret eder olmuş, herkes fanatikçesine oy verdiği partiyi savunuyor. Birbirimizle yaptığımız kavganın fener galatasaray kavgasından hiçbir farkı yok. Senin yıldızın kupan var, onun sahasında yenilmezliği var. Peki bunların hanginize faydası var?
    AKP henüz bu ülkeye girmeden önce yine sağcı solcu partiler başa geldi. Ama ben hiç birinde böyle celallenmiş bir savunma fanatizmi görmedim. Örnek Erbakan başta iken solcular sevmezdi ama yaptığı bir çok yeniliği de taktir ederdi. Pancar motoru, aselsan vs.. zaten yazmış bi arkadaş. Bunlar hiçe sayılacak şeyler değil. Aynı şekilde MHP'li ülkücler ile CHP'li solcular madımak olayı gibi bazı durumlardan dolayı kavgalıydılar. Ancak bir chp li yeri geldiğinde mhp li ülkücülere, bir mhp li de yeri gelince chp li devrimcilere sonuna kadar güvenirdi. Sıra arkadaşlarımızın, kankamızın siyasi görüşü bizi ilgilendirmezdi. Şahsen benim en yakın arkadaşlarım bugün koyu akpli, koyu mhpli ve koyu chpli oldular. Hiçbir zaman siyasi sohbette dahi bulunmadığım arkadaşlarım(çünkü herkesin dini ve siyasi inanç özgürlüğü vardır deyip kişisel özgürlüklere saldırmazdık) şu an aynı sizler gibi birbirlerini suçlar oldu.
    Uzun lafın kısası elinizi vicdanınıza koyup ta tekrar düşünür müsünüz? Başa gelen her parti güzel şeyler yapar. Ancak bugüne kadar hangi parti bu kadar tepki çekti? Çektiyse bir nedeni olamaz mı?
    Fanatik olmayın. Gerçekleri görün. Oy verdiğiniz parti, tuttuğunuz takım kazanıyor diye hileyle hurdayla yalanla yanlışla veya hak yemekle yapılan tavırları görmezden gelmeyin.
    Bu ülke hepimizin. Başa gelen partiye sadece taraftarları sevinmemeli. Eskiden olduğu gibi; olsun erbakan kazandı, hayırlı olsun diyen chpliler olmalı. Türkeş kazandı olsun diyen saadetçiler olmalı. Baykal geldi, olsun diyen mhpliler olmalı..
    Biz önceden ne güzel anlaşırdık. Fakir bir ülkeydik belki, arabamız yoktu, ama kardeştik...

    neden biliyormusun..94 den bugüne bu ülkede herkesin hayatında olan bir liderden söz ediyoruz..özellikle 2001 den bu yana herkesin hayatındaki başarısızlıklar,,başarılar..olumlu gelişmeler olumsuz gelişmeler hep onun zamanında oldu..istanbulda 94 e kadar musluktan çamur ve tıs sesinden başka bir şey görmeyenlerin tam tam 22 yıldır musluğundan kesilmeden su akıyorsa aklına geldikçe o adama dua ediyor tabiki..2ooo de ist da 800 lira maaş alıp bunun 400-500 lirasını kiraya veren polis öğretmen vs nemur bugün 3-4000 tl civarı maaş alıyorsa ve araç yada ev gibi uzun vadeli borçlara korkmadan giriyorsa tabi bunu sağlayana dua ediyordur..başa gelen her parti güzel şeyler yapar diyorsun..allah aşkına yaşın kaçta bunu söylüyorsun..2000 de yüzde 1000 gecelik faiz veren ülke nasıl bir şeydi bilirmisin...94 de yüzde 2000-3000 lik gecelik faizleri..2001 de bütçenin yüzde 86 sı faiz ödemesine gidiyordu şimdi yüzde 11 i.....bu ne demek biliyormusun..işte o zengine emperyaliste giden para bugün devlet çalışanına yada yatırıma gidiyor görmüyormusun..http://www.haberturk.com/ekonomi/para/haber/926718-avrupanin-yapamadigini-turkiye-yapti oku bakalım ne diyor..boş sözlere karnımız tok..gelelim kardeştik masallarına..kardeşim sizin keyfiniz yerindeyken bu ülkede oraokul kızları sırf başörtüsü takıyor diye okul önlerinde yerlerde süründürülüyordu..başı kapalı kadın sakallı amca çocuğunu askerde ziyaret edemiyordu..üniversiteleri saymıyorum..ama biz kimseye bir kötü söz söylemeden siyasi mücadelemize devam ettik..ülke kaynakları bankalar batırılarak ona buna peşkeş çekilirken siz çok iyiydiniz sanırım..ama biz hiç iyi değildik..kardeşim..biraz oku araştır..siyonist yada yahudi medyasının..alman ajanı medayanın yalanı dolanı ile ülkenin başında şu ülke için bir şeyler yapan insana kin duymayın..destek olun..mesela şu günlerde mete yarar ı dinleyin..milli hükümet nedir biraz anlayın bence

    peki hocam, sen de betonlaşmayı ilerleme görüyorsan, ayakkabı kutularından çıkan paraları sıfırlayanları, makara kukara diyenleri, gemicikleri, hastane ortaklıklarını, bedava oldu denen sağlık hizmetinin aslında eczanelerden alınarak hiç bir şey değişmemesini, verginin vergisinin alınması (bknz ötv nin kdv si) sadece büyük oğlanın ihraç ettiği sigarayı bırakma haplarını, mit tırlarını, hepi topu nedeni bilinmez 3 adet büyük inşaat firmasının ülkede iş yapığını, tüm devlet mallarının satılmasını, daha saymak istemediğim yüzlerce şeyi doğru karar olarak görüyorsan, haklısın. Ben kardeştik demiştim, sen o zaman da kardeş değildik demişsin. Canın saolsun.




  • Benim ideolojik olarak en yakın olduğum parti CHP. Son seçimlerde istemeyerek de olsa oyumu veriyorum. Cumhuriyetçi, laik, Türkçü, özgürlükçü birisiyim. Yani Trump'un Türkiye'deki versiyonu gibi İstemeyerek oy veriyorum çünkü; maalesef son yıllarda özgürlükçüyüz ayağına pkklı teröristlere ve örgütlere destek çıkması, başkanın vasıfsız biri olması, halkla uzak olması, Atatürkçü ve ulusalcıları partiden uzak tutmaları vs. Zaten CHP'ye oy vermeyen muhafazakarlar ve milliyetçiler de bu sebeplerden dolayı oy vermiyor partiye. O yüzden bu partinin ideolojisine laf atan pek bulunmaz, genelde detaylar eleştirilir yukarda da yazdığım gibi. Zaten bunları yapsa %35'i bile geçebilir. Ama onlar ana muhalefet olarak kalmak istiyorlar, iktidara hazır değiller. Öyle bir dertleri de yok zaten. İktidar olmak isteyen önce Rte, Trump gibi bir başkana sahip olmalı. Yani atar da yapmalı ayar da vermeli. Destekçilerine karşı samimi, yumuşak görünüp genel profili sert olmalı. Ondan sonra halktan kopmayıp iç içe olmalı. Pkklı Kürtlerin %1-2 oyunu alacağım diye %15 Türk milliyetçi oylarını kaybetmemeli. Belki o zaman bir şeyler değişebilir.

    Hepar'a falan oy vermek boşa atılmış bir oy demektir.




  • kılıctaroglu ve avaneleri temizlersek tam atatürkçü mesela umit kocasakal olsa. Nerde kılıctaroglu partiyi içine etti.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Milletin şanlı tarihini trt yapımı tarihi geçerliliği olmayan ve Ertuğrul Gazi ye bir hakaret olarak gördüğüm diriliş dizisinden öğrendiğiniz belli. Bu milletin tarihi daha doğrusu tarih bu milletle başlar en net bilineni sumerlerdir ve son olarak Türkiye , Kazakistan, Özbekistan, Türkistan, Kırgızistan, Azerbaycan vs diye ayrılmış bir milletiz ama islami anlayış 700 lerde başlamış fakat Tanrı/Allah inancı var oluşumuzdan beri vardır. Kısmen budist anlayışı benimsemiş de bir milletiz ama sonuç islamiyeti secmisiz çünkü adalet hak hukuk anlayışı bizim mayamisızda var. Ama şimdi nerde bu anlayış? Yerini adamciliga bırakmış. Hunlardan göktürk Uygur hatta kabul edin etmeyin Moğol-Türk ve Selçuklu ve son olarak Türkiyem ve bunların hakraman liderleri ve sonuncusu Atatürk e laf etmek kimseye nasip olmaz. Sahte liderler yok okur gider ama bunlar hakiki liderlerdir. Gelilim laiklik dinsizlik değil müslüman müslüman gibi Hristiyan Hristiyan gibi yaşaması ve vicdan özgürlüğüdur, ırk ayrımı yaomadan vatansever kim varsa barındırmaktır ama kasıtlı olarak sağ sol ayırt etmeden her parti hepsi bunu kullanarak biryerlere gelmiştir. Din devlet işlerinin ayrilmadi devletin dinsizligi değildir, devlet işlerinde dini ne olursa olsun bireylerin hakkı be ise almasıdır ama bunu devleti dinden ayıracak diyerek kendi çıkarları yok olacak olanlar kimi tarikat vs ehilleri ve siyasiler pohpohlamislardir. Dinsiz devlet ise neden diyanet işleri Başkanlığı kurulmuş ve devletin 2. Adamı sayılmıştır? Şimdi ise diyanet işleri sadece onay makamidir ve sallayan yok . Kısacası biryerlerden birşeyler size aktarılıyor ve kova boş olduğu için hepsini alıyorsunuz. Keşke kova dolu olsada irdeleseniz işinize yararsa gerekeni alsanız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gececi4337


    quote:

    Orijinalden alıntı: furkanyurtseven18


    quote:

    Orijinalden alıntı: C-İ-E_SN


    quote:

    Orijinalden alıntı: furkanyurtseven18


    quote:

    Orijinalden alıntı: C-İ-E_SN


    quote:

    Orijinalden alıntı: furkanyurtseven18


    quote:

    Orijinalden alıntı: C-İ-E_SN


    quote:

    Orijinalden alıntı: furkanyurtseven18

    Vallahi yorumları okudum iyi güldüm. Halkımızı milletimizi aklı başında zannerderdim. Bi insan sonucunu bile bile neden CHP'ye oy verir onu anlamış değilim :) CHP gibi bi partinin bu ülkede iktidar olma şansı hiç yoktur ve olmayacaktır. Gerçi onlarında amacı iktidar olmak değil anamuhalefet olarak kalmak :) Düşünsene Drag yarışı izliyorsun sağdaki aracın kazanacağından adın gibi eminsin ama yediremiyorsun soldaki aracı destekliyorsun enteresan . Hele yok LDP yok HEPAR güldürmeyin arkadaşlar. Bu ülkede tek gerçek 13 yıldır olduğu gibi belli. Ve siz hiç üzülmeyin Allah'ın izniyle bi 10 sene daha en az başımızdalar. Son seçimde yüzde 55 görmezse ki en az bende oy vermeyi bırakıcam söz .

    Sonucunu bile bile neden Akp ye oy atalım?

    14 yıldır kandırıldığından dolayımı atalım halamı kandırılalalım?

    Vallahi ancak kendini kandırırsın 14 yıldır. Ne kanan var ne kandırılan gelinen nokta ortada avrupanın köpeği iken avrupaya koyulan posta ortada. Ya bi kere en basit farklı bi nokta düşünsene bir partiye oy veriyorsun ve verdiğin oyun bi anlamı yok yani senin oyunu değersiz hale getiriyor o parti . En azından benim oy verdiğim parti iktidar diye övünürsün farklı bi bakış açısı

    Avrupaya postamı :) Ya ülken felakete sürükleniyor sen Avrupaya posta diye bağırıyorsun yazık ya. Avrupa sana bi posta koysunda gör bakalım neler olacak. Bunların hepsi Başkanlık operasyonları halkı sindirtmeye çalışıyor yoksa kim oluyor Avrupa'ya posta koyacak.

    hahahah harbiden güldürdün. Korkmayın bu kadar ya biz sizin gibi darbe gecesi bankamatik kuyruklarında duranlardan değiliz hatırlatırım. Avrupa değil dünyaya posta koyarız rahat ol ve izle. Avrupa dediğin kim senin ya bi kapılar açılır deniliyor elleri ayakları titriyor :) Görün şu gerçekleri korkmayın bize hiç bişey olmaz. Başkanlık olduktan sonra bak bakalım daha kimlere posta konuluyor. Belki üzülürsünüz Türkiye nasıl bu hallere geldi ne güzel avrupanın emri altındaydık diye CHP kafası işte napalım. Sizi üzmekten mutluluk duyarız.

    Dünyaya posta koyduğun için hergün onlarca şehit veriyoruz değilmi? 500 milyar dolar dış borçla posta koyuyorsun değilmi? Fiyasko darbenizle başkanlık geleceğiniz sanıyorsanız yanılıyorsunuz.

    Bende şehit olmak isterim. İnşallah olurum da bu makamı böyle basite almayın onlarca şehit diye. Askerini feda etmeyen güçlü ülke söyle bana ? Türkiye güçlenmesin diye elinden gelini yapanlar karşılığını alacaktır. İster askeri ister siyasi. Bi savaş varsa şehitte olacaktır gazide. Hala bağladığın yere bak yazık. Posta koyduğu için onlarca şehit veriyomuşuz sen bile burda kahpe şerefsiz avrupanın PKK ile terörle olan bağlantısını kanıtlıyorsun. Merak etme senin gibilerde terörü savunanlarda avrupayı savunanlarda bitmez. Ama yazık boşa uğraşıyorsunuz. Eskiden İMF'niz vardı borç kapanınca merkez bankası çıktı ülkede para yok dediniz ülke rezervi 130 milyar dolarlarda şimdi dış borçmuş sizin bahaneniz bitmez. Siz muhalefetin keyfini çıkarın biz Liderliğimizin. Başkanlığımızın çıkarırız Dünyaya koyduğumuz postalarla. Şu son sözünü de not alıyorum. Başkanlık sistemi geldiği zaman ayrıca yazıcam sana

    ülke insanın kürt türk farketmez kanı akmasın..bu güç ülke için kullanılsın dedi bir süreç işletti..güç kaybını ,eleştiriyi,belkide vatan haini olarak asılmayı göze aldı..tüm dünyada bu süreçler aynı bu şekilde zor yürütüldü..ingilterede ira ile barış süreci yürüten kişinin bir demecini okumuştum..abimin katili karşımdaydı boğazını sıkıp öldürmek istedim ama ülkem için bu görüşmeleri sürdürmem gerekiyorud tarzı sözle söylemişti..yani o barışın mimarı abisi ira tarafından katledilen biriydi..buradada vatanını seven herkesi rencide eden ama sonunda bu toprakların çocuklarının kanlarının dökülmesini önlemeye yönelik bir süreç yaşandı...belki pkk itleri bu toprakların çocukları olsa idi şimdi başka şeyler konuşuyor olurduk..o süreci her ne pahasına olursa olsun başlatan insan gerçek vatanseverdir...sonra emperyalist piçi olduğunu kanıtlayıp suriyedeki karışıklıktan istifade edip orada devlet kurmak isteyen bu sebeplede burada tc yi meşgul etmek isteyen pkk silaha sarıldı..bunu başkanlıkla izah eden beyine söyleyecek söz bulamıyorum..aptallık para ile değil ki..peki sonraki süreçte ne oldu..pkk tarihinin en büyük yenilgilerini tek tek tattı..çünkü hani şu milliyetçi olmayan erdoğan o süreçte barakadan ibaret olan karakolların yerine kale gibi korunaklı karakolları yaptı..damadı önce silahsız sonra silahlı iha ları devreye soktu..kahpe pkk sivil halkı kalkan olarak kullanrak ve bugünlerde öğrendiğimize göre hain subayların rte ye zarar vermek için askerlerimizi ölüme göndermesine fırsat vererek bize zaiyat verdirdi..bu zaiyatta ancak süreç olmasa zaten o bölgede çatışmalı yıllarda verilen zaiyat kadar..bugün silahlı kuvvetler 30 yıldır girilemeyen tüm noktaları kontrol altına almıştır..silahlı ihh nın 1 ayda geberttiği terörist sayısı enson 74 idi...milliyetçi gençlik vicdanınıda kurudumu ki bu mücadeleyi yapan adamı bırakıp mhp ye kızıp pkk destekçisi chp ye oy veririm diyorsunuz....yazıklar olsun...bugün suriyede iranın onlarca generali öldü binlerce askeri..neden..sizin vatan sevginizin ölçüsü ne...abd ingiliz hatta onlarca ülke askeri orada ne arıyor...senin geleceğini yok etmeye çalışanlara karşı büyük bir mücadele veriliyor..bir savaş içindesin..ekonomik olarak çökertilmeye çalışıyorsun ama tipik ergen tavırları içindesin..yazık...sahi şu dış borç hesabını çok dile getirnlere tavsiyem..internette araştırın..kamunun dış borcu 2000 de ne idi şimdi ne...2000 de dış borcun ülkenin gsmh sına oranı ne idi şimdi ne...boşa sallamak kolayda biraz araştırın bari..vesselam..


    Sen galiba alıntıları karıştırdın kardeş. Ben burda develetimi milletimi hükümetimi savunuyorum. Sen başka konularda hükümeti savunuyorsun burda başka konuşuyorsun. Uyumsuzluğu çözemedim.




  • MHP diyeceğim de AKP ye benzedi baya.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parti,seçim ve oy kulanmak bitti 2029 yılına kadar
    2029 dan sonrasını bilmiyorum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gayet açık bir şekilde yeni bir partiye ihtiyaç var.Aslında toplumun reaksiyon verdiği değerler ortada,bir kaç deneyimli isim pekala parti kurabilir.

    Ama Meral Akşener olayında olduğu gibi AKP geleceği parlak partilerin,liderlerin önünü kesebilir.Çesitli iftiralar,kampanyalar ile insanları korkutabilir.
  • 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.