Şimdi Ara

Şimdi de titanyum Nokia 3310 geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şimdi de titanyum Nokia 3310 geliyor

    HMD Global'in dünyanın en büyük telefon fuarında Nokia 3310'un yeni sürümünü ortaya çıkarması büyük yankı uyandırdı. Ancak bir başka 3310 modelinin yolda olduğunu belirtelim.

     

    Lüks telefon markası Gresso, Nokia 3310'un 3.000 dolar fiyat etiketine sahip yeni bir versiyonunu paylaştı. Bu arada aynı fiyata 2000 yılındaki orjinal Nokia 3310'dan 18 tane satın alınabilirdi.

     

    Gresso'nun ikonik 3310 adını ve form faktörünü kullanma haklarına sahip olup olmadığı henüz belli değil. Cihaz orijinal Nokia telefonunun tasarımını koruyor ancak plastik bir kaplama yerine 5. derece titanyum gövdeyle geldiğini belirtelim. Ayrıca düşmeye karşı süper dayanıklı bir yapıya sahip.

     

    Ayrıca Bkz.HMD Global modern Nokia 3310'u resmen tanıttı
    Gresso 3310, siyah veya titanyum grisi olmak üzere iki renk seçeneğiyle sunulacak. Kamera konusunda ise kısa süre önce tanıtılan modern Nokia 3310'dan bir adım önde olduğunu söyleyelim. Telefonda 3 megapiksellik bir kamera var.

     

    Cihazda 32GB dahili depolama alanı yer alırken, üzerindeki batarya kullanıcılara 75 saat konuşma, 720 saat bekleme süresi sağlayabilecek. Aynı zamanda çift SIM desteği de var. Böylece aynı anda iki farklı numara kullanılabiliyor.

     

    Gresso, yeni 3310'un geri kalanını henüz paylaşmadı, ancak orijinal telefonla benzer boyutta bir ekrana sahip olacak gibi görünüyor. Sınırlı sayıda üretilecek telefonun ne zaman piyasaya çıkacağı ise henüz netlik kazanmış değil.

     

    Şimdi de titanyum Nokia 3310 geliyor 







  • Wi-fi ve 3G olsa hadi neyse de bundan ne bekliyorlar anlayamadım.

  • Nokia'nın Arte ve Sirocco serisinden ilham alınmış. Ultra zenginler için güzel bir seçenek.



    Nokia olmadığına göre asıl sorun şu Snake var mı? Snake olmayan bir telefon asla 3310 olamaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nokia nın niye battığını unutmuştuk. Sağolsunlar hatırlatma ihtiyacı hissettiler bu hamleleriyle.



    Batacağın gün haber verme, sesizce bat git. :)

  • İyiki nokia battı dedirtiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boş iş

  • Arkadaşlar ilk telefonu akıllı telefon olan gençler Nokia'yı bilmiyor. Bu markanın yeni akıllı telefonlarını satabilmesi için geçmişini anlatması lazım ki adamların kafasında köklü bir marka imajı oluşsun. Bu 3310 serisinin amacı da bu işte, onlarda biliyor satmayacağını.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Escapetolife -- 3 Mart 2017; 19:25:1 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yoksulseytan22

    Nokia nın niye battığını unutmuştuk. Sağolsunlar hatırlatma ihtiyacı hissettiler bu hamleleriyle.



    Batacağın gün haber verme, sesizce bat git. :)

    Dedi ergen.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Titanyum olmasına gerek yok ama böyle metal bir tasarımlı versyonu da çıksa güzel olabilir bence hoş gözüküyor.

  • Whatsapp açabilen bir model bekliyordum, evde web kullanıyorum, çok işime yaracaktı. Çıkmasa da olur... efsane akıl da efsane olarak kalsın..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hersh -- 3 Mart 2017; 19:37:7 >
  • delimi la bunlar.üstünde elmas felan olaydı bari o fiyata:)

  • Eski model kasası bile sağlamken titanyumu düşünemiyorum bile.

  • En ufak fırsatı hemen dolduruyor yine Nokia



    Abi şaşırt bizi be.



    Yıllarca dandik işlemci, ram symbian kombosunun ekmeğini yedin, Galaxy S, iPhone falan geldi battın. Yine aynısını yapıyorsun, hemde Symbian falan değil direkt 3310.



    "Biz daha iyi batarız beyler!" mi dediniz iddia olarak? Söyleyin bilelim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jingles


    quote:

    Orijinalden alıntı: yoksulseytan22

    Nokia nın niye battığını unutmuştuk. Sağolsunlar hatırlatma ihtiyacı hissettiler bu hamleleriyle.



    Batacağın gün haber verme, sesizce bat git. :)

    Dedi ergen.

    Kasma adam veya çocuğun söylemesi doğruyu değiştirmez, nokia tekelken 3310 gibi modelleri yıllar boyu allayıp pullayıp 3310 çeşit farklı şekilde sattı, sonra yeni bir dönem başladı bu kafayla devam ettiler ve ona ayak uyduramayıp battılar, bugün hala daha kafa değişmemiş hala satmaya çalışıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GreyParrot -- 3 Mart 2017; 23:56:52 >
  • Zengin insanlar bence bunu alacakları yerine Vertu veya Tag alacak. Hatta normal 3310'ların bile satışının düşük olacağını zannediyorum . Çünkü artık devir akıllı telefon devri...Eski modeller hala inanılmaz derecede kendini istedse de (bana) bir kere oturup düşünürüm. Nostalji iyi , güzel de bir yere kadar...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: yoksulseytan22

    Nokia nın niye battığını unutmuştuk. Sağolsunlar hatırlatma ihtiyacı hissettiler bu hamleleriyle.



    Batacağın gün haber verme, sesizce bat git. :)

    yaw @yoksulseytan22 dogru yazzmissinda boyle nick mi olur ?
    goruyorsun ne dediklerini.
  • Nokia boş işlerle uğraşıyorsun.Git adam gibi Günümüz teknolojisine uygun ve üst seviye bir şeyler çıkart.

  • GreyParrot kullanıcısına yanıt
    Öncelikle şunu anlamadığınız için yorum yapmayın. 3310'u tekrar sürmesinin öncelikli amacı satış yapmak değil. Bu telefonun az satacağını Nokia da biliyor ama asıl amaç geri döndüklerini felsefik bir biçimde anlatmak. İkon geri döndü derken kendi geri dönüşlerini anlatmaktı asıl amaç. Yıllar boyu allayıp pullayıp dediğin modeller sayesinde teknoloji bu noktaya geldi. Nokia'dan önce sektörün lideri Motorola idi. Ama Nokia'nın modelleri Motorola'dan çok daha iyiydi ve bir adım öteye taşıdı.



    O zamanın teknolojisi ile yapılabilecek en iyi şeyleri yaptı adamlar. 2000'den sonra Symbian ile akıllı telefon devrini başlattılar ve günümüzün akıllı telefonlarının temellerini atmış oldular. Zamanın ötesinde cihazlar yaptılar. Rakipleri anca 2007 ve 2008'de çıkabildiler. Tabi bu süreçte gelişen işlemciler sayesinde Android güç bela adam edildi. Yoksa sittin sene o donanımlar altında çalışabilecek bir sistem değil. Bu süreçte Nokia kendi hatalarının kurbanı oldu.



    Donanım tarafında üst üste yaptığı hatalar onun sonunu getirdi. Yoksa Symbian'dan kaynaklanan bir sorun değildi. Sonun başlangıcı olan model N97 oldu. Asıl sorun diğer firmalar Symbian cihazlarında ARM Cortex-A8 kullanırlarken Nokia ısrarla ARM 11 işlemci kullandı. Bu da Symbian'ı insanların gözünde hantal bir sistem olarak gösterdi. Yoksa i8910 her halükarda N97'ye toz yutturuyordu. Tabi Nokia'nın bu hataları yapmasında Microsoft'un yönetim kuruluna soktuğu hissedarların da ciddi anlamda payları vardı. Stratejik hataları üst üste yaptırarak şirket yıpratıldı satın alındı ve ilk iş olarak MeeGo gibi belki de tüm zamanların en iyi mobil işletim sistemi çöpe atıldı. Android kıyısından köşesinden geçemeyecek kadar aşağı bir sistemdi bunun yanında. Mobil dünyada devrim olabilirdi. Zaten şimdiye bakarsak da inovasyon krizi yaşanıyor. Hiçbir yenilik yok. İşlemci güncelleyip aynı telefonu satmıyorlar mı? Nokia en azından yavaşlatmıyordu cihazları. Gerek Apple olsun gerek Samsung her güncellemede cihazı yavaşlatıp kullanıcıyı yenisini aldırtmaya zorluyorlar. Microsoft'un Nokia'yı satın alıp mobil dünyaya açılmak gibi bir planı vardı ama tutmadı. Zaten Steve Elop başa geçince şirketin değerini düşürmek için yanan platform açıklaması yaptı ve Nokia'nın hisseleri o gün tepetaklak olmuştu. Nokia'nın satışını Microsoft'a hazırlamıştı. Nitekim de satıldı. Şimdi ise Nokia tekrar doğruldu ve Microsoft belasından da kurtuldu. Eğer kafayı kullanıp inovasyon alanında diğer firmalardan kendini ayrıştırabilirse yeniden yarışa dahil olacaktır.



    O arkadaşı biliyorum her yerde boş beleş konuşup Nokia düşmanlığı yapmaktan başka bir bok bilmiyor. Özel mesajını da kapatmış ödlek. Anca klavye delikanlılığı yapar. Kaale almadım doğrudan şikayet ettim. Bir haftalık tatil o ergene iyi gelecektir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çok konuşuluyor da bu devirde işletim sistemsiz telefon 2. telefon/şirket hattı dışında iş görmez.
    Belki yaşlılar alırsa alır.
  • Moku mu çıktı bana mı öyle geliyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.