Şimdi Ara

Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU] (204. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
9.156
Cevap
239
Favori
472.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 202203204205206
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Peki ps4 te G29 ve ya G27 nin Vitesi T300 direksiyona baglansa calisor mi? Galiba deneyen olmamistir di mi..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkmdesign -- 13 Ağustos 2017; 12:33:15 >
  • MtkP HuSnU kullanıcısına yanıt
    Bende T300 ile CSL Elite pedalları uyum içinde çalıştıran Basherboard var, PS4'te sorunsuz çalışıyor.
  • Mevcut Konsol kullanıcılarının en büyük dertlerinden biri tarih oluyor.
    Konsolların en büyük dertlerinden biri, jenerasyon değiştikçe eski jenerasyona ait ekipmanın, yeni nesilde kullanılamamasıdır. Özellikle direksiyon seti gibi pahalı ve hacim olarak büyük ekipmanlar için bu durum gerçekten çok can sıkıcı oluyor. Buna birde her konsola ayrı direksiyon mecburiyeti girdimi gerçekten lanet ettiren bir durum.

    Özellikle gamepad lerin çapraz kullanımı konusunda çok başarılı neticeler veren CHRONUSMAX nihayet yıllardır beklenen direksiyon çözümünü piyasaya sunuyor. Karşısınızda Chronusmax DRIVEHUB!!!

    Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]

    Piyasada yaygın olarak kullanılan hemen hemen bütün setleri destekleyen ürünün fiyatı ise yaptığı işe göre makul sayılabilecek 89,99$ (Türkiye için kargo ve vergi eklenecektir)

    Chronusmax ile daha öncede direksiyonları tanıtmak mümkündü ancak direksiyonlar gamepad gibi tanımlandığından gerçek direksiyon performansı alınamıyordu, gerçek FORCE FEEDBACK alınamıyordu. Drivehub ile direksiyonları gerçek performansları ile kullanmak mümkün olacak gibi görünüyor. Ana mantık olarak sisteme takılan direksiyon, takıldığı sistemde desteklenen bir forcefeedback direksiyonu emule edecek. Örneğin Xbox One a Logitech G27 takarsanız, onu G920 gibi algılayacak.

    Açıklanmış desteklenen direksiyon listesi:

    Logitech G25
    Logitech G27
    Logitech G29
    Logitech Driving Force Ex
    Logitech Driving Force GT
    Logitech Driving Force Pro
    Logitech MOMO Force
    Logitech MOMO Racing
    Logitech G920
    Fanatec Porsche Carrera
    Fanatec Porsche 911 Turbo
    Fanatec Porsche 911 Turbo S
    Fanatec Porsche 911 GT2
    Fanatec Porsche 911 GT3 RS
    Fanatec Porsche 911 GT3 RS v2
    Fanatec CSR (+ Pedals)
    Fanatec CSR Elite (+ Pedals)
    Fanatec ClubSport Wheel Base
    Fanatec ClubSport Wheel Base V2
    Fanatec ClubSport Wheel Base V2.5
    Fanatec CSL Elite (Both Xbox One & PS4 versions)
    Thrustmaster T80
    Thrustmaster Ferrari 458 Spider Racing Wheel
    Thrustmaster TMX Pro
    Thrustmaster T150 Pro
    Thrustmaster T300 RS
    Thrustmaster TMX Force Feedback
    Thrustmaster T150 Ferrari Wheel
    Thrustmaster T300 Ferrari GTE
    Thrustmaster T500RS
    Thrustmaster TX Racing Wheel Ferrari 458 Italia Edition
    Microsoft Xbox 360 Wireless Racing Wheel

    Eğer mevcut setiniz bir FANATEC set ise, DRIVEHUB bazı ekstra özellikler de sunacak.
    FANALOGIC isminde özel bir mod olacak. Böylece FANATEC için extra çevresel efektler (ADAPTIVE FORCE) ve direksiyonun extra ayar ve özellikleri (FANATEC NATIVE MODE) problemsiz kullanılabilecek. Yani bu setler emule edilmekten ziyade native modda kullanılabilecek.

    Cihaz şu anda ön sparişte ve malesef spariş verebilmek için Paypal isteniyor.

    Spariş verebilecekler ve detaylı bilgi isteyenler için:

    http://shop.cronusmax.com/drivehub.html




  • Valla çok güzel cihazmış. Konsol için bulunmaz nimet
  • Arkadaşlar Oculus Rift ve Oculus Touch satılık. İlgilenen varsa görüşelim.
  • Arkadaşlar bilindiği üzere uzun süredir OSW cilerin tek alternatifi MMOS yazılımı idi.
    Oldukçada başarılı bir yazılım olmakla beraber, çok önemli bir limitasyonu vardı.
    MMOS, servo motorlarda incremental tip encoder olmasını zorunlu kılıyordu.
    Buda OSW kullanıcılarının ultra yüksek çözünürlüklü encoderlar kullanmasının önünde bir engel olarak duruyordu.

    Elbette ticari direksiyon setlerine göre çok yüksek çözünürlükler ile kullanıyorduk OSW cihazlarımızı.
    Yinede LEO BODNAR gibi ultra premium direct drive setlerinin seviyesine çıkamıyorduk.

    Bu durum çok yakında tarih oluyor.

    OSW sistemlerin kalbinde yer alan servo sürücülerin üreticisi GRANITE DEVICES, SIMUCUBE kullanıcıları için MMOS in yerini alacak yeni firmware ini bu ay sonunda çıkarıyor. Kapalı betası çok başarılı geçen yeni yazılım kullanıcılara IONI sürücüsünün desteklediği tüm Encoder tipleri ile OSW kullanabilme imkanı sağlayacak. Böylece OSW sistemler ile LEO BODNAR gibi en üst seviye sistemlerin arasındaki en büyük fark kapanmış olacak.

    Bu gelişmelerin neticesinde yeni encoder opsiyonları satılmaya başlandı bile.

    Örneğin şu anda OSW ciler arasında en popüler Servo olan MIGE leri şu ana kadar 40.000CPR maksimum çözünürlük sunan Quadrature incremental encoder ile kullanıyorduk. Sim-tronix firması yeni SimuCube yazılımı ile kullanıma uygun olan encoderları satışa sundu. Bu yeni SinCos encoder ile çözünürlük tam 3.700.000 CPR a çıkıyor!!! Bu 92,5 kat daha yüksek çözünürlük demek!!! Ayrıca Kollmorgen kullanıcıları içinde 4.200.000CPR çözünürlük sunacak BiSS tipi Encoder lar yakında sitede yerini alacak.
    https://www.sim-tronix.com/

    Şahsen bir Mige kullanıcısı olarak 20.000CPR dan 40.000CPR a geçişte hissettiğim farkı düşününce, bu yeni encoder ile deneyimlenecek farkı hayal bile edemiyorum.

    Yeni Encoder dan sparişimi verdim ama elime geçmesi biraz uzun sürecek gibi. Geldiği zaman deneyimlerimi buradan paylaşacağım.

    Son olarak Quadrature encoder dan SinCos tipi encoder a geçmenin nasıl bu kadar fark yaratacağını basitçe anlatmaya çalışayım:

    Quadrature incremental encoder, 90 derece pozisyonlama ile 1 atımda (pulse) interpolasyon ile 4 pozisyon tanımlayabiliyor.
    (Yani 1 ppr (pulse per revolution) = 4 cpr (cycles per revolution))

    SinCos encoder ise pozisyonlama hesabında dalgaformlarını kullanıyor ve bunun interpolasyonu çok daha yüksek bir nihai çözünürlüğe denk geliyor. (Interpolasyonu analog / dijital dönüşüm gibi düşünebilirsiniz.)

    Aşağıdaki çizim bu durumu bir miktar özetliyor:

    Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Assasin_2015 -- 17 Ağustos 2017; 11:16:31 >




  • Haberler mükemmel. AKM için de çıksın yeni encoderler bizde yolumuza bakalım. Tabi ilk önce yeni fw nin kullanıma sunulması lazım
  • OSW set altın oldu desene Tolga.Bu yazılım yada firmware sadece Simcube oluşumu için mi geçerli acaba yoksa Granit device ile toplanan tüm osw ler için de geçerli mi?
  • Gorkem84 G kullanıcısına yanıt
    Gerçekten öyle oldu.



    Yeni firmware su anda sadece Simucube icin geliyor. Birileri bunu Argon a uygularmı bilmem. Umarım Argon kullanan kitlede bundan faydalanır.
  • Birileri diyorsun da onunda Argon'u üretende Granit device.Ona nasıl destek vermezler pek anlamadım açıkcası.Herkes daha iyi diye zamanında gitti onla toplanmış kiti aldı.İlla Simcube mu almak lazımmış.
  • Gorkem84 G kullanıcısına yanıt
    Belki ileride ve inşallah o da olur Görkem. Argon kullanan büyük bir kitle var ve umarım hepsi cihazlarının özelliklerini sonuna kadar kullanabilir. Üstelik Argon sürücüsünün RESOLVER desteği olması önemli bir özellik.

    Yinede Granite Devices hakkında seninle 100% aynı fikirde olduğumu söyleyemeyeceğim.

    ARGON ve IONI, Granite Devices tarafından endüstriyel servo motor sürücüsü olarak, yükseltilebilir firmware özellikleri ile piyasaya çıkmış bir ürün. Böyle bir sürücüyü alıp, bundan racing ekipmanı yapmak ile alakalı hiç bir lansmanları yok. MMOS yazılımıda onlara ait değil. Üstelik Argon ile bir OSW sistemi kurmak için başka yan elemanlara ihtiyaç oluyor. (Simple motion adapter, USB interface vs.)

    Yani bu durum şuna benziyor biraz, Logitech bir joystick yaptı bizde gittik joystick aldık, sonra buna bişiler ekleyip, başka bir direksiyonun yazılımını uyarlayarak direksiyon olarak kullandık. Sonra Logitech gitti direksiyon çıkardı ve sonrada bunun sürücüsünü yükseltip yeni özellikler ekledi. Burada kimse Logitech i joystick sürücüsünü direksiyon özellikleri ile güncellemiyor diye suçlayamaz. Yeterki Joystick sürücüleride Joystick özellikleri konusunda en iyi neticeyi veren sürücüler ile güncellensin.

    Ayrıca şunuda unutmayalım ki Granite Devices, bu yazılımı IONI için çıkarmıyor, SimuCube için çıkarıyor. Yani bu servo sürücüsünün yazılımı ile alakalı bir durum yok ortada. Dolayısı ile ARGON da aslında IONI gibi bir servo sürücü ve onun içinde sürekli yeni fimrware vs. çıkıyor aslında.
    Başka bir deyişle SimuCube un Argon tarafında bir kaşılığı yok. MMOS yazılımını yazan kişilere "Hadi sizde şu yazılımı güncelleyinde daha geniş feedback device desteği getirin" demek daha doğru. Granite devices en başından beri SimuCube un simulasyon amaçlı üretildiğini ve bu maksatla yapılacak yeni yazılımın geleceğini daha cihaz piyasaya çıkmadan söylemişti. Bizde 1-1.5 yıldır bunu bekliyoruz. Granite Devices deyip de çokda gözümüzde büyütmemek lazım, öyle yüzlerce kişinin çalıştığı bir firma değil. Aslen imkanları epey kısıtlı. Bu yazılımı geliştiren 1 kişi var ve tüm kullanıcıların input vererek bir komunite çalışması sonucu ortaya çıkıyor. Kaldıki çözünürlüğün yükselmesi için de yeni ekipman alıyoruz sonuçta.
    Ama eskisi ile de hala çalışıyor.

    Bir Simucube ve Ioni Pro almanın liste bedeli 348€ oysa Argon 489€ dan satılıyor. Burada Granite Devices kötü niyetli bir yaklaşım içinde olsa Simucube olayına hiç girmeden Argon üstüne yüklenebilirdi. Oysa bizlere kurulumu ve kullanımı basit, üstelik button box, pedal vs. bağlayabileceğimiz komple bir çözüm sundular. Bence takdir edilesi bir ürün koydular ortaya.




  • Assasin_2015 kullanıcısına yanıt
    öncelikle detaylı bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ediyorum

    mesajınızda bahsi geçen osw sistemlerin şuanki maliyeti ne kadar acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkermurat

    öncelikle detaylı bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ediyorum

    mesajınızda bahsi geçen osw sistemlerin şuanki maliyeti ne kadar acaba?

    Dostum selamlar ,

    Alttaki adresde yer alan rakamlar sana fikir verebilir.

    https://www.simracingbay.com/product/simucube-based-osw-kit-with-cm110-case/


    Benim merak ettiğim hala paypal üzerindenmi gidiliyor yoksa başka ödeme seçenekleride varmı acaba .

    Yeni encoderı kullanacağımız sistemlere uygun olanlar listede argon olmayanlarmıdır?Ve elimize geldiğinde bizden ortalama ne kadar bir fiyat çıkıyor.

    Yavaş yavaş bende Osw ye geçecek gibi duruyorum.




  • ilkermurat kullanıcısına yanıt
    OSW sistem çeşitli komponentlerden oluşuyor ve bunları ayrı ayrı çeşitli yerlerden alarak birleştirmek mümkün.
    Ancak bu hem zaman alan hemde oldukça uğraştıran bir yöntem.

    Bunun yerine hazır kitlerden biride tercih edilebilir.
    Aslında Sim Racing Bay bu konuda iyi bir sağlayıcı idi ancak artık Türkiye ye gönderi yapmıyor.

    Yinede Sim Racing Coach dan almak mümkün.

    Burada Mige servo motor + komple simucube sistem + tutturma aparatları yaklaşık 1.000€ civarı tutuyor.
    Tabiki bunun kargo ve gümrük masraflarıda olacak.

    Bu noktadan sonra direksiyon, paddle shifter, button plate gibi masraflar yapmak gerekiyor.
    Burada değişik tercihler mevcut ama kabaca 250€ - 350€ aralığına bişeyler yapılabilir.
    Eliniz lehim yapmaya yatkın ise kendinizde bazı şeyleri çözebilirsiniz. İşin bu ayağı kişisel tercihlere açık.

    Mige motor için bahsettiğim upgrade in fiyatı da 320$ + gümrük civarında.

    Tabi OSW sistem dediğimizde pedallardan bahsetmiyoruz.




  • EmreDFace kullanıcısına yanıt
    Yazımda bahsettiğim gibi yeni yazılım sadece SimuCube için geliyor yani Argonlu çözümler şimdilik bu durumdan faydalanamıyor.

    Sim Racing Bay artık Türkiye ye göndermiyor.

    Sim Racing Coach dan alışveriş yapabilirsiniz. Para transferi ile alışveriş yapılabiliyor.

    Kargo ve gümrük masraflarıda olduğu için net rakamı bilemiyorum. Ayrıca çeşitli seçenekler mevcut.

    Çok kabaca herşey içinde gümrük masrafı vs. dahil 1.500€-2.000€ aralığında biter sanırım.
  • EmreDFace kullanıcısına yanıt
    merhabalar hocam

    bahsi geçen özellikler harika

    ancak baya tuzlu benim için

    yeni bi işe geçersem bende ilerde düşünebilirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Assasin_2015

    OSW sistem çeşitli komponentlerden oluşuyor ve bunları ayrı ayrı çeşitli yerlerden alarak birleştirmek mümkün.
    Ancak bu hem zaman alan hemde oldukça uğraştıran bir yöntem.

    Bunun yerine hazır kitlerden biride tercih edilebilir.
    Aslında Sim Racing Bay bu konuda iyi bir sağlayıcı idi ancak artık Türkiye ye gönderi yapmıyor.

    Yinede Sim Racing Coach dan almak mümkün.

    Burada Mige servo motor + komple simucube sistem + tutturma aparatları yaklaşık 1.000€ civarı tutuyor.
    Tabiki bunun kargo ve gümrük masraflarıda olacak.

    Bu noktadan sonra direksiyon, paddle shifter, button plate gibi masraflar yapmak gerekiyor.
    Burada değişik tercihler mevcut ama kabaca 250€ - 350€ aralığına bişeyler yapılabilir.
    Eliniz lehim yapmaya yatkın ise kendinizde bazı şeyleri çözebilirsiniz. İşin bu ayağı kişisel tercihlere açık.

    Mige motor için bahsettiğim upgrade in fiyatı da 320$ + gümrük civarında.

    Tabi OSW sistem dediğimizde pedallardan bahsetmiyoruz.





    detaylı cevabınız için çok teşekkür ederim hocam




  • Alcantara direksiyon için eldiven tavsiyesi olan var mı?
  • LiveForSpeed kullanıcısına yanıt
    Sparco, OMP, Alpine Stars vs. gibi bilindik markaların en uygun fiyatlı eldivenleri (ki bunlar genellikle karting serisinden oluyor) işinizi rahatlıkla görecektir. Burada elinize uygun beden de almanız konforunuz açısından önemlidir.

    Sparco KG-3 serisine bir bakın.
  • Thrustmaster Xbox ONE ve PC uyumlu direksiyon seti TS-XW nun resmi lansmanına başladı.
    Ürünün servo su TS-PC racer dan gayet iyi bildiğimiz teknik değerlere sahip. Burada yeni bir şey yok.

    Yeni olan ise Xbox ONE uyumu ve Sparco ile yapılan işbirliği sonucu kullanılan SPARCO P310 direksiyon simidi.
    Bu direksiyon simidinin bugüne kadar mainstream bir set de kullanılan en iyi direksiyon simidi olduğunu söyleyebiliriz.

    Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]

    Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]

    Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]




  • 
Sayfa: önceki 202203204205206
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.