Şimdi Ara

Silinsin (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
2
Favori
28.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dr. Aidin Salih Göz Rahatsızlıklarında Kafa Hacamatının iyi geldiğini söylemişti kafa hacamtınında sağlığa zararı olmadığı gibi çok faydası var bir araştırın isterseniz..
    Allah Şifa Versin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: efe_yakub

    Konuyu açalı çok olmuş şuanki durumunuz nedir ?

    Ben 2009 yılında lazer oldum, 6 derece miyoptu gözler.

    1- Operasyon Sabah 09.00 da yapıldı ve 10dk civarı sürdü,
    2- operasyon bittikten sonra gözlere bandaj yaptılar.
    3- Doktorum yarım saat sonra geldi bandajı açtı damla yaptı tekrar bandajı kapadı ve uyuyabilirsin istersen dedi.
    4- Doktor bandajları açmak için tekrar geldi 4-5 saat bandajlar açıldı, bandaj açılır açılmaz her şey cam gibi net ve berraktı.

    Bir ay sonra aradan tam tam 10 yıl geçmiş olacak, çok şükür bugüne kadar en ufak bir sorun olmadı.

    Eğer sizin gözler düzelmediyse bence sizin operasyonda yada başka bir yerde bir terslik var.

    Birde dünyagöz hakkında çok olumsuz şeyler duydum, kardeşimde lazer için hastaneye gittiğinde doktorla tartışmıştı.
    Hocam normalde lazer sonrası yıllar geçtikçe göz numarası yavaş yavaş artıyor. Sizde hiç artma olmadı mı? Yakın zamanda göz muayenesi olup, ölçüm yaptırdınız mı?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Why Shy

    Hocam normalde lazer sonrası yıllar geçtikçe göz numarası yavaş yavaş artıyor. Sizde hiç artma olmadı mı? Yakın zamanda göz muayenesi olup, ölçüm yaptırdınız mı?

    Alıntıları Göster
    Geç cvb için kusura bakayın.

    Heyet raporu için Kasım ayında başvuru yapmıştım, göz kontrolüde vardı.

    2009 yılından bu yana numara artması, herhangi bir görme kusuru olmadı.


    Bende sadece şöyle bir durum var, BU SONRADAN OLAN BİRŞEY DEĞİL, OPERASYONDAN HEMEN SONRADA VARDI ŞİMDİDE VAR.

    ışığın az olduğu ortamlarda, örneğin hiç güneş ışığının olmadığı bulutlu bir günde yada ışığın cansız olduğu iç mekanlarda. Eğer sol gözü kapatır sağ ile bakarsam, sağ göz sola göre uzağı görmede biraz zayıf kalıyor. Ama dediğim gibi bu sadece kapalı havalarda ve az ışıklı ortamlarda sadece tek gözle bakarsam, ikisi ile baktığımda zaten sıkıntı yok, rahatsız edici bir durum yok,

    Aynı şekilde, havanın açık olduğu güneşli günde yada iyi aydınlatılmış iç ortamda tek gözle bakarsam yine sıkıntı yok.

    Sağ gözde zaten sola göre çok az bi farkla geride, örneğin bulutlu bir havada bir aracın plakasını sol gözle 55 adım geriden çok rahat okuyabiliyorken, sağ gözle aynı şekilde çok rahat okumam için iki üç adım ileri gitmem gerek. iki göz açıkken zaten sıkıntı yok gayet net ve düzgün okunuyor. Yazın güneşli bir günde ise sağ sol fark etmiyor aynı mesafeden okuyabiliyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tufan Bora

    Arkadaşlar PRK ameliyatı olan biri olarak söylüyorum yukarıdada uzunca belirttim, GÖZÜNÜZE DOKUNDURMAYIN.
    20 gün evvel PRK ameliyatı oldum.Ameliyatı olmadan evvel youtubedan bir sürü video seyrettim. Bu videoların çoğu ameliyat öncesi ve anını anlatıyorlar, (yani reklam) aneliyat sonrası problemler, bu prpblemlerin ne sıklıkla görüldüğü ve ne kadar düzeldiği, düzelmesi için kullanılan göz damlaların ne gibi zararlar vereceği anlatılmıyor.Doktorlar muayenehanelerinde de anlatmıyor. Anlatsa zaten bizler doktorlara ”doktorsun niye yapıyosun” diyeceğiz. Şimdi ben 20 gün evvel Dünya Göz Hastahanesinde ameliyat olmuş ve problemleri olan biri olarak sizlere yapılan kandırmacıları ve herşeyi anlatıcam:
    1-Ameliyat sonrası yaşanabilecek problemler ve bunprpboemperin ne kasar sürede geçeceği ameliyat öncesi ve anlatılmıyor.. Ameliyat sonrası da zaman belirtmeden geçecek diyorlar.
    2-Ameliyat parasınıı ödetiyorlar, sonra size yazılı ameliyat sözleşmesini imzalamanızı istiyorlar.Yani Önce kontrtatı oku kabul ediyorsan git öde değil, yani anladığınız üzere “oyun-kandırmaca”
    3-Ameliyat sonrası bir kağıt tutuşturdular. Yapılmayacaklar, ve 4 tip göz damlası var. 1 göz damlası lens takanların kullandığı tipteki nemlendirici, diğer 3 tip damla içinde kimyasallar olan göz damlaları. Mesela 4.damla MAXIDEX veya muadili LOTEMAX fazla kullanınca göz tansiyonu ve katarakta neden oluyormuş. Katarakt dediğin 60-65 de başlayan gözün saydamlığını yitirmesi,gözün önünde perde, buz varmış gibi hissetme, cisimlerin boyutunu algılayamama durumu. Böyle bür damlyı fazlayı çok kullanırsan olur dedi ( ben 7.gün kullandıktan sonra sorunca söyledi, ben niye sordum, çünkü damlayı söylendiği gübi kullanmama rağmen etkileri hüç hoşuma gitmedi). Böyle bir damlyı gözünüze damlatmak ister misiniz? Fazlası katarak yapıyorda, azıda belki saydamlığını azaltıyor. Başka bir damla var 1 haftadan.fazla kesinlikle kullanmıayın yazıyor. Acaba neden? 2. damla bakteri öldürüyormuş. Bugüne kadar bakteri öldürmek için gözünüze damla damlatmak zorunda kaldınız mı? Gözünde çift görme nedeniyle damla kullanıp retinasında delik olan ve ameliyat olan var. Gözünze göz yaşı damlası dışındaki damlaları damlatmayan sizler, gözünüze başka kimyasalları sokmak istiyorsanız buyrun ameliyat olun.
    4-4,5 er miyop, 3 er astigmatla PRK ameliyatına girdim. 10. günkü kontrolümde bir gözüm 0,75 hipermetrop-1 astigmat. diğer gözüm 1.25 hipermetrop-1,5 astigmat. Müyopla gürdim hipermetropla çoktum ve astigmatlar var. Nerede düzelme? Ve doktor diyor ki sonuçlar iyi, 20 gün sonra tekrar gel. Ve kesin göz sonuçu 6. ay belli oluor. Yani bu hipermetrop ve astigmat gözlerle ne kadar süre gözlüksüz bozuk gözlerle etrafta dolaşacağınız söylenmiş miydi önceden. En az 1 ay böyle dolaşacaksınız kaçarı yok.
    5-PRK da korneadaki epitel kaldırılıyor ya, iyileşme kötü giderse gözün bir noktasıyla iyi görüyorsunuz, 1 noktasıyla pütürtülü. Yani ter yer pütürtülü oluyor.Doktora 10.günümde söylediğimde normal, geçecek, damlalarını aksatmadan kullan diyor. Ne zaman geçecek? Siz böyle süresini bilmediğiniz sürede veya ömür boyu böyle pütrtülü görmek ister misiniz? O yüzden riske girmeyin, etrafta bozuk görüntülerle gezmeyin ve bu ameliyatı olmayınız.
    6-Doktora 10.gün kontrolünde diyorum ki karanlık ortamda ışık yayan cisümlerden ışık saçılması oluyor. Buna İngilizce “starburst” deniyormuş. Güneşi çizerken çevreye ışık saçarmış gibii gösteririz ya aynen öyle ışık saçılması. Doktor diyor, “damlallarını kullan geçecek, 20 gün sonra tekrar gel”. Ne zaman geçecek, geçebilecek mi Allah biliyor. Geçmeyenler var. Gece araba kullanamayan, kullanabilmek için geceleyin güneş gözlüğü takma ihtiyacı duyanlar var.
    7-Doktora 10.gün kontrolünde diyorum ki karanlık ortamda bariz belli oluyor, çift imaj-sembol görme durumu var. Cevap aynı “damlarını kullan, geçecek”. Damlalar dediğimde bu doktora velirttiğim sorunlar için ayriyiten yazılan damla değil. Bu sorunu geçmeyip tekrar aneliyat olan ve yine geçmeyen var. Ve bu sorunu Gündüz aydınlık ortamda çift görende var. İntenette “ghost vision” “”double vision” deniyor. 4-5-6-7 de yazdığım sorunlar var ve doktor zamanla geçcek diyor.
    8-Önceden odada çok dediğimiz ışığa ( eşimde PRK oldu aynı zamanda) şimdi normal diyoruz. Yani gözün algıladığıı ışık miktarı düşmüş, Acaba neden düşünün. Sadece bende olsa ablarımda eşimde de aynı durum var. Tahminimce denildiği kadar kullansak da 4 damla vardı ya Maxidex veya muaidili Lotemax, lensin saydamlığını azalttı.
    10- PRK olmamıza rağmen göz kuruluğu var uzun süre elrana bakınca, rüzgarlı ortamda 2,5-3 saatte tekrar göz damlası kullanma ihtiyaçı hissediyorsunuz. İLasik ameliyatında daha derin 100 mikron korneayı kestikleri için Lasik olanlarda göz kuruluğu sorunu çok daha ciddi boyutta, 1 senede geçtiğini söyleyenler var.Hergün en az bir kez samlatanlarda var. Şu anda bizler bir yere giderken göz damlalarını almadan gidemiyoruz. Cep telefonu taşır gibi damla taiıyoruz, mendil taşıyoruz. PRK olmamıza rağmen yani göz kuruluğu riski daha az olmasına rağmen uyanınca bulanık görüntü var. Nedeni de işte gözün o eskideki gibi uyurken gözü nemlendirme-gözyaşı işlevini yerine getirememesi imiş. Sabah gözlük arama derdi yok diyenler vardı ya. Göz damlası da olmazsa da net görmüyorsun. Ne zaman düzelecek? 1 yılda düzelen ve hiç düzelmeyen var.
    11-Gözünde kum tanesi varmış gibi hissetmiyorsun değil mi?Bunu meliyat sonrasında hissediyorsun. Herhangi bir günde herhangi bir vakitte, saniye saniye.Göz kuruduğu vakitte olan da var. Gözündeki damarları hissetmiyorsun ya şu anda, hissetmeye bailıyorsun. Bir kere o güzel işleyen sistem bozuldu. Bozmayın o güzel işleyen sistemi.
    12-Gözle okuma yaptın, dikkatli bakma işi yaptın, gözyaşı akması da oluyor. Gözlerin ağlamaklı gözükmek ister misin sor kendine?
    13-Gözlerle 20 dakika TV seyrediyorum veya telefon ekranına bakınca gözlerim kapanmak ve dinlenmek istiyor. Bir bakıyorum uyku modundayım. Böyle olmak ister misin?
    14-PRK ameliyatı sonrası 5 gün yemek ye, gözlerini kapat-uyu modunda olmak zorunda olacaksınız. Göz damalarından biti ıyku yapıyor zaten.Bu da şişmanlık ve reflüye (midedeki asidin yemek borusu ve boğaza gelmesi) neden oluyor bilesiniz.
    15-Gözünüzde sorunlar çıkınca da ruhsal bunalıma giriyorsunuz, ben nasıl böyle bir salaklık yaptım diyorsunuz. Uyuyamıyorsunuz. Şimdi ben düşünüyorum; ya gözyaşı akma sorunum, göz kuruluğu sorunum, çift imaj görme sorunum, ışıklı madeden ışık saçılması sorunum, gözün çabuk yorulması dorunum ilelebet devam ederse ne yaparım diye kara kara çaresizce düşünüyorum. Ve 6.ayın bitmesini bekleyeceğim. 6 ay dediğin göz olunca SANiYE SANiYE UNUTAMADAN hissediyorsunuz.
    16-Ameliyat sonrası 10.gün göz kontrolunü doktor size harfleri oku dediğinde muayehane ışığını kapatmıyor. Çünkü kapatsa ışık saçılması var, çift imaj görme var diyeceksiniz, bildikleri için yapmıyorlar. Kandırmaca.
    Yukarıdaki sorunları doktora söyleyince doktor normal diyor arkadaşlar. Ameliyattan evvel bunları söylemek yok, youtube videolarında bunları söylemek (sadece ameliyat öncesi ve anını anlatıyoroar, sonrası yok) yok ve bu işin geri dönüşü de yok. Ameliyata 600 dolar verdim. Eski 5 miiyop 3 astigmatlın SAĞLIKLI gözüm için 10.000 dolar veriririm ama yok geri dönüş yok. Şimdi yukarıda saydığım sorunların geçecek dedikleri 3-6 aylık zamanı SANİYE SANiYE sorunları hissederek bekleyeceğim (çaresizce) ve 1 ve 1,5 astigmatla ve 0-75-1,25 hipermetropla gözlüksüz 6 ay işimi yapmaya çalışacağım.
    Size ameliyat sonrası sorunları, kimyasal göz damlalarını,sorunların düzelmesi için 6 ay bekleyin dediklerini, göz kuruluğu için 1 yıl bekle diyeceklerini anlattım. GÖZLÜKLE HD KALİTESİNDE PÜRÜZSÜZ NET GÖREN, SAĞLIK sorunu olmayan ve GÖZ DAMLASI ihtiyacı olmayan gözünüze dokundurmayınız. Hala ameliyat olmayı düşünüyorsanız elinize kağıt kalem alın, belirttiğim sorunları bir tarafa yazın ve düşünün. Tekrar söylüyorum, OLMAYIN !
    Tufan bey

    Ben Medipol hastanesinde 06.12.2019 tarihinde yani 1 hafta önce ilasik ameliyatı oldum. Uzak güzel oldu fakat yakın bozuldu yakın nesneleri özellikle de bilgisayarda çalışmakta zorluk çekiyorum.
    Yazıları gölgeli/çift görüyorum, doktora sorduğumda geçecek diyor. Miyoptan kurtardı Hipermetropa soktu gibi geldi. Kafam karıştı, sizin yazınızı maalesef problemleri araştırınca gördüm. Durumunuz nedir acaba zamanla geçiyor mu? Strese bağladık bunalıma gireceğim neredeyse, devamlı bilgisayar başında çalışan birisiyim işimi olumsuz etkiliyor.




  • Arkadaşlar Lazer Ameliyatları Türkiye gibi ülkelerde yaygın Japonya Kore gibi teknoloji üssü ülkelerde gözlük kullanım oranı çok yüksek Avrupa’da öyle lazer ameliyatı olurken imzaladığınız sözleşmeyi okursanız ne demek istediğimi anlarsınız .Memnun kalan olmuyormu oluyor elbette aman memnun kalmayan daha fazla göz sürekli ameliyat uygulanmaya müsait bir organ değil ölçün biçin araştırın öyle ameliyat olun .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yvzfrd Y kullanıcısına yanıt
    Merhabalar yakın zamanda ameliyat olmuşsunuz. Bahsettiğiniz yazıları gölgeli çift görme sorununuz düzeldi mi? Bende 8 ay önce prk ile lazer ameliyatı oldum bir sıkıntım yoktu şimdi siyah arka plana beyaz yazıları gölgeli görüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar.
    nerdeyse 9 ay önce relax smile teknolojşisi ile ameliyat oldum. gözümün biri aşırı miktarda bulanık görüyor. doktor yoğun bir damla tedavisi uyguladı çare olmayınca yıkama yaptı ,yıkamadan sonra düzelir gibi oldu ama tekrar aynı seviyeye geldi. ve daha kötüsü gözümün önünde uçuşan cisimler belirdi. Böyle bir sıkıntı yaşayan var mıdır. Doktor tavsiyeniz olur mu. parası yeri önemli değil. yeterki biraz düzelsin. hayatımı çok etkiledi bu durum. teşekkür ederim
  • Lazer gozlukten kurtarır ama hareler ışık parlamaları vs olur
    %100 net zor.
    ona gore tercih yapılabılır

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba şuan ki durumunuz nasıl acaba, tıraşlama yapıldı mı? Benim iki gözümde 2 buçuk civarı astigmatım vardı yaklaşık 10 gün oldu lasik yöntemiyle lazer oldum uzak yazılar eskisinden daha okunur hale gelse de genel olarak bi bulanıklık var (ki ben zaten astigmatken de bulanık gördüğüm için ameliyat olmuştum ) doktor geçecek diyor ama sizin yazınızı okuyunca umutsuzluğa kapıldım açıkçası pişman olmaya başladım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lasik yöntemiyle 4 numara miyop ameliyatı oldum ameliyatta hiçbi problem yok ameliyat sonrası yanma batmalar 3 4 gün sürüyor ve geceleri uykusuz geçiyor daha sonrasında tek sıkıntı göz kuruluğu kaldı bende şuan 1 yıl oldu günde 1 2 kez damla kullanıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tanjantkotenjant

    merhabalar.
    nerdeyse 9 ay önce relax smile teknolojşisi ile ameliyat oldum. gözümün biri aşırı miktarda bulanık görüyor. doktor yoğun bir damla tedavisi uyguladı çare olmayınca yıkama yaptı ,yıkamadan sonra düzelir gibi oldu ama tekrar aynı seviyeye geldi. ve daha kötüsü gözümün önünde uçuşan cisimler belirdi. Böyle bir sıkıntı yaşayan var mıdır. Doktor tavsiyeniz olur mu. parası yeri önemli değil. yeterki biraz düzelsin. hayatımı çok etkiledi bu durum. teşekkür ederim
    Hangi hastanede, hangi doktora ameliyat oldunuz?
  • tanjantkotenjant T kullanıcısına yanıt
    Merhaba, bende 7 ay önce lasik oldum. Benimde hem bulanık görme sorunum var hemde her iki gözümde uçuşan cisimler oluştu şuan durumunuz nasıl.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba ben de lasik oldum,odak harici yani yanları bulanık görüyorum ve 1 ay geçti. Bununla karşılaşan var mıydı acaba ? Ayrıca çok ışıklı yerlerde tv'lerdeki karıncalanma gibi bir görüntü oluyor.
  • Bu sırun herkezde olmaya bilir 6 ay içinde bulanıklık gitmezse bir gelişme olmazsa lazer yapan sıkıntılı yapmıştır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla ben çok rahatsız etmiyorsa gözlük kullanmanızı tavsiye ederim lazer her gözde aynı etkiyi bırakmıyor bunun yanında göz kuruluğu var ve ışığa duyarlılık ben gözlüğü bıraktım ama güneşte klormatik gözlük kullanıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala düzelmedi mi? Bende prk oldum 3 ay oldu hala bulanık.Son durum nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim öyle kaldi aliştim artık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asimpxx -- 19 Nisan 2020; 7:14:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 6 ay önce ilasik oldum bende bulanık görüyorum ama görüşüm 10/10 muayene de harfleri okuyorum ama eskisi gibi net degil sol gözde 0.25 kaldı sağda miyopi oldu 1.25 1 astigmat görüş 10/8 tek sıkıntım göz kuruluğu ilk 2 3 ay iyiydim son 3 aydır arttı doktor alerji var dedi bulanıklığı da göz kuruluğundan dolayı dedi işte şu lanet kuruluk cok kötü bildiğin gözde 0 75 numara var gibi hemde miyop hipermetrop astigmat 3 ü 1 arada gece görüşü bile etkiliyor ışıklar sacılıyor ışık hassasiyeti süper yapıyor

    Not sağda 2 hipermetrop 3 astigmat vardı solda 1 75 astigmat 0 75 miyop

    Polislik için yaptırdıydım zorunlu olmadıkça lütfen yaptırmayın gözlük candır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi War1515 -- 1 Mayıs 2020; 17:5:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lazer olan arkadaşlar rica etsem yaptırmadan önceki göz numaralarını da yazsa acaba bizler için daha iyi bir değerlendirme yapma şansımız olur.

    Mesela benim 5 miyop 1.5 astigmat var bu kadar yüksek numaralarda ne kadar başarı alınabilir merak ediyorum birçok yorumda genelde 2-3 gibi düşük numaralara sahip olan insanların yorumları yazmakta
  • War1515 W kullanıcısına yanıt
    Kişiden kişiye değişiyor gözün numarasına göre sıkıntılarda farklı göz kuruluğu 1 sene veya 2 senede sürebilir sinirlere hasar veriyor benim konuyu açalı 2 sene oldumu bilmiyorum bende hala var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.