Şimdi Ara

SİLİNİZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • SİLİNİZ




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cankoruk -- 31 Temmuz 2021; 20:9:50 >



  • https://www.letgo.com/tr-tr/i/hp-50g-graphing-calculator-hesap-makinesi_d6a37d3b-e356-4e74-bdfc-a06cb811be85


    ancaak; cep telefonları artık bu işlerin ötesine geçebileceğini düşündürürken neden hesap makinesine ayrıca bütçe? Sınavda zaten bu özellikler ön planda olmayacaktır, basit bir makne ile girilir?

  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    her eğitmen, sınavlarda cep telefonlarına izin vermez. sadece hesaplamaya yönelik makineler, genel amaçlı cihazlardan daha hassas hesaplama yapabilir.

  • Ebay'de ti-89 titanium çok iyi fiyatlarda var. Hp50g ise çok abartılı. Zamanında araştırdıklarımdan aklımda kalan; Hp50g sembolik işlemlerde az farkla daha iyi ve orjinal RPN özelliği var. Sembolik işlemlerdeki detay performans farkları mühendislik işlemleri için önemli olmayacaktır, soyut matematikle uğraşacaksan bilmiyorum :) RPN ise ti-89'a sonradan yüklenen yazılımlarla kazandırılabiliyor.


    Dikkat etmen gereken bir şey; sınavlarda, mühendisliğin ilk yılındaki derslerde sembolik calculus makinalarına izin verilmez. Buna göre belki de yönünü ti-86 gibi bir makinaya yöneltmelisin.


    Arkadaşın verdiği letgo linkindeki hp50g çok iyi fiyatla satılmış, satın alan sen değilsen biraz üzüleceksin sanırım 


    (düzeltme: İlk 2 yıl değil, ilk 2 dönemdeki dersler.)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Liu Kang -- 30 Ekim 2020; 20:30:1 >




  • @Liu Kang Linki koyduğumda satılmamıştı, linki koydum ve satıldı... Konu sahibinin almış olması aklımızda soru işreti ... Tabiii forumda işini halledenin pek geri döndüğü bilinmez, bu soru işareti kalıcı gibi :)


    Sayın Dergul; Sayın Hocam ben de zaten sınavda müsaade edilmeyen ev ortamında kullanılan bir makinenin cep telefonu ve bilgisayar varken gereksiz olabileceğinden bahsettim. Yani hafıza kartı olan, soruyu çözebilecek özelliklere sahip olan, örnek çözümler barındırabilen ve ya bu saydıklarımdan dolayı hoclarda şüphe uyandıran bir cihaz sınava alınmazsa ve ya alınmama tehlikesi olursa sınav dışında zaten elde olan imkanlar yerine bu cihaza para ödemek kayıp olur.

  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    hafıza özelllği olmayan makinalara izin verirler. zaten bunu öğrencilere de duyururlar.

  • PM kullanmıyorum cankoruk, o yüzden buraya yazıyorum. TI'nin Türkiye'de distribütörü yok. Doğubank'ta veya Kadıköy'de Yazıcıoğlu İş Hanında bulabilirsin, büyük bir ihtimalle. Türkiye'de TI dengi sadece Casio'da var ama onu da nadir getiriyorlar galiba, Casio Classmate modeli tam aradığın şey ama çok pahalı olacaktır. Casio'nun biraz daha alt modelleri işini görebilir.

  • Bu arada beni nereden, nasıl buldun? :)

  • @karafetva letgodaki ürün 2018'de satılmış

    @lterlemez arama'dan buldum. Ayrıca texas'ın distribütörü yok ama Ana Dağıtıcısı var emv.com.tr diye bi firma.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cankoruk -- 2 Mayıs 2023; 11:33:27 >
  • cankoruk C kullanıcısına yanıt

    Firma ile yazışabilirsin o zaman, fiyat sor en azından. Ben de bir ara ilgileniyordum, FX5500'üm artık iyice eskimeye başladı. Ben baktığımda, Kadıköy Yazıcıoğlu İş Hanında 150 dolar karşılığı bir fiyata satılıyordu TI'ler ama o zamanın doları ile 300 küsür lira ediyordu. Şimdi almış başını gitmiştir. Bence Casio'lara bak, göreceli daha uygun fiyatlı olacaklardır. FX5500'ü 1994'te aldım ben, o zamandan bu zamana kadar tüm işimi gördü. Hafıza küçük ama Formül hafızası var ve bu hafızadaki formüllerden hesaplama, tek kat integral hesaplama, 5x5 matris işlemleri, bilinmeyenli denklem çözümü, istatistik hesaplamaları gibi özellikleri mevcut; bu model olmasa bile bu modelin devamını ve/veya yakın modellerini inceleyebilirsin.

  • cankoruk C kullanıcısına yanıt

    Bu arada Casio FX5500 hesap makinem.

  • cankoruk C kullanıcısına yanıt

    Parça parça geliyor aklım; yalnız, Casio'larda, özellikle grafik hesap makinelerinde, bazı özellikler olmuyordu (mesela FX6300G'de matris hesabı yoktu, yanlış hatırlamıyorsam). Dolayısı ile kontrol et, eksik özellikli olmasın. Gerçi daha yeni modellerde olmaz artık, çoğu veri tablosu ile veri girişi bile bulunduruyor ama 2. elden daha eski model almaya karar verirsen, aklında bulunsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lterlemez -- 31 Ekim 2020; 12:20:33 >
  • cankoruk C kullanıcısına yanıt

    2 Sene sonra canlanmış başlık dizisi ama olsun. Distribütör ile ana dağıtıcı aynı şey zaten, benim bildiğim ama araştırmış olmanıza sevindim. En azından resmi bir danışma/sağlama firması olduğunu öğrenmiş olduk. Teşekkürler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.