Şimdi Ara

Silinecek (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
206
Cevap
2
Favori
10.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • genpa ile iletişime geçin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu SAR değerleri konusunda görüşü olan yok mu? Neffos C5 Max TP702A modelinde maximum SAR değeri 1.66 W görünüyor ki müthiş yüksek. Bu değer acaba hangi frekansta ölçüldü ve hangi ülkeler için geçerli? Benim hattım AVEA. C5 Max modelleri arasında dikkat ettim aradan 4G'yi çıkarınca max. değer 0.70'e düşüyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • telefonlarin avrupa modellerinde 4G bağlantı için band 20 (800mhz) desteği var muhtelemen bu band fark yaratıyodur sar değeri açısından. ben 3G takiliyorum hem sarji çok götürmüyor hemde kotayı. ben sar değeri açısından düsünmedim ama belki sar degeri daha düşükte olabilir 3G baglantida, ne hikmetse 4G lüks geliyor bana hâla :)

    bunun yanısıra sar değeri değişken bi değer aslında, ordaki ingilizce açiklamada bahsedilmiş "baz istasyonuna ne kadar yakinsaniz sar değeri düşer" denmiş yani telin iyi çektiği yerlerde sehir merkezleri vs. gibi sar değeri daha düşük olacaktir, katalog verileri en kötü senaryoya göre laboratuvar ortaminda ölçülmüş max. değerlerdir genelde sar değerleri için.

    birde sar degeri kafa ve vucüd olmak üzere iki açıdan test ediliyor ve vucüd değeri daha yüksek oluyor, ordaki sayfada belirtmemişler ama bu değer vucüd içindir ve kafa değeri daha düsüktür (teli kulagimiza koyup konusurken fazla etkilenmemek için kafa degerini daha düsük tutmaya calisiyolar)

    yanlış hatirlamiyosam bi forumda dolasirken "dual-sim olan tellerde eğer çift sim takılı değilse sar değeri yarı-yarıya olur, test yapilirken çift sim takılıyor" diye yazmış biri, bilmiyorum artik doğrumudur yoksa şehir efsanesimi ? :) doğru ise tek sim ile sar degeri daha düşük olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 14 Ağustos 2017; 12:25:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cenk Taşçı C kullanıcısına yanıt
    Acaba verdikleri SAR vücut sar değeri olabilir mi?

    devicespecification da daha detaylı olarak SAR değerleri verilmiş. Sanırım 1.44 Vücut sar değeri.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi palet -- 15 Ağustos 2017; 0:31:48 >
  • Hocam görünüşe göre TP702A modelinin SAR değerleri gerçekten yüksek; fakat esas problem şu ki kimse yüksek SAR değerleri sağlığa gerçekten zararlı mı veya düşük SAR gerçekten de düşük sağlık riskine eşdeğer mi bilmiyor. SAR değeri yüksek telefon kullanıyor diye kimsenin vücudunda üçüncü kol çıktığı görülmedi henüz; ama bu durumun insanda tedirginlik yarattığı gerçek. Yalnız diğer arkadaşların önceki mesajlarda belirttiği gibi SAR ölçümlerinde elde edilen değerler pek çok farklı koşulda ölçülüyor ve telefonun ortalama değerleri çok daha düşük olsa bile her zaman en yüksek değer baz alınıyor. Vücut veya kafa SAR değeri konusuna ise fazla takılmayacağım çünkü bir telefonda biri yüksekse genelde diğeri de yüksek oluyor. Fakat bu ürün piyasaya çıktıysa mevcut yönetmeliklerin koşullarını -sınır değerlerden de olsa- sağlamak zorunda. Ayrıca Çinli üreticilerin bazı yanlarını sevmesem de şu SAR konusunda üstlerine biraz fazla gidildiğini düşünüyorum bazen. Çinli markaların cihazları kadar olmasa da iPhone'lar da görece yüksek SAR değerlerine sahip ve şimdiye kadar kimsenin iPhone'undan vazgeçtiğini görmedim Ayrıca bu telefonun çift hatlı olduğunu da göz önünde bulundurun. Çift hatlı telefonlar, genelde aynı markanın aynı modelinin tek hatlı modellerine göre bile epey yüksek SAR değerlerine sahip oluyorlar. Testler tam olarak nasıl yapılıyor bilmiyorum; ancak cihaz aynı anda iki hat birden açıkken test ediliyorsa böyle sonuçlar çıkabilir. Eğer böyle bir durum söz konusu ise siz telefonu tek hatlı olarak kullandığınızda ölçülebilir SAR değerleri düşer diye düşünüyorum.

    Ek bir bilgi olarak geçenlerde SAR ile ilgili bir yazı okumuştum ve yazının yayınlandığı yerde, yaygın kanının aksine düşük SAR değerlerine sahip telefonların, yüksek SAR değerlerine sahip telefonlardan daha zararlı olabileceği iddia ediliyordu. Yazının dayanak noktası ise düşük SAR değerlerine sahip telefonların çekim gücü konusunda daha zayıf kalma eğilimi göstermesi ve bunun sonucu baz istasyonu ile düzgün bağlantı kurmak için daha yüksek enerji harcaması sonucu daha fazla kanser riski yarattığıydı. Bu, şimdiye kadar öne sürülen ve yaygın olarak kabul edilmiş görüşün tam tersi ve hatırladığım kadarıyla yazıda bilimsel bir kanıt da sunulmamıştı; fakat ne düşük SAR cephesinde ne de yüksek SAR cephesinde bu durumu kanıtlayacak veya yalanlayacak bir çalışma yok bildiğim kadarıyla. Bununla beraber cep telefonlarının kanser riskini artırıp artırmadığı üzerine senelerdir çalışılıyor ve hâlâ daha "definitive" bir sonuca ulaşılamasa da (bence ulaşıldı ama bizden bazı şeyler saklanıyor) fazla cep telefonu kullanımının beyin tümörünü tetikleyebileceğinden pek çok yerde bahsediliyor artık. En iyisi telefonla çok fazla konuşmamak ve arama yaparken ya da arama geldiğinde taraflardan biri telefonu açana kadar telefonu kulağımıza çok yaklaştırmamak çünkü bu anlarda telefonun normalde harcadığı gücün 100, hatta 1000 katına dahi çıkabildiği biliniyor, ki esas riskli olan bu durum bence. Bunun haricinde SAR değeri ister düşük ister yüksek olsun bir telefonla konuşurken/konuştuktan sonra baş ağrısı, kafada ısınma hissi, baş dönmesi gibi rahatsızlıklar hissediyorsanız o telefonu kesinlikle kullanmayın hocam. İşin geri kalan kısmınaysa çok fazla takılmayın çünkü SAR değerleri hakkındaki tartışma daha uzun süre çözülemeyecek gibi duruyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Killing Spree -- 15 Ağustos 2017; 12:14:57 >




  • Selam arkadaşlar sizin telefonlardada ışık sızması varmı sol alt köşede garantiye gönderdim değişim oldu gelen cihazdada aynı yerde var bu kronik bir sorun mu???

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Silinecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zorbeygeciti Z kullanıcısına yanıt
    bende ışık sızması yok.
  • benim cihazda da yok, kronik bisey degildir sizdeki cihazda problem var muhtemelen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fp ürünüydü ama piyasada kalmamış hiç

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • uygun fiyat olunca stoklar tükenmiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağlam telefon



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grandburak -- 17 Eylül 2017; 15:37:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sizin kendi eklediginiz resimlermi bozuk yoksa tüm instagram resimleri mi bozuk görünüyor? play store dan instagrami update etmeyi denedinizmi , ben böyle bişeyle karsilasmadim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • suatcagdas S kullanıcısına yanıt
    sistem ve uygulama en güncel halinde.telefona format attigim halde duzelmedi bu durum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • grandburak G kullanıcısına yanıt
    Bahsettğiniz sorun bende yok ama bir tavsiye de bulunabilirim. Googleplay den opencamera'yı indirerek kamera programı olarak kullanırsanız daha kaliteli resimler çekebilirsiniz. hatta 4K (UHD) Video çekimide yapabiliyor. Bu program ile çektiğiniz resimleri instagram da denermisiniz.
  • Arkadaşlar merhaba



    Ben wifi ile alakalı birşey soracağım. Wifi yi açtığımda wifi işareti çıkıyor ama sürekli 3g yanıp sönüyor sanki kopma yaşıyormuş gibi. 3g yi kapatıp wifiyi bağladığımda da sürekli kopma yaşıyorum. Evdeki internete bilgisayar tv hanımın çocuğun telefonları bağlı ama benim yaşadığım sorunları yaşamıyorlar. Çözüm için fikri olan var mı acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • myigitoguz M kullanıcısına yanıt
    Wifi ile 3G birbirinden farklı şeylerdir. 3G yi sim kartınızın veri bağlantısından alırsınız dolayısıyla wifi bağlantınızı etkilemez. Benzer sorunu Samsung edge telefonu olan bir arkadaşım yaşamıştı ne yazık ki ancak ev deki modemi değiştirerek sorunu çözebilmişti.
    Yinede bir kez de telefonu fabrika ayarlarına sıfırlayarak denemenizde fayda var.
  • Merhaba, babam icin c5 max modelini almıştık. Rehberdeki numaralar birden kayboluyor .sim kart kapasitesine bakıyorum numaralar duruyor. Gosterilenlere bakıyorum ondada sim kart seçili.ama telefonu kapatıp açmadan cozulmuyor. Bu sorunu nasıl cozeriz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mskc M kullanıcısına yanıt
    bazen bu sorun oluyor ve telefon sim karti yeniden okuduğu zaman düzeliyor, teli kapatip açmak yerine uçak moduna alip sonra çikarsaniz yine rehber düzeliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • suatcagdas S kullanıcısına yanıt
    Ya onu ben yapabilirim ama babam için zor birşey bu. uçak moduna almayı ogretsem cikartamaz falan kalır öyle. Başka bir çözümü olsaydı iyi olurdu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.