Şimdi Ara

(SİLİNEBİLİR) Bu ne ya :) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
0
Favori
18.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • lcdde de etki yapcağını düşünüyorum tabi bu yaratacağımız sinyalin gücüne bağlı sonucta lcd ler de transistorler tarafından surulen civa sistemi ve ses sistemide var sonucta boza bileceğimiz.tabi yeni sistem olduğu için lcdler hem ses hem video sinyalleri digital filitrelerden geçerek daha temiz sinyaller haline geliyor ama bu cok fazla gürültüyü temizleye bileceği anlamına gelmez.
    ikinci projende dalgarı karsı binadan yansıtmak sacma olacaktır çünkü emw ler duvar tarafından cok fazla emilir ve duvardan ayna gibi geliş açısı eşittir dönüş acısı şeklinde yansımaz yani emw ler dağılır ve zayıflar.
    şöle birşey yapabilirsin tek bir frekansta yayın yapmak yerine geniş bir spectrumda yayın yaparsın bunu lcdlerin görüntü ve ses calısma frekanslarını inceleyerek bir fikir edine bilrisn tavsiyem görüntü üzerinde arastırman cünkü sesde oynarsan ses dalgaları tv içersinde normal ses frekanslarına getirileceği için senin cıkardığın frekansda duyulabilir frekanslarda olacaktır bu nedenle kendini de rahatsız etmek istemzsin:D biraz zahmetli bir iş olur ama arastırmak keyif verir.




  • bu arada sözü gecen iki sistemden cok fazla yararlanabileceğini sanmıyorum fm verici linkindeki vericiyi sadece olusturduğun sinyalleri göndermek için belki kullanbilrisin ama gücü ne ölçüde bakmadım
    diğeri ise tesla coil konuyla pek baglantılı olmamıs tv nin yanında olsa ve tv bildiğimiz tüplü tvler olsa işe yarar ama arada duvar varken bir işe yaramaz ki sözü gecen lcd tv de pek bir gecerliliği olmaz. zaten bu boyutlarda bir tesla coil sadece eğlence olur.

    aklıma gelmişken eger adam canak anten kullanıyorsa antenin yüzeyine gelecek sekilde kızıl ötesi bir verici koya bilrisin ve verciye cok geniş spectrumda biligsayarından sinyal yollayabilriisn

    normal anten kullanıyorsa antenin kutusuna ufak bir fm alıcı verici koyabilrsin ve bunun toplam boyutu 2-2cm yi gecmez ve buryaa sinyal yollaya bilirsin
  • Tesla bobini işe yaramaz mı? Ben çok uğraştım arkadaşım 10 metre mesafedeki tv yi arada duvar varken bile rahatça etkiliyor. Gerçek bir tesla bobininin ise tüm mahalleyi etkileyebileceğine inanıyorum. Ama LCD tv yi etkileyeceğini sanmıyorum, küçük olanının. En iyisi görünür bir yerden tv yi lazerle vurmak ve imha etmek , ama bu seçenek doğru görünmüyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: esg222

    Tesla bobini işe yaramaz mı? Ben çok uğraştım arkadaşım 10 metre mesafedeki tv yi arada duvar varken bile rahatça etkiliyor. Gerçek bir tesla bobininin ise tüm mahalleyi etkileyebileceğine inanıyorum. Ama LCD tv yi etkileyeceğini sanmıyorum, küçük olanının. En iyisi görünür bir yerden tv yi lazerle vurmak ve imha etmek , ama bu seçenek doğru görünmüyor.

    tam okursan sevinirim lcd tv den bahsediyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elektronikci_71

    dambılı yukarı doğru atıyorum , dambıl yere düşene kadar hız kazanıyor ve yere düştüğünde öyle bir sallıyoki , çock müziği anında kesiyo




    dambılın elinizden çıktığı andaki hızına V ve o andaki yerden yüksekliğinede h derseniz. dambılın tavana doğru yükselip tekrar geri gelirkenki hızı h yüksekliğinde yine V olur. o yüzden havaya fırlatmak yerine o hızda aşşa doğru atsanız, dumbıl hem aynı gürültüyü çıkarır hemde çocuk müziği bir kaç saniye daha erken kapatabilir...




  • -elektrik saatinin mührünü koparmak , hatta daha ileri gidip kaçak bağlantı yapmak.(evden yokken hele)akabinde tedaş - ayedaş'a ihbar çekmek.

    -380v inverterler ile gece çaktırmadan düzeneği hazırlayıp sigorta çıkışına vermek , evdeki bütün aletleri besleme katını yakmak , sonrasında olanları kamera kaydına alıp youtube'a vermek.(mert olmasın lan yukardaki)

    -elektrik saatini bozmak , sigortasını bozmak vs..


    daha çok şey yazardım da arkadaş adımız çıkmış bir kere




  • @TiGER001, evet hemde sporda yaparsınız ,bence gayaet pratik ve kesin çözüm

    @r2d2droids ; zamanında fizikten o formülleri ezberlemek için bitarafımız çıkmıştı , ama ben şöyle bişey hatırlıyorum ivme bunlara bağlı değilmiydi?, yanılıyorda olabilirm unuttum çünkü mxgxh

    m:kütle
    g:yer çekm ivmesi
    h:yükseklik

    bu arada dambılı yukarı atıyorum derken yanlış söyledim, dambılı yukarı atmıyorum kollarımla havaya kaldırıp en yksek seviyeden aşşağıya bırakıyorm ,bunu söylemeye çalışmıştım.




  •  (SİLİNEBİLİR) Bu ne ya :)


     (SİLİNEBİLİR) Bu ne ya :)


     (SİLİNEBİLİR) Bu ne ya :)


     (SİLİNEBİLİR) Bu ne ya :)




  • esg222 arkadaşımın tesla bobini fikri benim daha çok aklıma yattı.
    bu bobinin metrelerce ilerideki elektronik cihazları etkilediği bozduğu yazılmış bir yerde.

    bu konu üzerine gitmeye karar verdim. ama yapılması FM verici gibi basit birşey değil. malesef okuduklarımdan hiçbirşey anlamıyorum.
    fekat üst kattaki bir televizyonu bozmak istiyorsak bunu yapsa yapsa bu tesla bobini yapar diye bir düşüncem var.
  • Bence bu kadar attraksiyona gerek yok arayın polisi durumu anlatın çözüme ulaşır elbet..ama ben adamla oynıcam diyosanız o başka
  • Primer sargı sayısı artarsa çıkış voltajı düşer dostum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wikican

     (SİLİNEBİLİR) Bu ne ya :)





    Son proje işi kökten çözer.




  • Şebekeye surge verin

  • kendi evimden yapabileceğim birşey olmalı.
    elektrik panosuyla oynadıktan sonra yapacak şey çok.

    Ben bizzat tarafımdan yapıldığı anlaşılmayacak üstteki tvyi susturacak bir çözüm arıyorum. Diğer çözümlerin hiç biri sonuç vermeyecek şeyler ne polis ne mahkeme ne kavga dövüş hiçbiri terbiyesiz bi komşuyu durduramayacak bundan eminim.
    üstelik ben çok para harcayacam çok yorulacam.

    bu terbiyesizlerin elinden oyuncaklarını almak en temiz ve güzel çözüm. hiç bi şey anlamazlar.

    sakince evimden basacam tavana manyetik alanı bozulacak televizyon vs. gibi bişey arıyordum. tık ve finiş.

    şuan üst katta parazit oluşturacak tek seçenek Tesla bobini kaldı elimde bakalım kısmet yapabilecez mi? Yapacak vaktim yok benim hazırı da yok bu meretin hazır olsa alacaktım. hazır olanlar küçük şeyler büyük tavan üstüne kadar manyetik alanı ulaşan bi tesla lazımdı.




  • uzaktan kumandalı bir priz yap onuda sigorta kutusunun içine sakla yerinden kalkmadan aç kapa aç kapa bakalım kim yılacak
  • 1-) universal KUmanda ( tavanınız tarif ettiğiniz gibiyse işinize yarayabilir Kaliteli modeller tercih edin)
    2-) Eğer Uydu yayını ise Maliyeti çok çok düşük uygulama.
    Çatıdaysa anten çıkın çatıya mekt bıçağıyla kabloya belirsiz bir yerden paralel yani düz çizgi çekin. (kablo doğu batı yönündeyse çizğide doğu batı yönünde) elinize eldiven alın çarpar. çizdiğiniz yeri değinleştirin ortadaki bakırı Yan keski aracılıyla kesin kabloyu yeniden kapatın. bu sizi kafadan 2-3 gün idare edecektir Uydu servisi işten anlamıyorsa 1 hafta bile sürebilir. Temiz işçilik yapmanız şart kesiği anlarlarsa direk kabloyu değiştirler ve komşunuza pahalıya mal olabilir mesafe uzaksa. AMA balkonunda ise çanak Yapacak pek birşey yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dağcı-85

    Şebekeye surge verin

    />



    ver 100hz kare dalgayı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: samed2005


    quote:

    Orijinalden alıntı: wikican

    Arkadaşlar üst kat komşum beni iyice çıldırttı.

    gece sabaha kadar oturup televizyon seyrediyor, sabaha kadar..
    sabah olunca yatıyor.

    Uyku uyutmuyor bana. Allah belasını versin tez zamanda. Şalter kapatmak çözüm değil zırt pırt çıkıp şalterini kapatamam pijamamla.

    Arkadaşlar güçten anlamam benim tavanımın tam üstünde televizyonu. Tavanımız full beton değil, bi beton sonra bi köpük var. Sıva yok. Yani aşağıdan vericinin dalgası köpükten geçip üstteki TV yi kolayca etkileyebilmesi lazım.

    ne kadar güç buna yeter bilmiyorum 1W yeterse 1W olsun yetmez derseniz 7W olsun. ama aşırı güçlü bişeye de gerek yok etrafı bloke etmek istemiyorum. Ancak üst kattaki televizyonu boğmak istiyorum.

    gece tavana anteni yapıştıracam televizyonu cazırdatacam veya boğacam. istediğim bu. gidip güzelce yatacam.

    Daha önce lisede FM vericiyle uğraşmıştım 300mw bir verici frekansıyla oynarken denk geldiği kanalın üzerine bozucu etki yapabiliyordu diye hatırlıyorum.

    7,5 milyona gittigidiyorda satılan 2W verici var.http://urun.gittigidiyor.com/2-WATT-SUPER-FM-VERICI_W0QQidZZ18988092#aciklama

    başka da şuan bulamadım. bunu alayım mı?

    Bu güç bana yetermi. Hedef tavanın üzerindeki televizyon. Televizyon masa anteni kullanıyorsa ne ala çok güzel boğarız mı?
    Ama çatıdan anten kullanıyorsa sanırım işimiz var demektir olacak öyle mi? acaba?

    2. soru 1km. kadar ötede askeri bölge var. Tavanıma koyacağım verici heralde evimden çıkıp oralara kadar gidip parazit yapmaz di mi, bunca cep telefonu vericisi alıcısı varken benim evdeki tavana dayanmış verici bi sorun oluşturmaz di mi.

    bu da ikinci soru.

    ben bu televizyonu evden boğacam arkadaş kafaya koydum.

    Ve inanıyorum FM verici bana yeterli olacak.

    fikir ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.


    Verici ile uğraşmak yerine bi akşam gene böyle olduğunda polisi ara en garanti çözüm bu oluyor Geliyorlar toplayıp merkeze götürüyorlar bidaha ne ses ne seda

    -Tecrübelerle Sabittir-

    şikayete konu olacak şekildeki gürültüyü polis marifeti ile tesbit ederek bir sonuca gidilebilir, ancak komşuluk olayı zedelenir.bir şekilde konuşabilmesin, frekansı tutturup konuşmalısın berce belkide seni rahatsız etiğinin farkında bile değildir mubarek,öfkene mağlup olma sakın.




  • Arkadaşlar çok güçlü Elektromıknatıslar konusuna girmeye de karar verdim.
    Aşağıdan yukarıya etki edecek ve FM UHF UYDU MUYDU tanımayacak 2 şey var.

    TESLA BOBİNİ (az ihtimal)
    çok GÜÇLÜ ELEKTRO MIKNATIS (kesin etki)

    2m mesafeye etki edecek elektro mıknatıs aramaya karar verdim.
    Eğer güçlü ve ucuz bir mıknatıs bulursam yukardaki televizyonun ebesini bellerim inşallah.
    100-150 lira veririm. bakalım var mı hiç anlamam elektro mıknatıstan ama
    tonlarca yükü çeken mıknatıslar olduğunu biliyorum, o kadar sanayi tipi bişey aramıyorum tabiki. Fazla büyük olmayan 2m ileride manyetik alan değişimi yapıp TV yi geberteceğim bişey bana yeterli olacak.

    Son yönlendiğim alan bu Elektro mıknatıs. Ne dersiniz ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.