Şimdi Ara

Silent hunter 3 yardım istiyorumm? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
1
Favori
15.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar. Hazır bulmuşken başlığı bir soruda ben sorayım. Ne yazık ki daha oyunu yeni oynama fırsatı buldum. Her zaman yaptığım gibi önce tutorial yapıyım dedim. Exam'lere girince sınav başlıyor ama hiç bir yönlendirme gelmiyor. Öyle başlıyorum. Navigation kısmındayım bu arada ilk kısımda. Radio mesajlarını dinleyerek yap diyor. ama hiç mesaj gelmiyor. SSE gibi dar bir geçide git, orada yönlendir vs diyor gemiyi. Türlü deliğe girdim. Hiç birinde Objectives kısmındaki incomplete yer, complete olmadı ve hiç yonlendirme yok.

    Ne yapmalıyım arkadaşlar. Bir çözümü var mıdır bunun? Siz nasıl geçmiştiniz? Yardımcı olursanız çok sevinirim, iyi günler.
  • arkadaşım önce4likle exemle bozuk hiç uğraşma
    sen direk carier başlat,
    uboatının crew sayısını tamamla ve denize açıl f5 bas haritadan bir görevi yapıcağın paralelere git ve orde 3 knotla zigzaglar ciz.
    kötü havada periscope seviyesine in sonarı dinle
    kötü havada yüzeyde 500 mt önünün göremezken sonarla 20 km alanı dinlersin
    haa nasıl torpido fırlatcam görmediğim hedefe dersin oda kolay
    sonar algıladığı sesin yönününe periscope cevir lock yap olmadı sağsol taryarak yap kilitlenecek
    görmediğin ama sonarın duyduğu 3 km deki hedflere bu şekilde klitlenir torpidonu atarsın
    saygılar
  • @blight SSE ingilizcede güney güneydoğu manasına gelir ve saatle açıklamamız gerekirse, kuzey 12 iken SSE 5'i gösterir. Ancak o görev oldukça hassas, bazı noktaları eksiksiz istiyor, yapmana rağmen kabul etmeyebiliyor.

    @maximilan External torpidoları yükleyebilmek için torpido ekranında o torpidoları basılı tutup yedek kovanlara sürükleyip bırakman gerekiyor. Ancak bu işlem için doğal olarak yüzeyde seyrediyor olmalısın. Tabii işlem için gerekli denizcilerin torpido odalarında bulunması ve sessiz seyirde olmaman gerektiğini bir daha hatırlatayım. Gemi tanıma kitapçığında gemiler her ne kadar ülke ülke ayrılmış da olsalar yanlış hatırlamıyorsam ticari gemiler ayrı bir başlık altında toplanmış durumda. Başlıkları biraz dolaş mutlaka görürsün.
  • Evet gerçekten de sorun varmış Naval Academy kısmında. Torpido trainingini denedim. Gayet güzel batırdım bir iki gemiyi.Batırdıktan sonra "Radio message received." diyor. Radyocuya gelen mesajları rapor ver diyorum. Mesaj yok diyor. Ayrıca vurmama rağmen, incomplete yazıyor.

    Ben de kendimce öğrendim trainingleri. Başladım carierime. Acaba patch var mıdır düzelten.
  • Naval academy i ben bitirdim.ancak 1. navigation goveri hariç sanırım onda sorun var ancak diyerleri sorunsuz yapılıyor arkadaşlar.
  • İyi de yukarıda dediğim gibi gemileri batırmama rağmen complete olmuyor görevler.
  • ARKADAŞLAR MERHABA. BIRAZ GEÇ ALDIM SH3 U AMA ALDIM SONUNDA. SORUM ŞU OLACAK. CARRIERDE 3 E KADAR GELDIM ANCAK HABIRE BANA BIR NOKTAYA ULASMA VE ORADA 24 SAAT NOBET BEKLEME GOREVI VERILIYOR. ACABA BEN MI YANLIS YAPIYORUM YOKSA OYLEMI.

    2. OLARAKTA USSE DONDUĞUMDE DENIZALTIYI TAM OLARAK LIMANA YANASTIRMAMMI GEREKIYOR YOKSA ORALARDA BIR YEREDE ESC YE BASIP USSE DONMEM YETERLIMI? TESEKKURLER. . .
  • quote:

    Orjinalden alıntı: UFUK_ŞEN

    bende oynuyorum bu oyunu ama baya kazık geldi , gemiyi suyun üzerinde sağa sola manevra yaptırmanın kısa yol tuşları varmı acaba ?



    Eh Silent Hunter serileri diğer cacık simulasyonlara benzemez. Zaten onu diğer simulatörlerden ayıranda bu.

    Sorulara gelince,

    1- Battery: Basitçe denizaltıdaki akülerdir, su altında gittiğiniz hıza göre ömürleri değişir. En yavaşta (3 knot - Silent running) destroyerler kavitasyon (pervanelerin çıkardığı ses) sesini duyamaz ve akülerinizin en uzun ömürlü kullanıldığı hızdır.

    2- Pistol: Fünye. Torpidolarda iki çeşit fünye var, i=impact(çarpma) m=magnetic(manyetik fünye) impact basitçe torpidoya sadece çarpma durumunda patlamayı tetikletir. Manyetik ise çarpmaya 1mt. kala tetikletir, torpilin erken patlamasını istemiyorsak (ki istemiyoruz) geminin mast'ından (en derin noktası) aşağı bir derinlik vermek gerekir -ki geminin hemen altında patlasın, böylece oluşan dev hava kabarcığı gemiyi ortadan havaya kaldırarak omurgasını kırar. Ama manyetik fünyeli atışlar arkadaşların dediği gibi problemli olabilir özelliklede dalgalı denizlerde dalga boyları atış derinliği büyüklüğündeyse prematür patlama olma olasılığı yüksektir. Ben yine de manyetik fünyeyi tercih ediyorum. Herşey yolunda giderse Tek atışta gemileri indirmek mümkün.

    3- Torpidoların çarpıp patlamaması: daha önce yazıldığı gibi 300m'den yakın atışlar tetiklenmez. Ayrıca Torpidolar "dud" (bozuk) olabilir. Fazla sinirinizi bozuyorsa Realism menusunden dud torpidoları ayarlayabilirsiniz (on/off)

    4 - Torpidoların yüklenmesi: Yukarıda bahsedildiği gibi, yeterli mürettebat olmayabilir ve çalışmak için çok yorgun olabilirler ama bundan başka bir neden daha var, o da Torpido yükleme ekranında "Auto load" seçeneği kapatılmış olabilir. Bu durumda rezervdeki torpidoları farenizle sürükle ve bırak şeklinde tüplere yerleştirmelisiniz. Torpido yükleme konusunda bir bug yok. (1.4b patch'ini yüklediğinizi varsayıyorum)

    5- External Torpidoları (Dışarıdaki torpidolar) yüklemek için yine sürükle ve bırak yapmanız lazım. Ancak hava şartları burada belirleyici etken zira rüzgar hızı 7m/s 'den gazlaysa bu işlem gerçekleştirilemez. Havanın dinmesini beklemelisiniz. (Hava durumunu öğrenmek için seyir subayına sorun -Navigation officer)

    6- Silent move: Sessiz gidiş. Bu seçeneği seçerseniz, torpidoların yüklenmediği gibi, her türlü tamir işleri de yapılmaz. Ayrıca hızınız 3knot olmak zorundadır, hızı daha arttırırsanız, sessiz moddan çıkmış olursunuz.

    7- Recognition manual: Gemi Tanımlama kitapçığı, yan taraftaki küçük oklardan milletlere göre gemileri seçebilirsiniz. Handelschiffe bölümünde tüm yük gemileri sıralanır. Yük gemileri için o bölüme bakmalısınız.

    8-Exam'ler: Examlerde de herhangi bir bozukluk yok. Hepsi verilen direktiflere harfiyen uyulunca geçiliyor. Bu arada Tutorial bölümünü geçebilirsiniz ama exam'leri mutlaka bitirin derim, zira kariyerinize başladığınızda ekstra 500 Renown puanı veriyor. 8 bölüm sonra VII-C tayına geçmek için bir kaç puanınız eksik kalırsa sonradan hayıflanmayın.

    9- Görevlerin hepsi aynı. Belirlenen devriye noktasına git, 24 saat devriye gez sonra dön. Görevleri illaki yerine getirmek zorunda değilsiniz. 500 Puanı gözden çıkarıp dilediğiniz yöne vurun kendinizi, Yüksek tonajlı gemileri batırarak daha çok puan alıyorsunuz, hele bir uçak gemisi yada BB batırırsanız o zaman işte tadından yenmez.

    10- Görev bitirme: Verilen devriye görevini tamamladıktan sonra herhangi bir yerde görevi bitirebilirsiniz. Ama eğer üsse dönüp bitiriş yaparsanız 250 puan ekstra veriyor. Ben şahsen 250 puanı çöpe atmazdım. Üsse dönüp derken illaki sub-pen'lerin içine kadar girmeniz gerekmiyor, sanırım 30km yakınına gelseniz yeterli. ESC tuşuyla geldiğiniz ekranda END MISSION yapın, afiyet olsun.




  • Ben Ne Yaptıysam Bu Oyunu Oynıyamadım.. Basmadı Kafam :)
  • Haritadan hep kırmızı işaretli gemileri vurmama rağmen görev sonunda batırdıklarım sürekli allied kısmında görünüyor. Bu kadar zamandır oynuyorum, tesadüfen hep allied denk gelmiş olamaz herhalde. Hiç mi axis çıkmaz ya. Daha neutral bile yazmadı hiç. Sorun nerede?

    Batıracağım gemilerin dost mu düşman mı olduğunu nasıl anlayabilirim? Tüm ülkelerin gemilerini ezberlemek oldukça zor. Bayrakları okunmuyor. Ben ufacık bayrağı seçicem diye uğraşırken karşı taraf benim denizaltıyı kilometelerce önceden farkediyor. Yani bayrağı tanımlamak için yanına sokulmak imkansız. Tamamen dipden yaklaşma imkanım da yok. Su altındayken eski tip denizaltılarla en yavaş gemi bile yakalanmıyor. Bu durumda haritadan bakıyorum gemi kırmızı kare şeklinde işaretlenmiş. Demekki düşman diyorum ve saldırıyorum. Acaba bu yüzden mi hep allied gemiler vuruluyor? Ama yine söylüyorum bu kadarı tesadüf olamaz. Üstelik görev bitince madalya bile veriyorlar. (herhangi bir patch veya ek paket yüklü değil)




  • Kurulumunuzda bir hata olabilir, kırmızı kareyle işaretlemesine rağmen vurulan gemileri müttefik olarak tanımlaması doğru değil. Gemilerin tanımlanması için yeterince yakınına sokulmalısınız zira periskop en fazla 6X yakınlaştırma yapabiliyor. Ayrıca hedeflere yaklaşma yolu su altından yapılmalıdır, bunun için hedefin rotasını tespit etmeli ve su üzerinde farkedilmeyecek bir mesafede seyredip onun önüne geçip sualtından rotasını kesecek bir rota hesap etmeniz gerekiyor.
  • emptytean sağolasın. Kotayı doldurmazsam Grey Wolves eklentisini indiricem.(subsim.com adresinden) O zaman belki sorun düzelir. Bu arada gemilerin yanına sokulma taktiği çok mantıklı. Ama her kırmızı düşmandır diyorsan tam önüne geçip tanımlamak için yaklaşmasını beklememe gerek yok herhalde. Geminin tam hizasına geldimmi hedefe dik açı yapar, torpidoyu yollarım.

    Bişey daha sorayım. Save'den yüklenememe hatası hangi patch ile giderilir? (masaüstüne düşüyor) Bu oyunda sanırım en son sürüm patch her zaman en iyi sürüm olmuyor. Şu meşhur Grey Wolves içinde patch gibi bir şey var mı? Yeni özellikler kurulurken hatalar da giderilmiş oluyor mu?
  • 2 yıl önce açmışım konuyu hala aynı oyunu oynuyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: caadas

    Haritadan hep kırmızı işaretli gemileri vurmama rağmen görev sonunda batırdıklarım sürekli allied kısmında görünüyor. Bu kadar zamandır oynuyorum, tesadüfen hep allied denk gelmiş olamaz herhalde. Hiç mi axis çıkmaz ya. Daha neutral bile yazmadı hiç. Sorun nerede?

    Batıracağım gemilerin dost mu düşman mı olduğunu nasıl anlayabilirim? Tüm ülkelerin gemilerini ezberlemek oldukça zor. Bayrakları okunmuyor. Ben ufacık bayrağı seçicem diye uğraşırken karşı taraf benim denizaltıyı kilometelerce önceden farkediyor. Yani bayrağı tanımlamak için yanına sokulmak imkansız. Tamamen dipden yaklaşma imkanım da yok. Su altındayken eski tip denizaltılarla en yavaş gemi bile yakalanmıyor. Bu durumda haritadan bakıyorum gemi kırmızı kare şeklinde işaretlenmiş. Demekki düşman diyorum ve saldırıyorum. Acaba bu yüzden mi hep allied gemiler vuruluyor? Ama yine söylüyorum bu kadarı tesadüf olamaz. Üstelik görev bitince madalya bile veriyorlar. (herhangi bir patch veya ek paket yüklü değil)



    Sanırım Silent Hunter 3 oynamayalı 6 aydan fazla oldu. O nedenle tam olarak hatırlamıyorum, fakat hatırladığım kadarıyla yardımcı olayım. Şimdi hangi gemilerin senin dostun yani Axis olduğunu anlamak basit. Göreve başladığım limanda senden başka gemiler olacaktır. Bu gemiler haritada hangi renkte görünüyorsa bunlar senin dostun oluyor. Eğer yanlış hatırlamıyorsam maviler dost, kırmızılar düşman, yeşiller de neutral gibi geliyor (Oyunun başlarında Amerika henüz savaşa katılmadığı için Neutral olarak görünüyor.)
    Ayrıca su altında XXII sınıfı denizaltı alıncaya kadar (ki bu denizaltıları ancak savaşın sonunda yani 1944'de alabiliyorsun.) gemileri su altından yakalamak zor oluyor. Bu nedenle geminin rotasını belirledikten sonra görünmeden etrafından dolşarak geminin önüne geçip geminin gideceği yöne pusuya yatman en mantıklı taktik olacaktır. Zaten denizaltının esprisi düşmana beklemediği anda vurmaktır. Kendini belli eden denizaltının herhangi bir etkisi yoktur.




  • Arkadaşlar ben olayı baya ters anlamışım. Kusura bakmayın sizin de kafanızı karıştırdım galiba. Özellikle emptyrean'ın... Alıntı yapayım:
    quote:

    Kurulumunuzda bir hata olabilir, kırmızı kareyle işaretlemesine rağmen vurulan gemileri müttefik olarak tanımlaması doğru değil.

    Axis ile ally kavramlarını araştırınca olayı çözdüm. Sanırım benim oyunda bir problem yok. Ally, kelime anlamı olarak dost-müttefik demek olduğuna göre ally olarak tanımlananlar bizim dostlarımız sanıyordum. Buna göre neutral tarafsız olduğuna göre düşmanlara da axis deniyor sanıyordum. Meğer ikinci dünya savaşında İngiltere, Fransa, Amerika'nın kendi içinde yaptığı müttefikliğe ally deniyormuş. Hani şu bizim itilaf devletleri dediğimiz olay. Axis tarafı ise Almanya, İtalya, japonya'dan oluşuyor. (İttifak devletleri)

    Tekrar herkesten özür dilerim.




  • @caadas
    Son kaydettiğin yeri açtığında masaüstüne atma hatasını çok yaşadım, resmi yamalar da sonuç getirmedi. Modçular sağolsun çeşitli modlarla bu sorunu çözdüler. Son olarak Grey Wolves yüklerseniz özellikle konvoy çarpışmalarında kaydedilen oyunların masaüstüne atma sorunu çözülecektir. Müttefik olayına gelince gerçekten de bahsettiğin gibi, madalya vermelerinden şüphelenmem gerekirdi.
  • bana biri bu oyunu vere bilirmi tek lik olursa sevinirim 2.5 aydır arıyorum bulamadım bu oyunu
  • lütfen bu oyuna çok ihtiyacım var
  • bu oyunu bulamıyorum
  • slınt hunter 3 ü verebilirmisin 1 aydır arıyorum bulamadım lütfen
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.