Şimdi Ara

SILENT HILL in HİKAYESİ: İNANMAMAK MÜMKÜN DEĞİL !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
4
Favori
20.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • YORUMSUZ !!!

    KASABANIN TARİHÇESİ

    hoş grafiklere , mükemmel müziklere ve sağlam bir konuya sahip bir horror adventure oyunu.
    silent hill’in hikayesini biçimlendiren kesinleşmiş olaylar ilk oyundan çok uzun zaman önce meydana geldi. silent hill 2’deki dokümanlara bakıldığında burada bir zamanlar yaşamış olan eski yerli bir amerikan kültürü efsanesinin varolduğu anlaşılmaktadır. kasaba ismini bu eski insanların yeri “sessiz ruhların mekanı” olarak adlandırdıkları bu eski kültür efsanesinden almaktadır. orası aynı zamanda suya, kayalara ve ağaçlara sızdığı düşünülen ölü akrabaların ruhlarıyla çevriliydi. kabilenin en kutsal ayinlerini yapmalarından yüce bir ruhsal gücün varolduğu anlaşılıyor. sonunda sonradan bu yere yerleşenler, yerli amerikalıları kovarak küçük bir kasaba inşa ettiler. bazı nedenlerden dolayı yerliler, turistlerin yerleştiği bu yeri terk edip tamamen ortadan kayboldular. kısa bir süre sonra başka bir turist grubu aynı mekanda silent hill kasabasını buldular. her şeye rağmen silent hill kasabası sonunda tuhaf olayların meydana geldiği bir kasaba olarak kaldı.

    GERÇEKLEŞEN GARİP OLAYLAR ve OLUŞAN "MEZHEP"

    örnek olarak; silent hill 2’deki gazete parçasından anlatılan olaya göre 1918’de turist dolu bir gemi yoğun sis tabakasında yok oldu. göldeki geniş çaplı polis araştırması geri dönmeyi başaramayan gemi hakkında bir tane delil bile bulamadan sona erdi. bilinmeyen bir noktada, dini mezhep silent hill bölgesine yerleşti ve tuhaf inanışlarını uygulayabilecekleri bir kilise buldular. bu olay, adı kötüye çıkmış olan salem cadısının araştırmalarda bulunduğu 1690’lı yıllar ile aynı zamana rastlayabilir. jennifer carroll, yani üyelerden biri büyücülükle suçlanmış ve silent hill’de idam edilmişti. ondan sonra dini grup açık bir şekilde dağılmış, ama sır içinde geleneklerini sürdürmeye devam etmişlerdir. daha sonra bir noktada, mezhebin destekleyicileri jennifer carroll için toluca gölünün güney tarafındaki rosewater parkında bir anıt yaptılar. anıtın üzerindeki yazıtta “asla unutulamayacak bir şey oldu burada” okunmaktadır.

    TARİKATIN AMACI

    orijinal silent hill’in açılış sahnelerinden önce, silent hill’deki sapmaya uğramış bir din gibi bilinen tarikat üyeleri doğurmak için tanrılarına verebilecekleri bir çocuğun yaratılma imkanını araştırmaya başlarlar. maksat, tanrıyı dünyaya getirmektir, böylece insanoğlu yok edilip yeniden yaratılacaktı. tanrı, hıristiyan olmayan ama daha eski olan bu mezhep tarafından tapıldı. mezhebin efsanesine bakıldığında onların tanrıları dünyada önceden bir defa görünmüş ve bir kadın onu doğurduğunda geri dönmeye söz vermiş.
    sihirli büyüler yaptığı halde bu müfrit mezhebin başı olan dahlia gillespie, alessa isimli bir çocuk yarattı. bu çocuğun içinde tanrılarının çocuğun doğru zamanını ve uygun yaşını embriyosel formda beklemede olduğu düşünülmüş olabilir. bununla birlikte alessa’nın kişisel güçleri vardır. bir sözcükle öldürebilmek, gündüzü geceye çevirebilmek ve insanları akıl hastasına çevirebilmek gibi... kendisini cadı diye çağıran diğer çocuklarla küstü. annesi dahlia’ya kadar olan mezhebin bütün maksatlarından korktu. alessa 7 yaşına geldiğinde güçlerini mezhebin yararı için kullanmayı ret etmeye başladı ve dahlia’dan kaçmanın yollarını aramaya başladı. onu yaratan ve yetiştiren kadın artık alessa’yı kullanmaya başlamıştı.

    ALESSA' nın DRAMI

    zalim düşüncelerinden dolayı dahila bir çocuğa ihtiyacı olmadığını fark etti. sadece alessa’nın içindeki güce ihtiyacı vardı. sonunda alessa’yı odasına hapsetti ve odayı ateşe verdi. alessa yangında kötü bir şekilde yanmasına ve komaya girmesine rağmen kurtulmayı başardı. dahlia ve tarikat üyeleri alessa’nın vücuduna baktıklarında ruhunun yarısı tanrılarının yarısını alarak öyle ya da böyle kaçtığını fark ettiler.
    dahlia ve tarikat, alessa’yı central silent hill’deki alchemilla hospital’ın (oyunun tam da burasında kaldığımı düşünürsek) zemin katındaki depo odasına kilitlemeye karar verdiler. hastanenin yöneticisi dr. michael kauffman (bu adam eli silahlı adammıydı emin değilim) da tarikatın destekleyicisiydi. alessa’yı koruyabilmek için lisa garland adında genç bir hemşireyi görevlendirdi ve alessa’nın hastanede korunduğundan kimseye bahsetmemesini emretti. lisa tarikat tarafından yapılan ve kaufmann tarafından dağıtımcılığı yapılan uyuşturucu bir maddeye bağımlı olmuştu. talimatları almaya devam edebilmek için bir iş planına bağlı kalarak gitti. daha sonraki bir noktada lisa ve kaufmann kavga ettiler ve hemşire alessa hakkındaki olayı bir başkasına söyleme konusunda tehditler savurdu ve daha sonra da hiçbir iz bırakmadan ortadan kayboldu.

    OYUNUN GİRİŞ VİDEOSUNDAKİ HER BİR KARENİN TAŞIDIĞI ANLAM

    alessa sadece yarım bir ruh taşıyordu; çünkü yangın sırasında kendisinin bebek versiyonunu yarattı ve onu silent hill’in dışındaki yolun kenarına koydu. harry mason ve eşi terk edilmiş bebeği bulduklarında yolun sonundan uzaklaşıyorlardı. çift, favori tatil mekanları olan silent hill’den ayrılıyorlardı. karısının hastalığından dolayı bebek sahibi olamayacak olan harry mason ve karısı, bebeği aldılar ve kendi çocukları gibi yetiştirdiler. küçük kıza cheryl ismini verdiler. 4 yıl sonra harry mason’ın eşi hastalığının karışık durumundan dolayı hayata veda etti, ama harry küçük kızını sanki kendisininmiş gibi yetiştirmeye devam etti. bu arada alessa, hastanenin altındaki karanlık ve soğuk depo odasında komaya girmiş bir halde yatıyor ve ürkütücü kabuslar görüyordu. hafızası telepatik olarak bağırıp ıslık çalarak diğer parçasının silent hill’e geri dönmesi için ona yalvardı.
    orijinal silent hill 7 yaşındaki kısı cheryl ile tatil kasabasına gitmekte olan harry mason ile başladı. küçük kız sürekli tatil için silent hill’e gidip gitmeyeceklerini sormaktaydı ve sonunda anlaştılar. gece vakti dağların arasından silent hill’e gitmekte olan harry, kızıyla keyifli bir vakit geçirmek için sabırsızlanıyordu. aniden genç bir kadın (alessa) yola adım attı. harry kadına çarpmamak için direksiyonu ani bir şekilde kırdı ve aracın kontrolünü kaybetti. araba bariyerlere çarpıp otobanın dışına savruldu.
    harry bir süre sonra uyandı. gündüz vaktiydi, ama silent hill’in sokakları kalın bir sis tabakası tarafından örtülmüştü. cheryl kayıp. harry kendine geldikten sonra hurdahaş olmuş arabasından kendini atıp kızını aramaya başladı. birkaç blok ötede ayak sesleri duydu ve sisi içinde cheryl’ü gördü. küçük kız harry’nin sesine cevap vermek yerine ondan kaçmayı tercih etti. harry cheryl’ı gizemli olaylar meydana geldiği için sisi içinde takip etti. cheryl tarafından ip uçlarını sadece izleyerek, bir mekanı araştırdıktan sonra başka bir mekanı araştırarak devam etti.

    HER MEKANIN ALTERNATİFİ SORUNSALI

    bir mekanı tamamen araştırdıktan sonra ve bir yere geçmeye ihtiyacı olduğunda yapı görünümde değişikliğe uğradı. tahta çürüdü ve rengi attı, duvarların yerini demir kapılar aldı, zemin ise sonu belli olmayan bir boşluk ve gıcırdayan demir tellere dönüştü. karamış ve mahvolmuş olan dünyayı normal hale dönüştürebilmek için harry’nin büyük boyutlu yaratıklarla savaşması ve onları öldürmesi gerekmektedir.


    HARRY' nin RASTLADIKLARI

    harry kasabayı araştırırken tuhaf yaşlı kadın dahlia gillespie ve endişeli hastane yöneticisi dr. michael kaufmann ile tanıştı. harry ayrıca tırsmış olan hemşire lisa ile de tanıştı, ama kılık kıyafeti olmasına rağmen o sadece bir hayaletti...

    ACABA BUNLARIN HEPSİ BİR...

    harry cheryl'ün izini takip etmeye devam etti, ama henüz sadece otobanda yoluna çıkan kadının yüzüyle karşılaştı. bu olayların anlamı harry'ye sır olarak kaldı, ama bütün bunların cheryl'ü aramakta olan harry için bir anlam taşımıyordu.
    harry sonunda bütün bu olayların sadece bir rüya veya silent hill'i birinin hayat bulan kabusları tarafında yönetildiği neticesine vardı. harry'nin fark edemediği, dünya hastanenin zemin katındaki alessa'nın deneyimlerine uyum gösterebilmek için değişim geçiriyordu. onun rüyalarına musallat olan yaratıklar, alessa'nın gücüyle gerçek olup harry'ye saldırıyorlardı. alessa acısını korkunç intikam için uygun olan silent hill kasabasıyla paylaşıyordu. dönüşümler, alessa'nın içinden çıkartılmak istenen "tanrı"nın geliyor olduğuna bir işaretti. genç kadın, gittiği her yere metatron'un işareti çizerek içindeki kötüyü bastırıp ondan kurtulmaya çalışıyordu. alessa, tanrı'nın doğmasını engellemeye çalışsa da içindeki kasabayı dönüşüme uğratan ayratık artık çok güçlüydü.

    DAHLİA' nın GERÇEK AMACI

    harry sonunda gizemli genç alessa'yı lakeside amusement park'da yakaladı. orada kızla cheryl hakkında yüzleşti. maalesef dahlia gillespie harry'i takip etti. dahlia bunca zaman boyunca alessa'ya yaklaşıp kontrolünü tekrar ele alabilmek için harry'yi yem olarak kullandı. dahlia'nın maksadı alessa'yı zorlayarak içindeki tanrıyı yok olmadan doğurmaktı.

    ASLINDA KİM KİMDİ ?

    kız sadece alessa değildi. dahlia'nın harry'ye belli ettirdiği gibi gerçek alessa halen komadaydı, bandajla sarılmış olan yanık kurban, tekerlekli sandalye ile desteklenmişti. alessa'nın biçiminden alınmış olan kız aslında cheryl'dü. geçmişini ve gerçek güçlerini hatırlayarak alessa'ya dönüştü ve kazaya neden oldu. harry'ye kasabanın bir tarafından geçerken ondan kurtulmayı umarak rehberlik etti. harry'nin kendisi için bütün her yere bakacağını biliyordu. bunu aynı zamanda dahlia da biliyordu. alessa, kendisinin ve güçlerinin kontrolünü bir defa daha ele geçirebilmek için dahlia'nın kararlı bir hale geldiğini fark etti. büyü yaparak, dahlia iki alessa'yı birleştirerek tanrı'nın annesini yaratmak istiyordu. yaşlı cadı, anneyi zorlamaya başlayarak tarikatın taptığı tanrıya gebe bıraktı. bununla beraber, dr. michael kaufmann dahlia tarafından ihatene uğradı; çünkü dahlia bu gücü dr. micheal kaufmann'la paylaşmak istemiyordu. kaufmann, tanrı'yı aglaophotis isimli ayinsel maddeyle vurdu. bu karışım, alessa'nın vaktinden önce tanrıyı ortaya çıkarmasına neden oldu.. güçsüz durumdaki harry mason'nın herşeye rağmen tanrı'yı vurup öldürmesi mümkündü.

    4 oyunun da sonunu mu kapsamakta emin olamadığımdan ve hiçbirini oynamamış olanlar olabiliceği için büyük finali sansürleyerek yayınlıyorum, yani yazıyı FİNALİNİ yapıştırmadan buraya kopyaladım

    edit: yorumsuz demiştim ama ben oha demek istiyorum gerisini siz yorun !!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aborjin -- 2 Eylül 2004, 11:47:32 >



  • nerden copy-paste ettigini de yazsaydin.
  • nie onu yazmak farzmı bu tarz yazılarda sonuçta aynısı ve copy-paste olduğu açık
  • bu hikaye 1 mi ? 2 mi ??

    ayrica 2 oyununda mouse kontrolu yok mu..

    oyuna baslarken 2 secenek var hangisini secmem lazim
  • bunu yazanin adini soyadini yaz ona saygida bulunun!
  • Oyunda hep sisli bir hava olduğu söyleniyor. Filmde de ilk başta sisli bir hava varken sonradan anlıyoruz ki bu sis değil, duman ve gökten sürekli kül yağıyor. Ayrıca filmde yer yer maden ocaklarından bahsediliyor. Oyunu bilmem ama filmin Centralia kasabasından esinlendiğini duymuştum. Ana hikaye de kısmen buna dayanarak ilerliyordu. Kasabada gökten yağan küller ve yer altında hiç bitmeyen yangın, kurban verme sahnesinde kilisede yerden alev çıkması, duvarların eriyip tabandan akan lavlar... Oldukça ilginç ve ürkütücü bir hikayesi olan Centralia kasabasını merak edenler bir araştırsın derim.

    ----
    aborjin, Nerden alıntı yaptığını yazsan daha doğru olurdu. Belli ki yazının gerisi de var ve bunun devamını okumak isteyenler olacaktır.
  • gerçekten çok kral bi oyun bütün serilerini oynadım.hem kurgu hem atmosfer süper bence.
    ayrıca en iyi oynayacabilecginiz şey gamepaddir.klavyeyle falan ugraşılmaz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: oktayd

    gerçekten çok kral bi oyun bütün serilerini oynadım.hem kurgu hem atmosfer süper bence.
    ayrıca en iyi oynayacabilecginiz şey gamepaddir.klavyeyle falan ugraşılmaz



    Silent Hill Homecoming'in Klavye - Mause kontrolü mükemmel.Çok da güzel oynanıyor


    DMC çok mu aradın bu konuyu
  • Anlatılan konu Silent Hill 1 in Hikayesi, konu Silent Hill 3 ile devam ediyor. Diğer seriler ara konu gibi aslında Silent Hill e çağrılmış yan karakterler ve onların hikayesi işleniyor. Silent hill 1 de bir iyi birde kötü son vardı, hatırladığım kadarıyla kötü olan sonda Harry Mason seytan formdaki yaratığı öldürüp çöken mekandan kaçıyordu ve çok aradığı kızını bulup kurtaramıyordu.
    İyi sonda kasabada sürekli beraber ilerlediğimiz bayan polisi kurtarınca açığa çıkıyordu. Kadın son yaratıkta sana yardım ediyordu ve bu sefer Melek formdaki bir kadın Harrye bir bebek veriyordu(cheryl) ve çıkışı işaret edip kaçmalarına yardımcı oluyordu.
    Zaten SH3 de cherylın(heater) ın yaşı 17 olmasına rağmen asıl yaşının 22-23(tam Hatırlayamıyorum) yaşlarında olduğunu öğrenince çok şaşıyordu.
  • Şu SH 1 PC'ye remake olarak gelse süper olur.

  • quote:

    Orjinalden alıntı: *Furious*

    Şu SH 1 PC'ye remake olarak gelse süper olur.



    1 PC'de var zaten


    hikaye olarak nasil gidiyor ?

    1-3-4-5-3 ??

    ya da her oyunda farkli hikaye mi var oyunlar birbirne baglid egil mu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devmanetihad -- 17 Kasım 2008; 21:34:26 >
  • Origins'in en eskisi olduğu kesin. Zaten kızı kurtarıyoruz başında...
    Sh1 bu Oyunu esas senaryo olarak baz alalım.
    Sh3 burada zaten kızın büyümüş hali.Ancak 1.oyundan 17 sene sonra geçiyor.
    Sh5 Kesin sonuncu. Yani burada Origins'deki adamın gelişmiş hali var zaten.
    Bunun dışında:
    Sh4 genel bir konuyu kapsıyor.bir çok hikaye var. Zaman olarak ise 2'yi kapsıyor olabilir....
    Sh2 'de de Walter Sullivan'ın intahar ettiğini okuyor. Bu nedenle 2 den önce 4 var.
    quote:

    Orjinalden alıntı: [DMC]

    quote:

    Orjinalden alıntı: *Furious*

    Şu SH 1 PC'ye remake olarak gelse süper olur.



    1 PC'de var zaten


    hikaye olarak nasil gidiyor ?

    1-3-4-5-3 ??

    ya da her oyunda farkli hikaye mi var oyunlar birbirne baglid egil mu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Radical_Dreamer

    Origins'in en eskisi olduğu kesin. Zaten kızı kurtarıyoruz başında...
    Sh1 bu Oyunu esas senaryo olarak baz alalım.
    Sh3 burada zaten kızın büyümüş hali.Ancak 1.oyundan 17 sene sonra geçiyor.
    Sh5 Kesin sonuncu. Yani burada Origins'deki adamın gelişmiş hali var zaten.
    Bunun dışında:
    Sh4 genel bir konuyu kapsıyor.bir çok hikaye var. Zaman olarak ise 2'yi kapsıyor olabilir....
    Sh2 'de de Walter Sullivan'ın intahar ettiğini okuyor. Bu nedenle 2 den önce 4 var.
    quote:

    Orjinalden alıntı: [DMC]

    quote:

    Orjinalden alıntı: *Furious*

    Şu SH 1 PC'ye remake olarak gelse süper olur.



    1 PC'de var zaten


    hikaye olarak nasil gidiyor ?

    1-3-4-5-3 ??

    ya da her oyunda farkli hikaye mi var oyunlar birbirne baglid egil mu





    hepsi doğru fakat SH 2 SH 4 ten önce dir çünkü walter sullivan intihar ettiğinde 18 yaşındadır fakat Henry ile walterin kapışması walter 24 yaşına bastığında gerçekleşir. yani Sh4 olayları james gazeteyi okuduktan 6 yıl sonra gerçekleşir . Henry 204 numaralı odaya taşınır. ve olaylar başlar. Bundan önce walter suçlar işlemiştir fakat oyunda böle başlamıyo :D. Bence hepsi bağlı çünkü hepsi SH de geçiyo ve çoğunlukla Silent hill insaların geçmişteki korku ve yaşadığı trajedilerle yüzleşmelerini sağlıyor . :D
  • Ölüyü dirilttiniz tebrikler. Silent hill koyune 2 kisilik biletiniz var pm atin gerekli bilgileri verelim ;) :D
  • Harbi ben de diyorum bu ne. Başlığın kaderi 2 defa hortlamış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeCRiS -- 19 Kasım 2010; 16:36:39 >
  • hortlar tabi bu arada biletimi isterim haa
  • Süper konusu vardır.Sadece ilk oyunu oynadım böyle oyun yok ya.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shaddar

    Süper konusu vardır.Sadece ilk oyunu oynadım böyle oyun yok ya.

    ozman hemen 2 ye başla ve sıralya oynamaya devam et daha da çok beğeniceksin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anonimm


    quote:

    Orijinalden alıntı: Shaddar

    Süper konusu vardır.Sadece ilk oyunu oynadım böyle oyun yok ya.

    ozman hemen 2 ye başla ve sıralya oynamaya devam et daha da çok beğeniceksin

    filmi var bunun oynamadan izlesem bir şey olur mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burakko9

    quote:

    Orijinalden alıntı: anonimm


    quote:

    Orijinalden alıntı: Shaddar

    Süper konusu vardır.Sadece ilk oyunu oynadım böyle oyun yok ya.

    ozman hemen 2 ye başla ve sıralya oynamaya devam et daha da çok beğeniceksin

    filmi var bunun oynamadan izlesem bir şey olur mu?

    Son çıkan filmi izleme de ne yaparsan yap
    böyle rezil bir film izlemedim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.