Şimdi Ara

SİHA'lar, Rusya yapımı hava savunma sistemlerini başarıyla vurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
0
Favori
9.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
     
    Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın da belirttiği üzere, Suriye'de imha edilen hedefler arasında iki hava savunma sistemi de bulunuyor. İdlib'e yönelik kapsamlı operasyonlarda, Rusya destekli Esad güçlerine ait belirlenen hedefler; İdlib, Lazkiye, Tel Rıf'at ve Halep'te vuruldu. Operasyonlarda silahlı insansız hava araçlarının yanında; çok namlulu roketatarlar ve füzeler de kullanıldı. F-16 savaş uçakları ise Türkiye sınırları içinden ateşledikleri güdümlü füzelerle hedeflerini vurdu. Nitekim Suriye hava sahası kapalıydı.
     
    Bakanlığın açıklamasına göre, TSK tarafından icra edilen öncü eylemler kapsamında 200'den fazla hedef ateş altına alındı ve alınmaya devam ediliyor. Atışlar sonucunda 5 helikopter, 23 tank, 10 zırhlı araç, çeşitli cinslerde 23 top ve obüs, 5 mühimmat kamyonu, 2 hava savunma sistemi, 3 mühimmat deposu, 2 malzeme deposu, 1 karargah binası ve yüzlerce Esad askeri etkisiz hale getirildi.
     
    Asli işlevi, havadan gelebilecek tehditlere karşı koyma ve onları imha etme olan iki ayrı hava savunma sisteminin etkisiz kalması ise dikkat çekti. Buk ve çalışır durumdaki Pantsir S1 adındaki sistem, tepesindeki hava aracını fark edemeyerek kısa süre içinde vuruldu. Pantsir daha önce İsrail savaş uçakları tarafından da vurulmuştu. 2012'de üretimi tamamlanan Pantsir S1, kısa ve orta menzilli bir karadan havaya füze ve uçaksavar sistemidir. Temel amacı; belirli yapıların uçak, helikopter, hassas mühimmatlar, seyir füzeleri ve İHA gibi tehditlerden korunmasını sağlamaktır.
     
    Türkiye'nin operasyonu, Rusya yapımı bu iki hava savunma sisteminin güvenilirliğini bir kez daha sorgulatmış oldu. Bu noktada Aselsan üretimi KORAL'a da dikkat çekmek lazım. Bir mobil elektronik harp aracı olan KORAL, düşman radar sistemlerini yanıltıp etkisiz hale getirmeyi hedefliyor. Cihaz, radar yayınları için tespit ve yön bulma gibi işlevleri yerine getiriyor. Türkiye'nin Suriye'deki operasyonlarında kullandığı KORAL, hava savunma sistemlerinin radarını kör etmiş olabilir. 
     
     
    Milli Savunma Bakanlığı, Youtube üzerinden vurulan bazı hedeflerin görüntülerini paylaştı. Sihaların yeteneklerinin açıkça görüldüğü videoda, saat-tarih bulanıklaştırmasının yapılamadığı kısımlarda; operasyonların 27 Şubat'ta gerçekleştirildiği görülüyor. Bazı görüntüler saat 14:05'te Siha'lar tarafından kaydedilirken, bazılarının kayıt saati 20:09.
     
     
     







  • Ama motoru yerli değil

    SİHA'lar, Rusya yapımı hava savunma sistemlerini başarıyla vurdu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 1 Mart 2020; 16:24:37 >
  • boşuna dememişler kötü komşu insanı mal sahibi yapar diye.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: CleanCoders

    Ama motoru yerli değil

    Sonucta imha ediyorlar mi? Ediyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AtiMX4 A kullanıcısına yanıt
    Ellerine sağlık. bu görüntüler olmasaydı kimse inanmazdı. şahsen ben SİHA ların bu kadar etkili olabileceğini düşünmüyordum. Helal olsun.

  • S400 hava savunma sistemi Suriye karşı kullanabilir mi? Rusya buna izin verir mi? Ya da kendisine karşı kullanılması durumunda buna izin vermiyor mu? Pek sanmıyorum, durum böyle olunca kendi hava savunma sistemlerini yapmanız gerekiyor ne Rusya nede ABD kendi sistemlerinin tam kapasite kullanılmasına hiçbir zaman izin vermezler. Hele ki, teknoloji transferi falan malı satana kadar sonrası hikaye

  • Eğer bunun birde aynı anda 4,5 hedefi imha eden versiyonunu yaparlarsa dehşet bir şey olur.Birde çok ufak bir ping(adamlar hep son salise kaçmaya çalışıyor) var onuda hallederlerse mükemmel olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem300 -- 1 Mart 2020; 1:39:9 >
  • Portraitclub kullanıcısına yanıt
    ABD ile savaşırsak S400 leri kullanmaya tabi ki izin verir. Patriot alırsak Rusya ya karşı tabi ki seve seve kullandırırlar. ama dediğin gibi en iyisi kendi savunma sistemimiz. çalışmalar son hız ile devam ediyor.

  • Sihalarin kullanımı çok önemli. Büyük katkıları var. Ancak oradaki birliklerimizin hava savunmasının olmaması gerçeğini değiştirmiyor. Acilen hava savunma sistemi ihtiyacı var. Yoksa kayıp vermeye devam ederiz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O benim de dikkatimi çekti, bombanın düşüp ortalığı patlatmasına son 1-2 sn kala adamlar kaçmaya başlıyor, muhtemelen atılan mühimmat düşerken hava sürtünmesinin sesi çıkıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • görüntüleri yayınlamaları iyi olmuş hükümeti kötülemek için algı peşine düşenlere fırsat vermemiş oldu.

  • Dünya da ilk kez uygulanan sürü iha saldırısı yapıldı.

  • Libya da vurulan farklı bir pantsir modeli (Wagner PMC Pantsir) olduğu söyleniyor. Ayrıca vurulmadan önce 3-4 tane drone düşürmüş. Daha sonraki saldırılarda vurulmuş ...

    Hatta türkçe ve arapça çevirilerinde Libya olduğu söylenmiş UAE tarafından kullanılan ancak ingilizceye çevirilince Syria denmiş.

    Kaynaktan emin misiniz ? Amacım emin olmak bu arada... Reddit ve bir kaç sitede daha baktım, herkes Libya da kullanılanlardan olduğu yönünde hemfikir.

    https://sun6-19.userapi.com/c206524/v206524131/88dbb/MFr43HL7gp0.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antikaruh -- 1 Mart 2020; 8:20:29 >
  • Esed, İran, Rusya taraftarı, sevicilernin gözü yaşlı...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Turkiye iha ve siha’lara yatirim yapmaya devam etmeli.

    Bu basarinin ardindaki hukumetimizi kutluyorum..

  • siha bu kadar etkili ise gerçekten inanılmaz birşey.

  • O nasıl bir hava savunma aracı yahu nasıl göremiyor SİHA’yı oyunlarda uçakların anasını ağlatıyor binlerce metre uzaktan algılıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sırada jet motorlu İHA var.

  • Inanılmaz bir süreçten geçiyoruz. Bir kaç ay öncesine kadar S400 öyle sistem böyle işe yarayacak diye propaganda yapılırken. Şimdi Rus hava sistemlerini kötülüyoruz. Saman altından bak bu sistemler kötü S400 de böyle olabiliyora geliyor. Madem böyle neden aylardır hem boşuna zaman, para kaybediyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gorkem2626 kullanıcısına yanıt
    s400'e kim kötü dedi ki?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.