Şimdi Ara

Sigorta şirketi araç hasar onarımını nasıl yapar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sigorta şirketi araç hasar onarımını nasıl yapar? Söz gelimi trafikte bu gün başıma bir kaza geldi diyelim. ilk olarak ne yapmam gerekir. Anlaşmalı tutanak tutulduktan sonra servis ve sigorta şirketi arasında hasar işleri nasıl yürütülüyor?




  • * Hasar Dosyanızın Kasko ya da Trafik sigortasından açılmasına dikkat ediniz !
    * Hasar miktarı, teminat limitini (39.000 TL ) aşıyorsa, “hasar dosyanızı” Kasko’dan açtırmanız sizin için avantajlı olacaktır.
    * Sigorta şirketlerinin 'Tamir Oyunlarına' gelmemeniz için şu hususlara dikkat etmelisiniz:
    * Üç yaşından küçük araçlarda orijinal yedek parça kullanılmalıdır !
    * Üç yaşını geçmiş olan araçlarda ise bakanlıktan onaylı yan sanayi ürünler kullanılmalıdır !
    * Sigorta Şirketleri tarafından gerek zorunlu trafik sigortalarında gerekse kasko sigortalarında kendi belirledikleri yetkili servis ya da anlaşmalı servise yönlendirildiğiniz takdirde hasar gören parçaların orijinal yedek parça ya da TSE belgesi onaylı olması önem arz etmektedir.
    * Sigorta tarafından ihaleye çıkartılan hasarınız, en düşük teklifi veren servis tarafından onarım görecektir. Bu durumda size hasarınızla ilgili mutabakat metni imzalatılacaktır. Mutabakat metni yapmak zorunda kaldığınız durumlarda ise;
    * Hasarlı parçalarımın onarımı mümkünse onarılmasını; onarılması mümkün değilse orijinal parça ile tamir görmesini; orijinal parça yoksa bakanlıktan onaylı TSE belgeli eşdeğer parçalar ile değişim yapılmasını “Fazlaya ilişkin yasal haklarımın saklı olması kaydıyla” kabul ediyorum, şeklinde imzalamalısınız. Bu durumda eksik ödenen hasarınızın dava yolu açık olup “hasar farkını” alabilirsiniz.
    * Sigorta şirketinin belirlediği serviste aracı yaptırma zorunluluğunuz yoktur. Vatandaş yasal olarak araç onarımı için istediği servisi seçme hakkı bulunuyor.
    * Hazine Müsteşarlığınca belirlenmiş ölçütleri karşılayan onarım merkezinde hasar onarımı gerçekleştirebilir.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.