Şimdi Ara

Sigorta fiyatlarının kötü şoförlere karşı acımasızca artması lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şu sıralar araç bakıyorum 100 ilandan 80i en az 1 kazaya karışmış. Millet çarpışan araba niyetine kullanıyor resmen.

    .Çok şükür 10 yıldır AKTİF olarak araç kullanıyorum 1 kez kazaya karıştım ondada yüzde 100 karşı taraf kusurlu bulundu.Ben de , 15 tane kazası olan adamda neredeyse aynı sigortayı ödüyoruz.
    Kesinlikle ve kesinlikle iyi şoförlerin ve kötü şoförlerin çok net bir şekilde ayrılması gerektiğini düşünüyorum.

    Şöyleki bu sene 1000 liraya sigorta yaptırdın ve komple hata senin olan bir kazaya karıştın bir sonraki sene 5bin lira tekrarlarsa 10bin -20bin şeklinde ciddi artışlar olmalı.

    Böylece hem insanlar kurallara daha çok riayet edecektir hemde sürekli KUSURLU kaza yapanlar bir yerden sonra trafikten çekilmek zorunda kalacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Kesinlikle katılıyorum. Kaç yıldır trafikteyim bir araca dokunmamışımdır ;ama hayvanın biri ışıkta dururken aracımı darmaduman etti (çarpan suriyeli, bir de bunlarla uğraşıyoruz).

    Hem yol planlamaları çok yanlış, şehrin eski yerleşimleri tam bir eziyet. Bir de üstüne sürekli eklenen acemi sürücü topluluğu var ve direksiyon eğitimi rezalet seviyede. Nereden tutsanız elinizde kalıyor. Bari bu sistem içinde iyi sürücüler en azından daha insancıl sigorta, kasko fiyatları ödemeliler.
  • Zaten öyle.
  • Malesef onlar yüzünden bizde yüksek fiyattan sigorta ödüyoruz.Neymiş 4 yol geçicek anca kademe fullecek indirim alacan falan.zaten 2 sene 2000 tl aldı sigortacılar.Trafikte aynalrını sinyallerini kullanmayan refleksleri zayıf olanların resmen men edilmesi lazım.Gereksiz hız ve hırs yapan alkolllü araç kullananlarında komple ömür boyu men edilmesi gerekiyor.Cezalar ağırlaşmadıkça iflah olmaz bunlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • katılıyorum. bulunduğum ilin facebooktaki trafik çevirme radar paylaşım gruplarında her gün saçma sapan onlarca kaza fotoğrafları paylaşılıyor. kural ihlali dikkatsizlik ve umursamazlık nedeniyle pahalı ucuz lüks ticari farketmez en az 20 tane araç pert olacak şekilde hasar alıyor. ve bunların alayı ülkeye cari açık olarak geri dönüyor parası da zorunlu olarak sigortasını yaptıran ama kazaya karışmayan sürücüler tarafından ödeniyor. sürmeyi beceremeyenin altından öyle ya da böyle çekip alacaksın arkadaş o arabayı.



    nasıl olsa kasko ödüyor diye eşşek gibi araba kullanıyor çoğu kişi.



    ayrıca arabaya yıllık sigorta yapıp direksiyona her geçenin sigortalanması saçmalık. sigorta babasının adına, ama aracı ergen oğlu da kullanıyor. ya da araba pert Edip sonraki sene prim yüksek çıkınca eşinin dostunun adına araba alıyor herkes.



    TC kimlik/Ehliyet no ile mobil uygulamadan günlük haftalık aylık ve yıllık sigorta yaptırma seçenekleri olmalı ve çeşitli kapsamlar ile düzenlenmeli.



    Arabanız yok diyelim. Araç kiralayacaksınoz ya da 1 hafta ödünç yapacaksınız. Kullanacağınız aracın plakası ve kendi ehliyetinize özel 1 hafta trafik sigortası ve kasko yaptıracaksınız. O aracı süren başkası ya da başka araçta geçerli olmayacak o sigorta. Bariz kusurlu kazaya sebebiyet verenin de canını okuyacaklar ki ayağını denk alsın. Trafik şakaya gelmez. Bir hatanın başkasının hayatını karartma riski olduğu yerde hata yapan da hayatının kararabileceğini bilmeli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İste tam da burada demistik diyorum..Sigorta tavan uygulmasi tam bir aldatmaca hatali suruculerin taksilerin ve dolmuslarin risk primini normal dikkatli surucelere dagitan bir sistem...Tavan uygulamasi sadece kaza orani dusuk sürücülere uygulansa kazasiz sürücü yari yariya daha az prim öderdi..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sigorta dediğimiz sistem riski herkese paylaştırıp kaza yapanların masrafını yapmayanlardan alma sistemidir. Trafikte o kadar çok sığır var ki baş etmenin yolu yok. Başkalarının riskini ödüyoruz zorunlu olarak.

    Sigorta firmaları önce şişirilmiş hasar kayıtlarını düzenlesinler. Eksperler ve servisler faturaları şişirdikçe şişiriyorlar. Bu durumda maliyet arttığı ve riski herkes paylaştığı için siz kazasız sürücü olsanız da sigorta ve kasko maliyeti sizin için de artmış oluyor.

    Benim kazam yoksa, ehliyet yılıma ve araç sahiplik süreme göre bir fiyatlandırma olmalı. Ayrıca araçta araç kamerası bulundurulması taahhüt edilmesi durumunda ekstra bir indirim uygulanmalı. Hem düzgün şoförler ayrılmış olur hem de olası trafik kazalarında araç kamerasıyla net bir kanıt elde edilmiş olur. Kaza anında araç kamerası görüntüsü yoksa bununla ilgili de kloz eklenip sigorta belli bir oranda muafiyet çıkartabilir.

    Sigorta firmalarındaki en büyük dolandırıcılık kaza yapmış araca kasko yapıp kaskodan tamir veya pert ücreti alınmasıdır. Sanayiler bu işleri yapan ustalarla dolu.

    Bunlara ilave eğer %100 karşı tarafın suçlu olduğu bir kazaya karıştıysak, aracımız tamirdeyken geçen süre için ikame araç masrafı da suçluya yüklenmelidir. 2 sene önce ışıklarda durmayan hafriyat tırı kullanan bir sığır yüzünden aracımın sol tarafı değişti ve 29 gün araçsız kaldım. Bu 29 gün çektiğim çile fitil fitil gelsin burnundan o sığırın.

    Bir sığır yüzünden hem kaza anında yolda izde kaldım, hem tamir için trafik sigorasının üzerine fark verdim, hem aracımda hasar kaydı oldu, hem de 29 gün araçsız kaldım. Karşı taraftan alabildiğim tek şey değer kaybı oldu. 8000TL'lik tamir için 2330TL aldım. Benim servise verdiğim fark 2000TL idi.

    Bu kaza dışında kaskolu aracıma mini onarım bile yaptırmadım. Sigortaya hiçbir maliyetim yok. Bunlar göz önünde bulundurularak fiyatlandırma yapılmalı.




  • Tavan uygulamasının kalkması en mantıklısı.

    Taksiciler vs. sürekli kaza yapanların sigortaları gerçekten yüksek olmalı ki akıllanmalılar...
    Onların ceremesini dikkatli kullanıp kazaya sebebiyet vermeyenler çekiyor.

    Bizlerin de sigorta primleri artıyor. 26 yıldır ehliyetim var, 26 yıldır da aktif otomobil kullanıyorum.
    Daha şimdiye kadar benim sigortamdan hiçbir arabanın hasarı karşılanmadı. Kusurlu bir kazaya karışmadım Allaha şükür.
    Ama ben de sürekli kaza yapanlar yüzünden düşük primler ödeyemiyorum.
    Benim riskim az, onların riski yüksek, ama tavan uygulaması yüzünden paylaştırıyorlar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sözde hasarsızlık indirimi vs. var ama genel fiyat seviyeleri zaten uçmuş olduğundan indirimler devede kulak kalıyor.

    Bir de zorunlu trafik sigortası bana saçma geliyor. Kasko da yaptırsan yine iki tane poliçe alman gerekiyor.

    Bunun yerine tek sigorta primi ve kapsamına göre seviyeler olmalı.
  • Beyler konusuyorsunuz da

    Once sigorta policenize bir bakin... sigorta sirketi arabayi komple sigortaliyor...



    Kullanan sofor ile ilgili hicbir sey yok policede



    Dogal olarak da arabanin kazaya karismasina gore yillara sari indirim yapiyor... sen arabayi yenilersen indirim de kayboluyor...





    HA BU DOGRU BİRSEY Mİ KESİNLİKLE DEGİL...



    Medeni ulkelerde sigorta yaparken kullanacak sofor bilgisi giriyorsunuz... sofor bilgisine gore o soforun gecmis kaza puani sistemde oluyor ve risk hesaplaniyor. Bu risk hesaplanirken ayni zamanda surucu riskine, surucunun profiline gore (oturdugu yer, yas vs) ulke riski ortalamasi hesaba katilip toplam bir risk puani olusuyor. Burada anlatmak istedigim mesela siz cok iyi soforsunuz ama yaslaniyorsunuz hic kazaya karismamis olsaniz bile 60 gectiniz mi riskiniz artiyor cunku refleks ler zayiflamaya basladigindan (tabi kaza yapmis kadar diil)



    Tabi bu sistemde soyle birsey var kaza aninda arabayi sigorta policesinde yazan disinda biri kullaniyorsa sigorta odemiyor...



    Ancak kanunlarimiza gore boyle sigorta yapilmadigindan sigorta sirketleti herkesi ayni havuza koyuyor ne yazik ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Katılıyorum..
  • 6 senedir bir tane kazam yok ama yakınımdaki bazı tipler yok efendi makas atıyor, yok bilmem nereden hızlı çıkıyor çakıyor arabayı. onlar yüzünden benim de sigorta fiyatlarım yükseliyor. kesinlikle katılıyorum hatta daha da ileri gideceğim bir senede 5'ten fazla kazaya karışanın ehliyetine 1 sene el konsun...
  • 4600₺ ödüyorum. Daha ne kadar acımasız olabilir



    vurunabalıya.gif

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi güzel doğru bir hareket ama;
    1- ülkede zorunlu araç sigortasız gezen bir sürü araç var. Sen bunları engelleyemiyorken fiyatı daha da arttırırsan sifortasız araç oranı çok uçar. Sürekli denetim ile aşmak gerekir bu evrak eksikliğini.
    2- yüksek fiyat sebebiyle sigorta yaptırmayacak şerefli! Vatandaş, kaza anında topuk yapacak ve sen hasarlı aracınla ortada mal gibi kalacaksın.
    Benim önerim araçlara kamera (ön-arka) kullanımı ile sigortada indirim uygulanması.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk araç için 1050 tl civarında birşey çıkıyor. Bence gayet fazla bile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bencede kat be kat daha fazla olması gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.